This is how we Bo it: Stailaajien matkassa

Yleinen | 21.05.2019

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Ella-Noora Jokisalo | Sisustusartesaani, Muotoilun opiskelija, Stailaaja | Bo LKV Turku | @ellanooraj

Kuvat Sofia Puolitaival, JP Virtanen & Samu Franzen

Ella-Noora on ammatiltaan sisustusartesaani sekä viittä vaille valmis muotoilija. Turun Bo:n stailaustiimissä Ella-Noora on ollut jo pitkän aikaa; aluksi harjoittelijana, sittemmin kesätyöntekijänä ja nyt osa-aikaisena työntekijänä. Taiteellisuus kulkee Ella-Nooran suvussa ja on näin ohjannut tietä luovalle alalle. Inpiraatiota Ella-Noora saa ajattomista sekä samalla rohkeista sisustusratkaisuista – rouheat pinnat sekä historiallisesti näyttävä arkkitehtuuri nostavat hymyn huulille.

Vastuuntuntoinen Ella-Noora hoitaa jokaisen kohteen stailauksen ja muut työtehtävät sataprosenttisella intohimolla sekä erinomaisella tyylitajulla.

Mikä sai sinut lähtemään stailaajaksi?

Visuaalisuus ja kaikenlainen mahdollinen suunnittelu on toiminut vahvana ohjenuorana läpi elämäni. Jo pienestä iästä lähtien olen piirtänyt ja suunnitellut unelmakotini (upealla uima-allasosastolla varustettuna tietenkin) sekä myllännyt huoneeni uuteen uskoon, koska halusin muuttaa kalusteiden järjestystä. Olen nuorena tyttönä vahvasti elänyt äitini kanssa sisustusostoksilla ja kertonut oman mielipiteeni kaikissa kodin sisutukseen liittyvissä projekteissa. Edellä mainitut asiat johdattelivat minut sisustusartesaanin opintoihin, joka taas loi polun muotoilun opinnoille. Muotoilua opiskellessani näin nykyisen kollegani Oona Hallikaisen kertovan työharjoittelukokemuksistaan Bo:n stailaustiimissä. Esitys sytytti sisälläni voimakkaan tunteen siitä, että tuonne minun on päästävä!

Mikä on parasta työssäsi?

Bo:lla työskennellessään tuntee olonsa onnekkaaksi ja kokemusrikkaaksi. Joka päivä näkee jotain uutta ja inspiroivaa, joskus jotain niinkin upeaa, mitä voi muistella vielä vuosienkin päästä. Parasta tässä työssä on kuitenkin kullan arvoinen työtiimimme; he jaksavat inspiroida, tsempata ja hauskuuttaa päivästä toiseen.

Mikä sinua inspiroi?

Minua inspiroi kodeissa rohkeus, kerroksellisuus sekä esineet, joilla on tunnearvoa. Jos esineellä on pitkä historia tai hauska tarina, se herättää minussa ihastuksen tunteita. Kontrastiparien kohtaamista olen myös aina pitänyt miellyttävänä – esimerkiksi kun rouhea betoni kohtaa pehmeän pellavan, ja kun kodin uudet kalusteet yhdistyvät saumattomasti yhteen perintöesineiden kanssa.

Kerro hieman vuoden 2019 sisustustrendeistä?

Kaarevat muodot, pastellisävyt, rottinki, kuivakukat sekä kenties pieniä pilkahduksia 80-90-luvun taitteesta. Pidän trendikkäänä ajattomuutta sekä tavaroiden ja esineiden pitkää ikää. Kierrätetyt kalusteet sekä vanhan huonekalun henkiin herättäminen ovat myös hyvän mielen trendejä.

Mikä on tärkeintä jokaisen ihmisen oman kodin sisustamisessa?

Tärkeintä on se, että rakastat omaa kotiasi ja pidät siitä hyvää huolta. Rakkaus kotiasi kohtaan välittyy siellä vieraileville, luoden kodikkaan ja lämpimän ilmapiirin.

Millaista stailaajan työ on Bo:lla?

Stailaajan työ Bo:lla on inspiroivaa ja palkitsevaa. Työssä pääsemme luomaan niin sanottuja pikasisustussuunnitteluja, joissa voi toteuttaa itseään monipuolisin tavoin. Jokainen päivä ja kohde eroaa myös toisistaan, mikä on tämän työn suola. On mahtavaa päästä tutustumaan hulppeisiin kartanokoteihin ja jatkaa sieltä matkaa inspiroiviin keskustayksiöihin. Päivät saattavat olla hektisiä, mutta se pitää mieleni virkeänä.

Muutamia Ella-Nooran suosikkikuvia hänen viimeaikaisista stailauksistaan:

Lue lisää:

Remppa vai muutto Suomen upeat muuttokohteet löytyivät yhteispelillä

Nelosen Remppa vai muutto Suomi –ohjelmassa kiinteistönvälittäjämme Anne Ramsay etsii koko Bo:n tuella ohjelman perheille täydellisiä muuttokohteita....
Lue lisää >

Remppa vai muutto Suomi - mitä on luvassa, Marko Paananen?

Odotettu Remppa vai muutto Suomi alkaa Nelosella 26.8., ja Bo on yksi ohjelman yhteistyökumppaneista. Haastattelimme ohjelman toista...
Lue lisää >

Bo Awards 2021 – juhlintaa turvallisesti yhdessä

Juhlimme kulunutta vuotta koko Bo Familyn yhteisessä Bo Awards 2021 -gaalassa Helsingissä. Ilta oli erittäin onnistunut ja...
Lue lisää >