Ajattoman trendikäs omakotitalo

Ajelemme lumen pöllytessä kohti Kangasalan Ruutanaa. On päivän ensimmäisen stailauksen aika. Kohteenamme on tyylikäs vuonna 2012 valmistunut Designtalo, joka sijaitsee idyllisellä pientaloalueella lähellä lapsiperheiden palveluita. Asuinalue huokuu turvallisuutta, naapuruston leikkikavereita ja myös luonnon läheisyys on aistittavissa. Olemme vasta pysäköineet auton kauniin harmaan sävyisen talon pihaan ja ajattelen jo mielessäni, että tämähän on täydellinen lapsiperheen paketti. Mitä mahtaakaan löytyä ulko-ovesta sisään astuttaessa.

Sisällä jatkamme tyytyväistä nyökyttelyä, sillä eteisestä avautuva näkymä olohuoneen perälle saakka hurmaa avaruudellaan ja valoisuudellaan. Kodin sydän on ehdottomasti korkealla viisto sisäkatolla varusteltu tilava olohuone, joka yhdistyy keittiöön ja ruokailutilaan. Asunnon pohja on käytännöllinen ja 120 neliöä takaavat, että tilaa on riittävästi. Makuuhuoneita on neljä, joten kodista löytyy omat huoneet isommankin perheen tarpeisiin.  Myös kodinhoitohuone ansaitsee maininnan kokonsa ja hurmaavan yleisilmeensä puolesta.

Lapsiperheen arki saattaa välillä olla melkoista härdelliä, jolloin kodin merkitys rauhoittumisen paikkana korostuu entisestään. Tämän kodin värit ja materiaalit takaavat omalta osaltaan rauhallisen ilmapiirin, mutta myös iloa silmälle. Koti on yhtä aikaa käytännöllinen, ajaton ja ajankohtaisen trendikäs. Yhtenäisyys, tyylikkyys ja linjakkuus. Siinä Kappalaisenkaari 6 avainsanat.