Arkistot

Ii

SUOSITTU JA TUNNELMALLINEN II

 

 

Iin kunta sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa, ja siellä asuu lähes 10 000 ihmistä. Iin naapurikuntiin kuuluu Oulu, Pudasjärvi, Ranua sekä Simo. Suomen kielen lyhimmän paikannimen omaavan Iin talokanta koostuu suurimmilta osin tunnelmallisista pientaloista, mutta myös kerrostaloja löytyy esimerkiksi uudiskohteina. Selvästi suurin osa iiläisistä asuu Iin Haminassa, josta löytyy yli 6 500:n paikallisen koti. Seuraavaksi eniten asukkaita on Asemakylän, Ojakylän sekä Jakkukylän taajamissa. Iistä pääsee liikkumaan lähialueille autoillen tai busseilla. Oulun kattavat palvelut ovat noin puolen tunnin automatkan päässä. Iin luonto tarjoaa kauniita laaksoja ja tasankoja, joita halkovat muutamat joet, parhaiten niistä tunnetuimpana upea Iijoki. Rannikkokuntana Ii tarjoaa myös hienon Perämeren saariston, josta löytyy lukuisia pieniä saaria. Ii on myös suosittu kesämökkikunta. Tutustu Iihin, opi tuntemaan mitä kunta pitää sisällään ja löydä unelmiesi koti!

 

 

Oulun välittäjämme palvelevat Iissä ja lähialueilla.

 

Tutustu Oulun välittäjiimme

Liminka

KASVAVA JA PIDETTY LIMINKA

 

 

Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sijaitseva Liminka on kunta Oulusta etelään, jossa asuu reilut 10 000 ihmistä. Kunnan asukasluku on ollut 2000-luvulla kovassa nousussa, etenkin nuorten toimesta; onhan Liminka tilastoitu Euroopan nuorimmaksi kunnaksi, jossa noin 40 % asukkaista on alle 18-vuotiaita, ja keskimääräinen ikä kunnan asukkailla on noin 30 vuotta. Liminka jakaa rajansa Kempeleen, Lumijoen, Muhoksen, Oulun, Siikajoen, Siikalatvan, Tyrnävän ja Vaalan kanssa. Suurin osa liminkalaista asuu Limingan kirkonkylällä sekä Tupoksen kylässä. Kunnan talokannasta löytyy runsaasti pientaloja sekä kerros- ja rivitaloja; uudiskohteitakin löytyy mukavasti. Limingan palveluihin lukeutuu muun muassa kaksi peruskoulua, lukio, monia päiväkoteja, musiikkiopisto sekä pari markettia. Limingan luonto tarjoaa kaunista lakeutta ja hienoja vesistöjä. Tutustu Liminkaan, opi tuntemaan mitä kunta pitää sisällään ja löydä unelmiesi koti!

 

 

Oulun välittäjämme palvelevat Limingassa ja lähialueilla.

 

Tutustu Oulun välittäjiimme

Kempele

IDYLLISTÄ ASUMISTA LAKEUDEN KESKELLÄ

 

 

Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sijaitseva Kempeleen kunta on koti yli 18 000 asukkaalle. Rajaa Kempeleen kanssa jakavat Liminka, Oulu sekä Tyrnävä. Lyhyt, noin 13 kilometrin matka Oulun keskustaan on tehnyt Kempeleestä houkuttelevan myös Oulussa työssä käyville. Suurimmat asuinalueet Kempeleessä ovat vanha keskusta sekä Ylikylän alue. Alueen kattavammat palvelut keskittyvät kauppakeskus Zeppeliniin, joka onkin yksi Pohjois-Suomen suurimmista kauppakeskuksista. Kempele on saanut hienoja tunnustuksia vuosien varrella; näihin kuuluu Suomen luovin kunta -nimitys vuonna 2006 sekä koko Suomen asukastyytyväisyystutkimuksen ykkössija vuonna 2008. Kempeleen luonto tarjoaa pohjanmaalaiseen tapaan kaunista ja tasaista lakeutta silmänkantamattomiin. Tutustu Kempeleeseen, opi tuntemaan mitä kunta pitää sisällään ja löydä unelmiesi koti!

 

 

Oulun välittäjämme palvelevat Kempeleellä ja lähialueilla.

 

Tutustu Oulun välittäjiimme

Siilinjärvi

KEHITTYVÄ KUNTA MAASEUDUN RAUHASSA

 

 

Pohjois-Savon maakunnassa, noin 23 kilometrin päässä Kuopiosta pohjoiseen sijaitsee Siilinjärvi. Kunnassa on asukkaita yli 21 000. Siilinjärven naapurikuntiin kuuluu Kuopio sekä Lapinlahti. Kunnasta löytyy lukuisia asuinalueita ja kyliä – suurin osa siilinjärveläisistä asuu Siilinjärven kirkonkylällä sekä Toivala-Vuorelassa. Kirkonkylällä asuu noin 10 000 ihmistä ja Toivala-Vuorelassa noin 5 000. Siilinjärven talokantaa on kehitetty 2010-luvulla runsaasti muun muassa Asematien ympäristössä, Haaparinteessä sekä Toivala-Vuorelassa. Uudiskohteiden lisäksi Siilinjärvi tarjoaa monipuolisesti asuinmahdollisuuksia eri vuosikymmenillä valmistuneiden pien-, rivi- ja kerrostalojen muodossa. Siilinjärveltä on helppo liikkua muualle Suomeen useiden valtateiden kautta, jotka kulkevat aivan keskustan vierestä. Lähemmäs Kuopion palveluiden äärelle pääsee autolla tai helposti Siilinjärven rautatieasemalta alle 20:ssä minuutissa. Kunnan paikallisliikenteen bussit kuuluvat Kuopion paikallisliikenteen verkostoon. Siilinjärven luonto on rikas, ja sieltä löytyy runsaasti harjuja, lehtoja sekä järviä ja muita vesistöjä. Tutustu Siilinjärveen, opi tuntemaan mitä kunta pitää sisällään ja löydä unelmiesi koti!

 

 

Kuopion välittäjämme palvelevat Siilinjärvellä ja lähialueilla.

 

Tutustu Kuopion välittäjiimme

Hollola

HYVÄ PAIKKA ASUA JA ELÄÄ

 

 

Hollola on Päijät-Hämeen maakunnassa sijaitseva kunta, jossa asuu noin 23 500 ihmistä. Hollolan rajanaapureihin kuuluu Asikkala, Hausjärvi, Hämeenlinna, Lahti, Kärkölä sekä Orimattila. Helsinkiin Hollolasta ajaa noin 110 kilometriä. Hollolan talokanta tarjoaa monipuolisesti niin pientaloja kuin rivi- ja kerrostalojakin. Suurin osa hollolalaisista asuu kuntakeskuksessa Salpakankaalla, josta löytyvät myös hyvät päivittäiset palvelut. Perheitä ajatellen kunnasta löytyy 11 peruskoulua sekä monia päiväkoteja. Lahden kattavat palvelut löytyvät ainoastaan kymmenen minuutin matkan päästä. Vapaa-aikaan Hollola tarjoaa muun muassa Tiirismaan luonnonsuojelualueen sekä yleisesti luontorikkaan ympäristön kymmenine järvineen. Hollola on myös suosittu mökkeilykunta – vapaa-ajan asuntoja sieltä löytyykin yli 1 500. Tutustu Hollolaan, opi tuntemaan mitä kunta pitää sisällään ja löydä unelmiesi koti!

 

 

Lahden välittäjämme palvelevat Hollolassa ja lähialueilla.

 

Tutustu Lahden välittäjiimme

Laukaa

VEHREÄ JA MONIPUOLINEN LAUKAA

 

 

Laukaan kunta sijaitsee Jyväskylän seutukunnassa Keski-Suomen maakunnassa, ja siellä asuu lähes 19 000 asukasta. Laukaan naapurikuntiin kuuluu Hankasalmi, Jyväskylä, Konnevesi, Toivakka, Uurainen sekä Äänekoski. Kunnan talokanta on pientalovoittoista, mutta myös kerros- ja rivitaloja löytyy. Suurin osa laukaalaisista asuu Laukaan kirkonkylällä, Lievestuoreella, Leppävedellä sekä Vihtavuorella. Palveluita Laukaalta löytyy muun muassa kirjaston, terveyskeskuksen, koulujen, päiväkotien sekä kauppojen muodossa. Jyväskylään on matkaa noin 23 kilometriä. Vapaa-aikaan kunta tarjoaa esimerkiksi upeita luontokohteita, kuten Hyyppäänvuoren, Hitonhaudan rotkolaakson sekä kymmeniä kilometrejä patikointireittejä. Tutustu Laukaaseen, opi tuntemaan mitä kunta pitää sisällään ja löydä unelmiesi koti!

 

 

Jyväskylän välittäjämme palvelevat Laukaalla ja lähialueilla.

 

Tutustu Jyväskylän välittäjiimme

Inkoo

MAALAISMAISEMIEN HELMI UPEASSA SAARISTOSSA

 

 

Inkoo on merellinen rannikkokunta Länsi-Uudellamaalla, noin. 55 kilometrin päässä Helsingistä. Inkoossa on asukkaita noin 5 400. Kunnan naapureihin kuuluu Raasepori, Lohja sekä Siuntio. Suurin osa inkoolaisista asuu Inkoon keskustaajamassa sekä Degerbyssä. Kasvavan Inkoon väestöstä iso osa käy töissä pääkaupunkiseudulla. Aiemmin lähes täysin ruotsinkielisen kunnan kielet ovat tasoittuneet Inkooseen muuttavien ihmisten myötä; tänä päivänä ruotsinkielisiä on noin 53 % ja suomenkielisiä noin 43 %. Inkoon talokannasta löytyy pien-, rivi- ja kerrostaloja. Palveluita kunnasta löytyy muun muassa ala-asteita molemmilla kielillä, terveyskeskus, kauppoja, pankki sekä kirjasto. Inkoosta liikkuu sujuvasti autoillen, ja busseilla pääsee liikkumaan Helsinkiin ja Karjaalle useasti päivässä, sekä myös Lohjalle muutaman kerran päivässä. Inkoon upea luonto tarjoaa merta ja maaseutua niin paikallisille kuin turisteillekin. Tutustu Inkooseen, opi tuntemaan mitä kunta pitää sisällään ja löydä unelmiesi koti!

 

 

Pääkaupunkiseudun välittäjämme palvelevat sovitusti Inkoossa ja lähialueilla.

 

Tutustu pääkaupunkiseudun välittäjiimme

Siuntio

MAALAISIDYLLIÄ SUOMENLAHDEN RANNIKOLLA

 

 

Uudenmaan maakunnassa sijaitseva Siuntio on reilun 6 000:n asukkaan kunta Inkoon, Kirkkonummen, Lohjan sekä Vihdin naapurissa. Kaksikielisessä kunnassa lähes 66 % asukkaista puhuu suomea ja reilut 29 % ruotsia. Kunnan talokanta on pientalovoittoinen, mutta myös rivi- ja kerrostaloja löytyy jonkin verran. Suurin osa siuntiolaisista asuu Siuntion asemanseudulla. Matkailijan aarreaitaksikin itseään kutsuva kunta tarjoaa luontorikkaan ympäristön vapaa-aikaan; Suomenlahden rannikolla sijaitseva ympäristö pitää sisällään vanhoja metsiä, lukuisia vesialueita, Störsvikin luonnonsuojelualueen sekä monia saaria Siuntion merialueella. Liikkuminen Siuntiosta onnistuu muun muassa autoillen sekä HSL:n lähijunilla pääkaupunkiseudulle. Tutustu Siuntioon, opi tuntemaan mitä kunta pitää sisällään ja löydä unelmiesi koti!

 

 

Pääkaupunkiseudun välittäjämme palvelevat sovitusti Siuntiossa ja lähialueilla.

 

Tutustu pääkaupunkiseudun välittäjiimme

Raasepori

KAUNIS JA IDYLLINEN RAASEPORI

 

 

Aivan etelärannikolla, Uudenmaan maakunnan länsiosassa sijaitseva Raasepori on lähes 28 000:n asukkaan kaupunki. Raaseporin kaupunki muodostui noin kymmenen vuotta sitten Tammisaaren ja Karjaan kaupungeista sekä Pohjan kunnasta yhdeksi kokonaisuudeksi. Raaseporin naapurikuntiin kuuluu Hanko, Kemiönsaari, Salo, Inkoo sekä Lohja. Kaupungin asukkaista noin 65 % on ruotsinkielisiä. Suurin osa raaseporilaisista asuu Tammisaaren ja Karjaan keskustaajamissa sekä Pohjan kirkonkylällä. Kaupunki houkuttelee etenkin kesällä hienona ja historiallisena paikkana, ja sieltä löytyykin Suomen kuudenneksi eniten kesämökkejä – reilusti yli 6 000 kappaletta. Aivan Hankoniemen kannassa sijaitsevan Raaseporin maisemaa hallitsee kaunis Pohjanpitäjänlahti, joka halkoo kaupunkia. Raaseporin palveluihin lukeutuu muun muassa kolme lukiota, kaksi ammattikoulua, ammattikorkeakoulu, lukuisia kirjastoja, terveysasemia sekä hyvä määrä kaupallisia palveluita. Autolla liikkumisen lisäksi Raaseporista pääsee kätevästi Helsinkiin ja Turkuun kaupunkien välisen rantaradan avulla, jossa junat pysähtyvät usein Karjaan rautatieasemalla. Vapaa-aikaan kaupunki tarjoaa esimerkiksi lukuisia vanhoja kartanoja ja linnoja sekä hienon Tammisaaren saariston kansallispuiston. Tutustu Raaseporiin, opi tuntemaan mitä kaupunki pitää sisällään ja löydä unelmiesi koti!

 

 

Pääkaupunkiseudun välittäjämme palvelevat sovitusti Raaseporissa ja lähialueilla.

 

Tutustu pääkaupunkiseudun välittäjiimme

Järvenpää

SUOSITTU JA LUONTORIKAS JÄRVENPÄÄ

 

 

Keski-Uudellamaalla, Uudenmaan maakunnassa sijaitseva Järvenpään kaupunki on koti noin 44 000:lle asukkaalle. Helsingin seutuun kuuluva Järvenpää on osa Helsingin metropolialuetta; pääkaupunkiin matkaa on noin 40 kilometriä pohjoiseen. Kaupungin naapurikuntia ovat Mäntsälä, Sipoo sekä Tuusula. Talokannaltaan Järvenpää tarjoaa monipuolisesti erilaisia asuinmuotoja monilta vuosikymmeniltä – aina vanhemmista pientaloista upouusiin uudiskohteisiin. Kaupungista on loistavat kulkuyhteydet pääkaupunkiseudulle sekä Lahteen pääradan sekä Lahdenväylän ansiosta. Kaupunki liittyy HSL:n seutuliikennealueeseen vuonna 2022, jonka jälkeen matkustaminen pääkaupunkiseudulle on helppoa. Järvenpäästä löytyy laajat palvelut, joihin kuuluu muun muassa lukuisia peruskouluja, lukio, ammattiopisto sekä hyvin kaupan alan palveluita, mukaan lukien vuonna 2019 maailman parhaaksi ruokakaupaksi valittu Järvenpään K-Citymarket. Luontoa Järvenpäästä löytyy runsaasti – upea Tuusulanjärvi, noin 100 hehtaaria puistoja sekä noin 250 hehtaaria puistometsiä tekevät Järvenpäästä ideaalin vehreää ympäristöä arvostavalle. Tutustu Järvenpäähän, opi tuntemaan mitä kaupunki pitää sisällään ja löydä unelmiesi koti!

 

 

Pääkaupunkiseudun välittäjämme palvelevat Järvenpäässä ja lähialueilla.

 

Tutustu pääkaupunkiseudun välittäjiimme