Soita 040 808 5466
Varaa maksuton arviokäynti
Helsinki
Espoo
Jyväskylä
Kuopio
Lahti
Oulu
Porvoo
Turku
Tampere
Vantaa

Asunto myyntiin – mitä kannattaa remontoida?

Yleinen | 28.04.2020

Kun oma asunto päätetään laittaa myyntiin, ei siitä saatava hinta ole mikään pikkujuttu. Siksi moni pohtii asunnon remontoimista ennen myyntiä. Asunnon remontoiminen voi olla kannattavaa kun pohtii tarkkaan mihin panostaa. Eikä omien remonttitaitojen ei tarvitse silti olla ammattilaisen luokkaa.  Kokosimme vinkit siihen, miten asunnon myyntiarvon voi maksimoida pienellä remontilla joko itse tai ammattilaisen avulla.

Kun oma asunto päätetään laittaa myyntiin, ei siitä saatava hinta ole mikään pikkujuttu. Siksi moni pohtii asunnon remontoimista ennen myyntiä. Asunnon remontoiminen voi olla kannattavaa kun pohtii tarkkaan mihin panostaa. Eikä omien remonttitaitojen tarvitse silti olla ammattilaisen luokkaa. Kokosimme vinkit siihen, miten asunnon myyntiarvon voi maksimoida pienellä remontilla joko itse tai ammattilaisen avulla. Nappaa seuraavista vinkeistä itsellesi ja asunnollesi sopivat.

Keittiön uudistus

Keittiöremontti on yksi eniten asunnon arvoa nostavista remonteista, mutta mitään kovin isoa remonttia ei välttämättä kannata tehdä. Helppo keino on vaihtaa keittiön kaappien ovet tai vähintään vetimet. Jos keittiössä on vanhat ja kellastuneet, mutta kuitenkin hyväkuntoiset, puuoviset kaapit niin niitä saa päivitettyä hiomalla ja maalaamalla kaappien ovet. Kannattaa myös hioa ja öljytä keittiön puutasot. 

Kuvassa: Vuonna 2019 puusepän tekemä keittiö sopii puutalon tunnelmaan Helsingin Vallilassa täydellisesti ja erityisesti vetimet tuovat ilmettä. Kuopion keskustassa sijaitseva kolmio on taas  juuri valmistunut remontista. Keittiössä vaihdettiin kaappien ovet, vetimet, työtasot sekä kodinkoneet.

Kylpyhuone hohtamaan

Kylpyhuoneessa siisteys on tärkeintä! Jos wc:n ja kylpyhuoneen vanhat saumat ovat pinttyneet likaisiksi, ne voi saada puhtaiksi happopesun avulla. Ja jos taas haluat panostaa enemmän, vaihda suihku ja allaskaluste uusiin. 

Kuvassa: Mustakehyksinen suihkukaappi on näyttävä kuopiolaisessa kerrostalokodissa. Kaikki kiinteät lasipinnat on tärkeä  pitää jatkuvasti puhtaana, jotta ikäviltä kalkkijäljiltä vältytään.

Maalaa seinät valkoisiksi

Yllätyt varmasti itsekin lopputuloksesta, kun maalaat värikkäät tai vuosien saatossa likaantuneet seinät valkoisiksi. Etenkin harvemmin liikuteltavien huonekalujen takaa saattaa paljastua tummempia jälkiä. Maalaamalla saat helposti ja nopeasti montaa ostajaa miellyttävän valkoisen pohjan, joka raikastaa asunnon. 

Kuvassa: Kaksi vaalean raikasta kotia: ylempänä vastaremontoitu, valoisa rivitalokoti Kauniaisissa  ja alla uniikki ullakkoasunto vanhassa kivitalossa Turun keskustassa.

Uusi kotisi lattiat

Lattia vaikuttaa merkittävän paljon kodin yleisilmeeseen. Vaihda vanhan muovimaton tilalle uusi parketti tai laminaatti, tai hio ja lakkaa kulunut parkettilattia. Näin kesän korvalla muista myös kurkata parvekkeelle: pitäisikö sen lattialle asentaa vaikka uudet lattiaritilät? 

Kuvassa: Kalanruotoparketti on nyt monen sisustajan makuun, mutta samalla se on ajaton ja laadukas valinta. Hintansa puolesta tämä kaunis lattia ei kuitenkaan ole edullisin valinta. Kakolanmäen Länsisellin historiallisessa rakennuksessa sijaitsevaan kaksioon se lattiana nappivalinta.

Panosta yksityiskohtiin

Uudet, pienetkin yksityiskohdat lisäävät sisustukseen modernia ja raikasta vaikutelmaa. Kellastuneiden valokatkaisijoiden vaihto uusiin on edullista ja sillä saa silti aikaan huomattavan ilmeenkohotuksen. Ehkä voisit myös korvata eteisen kaappien vanhat ovet uusilla peililiukuovilla, jotka tuovat valoa ja tilantuntua asuntoon säilytystilan ohella. 

Kuvassa: Kauniin kaupunkikodin pieneen eteiseen peililiukuovikaapit tuovat säilytystilaa ja avaruutta. Koristeellinen, hohtava ovenkahva on pieni, mutta arvokas yksityiskohta.

Kuuntele myös Bo Living -podcastin Asunnon myyntiremppa – tuottoisaa vai turhaa? -jakso. Tässä jaksossa  Saija Palinin ja Ronny Roslöfin vieraana on yrittäjä-bloggaaja Nata Salmela, joka kertoo kuulijoille omat remonttivinkkinsä.

Kuuntele jakso

Lue lisää:

Asunnon ostajan muistilista - onnistu ostotarjouksen tekemisessä!

Onko asunnon ostaminen ajankohtaista? Kun oma unelmien koti tai täydellinen sijoitusasunto on löytynyt, on aika jättää ostotarjous....
Lue lisää >

Kohtaamisten merkitys - tunnelmia kevään messukiertueelta

Tänä keväänä koti ja ihmisten kohtaaminen on saanut aivan uuden merkityksen. Helmikuussa meillä oli edessämme kaikkien aikojen...
Lue lisää >

Bo LKV myy asunnot kirkkaasti keskiarvoa nopeammin - katso asuntomarkkinakatsaus!

Toukokuussa Bo LKV on tehnyt asuntokauppoja vilkkaasti kaikilla toiminta-alueillaan eli pääkaupunkiseudulla ja Porvoossa, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa sekä...
Lue lisää >