Soita 040 808 6832

This is how we Bo it: Stailaajien matkassa

Yleinen | 07.05.2019

Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Myytävien asuntojen stailaaminen on iso ja tärkeä osa Bo:ta, sekä aiheena meille erityisen rakas. Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja sekä visualisteja, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja; aina pienistä kerrostalokodeista isompiin kokonaisuuksiin saakka. Stailaajamme tuovat taitojaan sekä sisustustyylejään esille töissä Bo:n tyyliin ja luovat kerta toisensa jälkeen upeita kokonaisuuksia.

Bo:n blogisarjassa stailaajamme kertovat arjestaan ja vapaa-ajastaan sisustamisen sekä stailaamisen parissa ja antavat samalla vinkkejä lukijoille. Iloista inspiroitumista!

Fiia Kaerala | Sisustussuunnittelija, Visualisti | Bo LKV Turku | @fiiakaerala

Kuvat Sofia Puolitaival, Samu Franzen & Riku Toivonen

Lempeä, harmoninen ja tasapainoinen. Sellainen on paitsi Fiiaa inspiroiva koti, myös hän itse. Aitous on asia, joka ihastuttaa paitsi suunnittelussa, myös materiaaleissa ja ihmisissä. Tyyliään Fiia kuvailee pehmeäksi, selkeäksi ja yllätykselliseksi. Stailauskohteissa hän löytää jokaisesta asunnosta kauniita asioita ja parasta työpäivissä onkin Fiian mielestä se, että pääsee korostamaan kotien parhaita puolia. Erityisen paljon hän inspiroituu uuden ja vanhan yhdistämisestä, värien harmoniasta, sekä tarinoista erilaisten tilojen ja yksityiskohtien taustalla.

Käsillä tekeminen on Fiian mielestä paras tapa rentoutua ja ladata akkuja. Positiivisen elämänasenteen ja vahvan visuaalisen silmän omaavan naisen mielestä koti ja sen sisustus on parhaimmillaan silloin, kun se saa pysähtymään. Onnistunut lopputulos on sellainen, jossa koti kertoo asukkaistaan ja lämmin tunne valtaa sydämen.

Mikä sai sinut lähtemään stailaajan työhön?

Kun visualistin tutkinnon jälkeen aloitin sisustussuunnittelun opinnot, Bo oli minulle ykkösvalinta harjoittelupaikaksi. Olin seurannut Bo:n toimintaa sen alkutaipaleelta asti ja ihaillut uutta toimintatapaa markkinoilla. Erittäin opettavaisen, hauskan ja innostavan työharjoittelun jälkeen olinkin todella iloinen siitä, että minua pyydettiin mukaan työskentelemään Turun stailaustiimiin.

Mikä on parasta työssäsi?

Ihan parasta on se, kun onnistumme vangitsemaan kodin ainutlaatuisen tunnelman ja valmis kokonaisuus saa hykertelemään tyytyväisyydestä. Nautin siitä, kun saan käyttää luovuuttani ja luoda kauneutta ympärilleni. Stailaajana oman työn tuloksen pääsee näkemään heti, se motivoi. Olen onnekas, kun saan tehdä töitä upeiden ja lahjakkaiden työkavereiden kanssa, jotka ovat myös huikean mukavaa seuraa. Sisustussuunnittelijana työ on usein itsekseen tekemistä, joten työ stailauksen parissa on sille erinomaista vastapainoa.

Millaisia koteja Turku tarjoaa stailaajien työhön?

Turun asuntomarkkinoilla on tarjolla stailattavia kohteita ihan laidasta laitaan. Keskustan vanhat arvokkaat kivitalot sekä puutaloasunnot ovat aina yhtä hurmaavia ja ympäristökunnat puolestaan tarjoavat paljon moderneja koteja lapsiperheille. Näin keväällä mukaan kohdevalikoimaan palaavat taas kaikki saariston mökkikohteet: aurinkoinen kevätpäivä ja ajomatka saaristoon ei ole ollenkaan hullumpi yhdistelmä työpäiväksi.

Kerro hieman vuoden 2019 sisustustrendeistä?

Vuonna 2019 pinnalla ovat mm. pehmeät ja pyöreät muodot, kasviaiheet niin ihan oikeina kuin kuoseissakin, rouhean struktuuriset pinnat sekä väreistä mausteinen okrankeltainen ja persikkainen koralli. Trendikäs sisustaja on leikkisä ja rakentaa asetelmia yllättävistäkin yhdistelmistä. Vanhat lähes rumankauniit tavarat saavat olla paraatipaikalla luomassa kotiin kerroksellista tunnelmaa. Edelleen on ajankohtaista käyttää saman värin eri sävyjä yhdessä, toisaalta värejä myös yhdistellään entistä rohkeammin.

Omat suosikkisi tämän vuoden trendeistä?

Vanhojen tavaroiden yhdistäminen mielenkiintoisella tavalla moderneihin elementteihin on ehdottomasti minun juttuni. Samoin tuntuu hyvältä se, että ajattomat ja arvonsa säilyttävät tuotteet kestävän kulutuksen hengessä ovat myös trendin harjalla.

Millaista stailaajan työ on Bo:lla?

Stailaajan työssä pääsee näkemään suomalaista asumista monenlaisissa kodeissa. Työpäivät kuluvat vauhdilla ja kahta samanlaista päivää ei ole. Ihmiset avaavat meille maailman tärkeimmän paikan, kotinsa, oven ja luottavat siihen, että tuomme sen parhaat puolet esille. Siinä sitä on tavoitetta jokaiseen työpäivään.

Muutamia Fiian suosikkikuvia hänen viimeaikaisista stailauksistaan:

Lue lisää:

Nämä sisustustrendit näkyvät syksyllä 2020

Keskikesästä huolimatta täällä ollaan jo katse tulevaisuudessa. Sisustajan syksyssä 2020 näkyy rohkeita värejä, aitoja luonnonmateriaaleja ja suomalaista...
Lue lisää >

Mistä kannattaa ostaa sijoitusasunto? Seuraa näitä nousevia alueita

Kysyimme kokeneilta asuntosijoittamiseenkin erikoistuneilta kiinteistönvälittäjiltämme, mitä alueita kannattaisi juuri nyt seurata. Vastaus riippuu pitkälti sijoitusstrategiastasi - lähdetkö...
Lue lisää >

Millaisesta kodista lapsiperhe haaveilee?

Jokainen lapsiperhe on omanlaisensa. Kun alkaa etsimään unelmien kotia kannattaa perheen tarpeet miettiä valmiiksi. Parhaimmillaan koti mukautuu...
Lue lisää >