Meidän kodit: Eevan puutalo Oulussa

Yleinen | 21.04.2020

Oulun toimistomme graafisen suunnittelijan ja valokuvaajan Eeva Takkusen koti on onnistunut yhdistelmä puhdaslinjaista arkkitehtuuria, hillittyjä värejä ja ajattomia materiaaleja. Kodin lämmin tunnelma syntyy kauniin sisustuksen lisäksi asukkaista itsestään.

Oulun toimistomme graafisen suunnittelijan ja valokuvaajan Eeva Takkusen koti on onnistunut yhdistelmä puhdaslinjaista arkkitehtuuria, hillittyjä värejä ja ajattomia materiaaleja. Kodin lämmin tunnelma syntyy kauniin sisustuksen lisäksi asukkaista itsestään.

Eevan ja hänen perheensä kaunis koti on esitelty aiemmin Bo Living 1/2020 -lehdessä.

bolkv-takkunen-portaatbolkv-takkunen-olohuone
Olohuoneen sohva on Eevan lempipaikka, josta on näkymä peltomaisemaan. Paikan rauhoittavaan ja maadoittavaan vaikutukseen ei koskaan kyllästy.

Eevan ja hänen arkkitehtimiehensä Tapani Takkusen pelkistetyn yksinkertainen puutalo sopii kauniin peltomaiseman idylliin.

”Rakensimme talomme kahdeksan vuotta sitten. Haaveena oli viihtyisä koti, jossa on tilan tuntua ja valo pääsee virtaamaan esteettä”, Eeva kertoo. Pariskunnalle oli tärkeää, että tilat toimivat kokonaisuutena, katselee niitä mistä suunnasta tahansa. Myös erilaisia, vielä kymmenen vuotta sitten tavallisesta poikkeavia materiaaleja kuten lautaseiniä, vaneriportaita ja julkisivurappausta kokeiltiin ennakkoluulottomasti.

Kodin tunnelma on kokonaisuudessaan aito ja konstailematon. Luonnolliset materiaalit näyttävät edelleen ajankohtaisilta. Pieni patina ja rosoisuus ovat hyväksyttävä osa kotia, elämänmakuisia muistoja vuosien varrelta.

bolkv-takkunen-olohuonebolkv-takkunen-takkatakkunen-eeva-tapani-perhe
Ennakkoluuloton ja monipuolinen materiaalien käyttö näkyy jokaisessa huoneessa. Yhdessäolo kotona on Takkusen perheelle tärkeää. Eevan ja Tapanin kanssa poseeraavat tyttäret Vilja (vas.) ja Varpu. Sisarukset Niilo, Liina, Raita ja Aamu puuttuvat kuvasta.

Sisustaminen on Eevalle enemmän tunne- kuin järkiperäinen asia, eikä hänen mielestään kaikessa tarvitse olla niin suunnitelmallinen. ”Arjen estetiikka on meille tärkeää. Moni kodin ratkaisu onkin tehty visuaalisin perustein”, Eeva täsmentää. Samalla hän kuitenkin myöntää, etteivät kaikki sisustukselliset valinnat ole olleet parhaita ratkaisuja lapsiperheen arkeen.

Eevan kodissa ei sisustusta tehty kerralla valmiiksi. Rakentamisvaiheessa lapset olivat pieniä, joten heidän kasvaessaan tiloihin on tehty pieniä muutoksia kulloiseenkin elämäntilanteeseen sopiviksi. Huonejärjestystä on vaihdettu siten, että lastenhuoneet löytyvät nykyisin yläkerrasta ja vanhempien makuuhuone on siirtynyt alakertaan. Lasten ehtiessä teini-ikään ovien asentaminen kaikkiin makuuhuoneisiin tulee lopulta ajankohtaiseksi.

ruokailutila-takkunen-bolkv bolkv-takkunen-makuuhuone
Ruokapöydän alla oleva pehmeä matto on Roots Livingin valikoimasta, &traditionin Formakami JH4 -valaisin on hankittu Spaziosta. Eevan ja Tapanin pelkistetyn tyylikäs makuuhuone löytyy talon alakerrasta. Huonejärjestystä on vaihdettu lasten kasvaessa aina kuhunkin elämäntilanteeseen sopivaksi.

”Minulle sisustus sinänsä ei ole itseisarvo, vaikka ei olekaan yhdentekevää, miltä koti näyttää tai tuntuu”, Eeva lisää. Sisustaminen ei saa hänestä silti olla liian vakavaa. Pieni sattumanvaraisuus ja huolettomuus synnyttääkin usein parhaimman lopputuloksen.

Pariskunnalle työ on elämäntapa ja molemmat pitävät siitä, mitä tekevät. Tapanin työjälkeen voi tutustua Instagramissa @arkkitehti_takkunen -tilillä. Eeva puolestaan päivittää omaa sisustuspainoitteista tiliään nimellä @eevatak.

Koti on heille kuitenkin paikka, jossa on lupa vain olla ja nauttia elämästä perheen kanssa. ”Vaikka sisustamisella saa luotua ihania tunnelmia, on minulle tärkeintä kuitenkin se, millaisen tunnelman perheeni tai kodissani vierailevat ihmiset sinne luovat”, Eeva toteaa.

Bo:n tekee ihmiset. Tiimimme koostuu yli 170:stä ammattilaisesta, jotka yhdessä luovat päivittäin suomalaisen kiinteistönvälityksen menestystarinaa. 

Tutustu tiimiin

Lue lisää:

Remppa vai muutto Suomen upeat muuttokohteet löytyivät yhteispelillä

Nelosen Remppa vai muutto Suomi –ohjelmassa kiinteistönvälittäjämme Anne Ramsay etsii koko Bo:n tuella ohjelman perheille täydellisiä muuttokohteita....
Lue lisää >

Remppa vai muutto Suomi - mitä on luvassa, Marko Paananen?

Odotettu Remppa vai muutto Suomi alkaa Nelosella 26.8., ja Bo on yksi ohjelman yhteistyökumppaneista. Haastattelimme ohjelman toista...
Lue lisää >

Bo Awards 2021 – juhlintaa turvallisesti yhdessä

Juhlimme kulunutta vuotta koko Bo Familyn yhteisessä Bo Awards 2021 -gaalassa Helsingissä. Ilta oli erittäin onnistunut ja...
Lue lisää >