Meidän kodit: Esteetikon kotona

Yleinen | 29.10.2019

Bo LKV:n stailaaja Anu Tuomikosken perheen pitkäaikainen koti Espoon Tillinmäessä edustaa hänelle ominaista ajatonta, skandinaavisen puhdaslinjaista tyyliä. Sisustaminen on hänelle enemmän kuin työ – se on elämäntapa.

Korkean olohuoneen katto kipuaa lähes kuuteen metriin, ja valoa tulvii suurista ikkunoista skandinaavisen raikkaaseen kotiin.

Ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen Anu Tuomikosken perhe asettautui asumaan kolmikerroksikseen omakotitaloon Espoon Tillinmäessä. Rauhallinen lapsiperhealue oli heille mieluinen, sillä kuopus oli muuton hetkellä vasta kolmevuotias.

Nelihenkinen perhe osti 182-neliöisen kivitalon rakennusvaiheessa vuonna 2010. Ostohetkellä he pääsivät vielä vaikuttamaan osaan materiaalivalinnoista. Kodin tunnelman kannalta yksi merkittävimmistä muutoksista oli vaalean lattian valitseminen tummasävyisen version sijaan. Vaaleat pinnat saavat kodin valoisuuden paremmin esiin.

Sisustaminen on Anulle elämäntapa. Bo:lla hän työskentelee Helsingin toimiston päästailaajana ja sisällöntuottajana. Vapaa-ajallaan Anu tuottaa sisältöä omalle suositulle sisustusaiheiselle Instagram-tililleen @anu_tuomikoski.

Klassiset Seiska-tuolit Anu on ostanut käytettynä ja kunnostanut. Ruokailutilasta aukeavat pariovet suoraan terassille. Hurmaavalla pihalla voi sekä harrastaa puutarhanhoitoa että rentoutua auringosta nauttien.

Stailatessaan asuntoja myyntikuvia varten Anu luottaa intuitioonsa ja yksinkertaisiin ratkaisuihin. Less is more -asenne kuvaa parhaiten tämän kokeneen sisustussuunnittelijan tyyliä.

Arjen estetiikka ja kodin siisteys ovat Anulle tärkeitä asioita. Hänen on lähes mahdoton rentoutua, jos ympärillä vaanii kaaos. Raikas tunnelma kotiin syntyy tuoreilla kukilla, joita Anulla on kodissaan lähes aina. Sisustushan- kinnoissa hän on äärimmäisen harkitseva. Erityisesti tanskalaiset designklassikot ja tuolit ovat Anun sydäntä lähellä. Esimerkiksi klassinen Fritz Hansenin Egg-nojatuoli on pysynyt haavelistalla jo yli viisitoista vuotta.

Yhdeksi rakkaimmista sisustushankinnoistaan Anu nimeää Fornasettin naiskasvoja esittävät lautaset. Ne on ripustettu olohuoneeseen 1930-luvulta peräisin olevan lehtikaapin päälle. Hän toivoo voivansa kasvattaa kokoelmaansa vielä kolmella lautasella.

Kotona Anun lempipaikka on ehdottomasti keittiö, joka on remontoitu viime vuonna. Keittiö saatiin avaraksi yhdistämällä siihen vieressä ollut työhuone. Anun suurin toive oli selkeä ja linjakas kokonaisuus, jossa kaikki keittiötavarat saisi helposti piiloon kaappien sisään. Suurimman haasteen suunnitteluun toi keittiön ikkunoiden sijainti. Ikkunat vaikuttivat kalutusteiden ja toimintojen sijoitteluun. Harkitseva esteetikko pohti keittiö- toiveitaan itsekseen yli vuoden ennen kuin keittiöremontti siirtyi toteutusvaiheeseen. Suunnitelma viimeisteltiin yhdessä Kitzenin keittiösuunnittelijan kanssa. Anun haaveena oli alkujaan musta keittiö, mutta se ei olisi sopinut jyrkkyydessään kodin vaaleiden pintojen kanssa. Lämmin harmaa osoittautui lopulta nappivalinnaksi.

Tänä vuonna Anun kotona puhaltavat jo uudet tuulet. Ensin perhe kasvoi suloisella koiranpennulla ja sitten rakas koti päätettiin myydä pitkäaikaisen haaveen toteuttamiseksi. ”Olemme unelmoineet kauan omasta talosta, jonka saisimme suunnitella ja rakentaa aivan alusta asti. Kun sopiva tontti löytyi nykyisen kodin läheltä, oli päätös projektiin lähtemisestä helppo”, Anu kertoo.

Tillinmäen kaunis koti myytiin nopeasti Bo:n kiinteistönvälittäjä Virpi Romun toimesta. ”Uudesta unelmakodistamme tulee yksikerroksinen puutalo, johon haluamme valita ensisijaisesti vain aitoja luonnonmateriaaleja”, onnellinen Anu paljastaa suunnitelmiaan. ♦

__

Lisää asuntounelmia ja Bo:laisten arkea uudessa Bo Living 2/2019 -lehdessä!

 

Lue lisää:

Lumoavat karamelli-pähkinäkonvehdit

Joulun tunnelmointi on mukava aloittaa pienten puuhastelujen äärellä. Kokeilimme tehdä herkullisia karamelli-pähkinäkonvehteja ja ihastuimme niiden suussasulavasta makumaailmasta...
Lue lisää >

Meidän kodit: Tunteella ja vahvalla visiolla

Lumoavassa kodissa yhdistyvät loisteliaisuus ja viihtyisyys. Kodin määrätietoiselle asukkaalle on tärkeää luottaa omiin näkemyksiin ja tunteisiin niin...
Lue lisää >

Maiju Voutilaiselle välittäjän valinta toi mielenrauhaa

Somevaikuttaja ja tunnettu tubettaja Maiju Voutilainen alkoi haaveilla uudesta kodista ja päätti myydä asuntonsa avullamme. Maiju on...
Lue lisää >