Soita 040 808 5466
Varaa maksuton arviokäynti
Helsinki
Turku
Tampere
Oulu
Espoo
Lahti
Jyväskylä
Vantaa
Porvoo

Bo Living 1/2019 – Aistien varassa

Värit, materiaalit, muodot ja tuoksut herättävät meissä tunteita ja mielikuvia. Kun huomaamme jotain kaunista, useat aistimme heräävät ja sulautuvat yhteiseksi tiedoksi ja näköhavainnoksi. Emme aina pysty selittämään edes itsellemme, miksi jokin tietty materiaali, muoto tai väri vaikuttaa meihin niin voimakkasti. Parhaimmillaan ne luovat levollisen olon ja jättävät positiivisen tunnejäljen.

Seuraavissa Bo Living 1/2019 -blogijulkaisuissa sukellamme sisustuksessa pintaa syvemmälle aistien maailmaan.

Kuulo

Kodin äänimaailma vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen ja yleiseen viihtyvyyteen. Hyvin akustoidussa tilassa elämä on huomattavasti miellyttävämpää ja rauhallisempaa; kolkkous ja tilan hälyisyys häviävät.

Teksti Anu Tuomikoski | Kuva Sofia Puolitaival

Hektisessä maailmassa on tärkeää, että kotona on rauhallista ja kotoisaa. Akustiikkaan panostetussa toimistossa taas on miellyttävämpi työskennellä hyvän akustiikan merkitys korostuu etenkin avotoimistoissa. Nykyajan akustointiratkaisut ovat kaukana entisajan kömpelöistä ratkaisuista. Ne ovat käytännöllisiä, tehokkaita ja myös esteettisesti kauniita. 

”Räätälöimme asiakkaan tilojen akustointitarpeet mittojen mukaan ja suunnittelemme akustiikkaratkaisut aina estetiikka edellä”, Toni Oinonen kotimaisesta Innofusorista kertoo. Yleensä käymme kohteessa ja kartoitamme kodin akustiikkatarpeen kokonaisvaltaisesti. Käytännössä ratkaisu sisältää usein kahta tai useampia erilaisia ratkaisuja, kuten akustiikkaverhoja ja seinäpaneeleita. Ääni vaeltaa tilassa ja asiantuntijamme osaa kertoa, miten sijoitella erilaiset akustoivat elementit niin, että lopputulos on mahdollisimman hyvä. Asiakkaan toiveesta voimme toteuttaa akustoinnin myös täysin huomaamattomalla tuotteella, kuten tapetilla. 

Innofusorin Foscusan Alfa –akustoverhot on kehitetty parantamaan elämisen laatua niin kotona kuin julkisissa tiloissakin. Näyttävä verho luo viihtyisän tilan ja se on helppo sovittaa erilaisiin sisustuksiin. Kangasta voidaan käyttää verhokankaana ja se soveltuu hyvin myös tilanjakajaksi. Kauniin ulkomuodon lisäksi kangas on paloturvallinen, lähes täysin pimentävä ja sitä saa lukuisissa eri väreissä. ”Akustoverho on loistava tapa parantaa vaikkapa modernin kivitalon tai korkean toimiston akustiikkaa. Akustoiva kangas vaimentaa äänistä peräti 70%, kun tavallisen tekstiilin vaimennusteho on 5-10%”, Oinonen mainitsee. 

Panostus akustiikkaan tuo hyötyjä myös äänentoistojärjestelmän parhaan mahdollisen toimivuuden kannalta. Tilan äänimaailma rauhoittuu ja tilassa on helppo rentoutua, kun hälyäänet eivät häiritse keskustelua. Näin myös kuuntelukokemus on luonnollisempi ja vaikuttavampi.

Lue lisää aisteista, sisustuksesta ja trendeistä uudesta Bo Living 1/2019 -lehdestä!

This is how we Bo it: stailaajien matkassa

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Uudessa Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Oona Hallikainen | Sisustussuunnittelija, Muotoilija | Bo LKV Turku

Kuvat: Sofia Puolitaival, Samu Franzen & Aki Aro

Bo:n Turun toimistolla stailaajana työskentelevä Oona on muotoilija, joka on löytänyt sydämen asiansa ja intohimonsa kotien kentiltä. Hän inspiroituu persoonallisista ja nostalgian patinaa henkivistä kohteista, joissa on aistittavissa asukkaiden ja talon oma luonne sekä yksilöllisyys. Jokaisessa kodissahan piilee oma tarinansa ja potentiaali.

Mikä sai sinut stailaajan työn pariin?

Edellinen tutkintoni sisustussuunnittelijana sai vahvistusta muotoiluopintojeni aikana. Halusin ehdottomasti työharjoitteluun tila- ja sisustussuunnittelun pariin, josta työharjoittelupaikkani kehittyikin ajan saatossa kokopäiväiseksi työsuhteeksi – kävi klassisesti, että nälkä kasvoi siis syödessä.

Mikä sinua inspiroi?

Minua inspiroi kerroksellisuus ja tietynlainen harkittu rohkeus. Tämä levittäytyy oikeastaan monelle eri osa-alueelle; tiloihin, musiikkiin, ruokaan ja elämään yleisestikin.

Mitä hyvän stailaajan tulee osata huomioida työssään?

Mielestäni hyvän stailaajan tulee ottaa jokainen asunto vastaan omana itsenään. Kodit ja niiden asukkaat ovat tarkoituksella erilaisia ja itsensä näköisiä, mutta stailaajan tehtävänä on saada asunnosta kuorittua esiin se olennaisin, jotta kokonaisuus miellyttäisi monia ja asunto löytäisi sitä kautta uuden omistajan. Hyvä stailaaja suhtautuu työhönsä kunnioittavasti ja nöyrästi. Työmme ei ole arvostella, vertailla tai tutkia, vaan työtehtävät sujuvat usein nopeahkosti ja rutinoituneesti harjaantunein silmin.

Kerro hieman kevään 2019 sisustustrendeistä?

Olen koittanut itse päästää hieman irti trendeistä ja keskittyä enemmän aikaa kestäviin ratkaisuihin ja materiaaleihin. Onnekseni ekologisuus ja kierrätys onkin tällä hetkellä alati kasvava trendi. Sen verran kuitenkin uskallan mainita, että värimaailmassa ollaan kulkemassa selkeästi rohkeampaan suuntaan. Vitivalkoiset kodit saavat nyt väistyä herkullisten pastellisävyjen ja värikylläisyyden tieltä. Sisustusesineissä alkaa näkyä persoonallisuutta, huumoria ja leikkisyyttä. Luonnonmateriaalit ovat myös edelleen arvossa ja ajattoman trendikkäitä. Tänä vuonna trendikäs ihminen löytää aarteensa vaivatta kirpputoreilta.

Vielä trendeistä: seuraatko niitä säännöllisesti, luotatko omaan tyyliisi, vaiko kenties molempia?

Oma tyylini on sekoitus molempia. Sytyn vanhoista huonekaluista ja elämää nähneistä esineistä, joiden sekaan yhdistelen ajattomia klassikoita. Suurin osa kotini huonekaluista on kulkeutunut minulle vuosien saatossa milloin mistäkin. Tarinat niiden takana ovat usein mielenkiintoisempia kuin itse tuote. En koe kuitenkaan olevani riippuvainen tavaroistani, mutta olen niille tavattoman uskollinen.

Millaista stailaajan työ on Bo:lla?

Hektistä ja elävää. Kodit ja täten myös työpäivämme ovat aina erilaisia. Nopeatahtisuus tekee päivistä usein myös ohikiitäviä – tässä työssä ei ehdi pitkästymään! Parasta antia on persoonalliset kohteet, joista löytyy inspiraatiota myös omaan kotiin. Ja tietysti työpäivät kruunaa meidän timanttinen stailaustiimi ja työkaverit!

Muutamia Oonan suosikkikuvia hänen viimeaikaisista stailauksistaan:

Bo Kallion avajaiset

Tammikuun lopussa juhlittiin uuden Bo LKV Kallion toimiston avajaisia Franzeninkadulla. Toimistolle kokoontui upea joukko niin asiakkaita, kumppaneita, ystäviä, kollegoita kuin tietysti myös Bo Familyn jäseniä. Saimme nauttia illan aikana Gasellit-yhtyeen energisestä esityksestä, joka tempasi kaikki mukaansa. Pitkin iltaa herkuteltiin niin maistuvalla ruualla kuin juomillakin mahtavassa seurassa puheen ja naurun raikuessa.

Kiitos kaikille avajaisissa mukana olleille, tästä on hyvä jatkaa Bo LKV Kallion tarinaa. Ovet ovat nyt avoinna ja toiminta hyvässä vauhdissa, tervetuloa käymään milloin tahansa! Tule vaikka nappaamaan uusin Bo Living lehti toimistolta mukaasi. This is where the story begins.

Kuvat: Aleksi Mehtonen

IHANAT UNET JOKA YÖ

Yhteistyössä: Familon ja Matri
Teksti: Saila Kurki / Bo LKV
Kuvat: Mikael Pettersson & m2Media

Millainen on unelmiesi makuuhuone? Kodin huoneista makuuhuone on pyhitetty levolle ja rentoutumiselle. Makuuhuoneessa kannattaa panostaa vuodevaatteisiin, vuoteeseen ja levolliseen kokonaistunnelmaan.

Me Bo:lla vierailemme päivittäin suomalaisissa makuuhuoneissa ja stailaamme niitä asuntomyyntikuvia varten. ”Tästä kodista haluaisin herätä joka aamu!” – on fiilis, joka monelle on syntynyt makuuhuoneisiin astuessa tai pelkästään näitä upeita kuvia ihastellessa. Stailauksen tavoite on tuoda esiin asunnon parhaat puolet. Olemme toteuttaneet useita makuuhuoneen kalustuksia ja stailauksia yhteistyössä Familonin ja Matrin kanssa.


Kuvassa: Kaksoistikkauksilla viimeistelty yksivärinen Familonin Ultra  -pussilakanasetti Percale greige tuo makuuhuoneeseen kodikkuutta ja lämpöä. 

Kuvassa: Klassiset ruutulakanat sopivat tämän makuuhuoneen tunnelmaan! Sänky, pussilakanasetti, jättityynyliina ja peite Familon, nojatuoli Nikari, koristetyyny Lapuan Kankurit, juliste Teemu Järvi Illustrations.

Vuode on oikeutetusti pääosassa, kun lähdemme rakentamaan makuuhuoneen kokonaistunnelmaa. Unen laadun ja levon kannalta vartalon tulee saada sopivasti tukea nukkuessa. Laadukkaan vuoteen ja patjan lisäksi tyyny kannattaa valita nukkumisasennon, vartalotyypin ja patjan pehmeyden mukaan.

Familon tekee mittavaa tutkimus- ja tuotekehitystyötä hyvien unien puolesta. Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovat heille tärkeitä arvoja, ja ne ovat mukana tuotteissa. Esimerkiksi Princess Organic -sarjan tuotteiden Cirrus™-täyte valmistetaan kierrätetyistä PET-pulloista prosessoiduista uusioraaka-aineista. Tällä hetkellä jo noin 60% kaikista Familonin käyttämistä kuiduista on kierrätettyä uusioraaka-ainetta ja tavoitteena on, että osuus tulee muutaman vuoden kuluessa kasvamaan yli 80 prosenttiin.

Kuvassa: Familonin laajasta valikoimasta löytyy vuoteita ja vuodevaatteita yksilöllisiin tarpeisiin ja makuihin! Sänky, pussilakanasetti, peite ja jättityynyliina Familon, valaisin Himmee,sivupöytä Nikari, matto Sera Helsinki, juliste Teemu Järvi Illustrations


Kuvassa: Ihanat, hengittävät pellalakanat kutsuvat hyvien unten maille! Sänky, peite, pussilakanasetti, jättityynyliinat ja päiväpeite Familon, yöpöytä Matri, valaisin Himmee, juliste Anouk Studio

Hyviä unia puoltaa hengittävät vuodevaatemateriaalit kuten pellava ja perkaalipuuvilla. Ryhdikäs perkaalipuuvilla jättää ihon ja kankaan väliin ilmaa, mikä luo sopivan viileyden tunteen. Ihanan ihotuntuman lisäksi vuodevaatteet myös näyttävät hyviltä.

Me Bo:lla rakastamme muhkeita ja kutsuvia petauksia. Yksi helpoimmista tavoista tuoda makuuhuoneen sisustukseen uutta ilmettä on vuodevaatteiden vaihto. Eri kokoisilla tyynyillä saa näyttäviä petauksia. Kun päiväpeiton asettaa rennosti vain jalkopään peitoksi saa luotua hotellimaisen ylellisen vaikutelman.

Kuvassa: Tämän petauksen kulmakivet ovat ryhtiä tuova huputettu sängynpääty, tikattu päiväpeite sekä muhkeat vuodevaatteet. Sänky, yöpöytä, pussilakanat ja päiväpeitto Matri, koristetyyny Lapuan Kankurit, valaisin Skanno, matto Roots Living.

Vuoteen lisäksi makuuhuoneen kalustuksessa tärkeässä roolissa ovat hyvä valaistus, toimivat säilytysratkaisut ja laskutasot kuten yöpöydät ja penkit. Muotoilun ammattilaiset sekä kotien harrastelijasisustajat ovat antaneet tunnustusta Matrin Lempi-sarjalle, joka yhdistelee saarnia ja rottinkia. Sarjaan kuuluu yöpöytä, monikäyttöinen päätypenkki ja meidänkin suosikkimme rottinkipunoksinen sängynpääty. KOKO3:n suunnittelema Lempi-kalustesarja valmistetaan massiivisaarnesta Suomessa.


Kuvassa: Yksiö kuin hotellihuone! Keskipiste on luonnollisesti tyylikkäästi pedattu vuode. Sänky Matri, petivaatteet ja päiväpeite Matri, nojatuoli Interface, sohvapöytä Skanno, valaisin Skanno, matto Roots Living, maljakko ja marmoripallo Anno


Kuvassa: Matrin palkittu kotimainen Lempi-sängynpääty on sisustussuunnittelutoimisto KOKO3:n käsialaa. Myös saarnista valmistettu yöpöytä on Lempi-sarjan tuote.

Makuuhuone on kodin yhteisten tilojen rinnalla paikka, jossa oma persoonaa voi ilmentää astetta henkilökohtaisemmin. Lasten makuuhuoneen sisustusta kannattaa suunnitella yhdessä lapsen kanssa. Näin huoneesta tulee varmemmin asukkaalle mieleinen ja viihtyisä paikka. Aikuisten makuuhuoneessa lempihuonetuoksu, rakas taulu tai itselle tärkeät kirjat viimeistelevät tunnelman.

Mistä sinun hyvät yöunesi on tehty?

Tutustu yllä esiteltyihin myyntikohteisiin:
Pohjoinen Hesperiankatu
Pantti Toinen Linja

Just Bo it! Välitysuran alkuun Bo:lla

Teksti: Matias Lukander

Yksi Bo:n suurimmista rikkauksista on tiimimme monipuolisuus. Joukostamme löytyy niin pitkän välitysuran tehneitä konkareita kuin myöskin uusia lahjakkuuksia, jotka ovat aloittaneet kiinteistönvälitysalalla hiljattain. Kolme välittäjäämme kertovat, millaista on aloittaa välittäjän työ Bo:lla.

Rona Pomoell | Kiinteistönvälittäjä, LKV, Partner | Bo Ullanlinna, Helsinki | rona@bo.fi

Tein pitkän, noin kahdenkymmenen vuoden mittaisen työuran media-alalla muun muassa myynti- ja avainasiakaspäällikkönä, jossa asiakaslähtöisestä työskentelytavasta tuli tärkeä osa arkea. Olen ollut aina kiinnostunut kiinteistönvälitysalasta, jossa voin yhdistää mielenkiintoni asuntoja kohtaan ja kokemukseni myynnin parista. Lopulta päätin vaihtaa alaa ja aloitin Bo:lla maaliskuussa 2017. Työuran alkuun auttoivat monet asiat: tunnelma Bo:lla oli vastaanottava, vaikka tulin alan ulkopuolelta. Alalle poikkeuksellinen ja tyylikäs konsepti auttoi kohteiden saamiseen ja lupaavan uran alkuun. Vuonna 2018 välitin kymmeniä asuntoja, joiden arvo oli yhteensä yli 15 miljoonaa euroa.

Sofia Metsänranta | Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner | Bo Turku | sofia.metsanranta@bo.fi

Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi Åbo Akademista joulukuussa 2016, pääaineena kansainvälinen markkinointi. Työskentelin vuosia asiakaspalvelun parissa myyjänä muun muassa Cubuksella. Aloitin harjoittelijana Bo:lla toukokuussa 2017, ja saman vuoden syksyllä aloin kulkemaan entisen välittäjämme Johanna Hansénin mukana näytöillä, kaupoilla ja arviokäynneillä. Opin paljon seuraamalla häntä ja sain häneltä neuvoja sekä vinkkejä. Suoritin LKV-kokeen hyväksytysti saman vuoden lopulla, ja tammikuussa 2018 aloitin työt Bo:lla kiinteistönvälittäjänä ja partnerina.

Välittäjän työ oli pitkäaikainen haaveeni. Bo on unelmatyöpaikkani; on hienoa työskennellä yrityksessä, jonka konseptiin uskon sataprosenttisesti. Kiinteistönvälittäjän työ itsessään on mukavan vaihtelevaa – jokainen päivä on erilainen ja niiden kulkuun pystyy itse vaikuttamaan. Olen todella iloinen, että lähdin alalle. Odotan innolla mitä vuosi 2019 tuo tullessaan!

Valtteri Lampinen | Kiinteistönvälittäjä, LKV, Partner | Bo Tampere | valtteri@bo.fi

Valmistuin joulukuussa 2017 yrittäjyyden ja tiimijohtamisen linjalta Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemialta. Opiskeluaikana tein muun muassa monenlaisia myyntitöitä sekä perustin kaverini kanssa Tampereella järjestettävän Sport & Business Seminar -yritystapahtuman, jossa on vuosien varrella käynyt kovan luokan puhujia. Minulla on myös laaja urheilutausta: olen pelannut salibandyä Tampereen Classicissa ja pelailen vieläkin alemmilla sarjatasoilla.

Bo:lla olen saanut valtavasti tukea urani alkutaipaleella. Bo on tarjonnut minulle parhaat mahdolliset työkalut ja todella mukavan työyhteisön. Myytäviä kohteita tulee nyt itselleni ensimmäisen työvuoden jälkeen suosittelujen perusteella, joka on upeaa ja tällä alalla elintärkeää. Olen todella kiitollinen, että saan olla osana juuri tätä tiimiä – Bo:n riveissä saa mielestäni pelata kiinteistönvälityksen NHL:ssä!

 Unelmoitko sinä Bo:lla työskentelystä? Lue lisää osoitteesta https://bo.fi/rekry/

This is how we Bo it: stailaajien matkassa

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Uudessa Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Anna Pylsy | Sisustussuunnittelija, Muotoilija (äitiyslomalla) | Bo LKV Tampere | @annapylsy

Kuvat: Joonas Leppäviita

Anna on elämäniloinen luovan alan osaaja, joka rakastaa kaikkea visuaalista. Sisustuksen parissa Anna innostuu etenkin skandinaavisesta muotokielestä, designklassikoista sekä laadukkaasta kotimaisesta muotoilusta. Hän panostaa mielellään laadukkaisiin materiaaleihin ja persoonallisiin yksityiskohtiin. Muotoilijana Anna rakastaa tuotteiden ja kotien taustalla olevaa tarinaa; ei ole kotia tai tilaa, josta ei saisi viihtyisää. Uutta ja vanhaa yhdistelemällä syntyy upeita kontrasteja. Inspiraatiota Anna ammentaa alan tapahtumista sekä elämänmakuisesta elämästä itsestään.

Mikä sai sinut haluamaan stailaajaksi? Miten päädyit alalle?

Olen aina ollut luova ja rakastanut käsillä tekemistä. Pienenä maalasin ja piirsin paljon. Lukion jälkeen hakeuduin päämäärätietoisesti muotoilijan koulutukseen Kuopioon ja nautin siellä suunnattomasti. Sen lisäksi olen täydentänyt koulutustani visuaalisella markkinoinnilla sekä graafisella tutkinnolla kun asuin ja työskentelin Helsingissä. Pääkaupungissa kului useampi vuosi ja pääsin mukaan mitä mielenkiintoisimpiin projekteihin kartuttamaan osaamistani. Tutustuin myös moniin alan ammattilaisiin ja toimin myös yrittäjänä, joka oli todella opettavaista. Viimein muutin rakkauden myötä Tampereelle; samoihin aikoihin avattiin Bo:n Tampereen toimisto ja monen sattuman kautta päädyin töihin Bo:lle.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Pidän siitä, että työssä yhdistyy luovuus ja konkreettinen tekeminen. Kauniit kodit ja niiden tarinat vievät usein mukanaan. Pidän myös siitä, että kohteet ja stailaukset vaihtuvat päivittäin – koko ajan pystyy siis kehittymään. Myös kollegat muissa toimistoissa inspiroivat.

Millainen on lempistailauskohteesi?

Pidän kodeista, joissa on persoonallisia yksityiskohtia ja taidetta, jota on haalittu vuosien varrella. Täällä Tampereella erityisesti vanhojen tehtaiden loft-asunnot saavat sydämeni sykkimään.

Kerro hieman kevään 2019 sisustustrendeistä?

Art deco -tyyli näkyy vahvasti. Se on havaittavissa muun muassa huonekalujen pyöreämmissä muodoissa. Myös rohkeat ja pirteät värit, kuten Tikkurilan Flamingo piristävät pintoja. Lasi ja kromi näkyvät myös vahvasti sisustuksessa; lasinen sohvapöytä kruunaa olohuoneen. Makuuhuone saa vaikutteita hotellihuoneesta huolitellun petauksen ansiosta. Kuivakukat kruunaavat ruokapöydän. Myös jo pidemmän aikaa voittokulkuaan jatkanut ekologinen ajattelu näkyy niin, että hankinnat ovat kestäviä ja monikäyttöisiä.

Mitkä edellä mainituista valikoituu omiksi suosikeiksi?

Rakennamme paraikaa taloa, joten luulen, että aika vahvasti kaikki nämä tämänhetkiset trendit vaikuttavat siihen jotenkin. Varsinkin makuuhuoneen tunnelmaan tahtoisin ripauksen hotellimaista luksusta. Kuivakukkia sommittelen jo nyt ympäri asuntoa – niistä on iloa pitkäksi ajaksi.

Millaista stailaajan työ on Bo:lla?

Monipuolista! Stailaamisen lisäksi teen myös graafisia töitä ja sisällöntuotantoa. On ihanaa päästä hyödyntämään kaikkea osaamistaan. Myös yhteistyö kuvaajien ja muiden alan ammattilaisten kanssa on antoisaa. Stailaajan on myös oltava ajan hermolla kun tyylit ja trendit muuttuvat – niitä sitten jokainen hyödyntää omaan työhönsä sopivaksi.

Muutamia Annan suosikkikuvia hänen viimeaikaisista stailauksistaan:

Ydinkeskustan uudenkarhea yllättäjä

Ratapihankadun kulmaan nousi muutama vuosi takaperin korttelistoon sulautuva, murretun keltainen kerrostalo. Uudisrakennuksen ulkokuori ei kuitenkaan vielä kertonut kuvaustiimillemme mikä todellinen yllätys meitä oli odottamassa. Ylimmän kerroksen huoneisto nousi näyttävästi kahteen tasoon. Avokeittiöllinen olohuone rajautuu yhtenä tilana omille toiminnoilleen kun koko musta Kvikin keittiö toimii liki kalusteenomaisesti omalla seinustallaan. Tapwellin kuparinen hana ja täysin integroidut kodinkoneet nivovat kokonaisuudesta harkitun rouhean ja minimalistisen. Olohuoneen jatkeena olevalla parvekkeella kasvattaisit vaivatta omat yrtit suoraan ruokapöytään. Rautakaiteinen portaikko johdattaa asunnon toiseen kerrokseen, jossa avautuu luonnonvalon alla paistatteleva korkeakattoinen arkiolohuone. Seinustanlevyiset ikkunat ja korkealle kohoava katto tuovat kotiin yllättävää loft-henkisyyttä. Makuuhuone erottautuu omaan rauhaansa mustakehyksisillä liukuovilla. Yläkerran säilytysongelmat ratkeavat puolestaan ylellisellä walk in closetilla. Todellinen keskusta-asujan luksus on kuitenkin oma suojaisa kattoterassi, joka mahdollistaa kesäkuukausista nauttimisen kotoa käsin.

Tämä uudenkarhea ja ainutlaatuinen kokonaisuus vakuuttaa eritysesti loppuun asti harkittujen materiaalivalintojen ansioista. Tuntuu, kuinka kaikki ratkaisut on räätälöity juuri tätä kotia varten ja näihin neliöihin. Ja uskokaa tai älkää, tämä koti on vieläkin upeampi itse koettuna paikan päällä!

BO AWARDS 2019 – YHTEINEN JUHLA

Bo Awards on Bo:n oma juhla, joka kokoaa vuosittain yhteen koko Bo Familyn ympäri Suomea. Yhteinen ilta on mahtava tilaisuus tavata vanhoja ystäviä ja kollegoita sekä tutustua uusiin bolaisiin. Viimeisen 12 kuukauden aikana pieni perheemme onkin kasvanut yli 160 ammattilaisen joukoksi, johon kuuluu niin kiinteistönvälittäjiä, valokuvaajia, stailaajia kuin markkinoinnin ammattilaisia.

Ilta käynnistyi oikeutetusti uusimman jäsenemme avajaissanoilla – Tuomo Räsänen aloitti Bo:n toimitusjohtajana maaliskuun alussa. Puheessaan Tuomo kertoi olevansa suuresti vaikuttunut Bo:n ainutlaatuisesta brändistä ja hyvästä yrityskulttuurista sekä tiimihengestä. Kasvu onkin ollut viime vuosina huikeaa, mistä kertovat niin useat uudet toimistot, oma lifestyle-lehti Bo Living kuin monet saadut tunnustukset.

Kaikista tärkeintä meille ovat kuitenkin tyytyväiset asiakkaat, joiden asuntounelmia meillä on kunnia toteuttaa päivittäin. Lämmin kiitos siis teille kaikille kuin myös yhteistyökumppaneillemme ja ystävillemme, että olette kanssamme tekemässä Bo:n tarinaa! Haluamme jatkossa ylittää odotuksenne vielä moninkertaisesti.

Tyytyväinen asiakas ja hyvän tiimihengen vaaliminen oli keskiössä myös huikeita yksilösuorituksia palkittaessa. Illan mittaan jaettiin palkinnot muun muassa vuoden asiakaspalvelijalle, somepäivittäjälle ja tiimitsempparille.

Tunnelmallinen G18-juhlasali Helsingin ydinkeskustassa tarjosi täydelliset puitteet tälle tärkeälle illalle hyvää ruokaa ja juomaa unohtamatta. Vieraita viihdyttivät illan mittaan useat live-esiintyjät ja valokuvausseinää vasten taltioitiin ikimuistoisen illan fiilis muistoiksi kuviin…

Erityiskiitokset Paula Jaakolle & Elina Felinille  juhlajärjestelyistä ja  Antti Rankille valokuvauksesta! <3

Kuvat: Antti Ranki Photography

Bo Living 1/2019 – Kaamoksen jälkeen

Koonneet Peeta Peltola ja Sanni Koffert | Kuvat valmistajat

Talven pimeys on pikkuhiljaa selätetty, ja kevään raikkaus saa tulla koteihin pehmeissä sävyissä ja raikkaissa tunnelmissa. Kokosimme yhteen suosikkejamme kodin, muodin sekä sävyjen muodossa.

1. Tikkurila on valinnut vuoden 2019 väriksi persikkaisen K319 Flamingon. Muodista inspiraationsa ammentava värivalinta rohkaisee avoimuuteen ja ottaa harppauksen kohti kirkkaita värejä pitkään jatkuneen murrettujen sävyjen kauden jälkeen.

tikkurila.fi

2. Uudistettuun Kämp Gallerian toiseen kerrokseen nousi suomalaisen muodin keskus Garden, josta löytyy inspiroivaan yhteisöön koottuna muodin nousevat kyvyt ja kiinnostavimmat pienesineet. Suosikimme on Samujin kaksikerroksinen myymälä.

kampgalleria.com

3. Kauniin kodin kruunaavat klassiset listat ja rosetit, joita tarjoaa helsinkiläinen yritys Wallark. Tyylikkäät lattia-, katto- ja koristelistat sekä kattorosetit on valmistettu nykyaikaisesti kierrätettävästä polymeeristä kipsin sijaan.

wallark.com

4. Kevään väriskaala kevenee vaaleaan suuntaan, ja Annon SS19-mallisto tarjoilee ilmavaa tunnelmaa. Pellavainen okransävyinen aamutakki on kevään uutuus.

annocollection.com

5. Ryhdikäs &Traditionin Loafer-sohva saa istujansa tuntemaan olonsa hotellivieraaksi kotonaan. Korkeammalla istuimella varustettu sohva suunniteltiin Arne Jacobsenin uudistettuun SAS Royal hotelliin, mutta se sopii yhtä hyvin myös suomalaiseen ympäristöön.

andtradition.com

6. Ensisilmäyksellä Raami-juomalasi vaikuttaa tutulta, vaikka onkin juuri vuoden 2019 alussa julkaistu uutuus. Iittalan kattaussarjan suunnitellut Jasper Morrison kertoo, että astioiden ajaton ilme luo illusion tuttuuden vaikutelmasta.

iittala.com

Lisää uutuustuotteita ja raikkaita tunnelmia uudessa Bo Living -lehdessä!

This is how we Bo it: stailaajien matkassa

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Uudessa Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Jenni Lehtinen | Sisustusarkkitehti, Stailaaja | Bo LKV Helsinki, Kallio | @jenni_lehtinen

Kuvat: Juhana Tuomi

Tuoreen Bo Kallion toimiston stailaajana työskentelevä Jenni inspiroituu trendeistä, taiteesta, konstailemattomasta arkkitehtuurista ja aidoista materiaaleista. Stailauksissa ja sisustuksissa Jennille on luontevaa käyttää suomalaista designia ja second-hand löytöjä. Jenni pitää tiloissa ja sisustuksissa vastakohdista – ne luovat uudenlaisia syvyyksiä ja täydentävät toisiaan sopivasti. Jennin tyyli stailata ja sisustaa on kokonaisuudessaan ajaton ja yksityiskohtia painottava.

Mikä sai sinut stailaajan työn pariin?

Tiesin jo lapsesta asti hakeutuvani luovalle alalle; olen ollut aina hyvä piirtämään ja tekemään asetelmia. Lapsena asettelin tarkkaan lelujani hyllyille ja vaihtelin tiuhaan niiden järjestystä – leikkiminen niillä oli toissijaista. Sanoisin, että nämä olivat ensimmäisiä stailauksiani. Myöhemmin piirtäminen jäi vähemmälle ja kiinnostuin sisustamisesta.

Luovalla alalla on pakko kehittyä koko ajan. Kilpailu on kovaa, mutta myös tämä saa puristamaan itsestään aina hiukan enemmän. Pääsin onnekseni opiskelemaan sisutusarkkitehtuuria ja kalustesuunnittelua. Neljän vuoden opiskelun jälkeen valmistuin Sisustusarkkitehdiksi. Olen työskennellyt urani aikana myymälöissä, suunnittelutoimistoissa ja nyt stailistina Bo:lla.

Mikä sinua inspiroi?

 Minua inspiroi käytettyjen tavaroiden suosiminen sisustuksissa. Kunnon löydön sattuessa kohdalle syntyy erityinen suhde esineeseen ja yleensä se ei ole lompakkoa paljon rasittanut. Tykkään myös käydä taidenäyttelyissä ja museoissa. Inspiroidun kaikesta mitä näen ja koen ympärilläni. Välillä on kiva tehdä pieni aikamatka menneisyyteen sisustusrintamalla – tämä näkyy kodissani pienissä yksityiskohdissa. Viimeisin hankintani on häivähdys 90-luvulta, postmoderni pöytävalaisin Lucellino.

Mikä on parasta työssäsi?

Ehdottomasti luovuus. Esimerkiksi kuvissa on tärkeää kiinnittää huomiota pieniin yksityiskohtiin. Ei ole yhdentekevää missä asennossa esimerkiksi tyynyt ovat tai mitä pilkottaa sohvan alta. Haasteellisinta on saada kuvissa asioiden näyttämään rennoilta eikä liian asetelluilta, vaikka lopputulos onkin harkittu. Paras tunne syntyy aina onnistuneesta kokonaisuudesta.

Kerro hieman kevään 2019 sisustustrendeistä?

Värit ovat tänä vuonna varsin luonnonsävypainotteisia, mutta näin kevään lähestyttyä voimakkaammat sävyt nostavat päätänsä. Tikkurilan ja Pantonen vuoden väriksi valikoitui korallinpunainen, joka taittaa aavistuksen vaaleanpunaiseen. Näkisin tämän sävyn täydellisenä unikoissa, jotka olisivat aseteltu huolettomasti Savoy-maljakkoon.

Mikä on tärkeintä jokaisen oman kodin sisustamisessa?

Yksinkertaisesti ja lyhyesti: tärkeintä omassa kodissasi on, että itse viihdyt ja olet tyytyväinen sen sisustukseen.

Millaista stailaajan työ on Bo:lla?

Työni on luovaa, mutta samalla fyysistä. Fyysisen suorituksen jälkeen pitää olla skarppina ja käyttää luovuutta asetelmien ja kuvakulmien tekemiseen ja suunnitteluun. Tämä on haasteellinen yhtälö, mutta onnistunut lopputulos palkitsee aina. Valmiit kuvat syntyvät stailaajan ja kuvaajan tiivistä yhteistyöstä. Kuvilla on suuri merkitys siihen, että tuleeko asiakas asuntonäytölle ja siihen, että saadaanko asunto myytyä. Jokainen päivä stailaajana Bo:lla on omanlaisensa, ja juuri se on tämän työn suola.

Muutamia Jennin suosikkikuvia hänen viimeaikaisista stailauksistaan:

Senak Peek