Toimiston tilasuunnittelu: Pastellinen panimolinna Turussa

Yleinen | 26.09.2020

Hurmaavan harmoninen värimaailma valaisee Turun toimistomme lisätiloja. Avaraan tilaan luotiin puitteet rauhalliselle työskentelylle. Harkituilla esineillä ja katseita keräävillä yksityiskohdilla tiloihin saatiin omanlainen tunnelma.

Toimiston lisätilat – mitä otimme huomioon värimaailmassa?

”Me Turun bo:laiset olemme viihtyneet erinomaisesti jokirannassa vanhan panimokiinteistön jykevien kiviseinien suojissa. Niin hyvin, että välittäjäjoukon kasvaessa olimme innoissamme, kun löysimme vapaata tilaa samojen seinien sisältä. Uudet lisätilamme hurmasivat meidät heti potentiaalillaan”, kertoo aluejohtaja Nina Raudaskoski

Tilasuunnittelussa haluttua tunnelmaa lähdettiin hakemaan läheltä. Inspiraatiota tarjosi luovan johtajamme Peeta Peltolan suunnittelema toimisto samassa rakennuksessa. Tilojen haluttiin olevan samanhenkisiä. Ympäröivät tiiliseinät ja raikkaat jokirantamaisemat antoivat omalta osaltaan ideoita suunnitteluun. Toimiston suunnittelusta vastasi Turun tiimin stailaaja ja sisustussuunnittelija Fiia Kaerala

Vanhaa toimistoa matalampaan avokonttoriin sopi vaaleampi pastellinsävyinen värimaailma. Ryhtiä kokonaisuuteen luovat voimakkaammat väripilkut. Upea Tarketin Shade Tammi Satin White Plank -tammiparketti yhdistää kaikki tilat toisiinsa. Toimistokaveruksia nivoo yhteen sormipaneeliset yksityiskohdat, kalkkimaaliseinät, samantyyliset kalusteet ja tietenkin Bo-henki. 

 

Toimiva tilasuunnittelu

Toimintojen sijoittelussa hyödynnettiin upeiden pilareiden ja palkkien rytmittämä kokonaisuus niin, että erilaisille toiminnoille löydettiin luontevat tilat. Kiinteitä seinäratkaisuja ei rakennettu, vaan tilaa jaettiin verhoratkaisuilla ja kalusteiden järkevällä sijoittelulla.

Neuvottelutila on toimiston sydän. Tunnelmallinen alue avautuu silmien eteen ensimmäiseksi toimistoon saavuttaessa. Belle Artin upea kalkkipinnoitteinen seinä roosan sävyssä on täydellinen katseenvangitsija ja pehmeä bukleekankainen Kuusilinnan Ilma-sohva houkuttelee istumaan syleilyynsä. Paja-Apinan toteuttamat neuvottelupöydän metallijalat toistavat tuolien kelkkajalkojen muotoa viehättävästi ja kokonaisuus on ilmavan kepeä. 

Yleensä neuvottelutilan Eurokankaan Motion-verhot ovat auki rajaten tilaa hillitysti ja luoden parempaa akustiikkaa myös vieressä sijaitsevien työtilojen puolelle. Kun taas kaivataan rauhaa keskusteluille, verhot ja upea sormipaneelinen liukuovi vedetään kiinni.

Selkeälinjainen Kupla-tuoli on hauska kontrasti vanhoille ikkunoille ja seinille. Se yhdessä Mum’sin pehmeän maton kanssa luovat lounge-tilaan yksinkertaisen kutsuvan tunnelman.

Käyttäjät ovat nauttineet erillisestä keittiötilasta, jonne valittiin rohkea viininpunainen subway-laatta tiililadonnalla. Tammikaapistot, parketti ja upeat Lampefeberiltä hankitut Fabbianin Aerostat-riippuvalaisimet rakentavat jykevien kiviseinien sisälle sopivaa tunnelmaa.  Siellä kahvitauko kiireisen työpäivän keskellä jokimaisemia ihaillen on rentouttava irtiotto toimiston sykkeestä. 

 

Tyylikkäät materiaalit tuovat viihtyisyyttä

Paneeliseinät ja mustat yksityiskohdat ryhdittävät tyylikästä sshhh 11 -puhelinkoppia. Siihen valitut materiaalit istuvat täydellisesti Turun toimiston tunnelmaan. Moderni puhelinkoppi siirrettiin Helsingin Ullanlinnan toimistoltamme Turkuun tuomaan avoimeen tilaan mahdollisuuden käydä luottamuksellisia keskusteluja kaikessa rauhassa ja vetäytyä omaan rauhaan keskittymistä vaativien työtehtävien kanssa. Erillisen ilmastoinnin ansiosta puhelinkopissa on raikas ilma, jossa viihtyy pidemmänkin työrupeaman ajan. Puhelinkoppi rajaa kauniisti avointa tilaa ja sen taakse piiloutuvat katseilta vähemmän esteettiset, mutta edelleen tarpeelliset, kopiokoneet. 

Wc-tilat saivat remontissa kevyen ehostuksen. Kulunut laattalattia ja vanhat tasot pinnoitettiin Belle Artin hartsipinnoitteella ja peili vaihdettiin valaisevaan versioon. Muutos viimeisteltiin tunnelmaa pehmentävillä puisilla koukuilla ja paperitelineellä. Pienillä jutuilla saa aikaan ison muutoksen tunnelmassa. 

Näissä tiloissa on hyvä jatkaa Bo:n tarinaa ihaillen toisessa suunnassa avautuvaa jokimaisemaa, Förin kulkua sekä vierasvenesataman kuhinaa ja vastakkaisella suunnalla taasen Kakolanmäen jylhää rinnettä ylös kipuavaa Funikulaaria.

Tutustu Turun tiimiin

Toimiston sisustusta kanssamme toteuttamassa: 101 Copenhagen, Belle Arti, Eero Aarnio Originals, Eurokangas, Iittala, Kuusilinna,  Lapuan KankuritLampefeber, MUM’s, MuutoTarkett, Teemu Järvi Illustrations

Lue lisää:

Lumoavat karamelli-pähkinäkonvehdit

Joulun tunnelmointi on mukava aloittaa pienten puuhastelujen äärellä. Kokeilimme tehdä herkullisia karamelli-pähkinäkonvehteja ja ihastuimme niiden suussasulavasta makumaailmasta...
Lue lisää >

Meidän kodit: Tunteella ja vahvalla visiolla

Lumoavassa kodissa yhdistyvät loisteliaisuus ja viihtyisyys. Kodin määrätietoiselle asukkaalle on tärkeää luottaa omiin näkemyksiin ja tunteisiin niin...
Lue lisää >

Maiju Voutilaiselle välittäjän valinta toi mielenrauhaa

Somevaikuttaja ja tunnettu tubettaja Maiju Voutilainen alkoi haaveilla uudesta kodista ja päätti myydä asuntonsa avullamme. Maiju on...
Lue lisää >