Syksy ja sen trendit sisustuksessa

Mistä sen tietää, että on valmis syksyyn? Valmis kuulaisiin aamuihin, viileneviin iltoihin, koulujen alkuun, harrastusrumbaan ja käpertymiseen kotiin? Heränneestä sisustusinspiraatiosta sen taitaa tietää. Kun ruskan sävyt tekstiileissä alkavat osua silmiin missä ikinä kulkeekaan ja kun huomaa katselevansa kotia taas sisustussilmälasien lävitse. Koti alkaa kaivata kerroksia torkkuvilteistä taljoihin, kaapista valitaan tummemmat pussilakanat ja kevyet kesämatot vaihdetaan paksumpiin. Ehkä postilaatikosta kolahtelevat katalogit saavat aikaan halun päivittää kotona jotakin tai ainakin vaihtaa joidenkin tavaroiden paikkaa. Kun koti ja siellä viihtyminen nousevat taas kesän jälkeen asiaksi numero yksi.

Mitä sitten onkaan tämän syksyn hittejä sisustuksen saralla. Samaa mieltä voidaan ehkä olla ainakin siitä, että rohkeus ja rentous on tullut sisustamiseen jäädäkseen. Värejä, materiaaleja, uutta ja vanhaa on yhdistelty jo jonkin aikaa taidokkaasti omaan makuun luottaen, eikä tuleva syksy tee poikkeusta. Maanläheisiä sävyjä käytetään sisustuksessa entistä enemmän ja myös suuremmilla pinnoilla. Seiniä maalataan rohkeasti luomaan kontrasteja ja ilmentämään omaa persoonaa. Tikkurilan vuoden väri N405 Ruukku sopii esimerkiksi täydellisesti syksyyn tuoden lämpöä sisustukseen. Uusin Avotakka puolestaan hehkuttaa sähkönsinistä ja kuumaa kinuskia. Ikean katalogi jatkaa niin ikään punertavan eri sävyistä aina maanläheiseen vihreään. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tänä syksynä käytettäisi värejä niin pinnoilla, kuin kalusteissa sekä tekstiileissä.

Tuleva syksy saa aikaan pienen fiiliksen retrosta, mutta myös eurooppalaisuudesta, rohkeudesta ja rouheudesta. Huolettomasti viimeistellyn sisustuksen ja värien voimalla kohti lyheneviä päiviä!