Asuntosijoittaminen haltuun – esittelyssä 5 strategiaa

Yleinen | 08.07.2021

Asuntosijoittaminen kiinnostaa monia. Paras tapa aloittaa on hankkia mahdollisimman paljon tietoa asuntosijoittamisesta ja sen eri muodoista. Esittelemme viisi asuntosijoittamisen strategiaa, joiden avulla pääset sijoittamisen makuun.

 

Asuntosijoittamisen strategiat

BRRRR-strategia

BRRRR – baby it’s cold outside! BRRRR-strategia on lyhenne englannin kielen sanoista buy, rehab, rent, refinance & repeat, suomeksi osta, remontoi, vuokraa, uudelleenrahoita & toista. Strategian tavoitteena on ostaa asuntoja, joissa on arvonnostopotentiaalia. Asunnon arvoa pyritään nostamaan omilla toimilla, yleensä remontilla, jonka jälkeen neuvotellaan pankin kanssa asunnon uudelleenrahoituksesta. Uudelleenrahoituksen tavoitteena puolestaan on vapauttaa mahdollisimman paljon vakuuksia seuraavan sijoituskohteen ostoa varten. Alkuperäinen asunto puolestaan jää sinulle – eli sijoittajalle – tuottamaan vuokratuottoa.

KUUNTELE Bo Living Podcast: Asuntosijoittamisen trendit.

Asuntosijoittamisen 5 strategiaa

Flippaus

Flippaamisella tarkoitetaan asuntojen ostamista, remontointia ja myymistä voitolla. Usein ostettava asunto on välttävässä kunnossa tai muuten selvästi remontin tarpeessa, jolloin ne ovat alueen markkinahintaan nähden edullisempia. Remontoinnilla asunnon arvoa pyritään nostamaan, jotta asunnosta saataisiin mahdollisimman hyvä hinta. Sijoittajana sinun on tärkeää tuntea flipattavan asunnon alueen hintataso sekä osata arvioida tarkasti, kuinka paljon remontointi tulee kustantamaan. Näin voit arvioida, kuinka paljon saat asunnosta myyntivoittoa. Flippaus sopii erityisesti remonttitaitoisille ja remontoinnista kiinnostuneille, sillä tekemällä työn itse voit säästää remonttikustannuksissa.

Loma-asuntoihin sijoittaminen

Loma-asunnot, jotka sijaitsevat esimerkiksi hiihtokeskusten, suosittujen kesämökkialueiden tai luontokohteiden läheisyydessä, voivat olla hyviä sijoituskohteita. Sesonkiaikaan tulot voivat olla hyvinkin korkeat, ja halutessasi voit itsekin hyödyntää asuntoa lomailuun. Pitkällä tähtäimellä tavoitteenasi voi myös olla loma-asunnon myyminen silloin, kun kysyntä on huipussaan. Loma-asuntojen kohdalla on hyvä kuitenkin muistaa, että hiljaisia kuukausia tulee välttämättä. Tällöin tulee miettiä, riittävätkö koko vuoden vuokratulot kattamaan loma-asunnoista koituvat kulut ja tuottamaan haluttua voittoa.

Asuntosijoittaminen

Osta ja pidä

Osta ja pidä -strategian tavoitteena on saada sijoitusasunnosta hyvät vuokratuotot pitkällä aikavälillä. Keskeistä on tasaisen kassavirran saaminen, ei niinkään asunnon arvon nousu. Vuokratuoton tavoittelussa on kuitenkin hyvä muistaa varautua myös kuukausiin, jolloin vuokralaisia ei asunnossa ole, sillä niitä tulee väistämättä. Puskurirahasto on siis hyvä olla varalla. Osta ja pidä -strategiaa pohtivalle on tärkeää miettiä, miltä alueelta asunnon hankkii. Kasvukeskukset ja opiskelijakaupungit ovat hyvä valinta vuokralaismäärän vuoksi. Uusien asuinalueiden kohteet taas ovat myyntihinnaltaan kohtuullisia verrattuna niiden velattomaan hintaan.

LUE LISÄÄ: Mistä kannattaa ostaa sijoitusasunto?

Asuntosijoittaminen

Uudiskohteisiin sijoittaminen

Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin on erinomainen ratkaisu silloin, kun et halua huolehtia taloyhtiön suurista remonteista, kuten putki- ja julkisivuremontista. Uudiskohteet ovat usein myös energiatehokkaampia ja äänieristettyjä, niiden pohjaratkaisut ovat moderneja, ja niiden hoitovastike on alhaisempi. Uudiskohteet ovat toisaalta myös ostohinnaltaan kalliimpia, jolloin niiden vuokratuotto ei välttämättä ole niin hyvä, kuin vanhemmissa asunnoissa. Etuna kuitenkin on, että jos löydät hyvän uudiskohteen, sinun on mahdollista ostaa useampi asunto joko yksin tai yhdessä toisen sijoittamisesta innostuneen kanssa.

 

Tuntuuko asuntosijoittaminen omalta jutulta? Bo:lla on myynnissä lukuisia erilaisia asuntoja ympäri Suomen. Löydä se oikea sijoituskohde jo tänään.

Tutustu myynnissä oleviin asuntoihin

Lue lisää:

Valokeilassa välittäjä: Asiakaskokemus onnistumisen avaimena

Kuinka menestyä välitysalalla? Mitä omien myyntitulosten kasvattaminen vaatii? Bo:n välittäjien uratarinoissa tutustutaan tällä kertaa Bo:n myynnin onnistujiin.
Lue lisää >

6 x ihana piha ja terassi

Kesäpäiviin kuuluu yhdessä olo sekä vehreästä luonnosta ja ulkoilmasta nauttiminen. Terassi ja piha toimivat kodin jatkeena, tarjoten...
Lue lisää >

Asuntosijoittaminen haltuun – esittelyssä 5 strategiaa

Asuntosijoittaminen kiinnostaa monia. Paras tapa aloittaa on hankkia mahdollisimman paljon tietoa asuntosijoittamisesta ja sen eri muodoista. Esittelemme...
Lue lisää >