Ekologisia townhouse-koteja Tuusulan asuntomessualueella

Yleinen | 20.02.2020

Tuusulan asuntomessualueelle, Rykmentinpuiston parhaimmalle paikalle rakentuu erillistalojen muodostama townhouse-kortteli. Suunnittelun lähtökohtana on ollut rakentaa koteja, joissa asumiseen ja joiden huoltamiseen ei tarvita rakennusalan tutkintoa. Lopputuloksena syntyi Trä Kronor -talokonsepti, jossa kaikki on ajatonta ja yksinkertaista.

Luonnonläheisyys näkyy ympäristössä ja rakennusmateriaaleissa

Vuoden 2020 asuntomessualue rakentuu pääkaupunkiseudun kylkeen, Tuusulaan, jossa kaupunkiasumisen parhaat puolet yhdistyvät kylämäiseen yhteisöön luonnon äärellä. Alueesta muotoutuu monipuolinen asumismuotojen yhdistelmä aina townhouseista pientaloihin ja alueelle myöhemmin valmistuviin kerrostaloihin.

Parhaillaan rakenteilla olevien Trä Kronor townhouse-kotien sisääntulo on vaikuttava; valoisa näkymä avautuu suoraan läpi huoneistojen pihalle ja puistoon sekä lammen yli metsään. Avaruutta korostaa avoimeksi jätetty kevyt portaikko ja isot ikkunat. Luonnonmateriaaleista, kuten puusta ja kivestä olevat pintamateriaalivalinnat luovat yhtenäisen ja harmonisen tunnelman.

Pintamateriaalien lisäksi myös rakennusmateriaalit on valittu tarkoin. Lähtökohtana on ollut rakentaa taloja, joiden tuoteseloste on lyhyt ja helppo ymmärtää. “Kaikki on yksinkertaista ja ajatonta. Asukas ei myöskään tarvitse sanakirjaa ymmärtääkseen mistä lattiat, seinät ja katto on valmistettu. Ei vaikeita markkinointinimiä, E-koodeja tai kirjainyhdistelmiä”, kertoo Trä Kronorin perustaja ja toimitusjohtaja Thomas Noreila.

Tulevina vuosina asumisen arkeen halutaan niin luksusta kuin luonnonläheisyyttä. Asumisen suuntauksissa on myös nähtävissä selkeä trendi: tunne siitä, että koti on kuin minulle tehty, juuri minun elämäntyyliini sopivaksi. Merkityksellisyyden tunnetta lisää muun muassa asumisen ekologisuus.

Pohjoismaisen rakennusperinteen oivallukset

Trä Kronor -konseptissa luodaan suomalaisiin olosuhteisiin suunniteltuja koteja parhaita pohjoismaisen rakennusperinteen oivalluksia, kuten hengittävää massiivipuurakennetta, painovoimaista ilmanvaihtoa sekä tuulettuvaa alapohjaa ja ullakkoa hyödyntäen. Näin taataan kotien pitkäikäisyys ja asukkaille mahdollisimman terveellinen sisäilma.

“Tiedämme myös hyvin, miten eri materiaalit käyttäytyvät keskenään haastavissa sääolosuhteissa, joita myös neljäksi vuodenajaksi kutsutaan. Näin vältämme terveydelle haitallisten kemikaaliyhdistelmien syntymisen koko talon elinkaaren ajan”, Thomas summaa.

Talot koostuvat pääasiassa luonnon aineksista, sillä jokainen rakennukseen käytetty prosessoitu materiaali lisää asukkaiden turhaa kemikaalikuormaa, ja näin myös terveysongelmien todennäköisyyttä.

“Kaikkia townhouse-kohteissa käytettyjä rakennusmateriaaleja on käytetty suomalaisten kotien rakentamiseen jo vuosisatojen ajan”, Thomas jatkaa.

Townhouse- eli kaupunkipienkotien suunnittelussa on perinteitä kunnioittavan rakennustavan ja kestävän tulevaisuuden lisäksi haluttu kiinnittää huomiota moderniin arkkitehtuuriin, turvalliseen asumiseen sekä skandinaaviseen tyyliin.

Valmiisiin Trä Kronor -koteihin pääsee muuttamaan heti messujen jälkeen syyskuussa 2020.

Tutustu Trä Kronor -koteihin

Ota yhteyttä kohteen välittäjiin:

Mia Lehtonen | 0400 369 666 | mia@bo.fi
Rona Pomoell | 040 515 4747 | rona@bo.fi
Aarno Saine | 050 369 2400 | aarno@bo.fi
Patrick Frisk | 040 534 3590 | patrick@bo.fi

Lue lisää:

Marko Paanasen vinkit toimivaan remontointiin ja asumiseen

Marko Paanaselle kotien toiminnallisuuksien parantaminen on keskiössä niin sisustusarkkitehdin arjessa kuin Remppa vai muutto Suomi -ohjelmassakin. Haastattelussamme...
Lue lisää >

DIY Kaakelipöytä – näin onnistut kalusteiden laatoittamisessa

Sisustusarkkitehtimme Jenni Leikas suunnitteli Ronald McDonald Lastentalosäätiön leikkihuoneeseen näyttävän kaakelipöydän ja -kaapin. Laatoitettu kaluste soveltuu moneen eri...
Lue lisää >

Meidän kodit: Paljaasta betonista tummaan eleganssiin

Lahden tiimimme välittäjän Anna Nikusen yli vuoden kestänyt unelmakodin remontti on loppusuoralla. Kodin tumma eleganssi luo luksushotellimaisen...
Lue lisää >