Soita 040 808 6832

This is how we Bo it: Stailaajien matkassa

Yleinen | 30.04.2019

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Saara Ilmarinen | Stailaaja, Visualisti | Bo LKV Jyväskylä | @saarailmarinen

Kuvat Miia Juntunen

Iloinen ja pirteä Saara toimii Bo Jyväskylän päästailaajana ja vastaa myös kaupungin sosiaalisen median sisällöstä. Uunituore visualisti elää unelmaansa saadessaan työskennellä luovissa tehtävissä ihmisten ympäröimänä. Visuaalisuus näkyy eritoten taitona löytää jokaisesta stailauskohteesta parhaat puolet ja korostaa niitä. Valokuvausharrastuksen myötä Saaralla on erinomaiset eväät kauniiden stailauksien toteuttamiseen ja oikeanlaisten kuvakulmien löytämiseen.

Vapaa-aikaansa Saara viettää loppusuoralla olevan rakennusprojektin parissa, jonka sisustuksen hän on itse suunnitellut. Omaa sisustustyyliään hän luonnehtii lämpimäksi ja kotoisaksi – luonnonmateriaalit, kuten puu ja pellava, ovat usein käytössä Saaran stailauksissa.

Mikä sai sinut lähtemään stailaajaksi?

Kaikki visuaalisesti kaunis on ollut aina lähellä sydäntäni, ja luovuuden olen kanavoinut valokuvauksen kautta kuviin. Kiinnostus sisustamista ja kauniita tiloja kohtaan tuli luonnostaan valokuvauksen kautta, kun aloin kuvaamaan kodin sisustusta ja esillepanoja. Useampi vuosi sitten elämässäni oli sellainen tilanne, joka mahdollisti työuran ja sen kehityssuunnan muuttamisen, ja päätin hakeutua opiskelemaan visualistiksi. Omaksi iloksi tehty työ valokuvauksen ja sisustamisen parissa poikikin minulle nykyisen työtehtäväni Bo Jyväskylän päästailaajana. Tässä työssä saan tiiviisti työskennellä niin kuvauksen, sisustamisen ja stailaamisenkin maailmassa.

Mikä sinua inspiroi?

Inspiroidun valtavasti persoonallisista kodeista, joissa on kodin tuntu. Jokainen esine kirjahyllyssä ei ole aseteltu millintarkasti paikoilleen, vaan esineet ovat löytäneet luontaisen paikkansa kokonaisuudessa. Uuden ja vanhan yhdistäminen sekä kekseliäät ratkaisut kodin sisustuksessa inspiroivat minua.

Millainen on lempistailauskohteesi?

Bo Jyväskylän tarina on vasta aluillaan, joten stailauskohteita on tähän mennessä kertynyt maltillisesti. Mukaan on kuitenkin mahtunut mielettömän kaunis keskustan kerrostalokoti kauniilla loft-henkisellä fiiliksellä katosta löytyvien upeiden kattopalkkien ansiosta. Koti oli kuin tyhjä taulu, johon sain rakentaa kauniin stailauksen ja näin välittää ostajaehdokkaille kodin potentiaalin. Vastapainoksi edelliselle nostettakoon asuntomessukoti Äijälässä, joka kaikessa ruhtinaallisuudessaan kuitenkin tuntui kodilta. Kodilta, joka oli hartaudella suunniteltu messuja, mutta toki myös asukkaitaan ajatellen. Tästä kodista löytyi sitä sisustuslehtien sivuilta löytyvää luksusta – niin atrium-pihasta arkkitehtonisesti kekseliäisiin ratkaisuihin.

Kerro hieman kevään 2019 sisustustrendeistä?

Kestävät ja luonnonmukaiset materiaalit ovat nostamassa suosiotaan. Vastapainoksi kiiltäväpintaiset teräskalusteet kromisena tai messinkisenä löytävät tiensä sisustajien koteihin. Linjojen kaarevuus viehättää ja sitä onkin näkyvissä esimerkiksi huonekalumuotoilussa ja kodin kiinteissä ratkaisuissa. Värien ja tapettien saralla uskalletaan kokeilla rohkeampaa; näyttävä kukkatapetti värikylläisen sisustuksen parina. Viherkasvien suosio ei näytä laantuakseen, joten uskoisin, että ne eivät ole poistumassa sisustustrendien aallonharjalta hetkeen.

Mitä ovat omia suosikkejasi tämän vuoden trendeistä?

Totta puhuakseni, seuraan suhteellisen niukasti vaihtuvia trendejä. Omaa kotia pyrin sisustamaan ajattomilla huonekaluilla ja tekstiileillä – asioilla, joita on helppo yhdistellä keskenään. Esimerkiksi uuden sohvan hankinnassa yhtenä merkittävänä kriteerinä oli vaihdettavat päälliset. Näin laadukas suomalainen sohva saa lisää käyttöikää ja ilmettä voi vaihdella vaikkapa vuodenaikojen mukaan. Uuden vastavalmistuneen kodin paras vaihe, eli sisustaminen, on vasta edessä päin ja uusien kalusteiden hankkiminen ajankohtaista. Suosin sisustustyylissäni materiaalina yleensä puuta, mutta tällä hetkellä haavelistaltani löytyy hiukan itsellekin yllätyksenä messinkinen sohvapöytä. Ehkä ne ovat nämä tämänhetkiset trendit, jotka sen haaveen aiheuttaa.

Millaista on tuoreen stailaajan työ Bo:lla?

Hektistä ja fyysistä, mutta myös todella mieluisaa ja antoisaa. Kohteen stailaaminen ja kuvaaminen on työtä vaativa prosessi, mutta lopputuloksen näkeminen ja positiivisen palautteen saaminen todistaa sen, että teemme työtä rakkaudesta lajiin suurella sydämellä. Uusi työyhteisömme on hitsautunut loistavasti yhteen ja voin ilokseni todeta, että saan työskennellä todella ammattimaisessa ja hienossa yhteisössä. Kohteiden stailaamisen lisäksi vastaan myös Bo Jyväskylän somekanavien päivittämisestä, joka tuo työhön vaihtelevuutta sekä mieluisia haasteita sisällöntuotannon parissa.

Muutamia Saaran suosikkikuvia hänen viimeaikaisista stailauksistaan:

Lue lisää:

Nämä sisustustrendit näkyvät syksyllä 2020

Keskikesästä huolimatta täällä ollaan jo katse tulevaisuudessa. Sisustajan syksyssä 2020 näkyy rohkeita värejä, aitoja luonnonmateriaaleja ja suomalaista...
Lue lisää >

Mistä kannattaa ostaa sijoitusasunto? Seuraa näitä nousevia alueita

Kysyimme kokeneilta asuntosijoittamiseenkin erikoistuneilta kiinteistönvälittäjiltämme, mitä alueita kannattaisi juuri nyt seurata. Vastaus riippuu pitkälti sijoitusstrategiastasi - lähdetkö...
Lue lisää >

Millaisesta kodista lapsiperhe haaveilee?

Jokainen lapsiperhe on omanlaisensa. Kun alkaa etsimään unelmien kotia kannattaa perheen tarpeet miettiä valmiiksi. Parhaimmillaan koti mukautuu...
Lue lisää >