Valokeilassa välittäjä: Monipuolinen tausta apuna menestykseen

Yleinen | 04.08.2021

Millaisesta taustasta on välitysalalla hyötyä? Entä voiko välitysalalle tulla mukaan koska vain? Monella lahjakkaalla bolaisella on ollut takanaan menestyksekäs ura aivan toisella alalla ennen siirtymistä välittäjäksi. Nyt heistä kuusi kertoo oman tarinansa sekä sen, mikä kiinteistönvälitysalassa sytytti heidät.

Sari Kullberg

kiinteistönvälittäjä LKV, KED, partner
Bo LKV Vantaa

”Ensimmäiset 20 vuotta urallani hurahtivat muodin agentuurina. Rakastin työtäni, mutta muotibisneksen herätessä verkkokauppaan päätin kuitenkin vaihtaa uraa. Niinpä vietin seuraavat kuusi vuotta kauppiaana. Kaipasin kuitenkin työtä, jossa saisin pitää kaikki langat käsissäni. Välitysalalle minua oli jo houkuteltu, mutten lämmennyt ehdotuksille, vaikka olin kiinnostunut asunnoista. Bo:n brändi kuitenkin kolahti minuun niin kovaa, että päätin ryhtyä välittäjäksi, ja aloitin suoraan Bo:lla vuonna 2018. Olen 30 vuoden työurallani tottunut työskentelemään brändien kanssa, ja Bo jos mikä on hiottu timantti.

Haluan olla aktiivinen, laadukasta työtä tekevä välittäjä. Synnynnäisiin luonteenpiirteisiini kuuluu hyväntuulisuus, lämminhenkisyys ja energisyys. Etenen höyryjunan tavoin kohti tavoitteitani, ja vaikka matka on suunniteltu, kerääntyy sen varrelle monia yllättäviä hetkiä ja valtava määrä uusia kohtaamisia – ja se on ihanaa!”

Anna Saravo

kiinteistönvälittäjä LKV, partner
Bo LKV Tampere

”Olen kasvatustieteiden maisteri, ja työskentelin aikaisemmin Rikosseuraamuslaitoksella. Välitysura alkoi kuitenkin kiehtoa minua jo vuosia sitten. En muista, milloin haaveilin tästä työstä ensimmäisen kerran, mutta kosketuspintaa minulla jo oli, sillä isäni oli kiinteistönvälittäjä. Aloitin välittäjänä vuonna 2016 Bo:n Tampereen tiimissä. Olin kiinnittänyt huomiota Bo:n erilaiseen konseptiin sekä tyylikkääseen brändiin ja todennut, että jos Bo joskus rantautuu Tampereelle, aloitan välittäjän työt. Ja näin myös kävi.

Minulle on tärkeää, että saan välittäjän työssä olla oma itseni. Onnistuminen ja mahdollisuus vaikuttaa siihen motivoivat, sillä en kestä epäonnistumisia. Haluan olla asiakkaiden silmissä helposti lähestyttävä, aito ja rehellinen. Aikaisemmalla urallani opin inhimillisyyden, asiakkaiden yksityisyyden arvostamisen ja jämptiyden merkityksen. Niistä olen pitänyt kiinni myös nykyisessä työssäni.”

Kai Saarinen

kiinteistönvälittäjä LKV, KTM, partner
Bo LKV Ullanlinna

”Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Välitysuralla olen työskennellyt yli 10 vuotta ja aikaisemmin toiset 10 vuotta pankkialalla. Välitysalassa kiinnosti vaihteleva työ, sekä vapaus organisoida oma työrytmi ja aikataulut. Tietenkin iso asia oli myös mahdollisuus vaikuttaa omalla työllä ansiotasoon: omat panostukset työhön ja ahkeruus palkitaan! Bo:lla aloitin 1,5 vuotta sitten. Bo kiinnosti työnantajana, koska se toimi kokonaisvaltaisesti alan suunnannäyttäjänä. Välittäjälle yrityksen tunnettuus on tärkeää, sillä vahvasta brändistä on iso apu työssä.

Haluan aina tehdä oma työ niin hyvin, että se ylittää asiakkaiden odotukset. Silloin asiakkaat muistavat välittäjän kauan ja suosittelevat ilolla myös tuttavilleen. Haluan myös olla helposti lähestyttävä, luotettava ja kuunteleva välittäjä, joka osaa asettua niin myyjän kuin ostajan tilanteeseen. Palvelen jokaista asiakastani aina innolla ja ammattitaidolla!”

Monika Nyström

asuntomyyjä, KTM, KiLAT, partner
Bo LKV Kallio

”Olin 20 vuotta yrittäjänä jalkinepuolella ja tein Suomen lisäksi myyntiä Baltiassa. Vuoden 2020 vaihteessa huomasin, ettei työni enää innostanut entiseen tapaansa, ja koronan iskettyä muotikauppaan päätin vaihtaa alaa. Kiinnostukseni asumiseen ja myyntityöhön houkuttelivat välitystyön pariin. Ystäväni suositteli hakemaan Bo:lle töihin, mutta kokemuksen puutteen vuoksi hain ensin opiskelemaan kiinteistönvälitystä. Saatuani opiskelupaikan hain Bo:lle ja aloitin työt huhtikuun 2020 lopulla.

Välittäjänä haluan olla helposti lähestyttävä ja luotettava. Haluan asiakkaan tuntevan, että tämä välittäjä tietää, mitä tekee. Pyrin aina tekemään kaiken mahdollisimman tarkasti ja nautin asioiden selvittelystä. Pidän siitä, että lähes kaikki työssäni on kiinni minusta itsestäni ja onnistuessani tiedän, että brändi on kunnossa ja kokonaisuus on huikea paketti. Haluan olla yksi parhaista, ja sitä kohden teen työtä koko ajan.”

Henri Veittikoski

asuntomyyjä, partner
Bo LKV Oulu

”Olen taustaltani konetekniikan insinööri AMK. Toimin 10 vuotta tehdasteollisuudessa, josta kaksi vuotta tein työnjohdon ja kehitysinsinöörin töitä. Kaverini, joka on myös välittäjäkollegani, oli kuitenkin kauemman aikaa puhunut, että minut pitäisi saada myyntihommiin. Välittäjän työ tuntui houkuttelevalta, koska se tarjosi vapautta ja mahdollisuuden työskennellä ihmisten parissa. Lopullinen kipinä syttyi Bo Living -lehden julkkaribileissä syksyllä 2019, jolloin juttelin ensimmäisen kerran Bo Oulun myyntijohtajan kanssa. Asiat etenivät nopeasti, ja aloitin välittäjänä tammikuussa 2020.

Välittäjänä haluan olla luotettava ja menestyvä. Aiemmalta uraltani olen tuonut välitystyöhön mukanani digiosaamisen, paineensietokyvyn sekä projektinhallinta- ja asiakaspalvelutaidot. Niistä on ollut paljon apua, ja sisäänajo alalle on onnistunut. Nyt keskityn tekemään töitä kohti oman viisivuotissuunnitelmani tavoitteita.”

Katja Kolu

kiinteistönvälittäjä LKV, partner
Bo LKV Lahti

”Olen koulutukseltani rakennusalan artesaani ja metsätalousinsinööri, ja olin lähes 20 vuotta UPM-Kymmenellä. Metsäteollisuudesta siirryin 10 vuodeksi yrittäjäksi ratsastusvarusteiden verkkokauppaan, tukkukauppaan ja maahantuontiin. Välitystyö on minulle siis jo kolmas ura. Aloitin alalla Bo:n tullessa Lahteen vuonna 2018. Välittäjän työ oli ollut enemmän tai vähemmän mielessäni aina, mutta vasta Bo:n vahva brändi ja toimintatavat saivat minut hakemaan alalle.

Välittäjänä olen päässyt hyödyntämään yrittäjänä ja insinöörinä oppimiani asioita. Työskentely on projektimaista ja vaatii välillä pikkutarkkuutta ja yksityiskohtiin paneutumista. Haluan olla ammattitaitoinen, ystäväliinen, intohimoinen ja mieleenpainuva välittäjä, jota halutaan suositella. Kohtaan työssäni lukuisia erilaisia asiakkaita, jotka antavat minulle energiaa ja tuovat mukanaan myös yllätyksiä. Samanlaisia päiviä ei taatusti ole!”

Intohimo asumista kohtaan on kaiken toimintamme ytimessä. Bo:n monipuoliset ammattilaiset välittäjistä kuvaajiin ja stailaajista aina markkinointiin ja johtoon työskentelevät päivittäin asumisen unelmien parissa. Meiltä saat asiantuntevaa palvelua suurella sydämellä.

Tutustu palveluumme

Lue lisää:

Remppa vai muutto Suomen upeat muuttokohteet löytyivät yhteispelillä

Nelosen Remppa vai muutto Suomi –ohjelmassa kiinteistönvälittäjämme Anne Ramsay etsii koko Bo:n tuella ohjelman perheille täydellisiä muuttokohteita....
Lue lisää >

Remppa vai muutto Suomi - mitä on luvassa, Marko Paananen?

Odotettu Remppa vai muutto Suomi alkaa Nelosella 26.8., ja Bo on yksi ohjelman yhteistyökumppaneista. Haastattelimme ohjelman toista...
Lue lisää >

Bo Awards 2021 – juhlintaa turvallisesti yhdessä

Juhlimme kulunutta vuotta koko Bo Familyn yhteisessä Bo Awards 2021 -gaalassa Helsingissä. Ilta oli erittäin onnistunut ja...
Lue lisää >