Jouluinen mokkapiparijäätelö

Erilaiset jäädykkeet ja mousset ovat joulun klassikkojälkkäreitä. Ne ovat tarpeeksi keveitä, ja usein jo pienikin annos riittää kahvin kaveriksi tai sellaisenaan. Testasimme ihanaa itsetehtyä piparijäätelöä, joka on niin helppo ja nopea valmistaa, että sen osaa tehdä kehnompikin kokki. Jäätelön reseptiä on helppo soveltaa vuodenaikojen ja fiiliksien mukaan, makuyhdistelmien määrä on loputon. Näin joulun alla piparit sopivat jäätelön sekaan paremmin kuin hyvin.

 

Jouluinen jäätelö

Ainekset:

2-3 tl pikakahvijauhetta

1 tlk kondensoitua maitoa

4 dl kuohukermaa

1 Fazerinapatukka

8-10 Annas joulupiparia murskattuna

Sekoita kulhossa pieneen tilkkaan keitettyä vettä pikakahvimurut niin, että ne liukenevat kunnolla. Kaada joukkoon kondensoitu maito sekä kuohukerma. Vaahdota seos kuohkeaksi sähkövatkaimella. Kun seos on kuohkea, lisää piparinmurut joukkoon kevyesti lusikalla käännellen. Lusikoi valmis seos esim. leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai muuhun astiaan. Pilko suklaa pieneen pakastepussiin ja sulata vesihauteessa juoksevaksi. Valuta suklaasula jäätelön päälle raitoina ja vedä veitsenkärjellä suklaaseen kauniit marmorikuviot. Ripottele päälle piparinmuruja, tai laita muutama kokonainen pipari seokseen koristeeksi. Laita pakkaseen jäätymään n. kuudeksi tunniksi.

Ota jäätelö sulamaan n. 15 min. ennen tarjoilua. Samettisen pehmeä ja täyteläinen maku vie kielen mennessään. Mokan, hieman appelsiinilta vivahtavan suklaan sekä piparien yhdistelmä on lyömätön!

Voit pakastaa jäätelön uudestaan, vaikka se olisi tarjoilun yhteydessä kertaalleen sulanut.