Mistä tunnistaa hyvän kiinteistönvälittäjän?

Yleinen | 06.03.2020

Mistä tunnistaa hyvän kiinteistönvälittäjän? Kokosimme avuksesi meistä tärkeimmät ominaisuudet hyvän välittäjän tunnistamiseen. Ota lopun checklist talteen!

Hyvä kiinteistönvälittäjä on kultaakin kalliimpi. Hän hoitaa myyntityön tehokkaasti, ammattitaidolla ja huolellisesti.  Välittäjä muun muassa valmistelee laadukkaan myyntimateriaalin, tilaa asunnolle ammattilaisten tekemän stailauksen ja kuvauksen sekä suunnittelee hyvän ja kattavan markkinoinnin juuri sinun asuntoasi varten. Myyntiprosessin aikana hän myös huolehtii asunnon esittelyt, hoitaa tarjousneuvottelut ja asuntokaupat järjestelyineen.

Mistä sitten tunnistaa hyvän kiinteistönvälittäjän? Kokosimme avuksesi meistä tärkeimmät ominaisuudet hyvän kiinteistönvälittäjän tunnistamiseen. Ota etenkin lopun checklist talteen!

hyvä-kiinteistönvälittäjä-välittäjä

Hyvä välittäjä on ammattitaitoinen ja omistautunut asuntosi myynnille

Työlleen omistautunut välittäjä on kouluttautunut alallaan ja myös päivittää jatkuvasti osaamistaan. Hän tuntee välitystoiminnan lainsäädännön ja toimii hyvän välitystavan mukaan. Hyvää välittäjää on helppo lähestyä ja hän tarvittaessa neuvoo ja opastaa niin myyjää kuin ostajaa asuntokaupan kiemuroissa. Pääset tutustumaan ammattitaitoisiin välittäjiin täällä.

Kannattaa kiinnittää huomiota heti asuntosi arviokäynnillä tapaan, jolla välittäjä lähestyy mahdollista myyntitoimeksiantoa. Hyvä välittäjä tulee aina paikan päälle tutustumaan kohteeseen ja antaa realistisen, tietoihin ja tilastoihin sekä myytävän asunnon erityispiirteisiin perustuvan hinta-arvion sekä perustelee arvionsa myyjälle. Hän kysyy ja selvittää myynnin kannalta olennaisia kysymyksiä kohteesta, kertoo myyntiprosessin eri vaiheista ja myös antaa vinkkejä myyjälle myyntiin valmistautumista varten. Hän laatii yksilöllisen myyntisuunnitelman huomioiden myyjän toiveet mm. esittelyjen järjestämisestä. Välittäjällä on hyvä aluetuntemus ja käsitys markkinatilanteesta. Myynnissä hän hyödyntää myös omat sekä kollegoidensa jo olemassa olevat verkostot ja käyttää tarvittaessa muita sopivia yhteistyökumppaneita.

Hyvän välittäjän on takana laadukas kiinteistönvälitysyritys

Menestyvällä välittäjällä on tukenaan nykyaikainen välitysliike ja apunaan markkinointitiimi. Välitysliikkeen brändillä ja luotettavuudella on myös ostajalle merkitystä. Tämä kannattaa ottaa huomioon välittäjän valinnassa. Puitteet hyvän kiinteistönvälittäjän työlle luo yritys, jossa hän työskentelee. On järkevää kiinnittää huomiota sekä välittäjän henkilökohtaiseen osaamiseen ja viestintään että yrityksen brändiin ja markkinointikanaviin. Näistä saat osviittaa siihen, millä tapaa ja kuinka monipuolisesti asuntoasi tullaan markkinoimaan.

Bo on kiinteistönvälityksen menestystarina ja alan suunnannäyttäjä. Menestyksemme avaimia ovat olleet  alueiden parhaiden välittäjien huippuammattitaidon lisäksi digitaalisen markkinoinnin suvereeni hallitseminen ja laaja hyödyntäminen asuntojen markkinoinnissa. Välittäjien lisäksi tiimiimme kuuluu sisällöntuottajia, suunnittelijoita, visualisteja, ja valokuvaajia – kaikki omien alojensa huippuammattilaisia. Tiesitkö, että Bo on muun muassa Suomen seuratuin kiinteistönvälitystoimisto sosiaalisessa mediassa?

Hyvä välittäjä kuuntelee ja on aidosti kiinnostunut

Hyvä välittäjä herättää luottamuksesi heti. Hän on aidosti kiinnostunut myytävästä asunnosta. Todella tärkeä ominaisuus välittäjälle on myös kuuntelemisen taito: hän huomioi ja ymmärtää sekä myyjän että ostajan tarpeita. Hyvä välittäjä raportoi ja pitää myyjän ajan tasalla koko myynnin ajan. Ja hänet myös tavoittaa tarvittaessa. Osaavalla kiinteistönvälittäjällä on selkeästi langat käsissään – ja  hän suoriutuu hyvin koko myyntiprosessista arviokäynnistä aina asuntokauppoihin asti. Hän neuvoo myös mahdollisissa kaupan jälkeisissä ongelmatilanteissa.

Meille tyytyväinen asiakas on sydämenasia ja voimmekin ylpeinä kertoa, että 95 % asiakkaistamme suosittelee Bo:n konseptia. Täältä löydät tietoa siitä, millaista asunnon myynti kanssamme on.

Hyvän välittäjän checklist

x Asiantunteva – välitysalan ammattilainen, joka hinnoittelee oikein.
x Kokenut – tunnistaa asuntosi erityspiirteet ja laatii hyvän ja tehokkaan myyntisuunnitelman.
x Suositeltu – asiakkaiden antamat palautteet.
x Kuunteleva – huomioi sinua ja ostajaa, on aikaa sinulle ja kodillesi.
x Välitysliike – luotettava yritys, nykyaikainen brändi ja markkinointi mahdollistavat erinomaisen asiakaskokemuksen.

Lue lisää ja varaa maksuton arviokäynti

Tätä blogiartikkelia varten on hyödynnetty Bo LKV Tampereen kiinteistönvälittäjä Sari Mesirannan asiantuntijuutta.

Lue lisää:

Remppa vai muutto Suomen upeat muuttokohteet löytyivät yhteispelillä

Nelosen Remppa vai muutto Suomi –ohjelmassa kiinteistönvälittäjämme Anne Ramsay etsii koko Bo:n tuella ohjelman perheille täydellisiä muuttokohteita....
Lue lisää >

Remppa vai muutto Suomi - mitä on luvassa, Marko Paananen?

Odotettu Remppa vai muutto Suomi alkaa Nelosella 26.8., ja Bo on yksi ohjelman yhteistyökumppaneista. Haastattelimme ohjelman toista...
Lue lisää >

Bo Awards 2021 – juhlintaa turvallisesti yhdessä

Juhlimme kulunutta vuotta koko Bo Familyn yhteisessä Bo Awards 2021 -gaalassa Helsingissä. Ilta oli erittäin onnistunut ja...
Lue lisää >