Soita 040 808 6832

This is how we Bo it: Stailaajien matkassa

Yleinen | 19.03.2019

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Uudessa Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Oona Hallikainen | Sisustussuunnittelija, Muotoilija | Bo LKV Turku

Kuvat: Sofia Puolitaival, Samu Franzen & Aki Aro

Bo:n Turun toimistolla stailaajana työskentelevä Oona on muotoilija, joka on löytänyt sydämen asiansa ja intohimonsa kotien kentiltä. Hän inspiroituu persoonallisista ja nostalgian patinaa henkivistä kohteista, joissa on aistittavissa asukkaiden ja talon oma luonne sekä yksilöllisyys. Jokaisessa kodissahan piilee oma tarinansa ja potentiaali.

Mikä sai sinut stailaajan työn pariin?

Edellinen tutkintoni sisustussuunnittelijana sai vahvistusta muotoiluopintojeni aikana. Halusin ehdottomasti työharjoitteluun tila- ja sisustussuunnittelun pariin, josta työharjoittelupaikkani kehittyikin ajan saatossa kokopäiväiseksi työsuhteeksi – kävi klassisesti, että nälkä kasvoi siis syödessä.

Mikä sinua inspiroi?

Minua inspiroi kerroksellisuus ja tietynlainen harkittu rohkeus. Tämä levittäytyy oikeastaan monelle eri osa-alueelle; tiloihin, musiikkiin, ruokaan ja elämään yleisestikin.

Mitä hyvän stailaajan tulee osata huomioida työssään?

Mielestäni hyvän stailaajan tulee ottaa jokainen asunto vastaan omana itsenään. Kodit ja niiden asukkaat ovat tarkoituksella erilaisia ja itsensä näköisiä, mutta stailaajan tehtävänä on saada asunnosta kuorittua esiin se olennaisin, jotta kokonaisuus miellyttäisi monia ja asunto löytäisi sitä kautta uuden omistajan. Hyvä stailaaja suhtautuu työhönsä kunnioittavasti ja nöyrästi. Työmme ei ole arvostella, vertailla tai tutkia, vaan työtehtävät sujuvat usein nopeahkosti ja rutinoituneesti harjaantunein silmin.

Kerro hieman kevään 2019 sisustustrendeistä?

Olen koittanut itse päästää hieman irti trendeistä ja keskittyä enemmän aikaa kestäviin ratkaisuihin ja materiaaleihin. Onnekseni ekologisuus ja kierrätys onkin tällä hetkellä alati kasvava trendi. Sen verran kuitenkin uskallan mainita, että värimaailmassa ollaan kulkemassa selkeästi rohkeampaan suuntaan. Vitivalkoiset kodit saavat nyt väistyä herkullisten pastellisävyjen ja värikylläisyyden tieltä. Sisustusesineissä alkaa näkyä persoonallisuutta, huumoria ja leikkisyyttä. Luonnonmateriaalit ovat myös edelleen arvossa ja ajattoman trendikkäitä. Tänä vuonna trendikäs ihminen löytää aarteensa vaivatta kirpputoreilta.

Vielä trendeistä: seuraatko niitä säännöllisesti, luotatko omaan tyyliisi, vaiko kenties molempia?

Oma tyylini on sekoitus molempia. Sytyn vanhoista huonekaluista ja elämää nähneistä esineistä, joiden sekaan yhdistelen ajattomia klassikoita. Suurin osa kotini huonekaluista on kulkeutunut minulle vuosien saatossa milloin mistäkin. Tarinat niiden takana ovat usein mielenkiintoisempia kuin itse tuote. En koe kuitenkaan olevani riippuvainen tavaroistani, mutta olen niille tavattoman uskollinen.

Millaista stailaajan työ on Bo:lla?

Hektistä ja elävää. Kodit ja täten myös työpäivämme ovat aina erilaisia. Nopeatahtisuus tekee päivistä usein myös ohikiitäviä – tässä työssä ei ehdi pitkästymään! Parasta antia on persoonalliset kohteet, joista löytyy inspiraatiota myös omaan kotiin. Ja tietysti työpäivät kruunaa meidän timanttinen stailaustiimi ja työkaverit!

Muutamia Oonan suosikkikuvia hänen viimeaikaisista stailauksistaan:

Lue lisää:

Nämä sisustustrendit näkyvät syksyllä 2020

Keskikesästä huolimatta täällä ollaan jo katse tulevaisuudessa. Sisustajan syksyssä 2020 näkyy rohkeita värejä, aitoja luonnonmateriaaleja ja suomalaista...
Lue lisää >

Mistä kannattaa ostaa sijoitusasunto? Seuraa näitä nousevia alueita

Kysyimme kokeneilta asuntosijoittamiseenkin erikoistuneilta kiinteistönvälittäjiltämme, mitä alueita kannattaisi juuri nyt seurata. Vastaus riippuu pitkälti sijoitusstrategiastasi - lähdetkö...
Lue lisää >

Millaisesta kodista lapsiperhe haaveilee?

Jokainen lapsiperhe on omanlaisensa. Kun alkaa etsimään unelmien kotia kannattaa perheen tarpeet miettiä valmiiksi. Parhaimmillaan koti mukautuu...
Lue lisää >