Soita 040 808 6832

This is how we Bo it: Stailaajien matkassa

Yleinen | 23.04.2019

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Uudessa Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Meeri Särkkä | Muotoilija, Sisustussuunnittelija | Bo LKV Turku | @meerisarkka

Kuvat: Riku Toivonen & Samu Franzen

Elämästä ja ihmisistä innostuva Meeri on oivaltava, monipuolinen ja kansainvälisestikin palkittu muotoilija. Hän on opiskellut muotoilua Italiassa, minkä lisäksi näkökulmia on kartutettu muun muassa oman suunnittelutoimiston kanssa Habitaressa sekä Tukholman Formexissa. Omassa suunnittelutoimistossaan Meeri on reilun viiden vuoden ajan suunnitellut valaisimia, kalusteita ja runsaasti julkisia tiloja. Esimerkiksi tyylikäs Ravintola Kaskis Turussa ja Helsingin Måndag Creativen toimitilat ovat Meerin suunnittelujälkeä.

Sisustus ja kotien stailaus on ollut lapsesta asti omintakeisen Meerin mielipuuhia: koulupäivien jälkeen vanhemmat saivat yllättyä kun tulivat töistä kotiin, joka oli täysin uudelleen järjestetty. Meerin vahvuus on tekstuurien, värien ja muotojen yhdistely. Hänen tyylinsä on raikas, leikkisä, tasapainoinen ja ilo silmälle. Esteettisyyden ja toimivuuden lisäksi hänen mielestään kodin tekee inhimillisyys, taide, vehreys sekä tasapaino uuden ja vanhan välillä.

Mikä sai sinut haluamaan muotoilijaksi/sisustussuunnittelijaksi?

Minulla on ollut pienestä asti visuaalisen tekemisen ja luovuuden vietti; sitä sitten aikoinaan lähdin seuraamaan, kun muotoilijaksi opiskelin. Stailaajan työssä pääsee käyttämään mainiosti visuaalista osaamista ja myös ongelmanratkaisutaitoja.

Mitä hyvän stailaajan tulee osata huomioida?

Kokonaisuus. Mielestäni hyvä sisustus on ikään kuin jatkuvaa kasvua, eikä siis valmis milloinkaan. Hyvä sisustus elää siis ajan myötä, on muuttuva, eikä niinkään kerralla yhdestä kaupasta haettu. Hyvä sisustus kätkee tarinoita, kerroksia, elämänvaiheita ja sen sellaisia inhimillisyyksiä sisälleen – olematta kuitenkaan liian runsas tai tavarantäyteinen.

Kerro hieman kevään 2019 sisustustrendeistä?

En ole trendien seuraaja laisinkaan, mutta toivoisin, että värejä käytettäisiin rohkeammin. Tietysti myös peräänkuulutan kestäviä valintoja, joten ne tulkoon trendiksi!

Miten taustasi tilasuunnittelijana näkyy stailauksissasi?

Tilasuunnittelijan työn ansiosta minulle on kehittynyt vahva osaaminen tilojen hahmottamiseen ja tilan käyttöön liittyen. Stailauksissa osaan tuoda hyvin esiin kotien potentiaalin, mikä monesti tarkoittaa pieniä uudelleenjärjestelyitä tai kalusteiden ja tavaroiden karsimista. Huomaan myös kotien mahtavia yksityiskohtia, kun on oppinut katsomaan tiloja hieman tarkemmin.

Mikä on parasta työssäsi?

Tykkään yhdistellä värejä ja tekstuureja. Parasta on, kun kodeista löytää näitä ja pääsee yhdistelemään stailauksiin. Myös stailaustavaroiden hankinta kirpputoreilta on ollut mieluisaa puuhaa. Lisäksi on mukavaa nähdä monenlaisia koteja ja erilaisia tyylejä, ehkä jopa inspiroitua niistä.

Millaista stailaajan työ on Bo:lla?

Hauskaa, inspiroivaa, monipuolista ja välillä kiireistäkin. Bo:lla stailauskohteita on kaupungissa, maalla ja saaristossakin; vanhoista uudenkarheisiin ja yksiöistä suuriin kartanoihin, eli mukavan laajalti vähän kaikkea! Mielekkyyttä lisäävät mahtava stailutiimi sekä kuvaajat, joiden kanssa aina juttu lentää ja työ ei tunnu työltä.

Muutamia Meerin suosikkikuvia hänen viimeaikaisista stailauksistaan:

Lue lisää:

Nämä sisustustrendit näkyvät syksyllä 2020

Keskikesästä huolimatta täällä ollaan jo katse tulevaisuudessa. Sisustajan syksyssä 2020 näkyy rohkeita värejä, aitoja luonnonmateriaaleja ja suomalaista...
Lue lisää >

Mistä kannattaa ostaa sijoitusasunto? Seuraa näitä nousevia alueita

Kysyimme kokeneilta asuntosijoittamiseenkin erikoistuneilta kiinteistönvälittäjiltämme, mitä alueita kannattaisi juuri nyt seurata. Vastaus riippuu pitkälti sijoitusstrategiastasi - lähdetkö...
Lue lisää >

Millaisesta kodista lapsiperhe haaveilee?

Jokainen lapsiperhe on omanlaisensa. Kun alkaa etsimään unelmien kotia kannattaa perheen tarpeet miettiä valmiiksi. Parhaimmillaan koti mukautuu...
Lue lisää >