Intohimojen ohjaamana – Ville Leinon ullakkokoti Helsingissä

Yleinen | 21.04.2021

Rakkaus muotiin, musiikkiin ja taiteeseen näkyy ex-jääkiekkoilijan ja Billebeino -vaatemerkin perustajan Ville Leinon näyttävässä ullakkoasunnossa Helsingin ydinkeskustassa.

ville-leino-ullakkoasunto-sisustusidea

Vaaleat pinnat sisustuksen pohjana

Ullakkoasuntojen pohjaratkaisut ovat usein muita kerroksia haastavammat ja vaativat suunnittelijaltaan erityistä taitoa. Vuonna 1898 Helsingin Vanhan kirkkopuiston laidalle rakennetun talon ullakkohuoneisto ei ole tästä poikkeus. Ville ihastui asunnon näyttävään huonekorkeuteen sekä avaruuteen.

Toisin kuin moni muu asuntoa katsomassa käynyt, Ville osasi nähdä huoneiston mahdollisuudet. Muutamalla seinän muutoksella, keittiöremontilla sekä porraskaiteiden uusimisella syntyi pinnoiltaan lähes kauttaaltaan puhtaan vaalea kanvas, joka toimii pohjana taiteellisen asukkaan persoonan esiintuomiselle.

Kodin sisustus syntyi yhdessä sisustussuunnittelijana työskentelevän avopuolison Eveliina Alanteen kanssa. Monet asunnon huonekaluista ovat peräisin Villen Amerikan ajoilta. Erityisen ihastunut hän kertoo olevansa uniikkeihin silkkimattoihin, joita asunnossa onkin lukuisia. ”Minulle matot tuovat kodikkuutta ja lämpöä sisustukseen enemmän kuin mikään muu”, Ville kertoo.

ville-leino-ullakkoasunto-ruokailutila

Vaaleat pinnat korostavat ullakkoasunnon arkkitehtuuria, johon tummat palkit antavat oman aksettinsa. Jokaisessa huoneessa näkyvät asukkaalle tärkeät asiat, kuten taide ja design.

ville-leino-ullakkoasunto-olohuone

Intohimot osana sisustusta

Rakkaus muotiin, designiin, taiteeseen ja hyvään musiikkiin näkyy joka puolella. Rennot kirjapinot kertovat, että hän on tutkinut intohimon kohteitaan ahkerasti. Samoin laaja kokoelma vinyylilevyjä on esillä ullakkoasunnossa. Olohuoneen laadukkailla äänentoistolaitteilla etenkin jazz- ja blues-musiikkia fiilistellään päivittäin.

Villen rakkaus musiikkiin ei rajoitu ainoastaan musiikin kuuntelemiseen, vaan hän soittaa myös itse. Flyygeli hankittiin jo ammattijääkiekkoiluvuosina, kun harjoitusten ja pelien välillä oli runsaasti vapaa-aikaa. Nykyisin Ville soittaa vähemmän, sillä oman Billebeino-vaatemerkin liiketoiminta sekä suunnittelutyö vievät suurimman osan kiireisen miehen ajasta.

Taiteen tarina viehättää

Erityisen merkityksellisiä Villelle ovat lukuisat värikkäät taideteokset, joiden joukossa on myös hänen omia maalauksiaan. Mustavalkoisissa valokuvissa tunnistaa maailmantähtiä, kuten Keith Richardsin, Bob Dylanin ja Madonnan. Näitä valokuvia on maailmalla vain rajoitettu erä. Ville osti aikoinaan yhden amerikkalaisstudiolta, mutta keräilyyn taipuvainen mies löysi itsensä pian lähes sadan staran ympäröimänä.

”Näissä valokuvissa minua viehättää ennen kaikkea tietyn, useassa tapauksessa tunnetunkin tilanteen ikuistaminen ikoniseksi hetkeksi. Nykypäivänä jokaisella on kännykkäkamera mukana, mutta aiemmin on vaatinut enemmän onnea ja osaamista olla juuri oikeaan aikaan paikalla tietyn tilanteen taltioidakseen”, Ville selvittää.

Kaikesta kuulee ja näkee, että tämä koti on rakennettu itselle, omien intohimojen toteutuspaikaksi. Rakkaat esineet kulkeutuvat mukana matkassa myös seuraavaan asuntoon, sillä uniikki koti on haastattelun hetkellä myynnissä ja sitä välittää Bo LKV:n Ullanlinnan asuntomyyjä Matias von Schantz. Nähtäväksi jää, kenen tunteiden tyyssijaksi tämä upea asunto seuraavaksi päätyy.

Tutustu kohteeseen

Lue lisää:

My favourite things: This is how we like it

Jokaisella meistä on omia laadukkaita lempiasioita, jotka tuovat arkeen ripauksen ylellisyyttä. Meillä bo:laisilla niihin lukeutuvat italialainen ruokakulttuuri,...
Lue lisää >

Tunne välittäjäsi – esittelyssä kiinteistönvälitysalan tutkinnot & nimikkeet

Kiinteistönvälityksen ammattilaisilla on käytössään lukuisia eri nimikkeitä. Tiedätkö, mitä kukin nimike merkitsee? Esittelemme yleisimmät kiinteistönvälittäjiemme nimikkeet sekä...
Lue lisää >

Etätyöpisteen piristäminen – katso vinkit viihtyisämpään etäilyyn!

Monelle meistä etätyöskentely on tullut jäädäkseen, minkä vuoksi etätyöpisteen viihtyisyyteen on syytä panostaa. Vierailemmme tuhansissa kodeissa vuosittain...
Lue lisää >