nainen pitelee ipadia ja katsoo eteenpäin

Digimarkkinointi ja sosiaalinen media

Digimarkkinointi on yksi tämän päivän tehokkaimmista markkinointikanavista. Sitä voi testata, sitä voi muokata lennosta, sitä voi kohdentaa tehokkaasti eri kohderyhmille, se noudattaa verkon älykkäitä algoritmeja ja se on ennen kaikkea mitattavaa. Epäonnistunut digimarkkinointi on tuuleen huutamista, mutta onnistuessaan nykyaikaisen asuntomyynnin tärkein työkalu.

Digimarkkinoinnilla varmistamme, että kohde näkyy ja kuuluu siellä missä ostajat ovat – verkossa.

Keskeisimmät digitaaliset markkinointikanavat kiinteistöjen markkinoinnissa ovat kohteen ja yrityksen omat verkkosivut ja niihin rakennettu hakukoneoptimointi, sosiaalinen media, ohjelmallinen ostaminen suurimmissa medioissa, display- ja bannerimainonta mm. Etuoven ja Oikotien kanavissa, sisältö- ja natiivimarkkinointi, uutiskirjemarkkinointi, mobiilimarkkinointi ja hakukonemainonta Googlessa. Sosiaalisen median kanavista potentiaalisia asunnon ostajia tai vuokraajia tavoittaa pääasiassa Facebookista ja Instagramista, mutta myös Linkedin ja Youtube voivat joskus soveltua käyttöön.

Digi- ja somemarkkinoinnilla varmistetaan yhteydenottojen tasaisesti kasvava virta, kohteen brändimielikuvan kehittäminen ja tunnettuuden kasvu. Asiantuntijamme hallitsevat modernit digimarkkinoinnin työkalut ja menetelmät, joilla hankkeen kohderyhmä saadaan aktivoitua. Emme usko set-and-forget mainontaan, vaan ohjaamme mediabudjettia jatkuvasti siihen suuntaan, jossa saadaan tuloksia.

Millaista digimarkkinoinnin ratkaisua suosittelemme?

Nämä ovat kiinteistömarkkinoinnin 5 tärkeintä digitaalisen markkinoinnin keinoa Suomessa

1. Kohdesivusto ja hakukoneoptimointi

Mikäli kohteella on oma brändi, suosittelemme aina laatimaan sille omat nettisivut. Jos kohteen markkinoinnissa käytetään kenties rakennuttajan tai kiinteistönomistajan brändiä, niin tällöin voidaan hyvin ohjata liikennettä myös kyseisen yrityksen sivuille tehtyyn kohdekokonaisuuteen. Tarvitsetko kohteellesi verkkosivut? Lue lisää toteutuksistamme täältä.

2. Sosiaalinen media (Facebook & Instagram)

Sen jälkeen suosittelemme, että kohteelle perustetaan Facebook-sivu, jonka avulla pystymme tekemään kohdennettua mainontaa sekä Facebookissa että myös Instagramissa. Somessa mainonta on sekä kustannustehokasta, mutta myös visuaalista, mikä on asuntojen ja kiinteistöjen esittelyssä tärkeää. Instagramissa voimme tehdä mainontaa ilman kohteelle erikseen perustettavaa Instagram-tiliä.

3. Google-mainonta (SEM)

Toinen ehdottoman tärkeä ja kustannustehokas digimarkkinointikanava, jonka käynnistämistä suosittelemme aina, on hakukonemainonta (SEM), sillä ihmiset etsivät uutta kotia pääasiassa hakukoneiden kautta. Hakumäärät Googlessa tähän on valtavat ja siten myös potentiaali liikenteen kasvattamiselle sivustolle.

4. Liidigenerointi inbound-markkinoinnin keinoin

Markkinoinnin päätarkoitus on ohjata liikennettä sivustolle ja tuottaa sitä kautta kiinteistönvälitykselle ja myynnille liidejä eli potentiaalisia ostajia. Rakennamme sivustolle inbound-strategian eli luomme sisältöä, joka keskittyy kohderyhmään vetoavaan sisältöön ja kiinnostaa aidosti lukijaa. Tämä voi olla esimerkiksi sisältöartikkeli ”5 syytä ihastua kohteeseen.”

Inbound-strategiassamme sivustolle upotetaan myös liidimagneetteja, joka tarkoittaa jotain vastustamatonta sisältöä tai toimenpidettä, jonka asiakas haluaa tehdä ja jättää esimerkiksi vastineeksi oman sähköpostinsa. Tämä voi olla esimerkiksi teaser-vaiheessa VIP-listalle liittyminen tai kohde-esitteen lataaminen sähköpostia vastaan. Liidimagneetin tavoite on saada mahdollisimman tarkasti kohdistettuja liidejä, joille voimme kohdentaa viestintää myös myöhemmin rakennushankkeen edetessä esimerkiksi uutiskirjemarkkinoinnin tai retargetoinnin keinoin. Retargetoinnilla tarkoitetaan markkinoinnin uudelleenohjausta jo sivustolla aiemmin vierailleille kävijöille. Retargetointi on tehokas digimarkkinoinnin keino, sillä sen avulla pystytään kohdentamaan mediabudjettia sellaisten potentiaalisten asiakkaiden tavoittamiseen, jotka ovat jo osoittaneet kiinnostusta kohteeseen.

5. Kiinteistövälitysen portaalit (Etuovi & Oikotie)

Suomessa eniten käytetyt yleiset asunnonvälityspalvelut ovat Etuovi ja Oikotie. Lisäksi Vuokraovessa on vuokrattavien kotien välitys ja myös Tori.fi on toimiva kanava. Kaikilla kiinteistönvälitystoimistoilla on myös omat verkkosivunsa, joista kohteet löytyvät esiteltyinä. Suurin osa yhteydenotoista myynnille tulee tätä kautta, ja nämä ovat myös tärkeitä liikennettä ohjaavia sivustoja myös kohteen nettisivuille.

Myynnin vastuulla on aina huolehtia, että asuntojen tiedot näissä portaaleissa on ajan tasalla sekä tehdä tarvittavia nostoja niissä aika-ajoin. Me Bo Businessilla rummutetaan todella isosti tiiviistä yhteistyötä kohdemyynnin ja -markkinoinnin välillä ja siksi haluamme osaltamme tarjota tukeamme myös näissä kanavissa. Katsomme että asuntoilmoitukset ovat houkuttelevat, ja niistä on ohjaukset oikeisiin paikkoihin. Voimme myös tehdä portaalien kassa erilaisia markkinointiyhteistöitä heidän sivustollaan, kuten natiivi- tai bannerimainontaa.

Edellä mainitut toimet ovat kokemuksemme mukaan minimitaso, jolla kohdemarkkinointi saadaan jo hyvin rullaamaan ja liidejä generoitua myynnille. Asiakkaan budjetin puitteissa kanavia voidaan laajentaa: mm. uutiskirjemarkkinointi, lehtimainonta sekä mediatiedotus ovat myös erittäin toimivia mainoskanavia ja ovat erityisen ratkaisevassa roolissa varsinkin ennakkomarkkinoinnissa. Jokainen kohde on lopulta aina yksilöllinen ja jokaisen kohteen kanavat valitaan sille määritetyn kohderyhmän mukaan.

Some- ja digimarkkinoinnin hinta

Pienelläkin budjetilla saadaan some- ja digiympäristössä ihmeitä aikaan. Asiakkaat ajattelevat helposti, että markkinointi vaatii hillittömästi euroja, jotta mitkään viisarit saadaan värähtämään. Tämä ei pidä paikkaansa. Markkinointi sosiaalisessa mediassa on itse asiassa tällä hetkellä yksi kustannustehokkaimmista markkinoinnin keinoista ja tuloksia saadaan takuuvarmasti ammattilaistemme työllä.

Meillä on asiakkaita, joiden kohdemarkkinointia pystytään toteuttamaan jopa 500 euron kuukausittaisella mainosbudjetilla kustannustehokkaasti. Tyypilliset mainosbudjetit kohdemarkkinoinnissa vaihtelevat 1000€/kk ja 5.000€/kk välillä riippuen siitä, mitä markkinointikanavia halutaan käyttää.

Hinnoittelumme jatkuvan markkinoinnin tuottamiseen riippuu asiakkaan mainosbudjetista, ja siten tehtävän työn määrästä ja valituista markkinointikanavista sekä sopimuksen kestosta.

Jos haluat lisätä myyntiäsi ja kasvattaa kiinteistösi tai kohteesi näkyvyyttä, olemme siihen varmasti paras kumppani!

Eikö olisikin helppoa, että kaikki kohteen myyntin ja markkinointiin hoituisi yhden yhteistyökumppanin kautta? Nyt ainoana toimijana Suomessa, Bo Business ja Bo LKV pystyvät yhdessä tuottamaan ”avaimet käteen” -kokonaispalvelun koko uudiskohteen elinkaarelle, sekä myyntiin että markkinointiin.