This is how we Bo it: Stailaajien matkassa

Yleinen | 04.06.2019

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Nita Hauhia | Visualisti, Stailaaja | Bo LKV Porvoo | @nitanh

Kuvat Juhana Tuomi & Mikael Pettersson

Visualistina työskentelevä Nita on toiminut niin sisustussuunnittelijana, sisustuslehtikuvausten stailaajana kuin myös yritysten myymäläilmeen toteuttajana. Kyky hahmottaa kokonaisuuksia ja pettämätön tyylitaju ovat Nitan vahvuuksia. Nitan suunnittelemat ja remontoimat kohteet ovat saaneet huomiota kansainvälisissä sisustuslehdissä ja myös Bo:lle hän päätyi niiden myötä. Estetiikka on laatutietoiselle Nitalle elämäntapa, ja vapaa-aika kuluu usein tutustuen tuleviin trendeihin ja ilmiöihin.

Mikä sai sinut lähtemään stailaajaksi?

Oli oikeastaan täysin sattumankauppaa, että minusta tuli stailaaja ja nyttemmin vielä päätoiminen sellainen. Vielä muutama vuosi sitten työskentelin täysipäiväisesti talouspuolen johtotehtävissä täysin toisen alan yrityksessä. Olimme siinä samalla remontoineet ja myyneet muutaman asunnon ja yhden asuntomme myynnin yhteydessä päädyimme samalla myös sisustuslehteen. Jo aiempien asuntojen myyntien yhteydessä minulta kyllä kysyttiin, että olenko sisustusalalla töissä ja naurahdin aina, että voi, en todellakaan ole. Olin aina ajatellut, että kotimme ovat olleet ihan ”tavallisia”, eikä sellaisia, mitä esitellään sisustuslehdissä. Tuntui täysin absurdilta ajatukselta ja edelleenkin ihmetyttää toisinaan, että onko tämä todellistakaan.

Silloisen kotimme kuvannut valokuvaaja Krista Keltanen ja toimittaja Jonna Kivilahti tykästyivät tyyliini ja vinkkasivat minusta Bo:n toisen perustajaperheen Tuomaksen ja Annan kotikuvauksen yhteydessä heille. Olin pitkään ihaillut Bo:n kuvia ja uutta tyyliä tehdä asuntokauppaa ja miettinyt, että täytyy olla valtavan lahjakas päästäkseen sinne töihin. Taitaa olla siis aikalailla Kristan ja Jonnan ansiota, että päädyin stailaajaksi. Siitä sitten lähti muutkin alan työt muotoutumaan ja nyt teen useita erilaisia stailaajan töitä aina lehtikuvauksista sisustussuunnitteluihin.

Mikä sinua inspiroi?

Inspiroidun yleensä eniten julkitiloista, kuten kahviloista ja ravintoloista, joissa on uskallettu toteuttaa usein vähän enemmän ja vähän näyttävämmin kuin yksityiskodeissa. Runsaus ja vahvat värit tekevät aina vaikutuksen, kuten myös tyyliä luovat ihmiset ovat lähes poikkeuksetta mitä mielenkiintoisimpia persoonia ja inspiraation lähteitä. Erilaiset vanhat tehdasrakennukset puhuttelevat ja mietin aina, miten asuisin itse kyseisessä rakennuksessa tai tilassa. Yksityiskodeissa minua taas eniten inspiroi kerroksellisuus ja vahva oman persoonallisuuden esille tuominen sekä tarinat esineiden ja asioiden takana.

Millainen on lempistailauskohteesi?

Kohteen ei tarvitse olla mitenkään erityisen hieno tai uniikki, vaan ihan pelkkä arkielämän pois siivoaminen ja stailausohjeiden mukaan toimiminen auttaa saavuttamaan jo huikeita tuloksia kuvauksissa. Näin pääsemme toteuttamaan todella upeat kuvat myyntiä varten ihan niistä ”tavallisistakin” kodeista.

Kerro hieman tämän vuoden sisustustrendeistä?

Vahvat värit ovat tulleet mukaan pitkään jatkuneen vaalean skandityylin rinnalle, mikä on mielestäni kivaa vaihtelua pitkään jatkuneeseen mustavalkoiseen aikakauteen. Paljon samettipintaa on nähtävillä niin isommilla brändeillä kuin ketjuliikkeilläkin. Kotimaisuus ja tavaran eettisyys on mielestäni myös alkanut kiinnostamaan nyt yhä useampaa, ja kertakäyttökulttuuri on alkanut pienin askelin hiipumaan. On todella upeaa, kun nyt niin trendikkään samettisen smaragdinvihreän sohvan voit ostaa kotimaiselta valmistajalta, ja jos se kyllästyttää jo hetken päästä, niin voit päivittää ilmeen helposti irtopäällisellä, eikä tarvitse hankkia kokonaan uutta sohvaa.

Omat suosikkisi tämän vuoden trendeistä?

Pinkki! Ehdottomasti. Olen aina tykännyt pinkistä ja vaaleanpunaisesta, mutta en tarkoita sitä, että kaiken pitäisi olla pinkkiä joka puolella. Se on ihana, raikas väri. Asuttuamme useissa erilaisissa teollisissa tiloissa, missä lattiat ovat betonia ja ympärillä on muitakin rouheita ja jopa hieman synkkiä materiaaleja, on pinkki siellä seassa ollut omiaan tuomaan tiloihin vähän piristystä ja leikkisyyttä – aina taiteesta tyynyihin ja jopa jatkojohtoihin saakka.

Millaista stailaajan työ on Bo:lla?

Vauhdikasta. Työ on enimmäkseen fyysistä ja vaatii paljon paineensietokykyä. On mahtavaa nähdä työn lopputulos samantien, ja siitä syystä stailaaminen onkin juuri suosikkipuuhaani, kun  pienenkin asian iso vaikutus kuvaan on heti nähtävillä. Työkaverit ja tiimi ympärillä on myös ihan huippuja! Olen onnekas, kun saan tehdä tässä porukassa töitä.

Muutamia Nitan suosikkikuvia hänen viimeaikaisista stailauksistaan:

Lue lisää:

Remppa vai muutto Suomen upeat muuttokohteet löytyivät yhteispelillä

Nelosen Remppa vai muutto Suomi –ohjelmassa kiinteistönvälittäjämme Anne Ramsay etsii koko Bo:n tuella ohjelman perheille täydellisiä muuttokohteita....
Lue lisää >

Remppa vai muutto Suomi - mitä on luvassa, Marko Paananen?

Odotettu Remppa vai muutto Suomi alkaa Nelosella 26.8., ja Bo on yksi ohjelman yhteistyökumppaneista. Haastattelimme ohjelman toista...
Lue lisää >

Bo Awards 2021 – juhlintaa turvallisesti yhdessä

Juhlimme kulunutta vuotta koko Bo Familyn yhteisessä Bo Awards 2021 -gaalassa Helsingissä. Ilta oli erittäin onnistunut ja...
Lue lisää >