Etätyöpisteen piristäminen – katso vinkit viihtyisämpään etäilyyn!

Yleinen | 28.04.2021

Monelle meistä etätyöskentely on tullut jäädäkseen, minkä vuoksi etätyöpisteen viihtyisyyteen on syytä panostaa. Vierailemmme tuhansissa kodeissa vuosittain ja näemme myös monia hyviä ratkaisuja myös työtilan järjestelyyn. Alta löydät parhaat vinkkimme siihen, miten saat luotua kotiisi inspiroivan etätyöpisteen!

Ergonomia ja valaistus ovat työpisteen kulmakivet

Toimivan etätyöpisteen rakentamisessa kannattaa lähteä liikkeelle perusasioista. Hyvä työergonomia on kotona yhtä tärkeää kuin työpaikallakin. Sopivan korkuinen työpöytä ja ryhdikäs tuoli takaavat sen, ettei keho jumiudu. Jos työpistettä käyttää kodissasi useampi henkilö, kannattaa panostaa sähköpöytään, joka on muunneltavissa eri mittaisille käyttäjille, ja mahdollistaa myös työnteon seisten.

Valaistukseen kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä valon määrällä ja laadulla on vaikutusta vireystilaan. Hyvä valaistus myös vähentää virheiden määrää ja silmien rasittumista. Valaistus tulee suunnata niin, ettei se aiheuta varjoja tai heijastumia työpisteelle.

Etätyöpisteen säilytysratkaisut

Hyödynnä tiloja ennakkoluulottomasti

Toimivan työpisteen suunnitteluun ja toteutukseen ei vaadita erillistä huonetta. Mieti ennakkoluulottomasti, miten voisit hyödyntää kotisi olemassa olevia tiloja. Esimerkiksi tyhjä seinätila tai kirjahylly voi taipua työtilaksi. Työpisteen voi myös rajata muusta tilasta sermien, tilaa jakavien huonekalujen ja väliseinien avulla. Luovat ratkaisut ovat hyviä myös silloin, kun etätyöntekijöitä on useampi samassa asunnossa ja työhuoneita vain yksi.

Etätyöpisteen yhteyteen voi miettiä myös tilaa virikkeille. Oma nurkkaus esimerkiksi luovalle työlle tai taukojumpan pitämiseen edesauttavat keskittymistä. Muista, että jo parin minuutin mittaisella taukojumpalla ehkäiset istumatyön haittoja.

Etätyöpiste osana kirjahyllyä

Luo tila, jossa viihdyt

Monille etätyöskentely saattaa olla vain väliaikainen ratkaisu, pakollinen paha, minkä vuoksi etätyöpisteeseen ei viitsitä panostaa. Viihtyisyys on kuitenkin työn sujuvuuden kannalta tärkeää, sillä innostava työtila auttaa keskittymään työhön. Luo siis tila, jossa aidosti viihdyt.

Anna etätyöpisteen heijastaa omaa tyyliäsi. Piristä tilaa esimerkiksi viherkasvien, taiteen, postikorttien tai kauniiden koriste-esineiden avulla. Ajattele etätyöpistettä osana muuta sisustusta: tällöin lopputulos on rauhallinen ja oma silmää miellyttävä. Jos työpiste poikkeaa rajusti muusta sisustuksesta tai näyttää ankealta, se osuu herkemmin silmään ja voi alkaa pidemmän päälle ärsyttämään, jolloin into työntekoa kohtaan laskee myös.

Viherkasveja etätyöpisteen yhteydessäEtätyöpiste käytävässä

Säilytysratkaisuilla rauhoitat tilan

Etätyöpisteen kohdalla on hyvä kiinnittää huomiota myös säilytysratkaisuihin. Valitse työpisteen säilytysratkaisut niin, että ne ovat yhteensopivia kotisi muun sisustuksen kanssa. Huomaamattomat säilytysratkaisut näyttävät hyvältä ja auttavat pitämään työasiat järjestyksessä. Näin saat työasiat nopeasti ja järjestelmällisesti pois näkyviltä työpäivän päätteeksi, ja rauhoitat kodin vapaa-ajan käyttöön.

Muistathan, että etätyöstä aiheutuvia kustannuksia on mahdollista vähentää verotuksessa. Tällaisia ovat esimerkiksi työpisteen, työvälineiden ja verkkoyhteyden kustannukset. Tarkemmat tiedot löydät verottajan sivuilta.

Kaipaatko lisää ideoita sisustamiseen? Uutiskirjeestämme löydät inspiroivien sisustusratkaisuiden lisäksi myös tietoa asuntokaupasta sekä ihanista asumisen palveluista.

Tilaa uutiskirje

Lue lisää:

My favourite things: This is how we like it

Jokaisella meistä on omia laadukkaita lempiasioita, jotka tuovat arkeen ripauksen ylellisyyttä. Meillä bo:laisilla niihin lukeutuvat italialainen ruokakulttuuri,...
Lue lisää >

Tunne välittäjäsi – esittelyssä kiinteistönvälitysalan tutkinnot & nimikkeet

Kiinteistönvälityksen ammattilaisilla on käytössään lukuisia eri nimikkeitä. Tiedätkö, mitä kukin nimike merkitsee? Esittelemme yleisimmät kiinteistönvälittäjiemme nimikkeet sekä...
Lue lisää >

Etätyöpisteen piristäminen – katso vinkit viihtyisämpään etäilyyn!

Monelle meistä etätyöskentely on tullut jäädäkseen, minkä vuoksi etätyöpisteen viihtyisyyteen on syytä panostaa. Vierailemmme tuhansissa kodeissa vuosittain...
Lue lisää >