This is how we Bo it: Stailaajien matkassa

Yleinen | 02.04.2019

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Uudessa Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Anu Tuomikoski | Sisustussuunnittelija, Stailaaja | Bo LKV Ullanlinna, Helsinki | @anu_tuomikoski

Kuvat: Mikael Pettersson

Anu on esteetikko ja vahvasti visuaalinen stailaaja ja sisustussuunnittelija. Sisustaminen on Anulle muutakin kuin työ – se on elämäntapa. Sisustamisessa hän innostuu kauniista tiloista ja värien harmoniasta yksityiskohtia unohtamatta. Työhönsä Anu suhtautuu intohimoisesti ja nauttii kauniiden asioiden luomisesta.

Bo:lla Anu aloitti freelance-stailaajana. Nykyään hän työskentelee Helsingin Ullanlinnan toimiston vakituisena stailaajana sekä vetää stailaustiimiä ja päivittää Bo Helsingin somekanavia. Bo:lla Anua innostaa konseptin lisäksi ihanat, positiiviset työkaverit sekä mahtava ryhmähenki. Vapaa-ajallaan Anu sisustaa ja valokuvaa omaa kotiaan ja jakaa aktiivisesti kuviaan suositulla Instagram-tilillään.

Mikä sai sinut lähtemään stailaajan työhön?

Lähdin opiskelemaan luovaa alaa kahdeksan vuotta sitten, kun kaipuu vei sisustamisen ja stailaamisen pariin. Estetiikka ja kauniiden asioiden luominen on aina ollut minulle tärkeää –rakastan kaikkea kaunista! Sisustaminen on minulle paljon muuta kuin työ, se on elämäntapa. Vapaa-ajalla sisustan kotiani ja harrastan valokuvaamista. Asuntojen myyntistailauksesta innostuin jo Tukholmassa asuessamme 10 vuotta sitten. Ruotsalaiset myivät asuntoja tyylikkäästi ja panostivat stailaamiseen ja loistaviin myyntikuviin jo silloin – Suomessa tätä ei juurikaan tehty. Suomeen palaamisen jälkeen opiskelin sisustussuunnittelijaksi ja vähitellen tein rakkaasta harrastuksesta työn. Nyt olen stailannut ja kalustanut koteja työkseni jo kahdeksan vuotta. Edellisessä työpaikassani kalustin tyhjiä uudiskohteita suurille rakennusfirmoille esittelyasunnoiksi. Olen seurannut Bo:ta alusta asti ja aina halunnut tänne töihin; tykästyin raikkaaseen ilmeeseen ja vahvaan brändiin välittömästi. Tykkään nähdä kädenjälkeni heti ja siksi stailaaminen sopii minulle paremmin kuin pelkkä sisustussuunnittelu. Työ on nopeatempoista, liikkuvaa, fyysistä ja ennen kaikkea kivaa.

Mikä sinua inspiroi?

Juuri nyt minua inspiroi luonnonmateriaalit ja -värit. Fiilistelen usein kaunista puupintaa, pellavan pehmoisuutta ja ryppyisyyttä tai kovien ja pehmeiden materiaalien yhdistämistä. Fanitan tanskalaista designia ja rakastan kauniita tuoleja ja valaisimia. Valkoinen marmori on ikisuosikki ja haaveilen kalanruotoparketista. Keskustan vanhat talot viehättävine yksityiskohtineen ihastuttavat aina ja tässä työssä olen päässyt vierailemaan uskomattoman kauniissa asunnoissa. Huono puoli on, että päällä on jatkuva asuntokuume. Lisäksi rakastan viherkasveja ja kukkia, ne ovat mielestäni paras tapa luoda kodikkuutta tilaan.

Mitä hyvän stailaajan tulee osata huomioida työssään?

Itse vannon tavaran karsimisen nimeen myytävissä kohteissa. Paras lopputulos syntyy, kun tavaraa on vähän ja yksityiskohtia sisustuksessa harkitusti – näin itse myytävä asuntokin ja sen erityispiirteet pääsevät parhaiten esille. Olen ehdottomasti less is more-tyyppinen stailaaja. Oikeiden kuvakulmien löytäminen ja tilan parhaiden puolien korostaminen on myös äärimmäisen tärkeää ja siinä kehittyy jatkuvasti.

Kerro kevään 2019 sisustustrendeistä?

Värien käyttö on lisääntynyt valtavasti ja tänä vuonna ne ovat murrettujen värien sijaan kirkkaita. Sametti materiaalina jatkaa voittokulkuaan ja sirot ja pyöreät muodot kalusteissa ovat pinnalla. Viherkasvit ja rottinki ovat suosittuja edelleen, samoin luonnonmateriaalit. Itse povaan klassisen kromin nousevan suosituimmaksi metalliksi messingin rinnalle.

Omat suosikkisi tämän vuoden trendeistä?

Tumma puu näyttää erityisen hyvältä, ja se on kauneimmillaan 50-luvun tanskalaisessa kalusteessa. Lisäksi kaikki ruskean sävyt ovat ihania juuri nyt.

Millaista stailaajan työ on Bo:lla?

Työni stailaajana Bo:lla sisältää paljon muutakin kuin myytävien kotien stailausta. Toimin pääkaupunkiseudun stailaajien tiiminvetäjänä ja se tuo mukanaan monenlaisia työtehtäviä ja vastuita. Koulutan myös uusia stailaajia, ja lisäksi vastaan Bo Helsingin somekanavien päivityksistä, joten sisällöntuotanto ja sen suunnittelu vie paljon työaikaani. Pidän työni monipuolisuudesta, visuaalisuudesta ja luovuudesta valtavasti. Kuvan tarkka rakentaminen ja huippukuvaajien kanssa työskentely on työn suola ja lopputuloksen näkeminen valmiina kauniina kuvana on paras palkinto tehdystä työstä. Lisäksi saan työskennellä valtavan lahjakkaiden ja mahtavien tyyppien kanssa yhdessä joka päivä.

Muutamia Anun suosikkikuvia hänen viimeaikaisista stailauksistaan:

Lue lisää:

Remppa vai muutto Suomen upeat muuttokohteet löytyivät yhteispelillä

Nelosen Remppa vai muutto Suomi –ohjelmassa kiinteistönvälittäjämme Anne Ramsay etsii koko Bo:n tuella ohjelman perheille täydellisiä muuttokohteita....
Lue lisää >

Remppa vai muutto Suomi - mitä on luvassa, Marko Paananen?

Odotettu Remppa vai muutto Suomi alkaa Nelosella 26.8., ja Bo on yksi ohjelman yhteistyökumppaneista. Haastattelimme ohjelman toista...
Lue lisää >

Bo Awards 2021 – juhlintaa turvallisesti yhdessä

Juhlimme kulunutta vuotta koko Bo Familyn yhteisessä Bo Awards 2021 -gaalassa Helsingissä. Ilta oli erittäin onnistunut ja...
Lue lisää >