DIY helpot kynttilänjalat

Yleinen | 12.12.2021

Kynttilät ja niiden luoma tunnelma kuuluvat olennaisesti joulun aikaan ja tunnelmaan. Helpot kynttilänjalat toteutimme luonnonantimista sekä itsekovettuvasta savesta. Näiden tekemisestä pitää varmasti jokainen vauvasta vaariin!

Kynttilät ja niiden luoma tunnelma kuuluvat olennaisena osana joulun aikaan ja tunnelmaan. Erilaisten jouluisten askartelujen avulla koko perhe voi virittäytyä joulumielelle. Lasissa höyryävä glögi ja taustalla soivat joululaulut takaavat viimeistään jouluisen mielen! Toteutimme helpot kynttilänjalat luonnonantimia sekä itsekovettuvaa savea hyödyntäen. Bo LKV Tampereen stailaajamme Anna Pylsy ja Laura Nygård toteuttivat helpot kynttilänjalat itsekovettuvaa savea hyödyntäen, kun taas jouluiset kynttilänjalat luonnonantimia käyttäen toteutti Bo LKV Helsingin stailaaja Minna Jaakkola.

diy kynttilänjalka

Kynttilänjalka itsekovettuvasta savesta

Muotoile savi haluamallasi tavalla ja testaa jo tekovaiheessa, että kuivuttuaan kynttilä tulee jalkaan tiiviisti ja suoraan. Luovuus on vain rajana ja koristeluun voi hyödyntää keittiön kaapeista löytyviä hammastikkuja ja ruokailuvälineitä. Kuivuminen kestää noin vuorokauden ja teoksia kannattaa aika ajoin käännellä, jotta ne kuivuisivat tasaisesti joka puolelta. Kuivuneita teoksia voi myös halutessaan maalata esimerkiksi kalkkimaalilla.

Vinkki: Kokeile savea myös kukkasiilin ja pienten kuivakukkamaljakoiden tekoon!

diy kynttilänjalka

Kynttilänjalka luonnonantimia hyödyntäen

Ripauksen luontoa ja jouluista vihreää kodin jouluiseen sisustukseen saa luonnosta. Kesän jälkeen tyhjäksi juodut mehupullot toimivat joulun tullen kauniina kynttilänjalkoina, kun ne täyttää vedellä ja havuilla. Koristeluun voi hyödyntää joulukuusenkoristeita.

Vinkki: Käytä erimuotoisia ja -korkuisia pulloja niin saat asetelmaan vaihtelevuutta.

Haluaisitko lisää ideoita ja inspiraatiota? Tilaamalla Bo:n uutiskirjeen saat joka kuukausi kattavan paketin sisustuksesta, trendeistä, asuntokaupasta sekä ihanista asumisen palveluista suoraan sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje

Lue lisää:

Kruununhaan helmet -kävelykierros

Meren reunustama Kruununhaka on yksi Helsingin keskustan suosituimpia asuinalueita. Historiallisesta kaupunginosasta löytyy arvokkaita instituutteja, kauniita kivikortteleita sekä...
Lue lisää >

Värin ja valon leikkiä

Avaamme uuden toimiston Helsingin Kruununhakaan alkuvuodesta 2022, mutta olemme vuosien ajan saaneet vierailla aivan ihanissa krunikkakodeissa. Tarina...
Lue lisää >

DIY jouluinen jyväkranssi

Joulun välipäivien puuhaksi sopii kaunis ja helposti toteutettava jyväkranssi. Se luo kotiin perinteistä joulutunnelmaa, kun taas pihalla...
Lue lisää >