Stailauksen tienraivaaja

Yleinen | 08.10.2021

Laadukas myyntistailaus on alusta asti ollut tärkeä osa palveluamme. Lahjakkaat stailaajamme tuovat yhdessä kuvaajien kanssa asunnon parhaat puolet, tunnelman ja erityispiirteet esiin. Lue, miten asuntojen myyntistailaus on Suomessa kehittynyt, miten stailauksia tehdään ja mitä hyvältä stailaajalta vaaditaan.

Asuntomyyntikohteiden stailaus syntyi aikoinaan Amerikassa. Ilmiö rantautui Suomeen Ruotsista, jossa koteja on stailattu ja kuvattu ammattitaitoisesti jo parin vuosikymmenen ajan. Ei ole kovinkaan pitkä aika siitä, kun kiinteistönvälittäjät Suomessa hoitivat itse valokuvauksen, ja korkeintaan tyhjät uudiskohteet stailattiin kalustamalla.

Stailaus on ollut osa Bo:n palvelukonseptia alusta asti.

”Bo:n palveluun on ihan alkuajoista kuulunut se, että jokainen asunto stailataan kuvia varten, myös asutut myyntikohteet. Kun aloitimme vuonna 2015 meistä puhuttiin aluksi ”tyynynpöyhintä-välittäjänä”, mutta nopeampi myyntiaika ja paremmat myyntihinnat todistivat, että laadukkaaseen stailaukseen kannattaa panostaa”, kertoo perustajaosakas Tuomas Mäkelä.

Koko ala alkoi miettimään korkeatasoisen stailauksen ja kuvauksen tärkeyttä. Ammattistailaajien ja -kuvaajien käyttö asuntokuvauksissa onkin yleistynyt edelläkävijän vanavedessä, ja asunnon myyjät osaavat myös odottaa sitä. Nykyään myyntistailaus nähdään kiinteistönvälityksessä tavoiteltavana standardina, jonka luomisessa Bo:lla on ollut merkittävä rooli.

KUUNTELE: Bo Living -podcast: Stailaus – hullutusta vai hyödyllistä? 

Ammattilaisten tekemä asunnon stailaus ja kuvaus on yleistynyt Suomessa.

Stailauksella neutraali, mutta kodikas tunnelma

”Stailauksen avulla haluamme korostaa asunnon hyviä puolia, kuten tilan tuntua, tunnelmaa, arkkitehtuuria ja kauniita yksityiskohtia. Myyntikuvissa pyrimme neutraaliin, mutta kodikkaaseen ja houkuttelevaan tunnelmaan,” tiivistää Bo:n stailaustiimin vetäjä Anu Tuomikoski. Kuvakulmat valitaan huolellisesti stailaajan ja kuvaajan yhteistyönä: tilat näytetään realistisessa mittakaavassa, eikä kuvakäsittelyllä korjailla mitään asunnossa olevia vikoja tai puutteita.

Kuvauksia varten asunnosta karsitaan persoonallisia sekä henkilökohtaisia tavaroita. Ajankohtaista tunnelmaa stailaaja luo mukanaan tuomilla sisustustuotteilla. ”Stailauksissamme näkyy aika ajoin myös yhteistyö tunnettujen kotimaisten ja pohjoismaisten muotoilubrändien kanssa”, Anu kertoo.

Nykyään tyhjien asuntojen fyysinen kalustus korvataan usein laadukkaalla virtuaalikalustuksella, joka on moderni ja ekologinen esittelytapa. Bo:n myymien kohteiden uniikit virtuaaliset visualisoinnit luo kiinteistömarkkinoinnin luova toimisto Unrealer, joka on osa Bo Family Groupia.

Bo:lla stailaajat ja kuvaajat tekevät tiivistä yhteistyötä saadakseen asunnon parhaat puolet esiin.

Stailaaja tunnistaa ja tuo esiin asunnon koko potentiaalin

Myynti-ilmoituksen kuvien antama ensivaikutelma vaikuttaa merkittävästi siihen halutaanko asuntoon tutustua paikan päällä. Ammattitaitoinen stailaaja osaa tunnistaa erilaisten asuntojen myynnin ja markkinoinnin kannalta tärkeät asiat. Bo tarjoaa tähän stailaajilleen koulutuksen. Lisäksi edelläkävijyyden ylläpitämiseksi ajanmukaista stailaustyyliä kehitetään jatkuvasti.

”Stailaajilta edellytämme yleensä jonkin visuaalisen alan koulutusta ja mielellään aikaisempaa kokemusta työskentelystä ammattivalokuvaajan kanssa. Stailaajistamme löytyy visualisteja, sisustussuunnittelijoita, muotoilijoita sekä sisustusarkkitehtejä. ”, Anu kertoo. Työtä tarjotaan myös stailausharjoittelijoille, jotka työllistyvät usein harjoittelujakson jälkeen.

Tuhansien asuntojen esittely vuosittain ei olisi mahdollista ilman intohimoisia ja ammattitaitoisia tekijöitä. Huippuvälittäjien lisäksi tiimiimme kuuluvat stailaajat, valokuvaajat ja markkinoinnin osaajat. Yhdessä saavutamme parhaat tulokset.

LUE LISÄÄ STAILAUKSESTA

Lue lisää:

Espoon toimiston uudet värit

Upouuden Espoon toimistomme loft-henkistä ilmettä pehmentävät lämpimän mausteiset ja maanläheiset sävyt. Tyylikkäässä sisustuksessa korostuvat kestävät ja kotimaiset...
Lue lisää >

Stailauksen tienraivaaja

Laadukas myyntistailaus on alusta asti ollut tärkeä osa palveluamme. Lahjakkaat stailaajamme tuovat yhdessä kuvaajien kanssa asunnon parhaat...
Lue lisää >

Lemmikkikodin sisustusvalinnat

Lemmikki tuo omistajalleen paljon iloa, mutta myös pohdittavaa kodin sisustusmateriaalien valinnassa. Kun kodin valinnat tehdään lemmikkiä silmällä...
Lue lisää >