Soita 040 808 6832

This is how we Bo it: Stailaajien matkassa

Yleinen | 09.04.2019

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Uudessa Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Susanna Kivioja | Muotoilija, Sisustussuunnittelija | Bo LKV Lahti | @susannakivioja

Kuvat: Sebastian Ratu & Misa Kannos

Susannalla on laaja kokemus erilaisista visuaalisen alan töistä. Hän on ollut muun muassa perustamassa suomalaisen muotoilun ja taiteen verkkokauppaa sekä työskennellyt suurelle suomalaiselle brändille tapahtumatuottajana ja näyttelysuunnittelijana. Susanna on työskennellyt monissa lahtelaisissa arkkitehtitoimistoissa harjoittelijana, toiminut paikallisen suunnittelutoimiston visuaalisen sisällön tuottajana, vienyt näyttelyitä ulkomaille, tehnyt ihmisiä osallistavaa taidetta Habitaren messuille yhdessä kollegojen kanssa ja sisustanut lahtelaisia koteja jo vuodesta 2009.

Mikä sai sinut lähtemään stailaajan työhön?

Olen aina rakastanut vierailla erilaisissa kodeissa ja nähdä kuinka ihmiset yhdistelevät taidokkaasti sisustuksessa omia suosikkejaan. Jo nuorempana vaihdoin huoneeni järjestystä usein ja piirtelin pohjapiirustuksia, kuinka voisi asetella uudelleen huonekaluni. Visuaalisuus ja kiinnostus sisustamiseen on siis matkannut elämässäni niin kauan mukana kuin muistan. Valmistuin muotoilijaksi Lahden Muotoiluinstituutista keväällä 2017 ja tämän jälkeen perustin oman yrityksen. Tein yrityksille ja yksityisille sisustussuunnittelua ja kalustemuotoilua. Samaan aikaan perustimme ystävieni kanssa uuden suomalaisen muotoilun ja taiteen verkkokaupan uumarket.fi:n. Bo LKV:seen muistan tutustuneeni Habitaressa vuosia sitten. Yritys jäi heti mieleen ja tuntui ihanan raikkaalta ilmeen ja toimintamallinsa perusteella. Olen siis seurannut Bo:ta alkuajoista lähtien ja haaveillut siellä työskentelystä. Kun kuulin viime kesänä, että Bo rantautuu vihdoin Lahteen, olin enemmän kuin innoissani.

Mikä on parasta työssäsi?

Ehdottomasti työpäivien monipuolisuus ja luotto stailaajien tekemiseen sekä sitä kautta vastuun saaminen. Jokainen päivä on todella erilainen ja fyysisten stailauspäivien jälkeen on myös mukava tehdä koneella graafista suunnittelua ja markkinointia. On inspiroivaa päästä tutustumaan erilaisiin koteihin ja miettiä kuvaajien kanssa kuvakulmia. Työssä kehittyy jatkuvasti ja erilaiset vuodenajat tuovat mielenkiintoisen lisän kuvauksiin. Rakastan työskennellä ihmisten kanssa ja meidän tiimihenki Lahdessa on jotakin erityistä. En ole vastaavaan törmännyt työurani aikana, että jokainen töissä puhaltaa niin vahvasti yhteen hiileen ja olemme aidosti iloisia toistemme onnistumisista.

Millaisia koteja Lahti tarjoaa työssäsi?

Lahti tarjoaa monipuolisen kattauksen käytännöllisiä koteja. Paljon koteja perheille; rivitaloja ja omakotitaloja. Kaupunki on monipuolinen siitä syystä, että Lahdessa rakentuu tai on rakentunut paljon uusia asuinalueita vanhempien alueiden yhteyteen. Lapsiperheiden unelmasijainti on tällä hetkellä Kariston alue Kymijärven rannalla ja moottorien välittömässä läheisyydessä. Lahti on siitä erilainen kaupunki, että meillä on Vesijärvi ja paljon pienempiä järviä kaupungin ympärillä, joten koteja järvien rannoilla on paljon. Nämä ovatkin upeita kohteita, joita on aina ihana käydä stailaamassa.

Kerro hieman kevään 2019 sisustustrendeistä?

Seuraan itse melko vähän trendejä. Olen pyrkinyt ajattelemaan sisustamisen niin, että kun suuret linjat ovat ajattomia ja kestäviä, niin siihen on helppo tuoda muutosta vuodenajasta riippuen kukilla ja tekstiileillä. Kevät on aina värien aikaa. Art deco-tyyli puolikaaren muodoilla, sametilla ja kromilla höystettynä on varmasti yksi tänä keväänä nähtävistä sisustustrendeistä. Myös käsityön näkyminen tuotteissa on kiehtovaa, kuten rouheissa puu- ja tekstiilituotteissa. Itse panostaisin kotimaisiin piensarjatuotettuihin keramiikka-astioihin, joita löytyy nykyään hyvin pienistä kivijalkakaupoista ja nettikaupoista.

Omat suosikkisi vuoden 2019 trendeistä?

Erilaiset puut ja ruskean sävyt ovat minulle mieleisiä. Ne ovat myös ajaton valinta, varsinkin nyt kun suunnitelmissa on rakentaa mieheni kanssa aikaa kestävä omakotitalo. Pyrimme panostamaan kiintokalusteisiin, mitkä ovat tarkkaan harkittu ja paikallisen puusepän valmistamia. Näin kalusteisiin syntyy erityinen suhde uniikkiuden myötä ja niitä tulee huollettua.

Millaista stailaajan työ on Bo:lla?

Hektistä ja opettavaista. Viime syksyn syysaamut olivat upeita, kun järvi höyrysi ja stailasimme rantasaunaa. Luonto on vahvasti läsnä lahtelaisissa kohteissa, joten se tekee suuren plussan työhön. Välittäjämme ideoivat paljon uusia tempauksia, joten nopealla temmolla autamme heitä aina resurssien mukaan. Viimeisimmät kaksi suurempaa yhteistyökuviota teimme paikallisen jääkiekkojoukkue Pelicansin ja kukat stailauksiimme toimittavan Florencia Storen kanssa. Suunnittelimme ja sisustimme Pelicansin kotihalliin Isku Areenalle Bo-aition, johon mahtuu 25 henkeä seuraamaan peliä ja ruokailemaan yhdessä. Aitio tehtiin yhteistyössä lahtelaisten yritysten kanssa ja välittäjät auttoivat löytämään mukaan lähteneet yhteistyökumppanit. Florencia Storen kanssa teemme tiiviisti yhteistyötä ja olimme pidemmän aikaa puhuneet yhteisen tapahtuman järjestämisestä. Kevät, kukat ja stailausvaraston päivittäminen tuntuivat nitoutuvan helposti yhteen ja muutama viikko sitten pidimme suuren suosion saavuttaneen ystävämyyntitapahtuman. Toimisto oli tungokseen asti täynnä ihmisiä ja stailauksissa käyttämämme tuotteet myytiin vajaassa tunnissa. Tällaisten tapahtumien suunnittelu, markkinointi ja toteuttaminen ovat myös osa työtämme. Juuri siksi Bo:lla on mukava olla töissä, kun jokainen toimisto on yksilö ja saamme vapaasti ideoida tällaisia tempauksia.

Muutamia Susannan suosikkikuvia hänen viimeaikaisista stailauksistaan:

Lue lisää:

Nämä sisustustrendit näkyvät syksyllä 2020

Keskikesästä huolimatta täällä ollaan jo katse tulevaisuudessa. Sisustajan syksyssä 2020 näkyy rohkeita värejä, aitoja luonnonmateriaaleja ja suomalaista...
Lue lisää >

Mistä kannattaa ostaa sijoitusasunto? Seuraa näitä nousevia alueita

Kysyimme kokeneilta asuntosijoittamiseenkin erikoistuneilta kiinteistönvälittäjiltämme, mitä alueita kannattaisi juuri nyt seurata. Vastaus riippuu pitkälti sijoitusstrategiastasi - lähdetkö...
Lue lisää >

Millaisesta kodista lapsiperhe haaveilee?

Jokainen lapsiperhe on omanlaisensa. Kun alkaa etsimään unelmien kotia kannattaa perheen tarpeet miettiä valmiiksi. Parhaimmillaan koti mukautuu...
Lue lisää >