Soita 040 808 6832

Ansaitulla arvokkuudella

Yleinen | 05.12.2019

Asunnon arvoa korostava myyntikalustus, laadukkaat myyntikuvat ja välittäjän laajat verkostot korostuvat arvoasuntojen myynnissä.

Asunnon arvoa korostava myyntikalustus, laadukkaat myyntikuvat ja välittäjän laajat verkostot korostuvat arvoasuntojen myynnissä.

Teksti Saila Kurki | Stailaus Paula Jaako | Kuvat Mikael Pettersson

”Korkea hinta ei tee asunnosta automaattisesti arvokotia. Sijainti arvostetulla alueella tai esimerkiksi merenrannalla on avainasemassa. Yhtä tärkeää on, että taloyhtiö on hyvämaineinen ja haluttu”, listaa kiinteistönvälittäjä Linda Kukkonen arvokodin piirteitä. Linda on kuulunut Ullanlinnan toimiston huippuvälittäjiin aina siitä lähtien, kun Bo LKV vuonna 2016 aloitti toimintansa Helsingissä.

Yhteistä arvokodeille on niiden ainutlaatuisuus. Vastaavanlaista asuntoa ei markkinoilta löydy eikä sellaista edes saata tulla myyntiin kuin kerran vuosikymmenessä. Vanhempien keskustakotien uniikkia arkkitehtuuria ja tunnelmaa ei myöskään uudempiin kohteisiin ole mahdollista saada.

Myyntikalustukseen valitut huonekalut sopivat asunnon tunnelmaan. Pyöreä rahi sopii täydellisesti erkkerisyvennykseen.

Arvoasunnon upeat yksityiskohdat kuten erkkerin kaaren koristepalkit, suuri eteishalli ja keittiön ylellinen marmoritaso esitellään ostajille jo myyntikuvissa.

Yli 3,5 metrin huonekorkeutta korostavat suuret ikkunat ja näyttävä kasettikatto.

Vuonna 1897 rakennettu arvoasunto Helsingin Katajanokalla on vastikään saneerattu pieteetillä.

Arvokodin myyntikuntoon laittamiseen pätevät pääsääntöisesti samat säännöt kuin muihinkin kohteisiin. Asunnon parhaat puolet tuodaan esiin ja se esitellään sen ansaitsemalla arvokkuudella.

”Hulppeita arvoasuntoja stailatessa pyrimme mahdollisimman pitkälle hyödyntämään omistajan omia kalusteita. Viemme mukanamme myös sisustustuotteita. Mutta karsimalla ylimääräisiä tavaroita selkeytämme asunnon tunnelmaa hienovaraisesti”, paljastaa Bo LKV Helsingin stailaaja Anu Tuomikoski.

Tyhjään asuntoon tehtävä myyntikalustus tarjoaa puolestaan ostajalle aivan erityisen elämyksen paikan päällä. Kalusteet pyritään valitsemaan asunnon rakennusaikaa ja tyyliä korostaen. Mahdolliset kalustusyhteistyöt arvostettujen huonekalu- ja sisustusbrändien kanssa takaavat arvokkaan lopputuloksen. Perinteisten myyntikalustusten rinnalla arvokotien virtuaalikalustukset tulevat yleistymään tulevaisuudessa nopeasti.

Tämän asunnon kalustuksessa on käytetty muun muassa yhteistyökumppaneidemme Matrin, Marimekon ja Innoluxin tuotteita.

Laadukkaat myyntikuvat ovat erityisen tärkeitä arvoasuntojen kohdalla. Ostajat ovat tarkasti perillä siitä, millaista asuntoa he etsivät. Tällöin huonolaatuiset tai laimeat kuvat vähentävät asunnon kiinnostavuutta. Ostopäätökset tehdään harkiten, eikä asunnolle asetetuista kriteereistä siksi jousteta.

Arvoasuntojen myynti on tahdiltaan rauhallisempaa ja myyntiajat monesti pidempiä. Välittäjältä tämä vaatii pitkäjänteisyyttä. Arvoasuntoja myydään usein julkisten asuntomarkkinoiden ulkopuolella, jolloin välittäjän omat hyvät verkostot korostuvat myyjän ja ostajan yhteen saattamisessa. ♦

Lisää kiinteistövälitysalan tuulista ja trendeistä uusimmassa Bo Living 2/2019 -lehdessä!

Lue lisää:

Nämä sisustustrendit näkyvät syksyllä 2020

Keskikesästä huolimatta täällä ollaan jo katse tulevaisuudessa. Sisustajan syksyssä 2020 näkyy rohkeita värejä, aitoja luonnonmateriaaleja ja suomalaista...
Lue lisää >

Mistä kannattaa ostaa sijoitusasunto? Seuraa näitä nousevia alueita

Kysyimme kokeneilta asuntosijoittamiseenkin erikoistuneilta kiinteistönvälittäjiltämme, mitä alueita kannattaisi juuri nyt seurata. Vastaus riippuu pitkälti sijoitusstrategiastasi - lähdetkö...
Lue lisää >

Millaisesta kodista lapsiperhe haaveilee?

Jokainen lapsiperhe on omanlaisensa. Kun alkaa etsimään unelmien kotia kannattaa perheen tarpeet miettiä valmiiksi. Parhaimmillaan koti mukautuu...
Lue lisää >