Blogi Galette des Rois – kuninkaiden piirakka Ranskalaiseen perinteeseen kuuluu itämaisten tietäjien mukaan nimetty piirakka. Herkullisen leivonnaisen erikoisuus liittyy sen sisään piilotetusta yllätyksestä, jonka jokainen pöytäseurueen jäsen toivoo saavansa.
Blogi Jouluinen inkiväärikakku mascarponekuorrutteella Joulun herkullisin jälkiruoka on näyttävä inkiväärikakku mascarponekuorrutteella, jonka huurteiset koristeet ovat kuin suoraan pihalta poimittuja. Kakun herkulliset maut ovat parhaimmillaan yön yli asettuneena, joten kakun voi tehdä hyvin jo edellisenä päivänä.
Blogi Lumoavat karamelli-pähkinäkonvehdit Joulun tunnelmointi on mukava aloittaa pienten puuhastelujen äärellä. Kokeilimme tehdä herkullisia karamelli-pähkinäkonvehteja ja ihastuimme niiden suussasulavasta makumaailmasta sekä eri elementtien pettämättömästä yhdistelmästä. Kauniiseen pakettiin käärittynä nämä konvehdit ovat myös taatusti toimiva lahjaidea.
Blogi Grillattu avokado tomaattisalaatilla -resepti Kaukolomien kaipuuta on helppo lieventää kokkailulla. Herkullisen värikkäillä ja tuoreilla kasviksilla loihdit pöytään kaunista tarjoiltavaa. Anna makumatkan viedä mukanaan!
Blogi Piparkakkulatte -resepti Joulunodotukseen sekä hämärtyviin iltoihin sopii mainiosti piparkakkulatte.
Blogi Kesäpöydän kauneimmat reseptit Mitä tarjottavaa kesän juhliin, piknikille tai illanistujaisiin? Nämä kaksi herkullista ja esillepanoltaan äärimmäisen kaunista reseptiä ovat art directorimme Marja Wickmanin ja hänen ystävänsä Elina Cerellin kirjasta ”Festive – Juhlatunnelmaa, helppoja diy-ohjeita ja herkullisia reseptejä.”
Blogi Ihanat Runebergin tortut -resepti Helmikuussa alussa herkutellaan ihanilla Runebergin tortuilla. Klassinen leivos syntyy vaivattomasti kun paistamisessa hyödyntää muffinivuokaa. Lopuksi Runebergin torttu viimeistellään tietysti vadelmahillolla sekä tomusokerikuorrutteella. Tällä helpolla reseptillä onnistut!
Blogi Vaneljan reseptit täydelliseen brunssiin Monien makujen samanaikaisuus luo makuelämyksiä. Myös tuoksut sekä ruokien kylmät ja kuumat tuntemukset vaikuttavat makukokemukseen. Perusmauista aistimme suolaisen, makean, happaman ja kitkerän. Viidentenä perusmakuna on tunnistettu myös umami, jota kuvataan sanoilla täyteläinen, maukas tai lihaisa.
Blogi Jouluinen saaristolaisleipä -resepti Joulun herkullisin leipä on tumma, siirappinen saaristolaisleipä, joka kuuluu ehdottomasti joulupöytään. Nappaa talteen takuuvarma resepti!
Blogi Maistuva mustikkapiirakkaresepti Satokausi on parhaimmillaan ja luonto tarjoaa mitä herkullisimpia antimia ruoanlaittoon ja herkutteluun. Klassinen mustikkapiirakka on ikisuosikki loppukesän herkku, ja helppoudeltaan myös vaivaton toteuttaa kahvipöytään nautittavaksi.
Blogi Kesäisen huoleton naked cake -resepti Kesä ja ihanat kesäiset juhlat ovat alkamaisillaan, ja sen kunniaksi haluamme jakaa herkullisen kakkureseptin! Tässä nakukakussa reunat saavat näkyä ja täytteet pursuta huolettomasti. Koristeeksi näyttävä nippu kukkia ja moderni täytekakku on valmis koristamaan juhlapöytää.
Blogi Jouluinen mokkapiparijäätelö Erilaiset jäädykkeet ja mousset ovat joulun klassikkojälkkäreitä. Ne ovat tarpeeksi keveitä, ja usein jo pienikin annos riittää kahvin kaveriksi tai sellaisenaan. Testasimme ihanaa itsetehtyä piparijäätelöä, joka on niin helppo ja nopea valmistaa, että sen osaa tehdä kehnompikin kokki.