This is how we Bo it: Stailaajien matkassa

Yleinen | 11.06.2019

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Anu Peltoniemi | Sisustussuunnittelija, Stailaaja | Bo LKV Oulu | @anuemili_

Kuvat: Hannu Uusitalo

Sisustussuunnittelija Anu on luonnonlahjakkuus kauniiden sisustuksien luomisessa. Hän toimii Oulun Bo:lla stailaajana ja somekanavien päivittäjänä. Anu seuraa aktiivisesti trendejä ja hyödyntää niitä työssään, ottaen huomioon kodin alkuperän ja kokonaisuuden. Anulla on tarkka visuaalinen silmä, jonka ansiosta hän saa tuotua kodin parhaat puolet esiin ja näyttämään sen entistä kauniimmalta.

Anun instagram-tili @anuemili_ pursuaa ihastuttavia kuvia ja on monen sisustamista rakastavan suosiossa. Pelkistetty skandinaavinen sisustustyyli, kauniit tilat ja esineet maustettuna ajattomilla huonekaluilla ovat asioita, joista Anu inspiroituu.

Mikä sai sinut lähtemään stailaajaksi?

Ensimmäisen oman talon rakentamisen ja suunnittelun aikana huomasin, että innostukseni kaikkeen sisustamiseen liittyvään kasvoi, ja löysin itsestäni luovaa ja visuaalista puolta. Sisustamisesta tuli ihana harrastus ja kuvasin paljon omaa kotia silloiseen sisustusaiheiseen blogiini ja Instagramiin. Kodin laittaminen ja suunnittelu oli innostavaa vastapainoa kotiäitinä olemiselle ja aloin haaveilemaan siitä ammattia. Pääsin tekemään pienen sijaisuuspätkän stailaajana ja innostuin alasta lisää, joten päätin lähteä opiskelemaan sisustussuunnittelua. Samaan aikaan Bo rantautui Ouluun ja pääsin aloittamaan haaveilemani työt jo opiskelujen ohessa. Bo:n visuaalinen ilme ja brändi sopivat yhteen oman sisustustyylini kanssa, joten en olisi voinut haaveilla sopivammasta työpaikasta.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on se, kun pääsen näkemään erilaisia koteja, ja sen myötä jokainen päiväkin on erilainen. Rakastan kaikkea kaunista, joten kauneuden luominen stailauksien kautta on mukavan terapeuttista. Yksi parhaista puolista on myös se, kun työn lopputuloksen näkee heti, ja jokaisessa kodissa se on aina uusi ja erilainen. Meillä on myös huippu tiimi ja viihtyisä toimisto, joten vietän siellä mielelläni vapaa-aikaakin. Ihanaa kun on työ, joka tuntuu enemmänkin harrastukselta!

Millainen on lempistailauskohteesi?

Selkeä ja hillitty, mutta kivoja ja persoonallisia yksityiskohtia sisällään pitävä. Eniten inspiroidun uusista tai tyylikkäästi remontoiduista asunnoista, joista löytää ehkä samalla myös ideoita omaan kotiin tai mahdolliseen seuraavaan taloon.

Kerro hieman vuoden 2019 sisustustrendeistä?

Pyöreät muodot, luonnonsävyt, kasveilla ja kuivakukilla sisustaminen, pitkät verhot, tumma puu sekä laadukkaat ja kestävät materiaalit ovat tämän vuoden juttu. Makuja on kuitenkin yhtä paljon kuin kotinsa laittajiakin, ja persoonallisuus onkin yksi uusi pinnalla oleva trendi.

Omat suosikkisi tämän vuoden trendeistä?

Lämpimät sävyt, kerroksellisuus sekä tietynlainen epätäydellisyys ja omaleimaisuus.

Millaista stailaajan työ on Bo:lla?

Todella inspiroivaa, palkitsevaa, merkityksellistä ja monipuolista. Työnkuvaani kuuluu stailaamisen lisäksi mm. somekanavien sisällöntuotanto, messuosastojen suunnittelu ja toteuttaminen sekä stailaustavaroiden hankinta. Pääsin myös kirjoittamaan artikkelin edelliseen Bo Living-lehteen, joka oli taas itselleni uutta ja erilaista. Uskon, että hyvällä yhteishengellä on kuitenkin suurin vaikutus työssä viihtymiseen. Meidän koko työporukan kanssa on ihanan helppoa ja hauskaa olla, oli sitten stailaamassa tai toimistolla.

Muutamia Anun suosikkikuvia hänen viimeaikaisista stailauksistaan:

Lue lisää:

Remppa vai muutto Suomen upeat muuttokohteet löytyivät yhteispelillä

Nelosen Remppa vai muutto Suomi –ohjelmassa kiinteistönvälittäjämme Anne Ramsay etsii koko Bo:n tuella ohjelman perheille täydellisiä muuttokohteita....
Lue lisää >

Remppa vai muutto Suomi - mitä on luvassa, Marko Paananen?

Odotettu Remppa vai muutto Suomi alkaa Nelosella 26.8., ja Bo on yksi ohjelman yhteistyökumppaneista. Haastattelimme ohjelman toista...
Lue lisää >

Bo Awards 2021 – juhlintaa turvallisesti yhdessä

Juhlimme kulunutta vuotta koko Bo Familyn yhteisessä Bo Awards 2021 -gaalassa Helsingissä. Ilta oli erittäin onnistunut ja...
Lue lisää >