Soita 040 808 6832

Koti kertoo omistajan tarinan

Yleinen | 02.04.2020

Omaan kotiin liittyy paljon henkilökohtaisia muistoja. Tästä syystä kodin myynti vaatii erityistä herkkyyttä, tyylitajua ja ammattitaitoa, joita me Bo:ssa tahdomme tarjota jokaiselle asiakkaallemme. Bo LKV:n pääkaupunkiseudun aluejohtaja Saara Murtovaara pohtii kolumnissaan asunnon myyntiin liittyviä tunteita ja kodin merkitystä.

Omaan kotiin liittyy paljon henkilökohtaisia muistoja. Tästä syystä kodin myynti vaatii erityistä herkkyyttä, tyylitajua ja ammattitaitoa, joita me Bo:ssa tahdomme tarjota jokaiselle asiakkaallemme. Bo LKV:n pääkaupunkiseudun aluejohtaja Saara Murtovaara pohtii kolumnissaan asunnon myyntiin liittyviä tunteita ja kodin merkitystä.

Kun olin pieni, olisin antanut muutamankin karkkipäivän karkit siitä hyvästä, että kotonamme olisi ollut valkosamettinen sohva. Mielikuvissani tyylikkäiden ihmisten kodeissa istuskeltiin huolettomasti kulmasohvan käsinojalla suurten maisemaikkunoiden edessä.

Näkemykseni muuttui radikaalisti jo ensimmäisessä omassa kodissani Helsingin Kalliossa. Pieneen vuokrayksiööni ei sohvaa mahtunut, vaan pääasiallinen sisustuselementti oli pukkijaloille nostettu ovi, joka toimitti piirustuspöydän virkaa. Rakastin kotiani siitä huolimatta, että vieraani istuivat tyynyillä, ikkuna ei mennyt talvella kiinni eikä pesuhuoneessa ollut kunnollista suihkua. Mielessäni läikähtää lämpimästi, kun ajattelen ylpeydellä valitsemaani lattiamateriaalia, joka ystäväni isän mielestä muistutti lihakaupan varastonlattiaa, sekä seinälle ripustamiani croquis-piirroksia.

Koti ei ole useimmille meistä pelkkä kehys huonekaluille. Kodin kautta kerromme omasta itsestämme ja persoonastamme; olemmeko pedantteja vai boheemeja, kierrätämmekö, viihdymmekö dekkarin, ammattikirjallisuuden vai tv:n ääressä, kiinnostaako sisustus vai ei. Lukemattomat pienet asiat paljastavat meistä paljon.

Luomme tiedostaen tai tiedostamattamme kodistamme ideaalia, joka on yhtä aikaa oma ihanneympäristömme ja oman itsemme peili muille. Tilanne on tästä syystä usein herkkä, kun oma koti laitetaan myyntiin. Mahdollinen kritiikki osuu vyön alle, sillä jokainen haluaa rakkaan kotinsa olevan kaunis ja kiinnostava. Eikä siitä saatava hintakaan ole vähäinen asia.

Tässä kohdassa me Bo:ssa tulemme kuvaan mukaan. Alusta alkaen meille on ollut tärkeää, että jokainen meille myyntiin tuleva koti näyttäytyy parhaimmillaan potentiaalisille ostajille. Taitavat sisustusalan ammattilaisemme käyvät läpi jokaisen myytävän asunnon miettien sitä parhaiten korostavat elementit ja ratkaisut. Tyylistä riippumatta jokainen koti ansaitsee tähtihetkensä, jonka tarjoamme huippuvalokuvaajan ottamilla sisustuslehtitasoisilla myyntikuvilla.

Asuntokaupassa pelkkä pintakiilto ei kuitenkaan riitä. Vasta kun upeaan esillepanoon yhdistetään osaavimmat kiinteistönvälitysalan ammattilaiset, saadaan se konsepti, joka on tehnyt Bo:sta välitysalalla menestystarinan. Tyylitajun lisäksi huippuosaaminen on aina trendikästä. Asunnon myyjälle tämä yhdistelmä tuo parhaan taloudellisen lopputuloksen. Ostaja puolestaan saa turvallisen kaupan ja vinkkejä siihen, miten tulevan kodin parhaita puolia korostetaan.

Asuntoa vaihtaessa moni kirjoittaa samalla uusia lukuja elämäntarinaansa, ja me olemme sydämellä mukana tekemässä siitä helppoa, turvallista ja tietenkin ikimuistoista. Omaankin elämääni on tullut Kallion yksiön jälkeen monta uutta lukua, eikä ensimmäinen asuntoni enää kodikseni sopisi. Kulmasohvaa tosin voisin taas vakavasti harkita.

Saara Murtovaara
aluejohtaja
Bo LKV Helsinki, Espoo, Vantaa ja Porvoo

Bo:n tekee ihmiset. Tiimimme koostuu yli 170:stä ammattilaisesta, jotka yhdessä luovat päivittäin suomalaisen kiinteistönvälityksen menestystarinaa. 

Tutustu tiimiin

Lue lisää:

Nämä sisustustrendit näkyvät syksyllä 2020

Keskikesästä huolimatta täällä ollaan jo katse tulevaisuudessa. Sisustajan syksyssä 2020 näkyy rohkeita värejä, aitoja luonnonmateriaaleja ja suomalaista...
Lue lisää >

Mistä kannattaa ostaa sijoitusasunto? Seuraa näitä nousevia alueita

Kysyimme kokeneilta asuntosijoittamiseenkin erikoistuneilta kiinteistönvälittäjiltämme, mitä alueita kannattaisi juuri nyt seurata. Vastaus riippuu pitkälti sijoitusstrategiastasi - lähdetkö...
Lue lisää >

Millaisesta kodista lapsiperhe haaveilee?

Jokainen lapsiperhe on omanlaisensa. Kun alkaa etsimään unelmien kotia kannattaa perheen tarpeet miettiä valmiiksi. Parhaimmillaan koti mukautuu...
Lue lisää >