Soita 040 808 6832

This is how we Bo it: Stailaajien matkassa

Yleinen | 14.05.2019

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Johanna Mattila | Sisustusarkkitehti, Muotoilija, Stailaaja | Bo LKV Lahti | @jmdesign.fi

Kuvat Aku Mattila, Jere Kokko, Sebastian Ratu & Misa Kannos

Yrittäjätaustainen Johanna nauttii suunnittelijan työn tuomasta monipuolisuudesta ja haasteista. Jokainen vastaan tuleva projekti on aina omanlaisensa. Projekteissa on hyvä soveltaa jo opittua ja samalla oppia sekä kehittyä itse lisää. Koulutuksen ja työn kautta Johannasta on muovaantunut erittäin monitaitoinen osaaja niin sisustussuunnittelussa kuin muissakin visuaalisen suunnittelun tehtävissä.

Johanna omaa visuaalisen näkemyksensä lisäksi ihanan positiivisen ja auttavaisen asenteen työhön ja elämään. Bo:lla hän aloitti freelance-stailaajana ja nyt hän työskentelee Lahden toimiston vakituisena stailaajana. Johanna rakastaa kuulla kotien ja rakennusten tarinoita. Ne antavat usein myös inspiraatiota Johannan tekemiseen.

Mikä sai sinut opiskelemaan muotoilijaksi?

Ihan ensimmäinen kiinnostukseni muotoilua kohtaan syntyi perheeni vanhan kalusteyrityksen myötä. Tuolloin aloin itse luonnostelemaan erilaisia sohvia, nojatuoleja ja raheja. Yhden suunnittelemani sohvaryhmän isäni valmistikin ja se päätyi meidän perheen olohuoneeseen. Aika ajoin oman huoneeni kalusteet saivat uudet paikat huoneessa ja välillä sitä miettiikin, että miten niin pieni tyttö on saanut siirrettyä kokonaisen täyden kirjahyllyn paikkaa ihan yksinään. Sitä varmasti ihmetteli myös vanhempani.

Lopullinen innostus sisustusalaa kohtaan tuli, kun yläasteella saimme tehtäväksi suunnitella unelmiemme talon ja sen myötä tutustuimme tarkemmin erilaisiin mittakaavoihin ja tilan hahmottamiseen. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen suuntasin kuitenkin ensin mediatekniikan puolelle, mutta pian hainkin jo toiseen kouluun opiskelemaan sisustusarkkitehtuuria ja kalustemuotoilua.

Mikä on parasta työssäsi?

Stailaajan työssä parasta on ehdottomasti työn monipuolisuus ja jatkuva itsensä kehittäminen. Jokainen työpäivä on erilainen niin stailauskohteiden kun ihmistenkin osalta. Tässä työssä näkee ja kokee joka päivä jotain uutta ja inspiroivaa. Tuntuu, että tämän työn myötä olen itsekin alkanut havannoimaan asioita ihan uusin silmin. Lisäksi olen saanut ympärilleni aivan upean työtiimin, joiden kanssa työskentely on avartavaa.

Mitä hyvän stailaajan tulee osata huomioida työssään?

Jokainen koti on erilainen ja niitä tulee lähestyä sen mukaisesti ilman ennakkoluuloja. Katso ensin kokonaisuus ja poimi sieltä sitten ne kohdat, joita haluat nostaa esille. Työmme on erittäin antoisaa, mutta välillä hyvin hektistä, joten joskus on ihan hyvä koittaa hetkeksi pysähtyä, jotta ajatukset kulkevat taas kirkkaammin. Stailaajan on osattava olla joustava, koska työpäivä koostuu niin monen tekijän summasta. Aina ei päivät mene suunnitelmien mukaan ja sitten improvisoidaan. Tärkeintä on kuitenkin osata nauttia joka hetkestä.

Kerro hieman vuoden 2019 sisustustrendeistä?

En varsinaisesti seuraamalla seuraa trendejä, vaan ne tulevat vastaan useimmiten esimerkiksi sosiaalisen median kautta ja sitten aika ajoin nostavat päätään tuolta alitajunnasta. Kuitenkin sanoisin, että vahvasti jo viime vuoden puolella esiin nousseet luonnonmateriaalit, erityisesti puu, jatkaa kovaa suosiotaan. Puukalusteet ja pinnat tuovat upeaa lämpöä suomalaisten suosimaan mustavalkoiseen sisustukseen. Samoin viherkasveilla sisustaminen erityisesti näin keväällä on trendikästä ja se luo fiiliksen luonnon läheisyydestä, mikä on aina tärkeää. Jos haluat pysyä hillityssä värimaailmassa, kokeile erilaisia tekstuureja. Niiden avulla saat heti sisustukseen uutta mielenkiintoa.

Mikä on tärkeintä jokaisen ihmisen oman kodin sisustuksessa?

Tärkeintä kodin sisustuksessa on se, että se tuntuu itsestä kodilta; paikalta, johon on aina ihana palata ja josta on ihana herätä. Mielestäni kodin sisustaminen on sellainen jatkuva prosessi, ja koti muuntautuu aina elämäntilanteen mukaan. On siis tärkeää, että sen isot raamit on kunnossa.

Pieniä asioita voi aina tarpeen vaatiessa muokata. Anna persoonasi näkyä kotonasi ja älä sisusta sen mukaan mistä muut pitävät, vaan sen mukaan, mistä juuri itse pidät.

Millaista stailaajan työ on Bo:lla?

Hektistä, mutta inspiroivaa. Asiat tapahtuvat usein nopealla aikataululla. Kuitenkin tämä työ antaa niin paljon, että pieni hektisyys ei haittaa. Ensinnäkin on ollut upeaa saada työskennellä taitavien valokuvaajien kanssa ja yhdessä taltioida jokaisen kodin parhaat puolet esille. Toiseksi meillä on upea tiimi kokonaisuudessaan ja siihen mahtuu mukaan paljon erilaisia persoonia. Kaikilla on hurjasti ideoita ja niitä yhdessä pohtimalla saamme luotua mitä mainioimpia kokonaisuuksia. Kolmanneksi ihastus Lahtea kohtaan on vain kasvanut. Se tarjoaa paljon enemmän kaupunkina, kuin mitä olemme kuvitelleet.

Muutamia Johannan suosikkikuvia hänen viimeaikaisista stailauksistaan:

Lue lisää:

Nämä sisustustrendit näkyvät syksyllä 2020

Keskikesästä huolimatta täällä ollaan jo katse tulevaisuudessa. Sisustajan syksyssä 2020 näkyy rohkeita värejä, aitoja luonnonmateriaaleja ja suomalaista...
Lue lisää >

Mistä kannattaa ostaa sijoitusasunto? Seuraa näitä nousevia alueita

Kysyimme kokeneilta asuntosijoittamiseenkin erikoistuneilta kiinteistönvälittäjiltämme, mitä alueita kannattaisi juuri nyt seurata. Vastaus riippuu pitkälti sijoitusstrategiastasi - lähdetkö...
Lue lisää >

Millaisesta kodista lapsiperhe haaveilee?

Jokainen lapsiperhe on omanlaisensa. Kun alkaa etsimään unelmien kotia kannattaa perheen tarpeet miettiä valmiiksi. Parhaimmillaan koti mukautuu...
Lue lisää >