Soita 040 808 6832

Aurakatu 1, Keskusta, Turku, 153,5 m2, kerrostalo, #9439394Asunto Oy Turun Verdandi on elämys, jonka ainutlaatuinen tunnelma tulee itse kokea

Aurakadun ja Linnankadun kulmassa seisova Verdandin talo on kiistatta Turun upeimpia rakennuksia. Ylväs rakennus torneineen on saanut vaikutteensa italialaisista renessanssipalatseista ja renessanssirakentamisen kauniista koristeellisista yksityiskohdista.

Verdandin vaiherikas historia vie vierailijan aikamatkalle kauas menneelle vuosisadalle. Vuonna 1896 järjestettiin Ernst Dahlströmin ja muiden aikansa vaikutusvaltaisten liikemiesten johdolla arkkitehtikilpailu, jonka voittoon ylsi arkkitehti Frithiof Strandell. Strandell oli vuosisadan vaihteen johtava turkulainen jugendarkkitehti, jonka kädenjälki näkyy tänä päivänä vahvasti katukuvamme tunnetuimmissa arvorakennuksissa.

Ensimmäiset asukkaat muuttivat taloon syksyllä 1898 ja joukossa oli väkeä lehtoreista konsuleihin. Ensimmäisiä tulijoita olivat Wibergin konditoria ja pian sen jälkeen mm. Turun hansikastehdas ja Jernvallin muotiliike. Keväällä 1899 taloon muutti Suomen Pankki, jonka konttori hallitsi Linnankadun ja Aurakadun kulmaa pyöreine torneineen.

Verdandin talo saa tarinalleen arvoisensa jatkoa, kun nyt yli vuosisata myöhemmin rakennukseen saneerataan kaiken kaikkiaan 57 uniikkia asuinhuoneistoa talon upeaa arkkitehtuuria ja historiaa kunnioittaen. Osa huoneistoista on jo muuttovalmiita ja loput huoneistot valmistuvat kevään 2020 aikana.

Materiaalit ovat laadukkaita, ajattomia ja rakennuksen arvokkaaseen henkeen sopivia. Kiintokalusteet ja keittiöt tulevat italialaiselta Aran Cucinelta, keittiöt ovat varusteltu laadukkain Gaggenaun kodinkonein sekä laatat ja kaakelit ovat tarkoin valittu Willeroy & Bochin mallistosta. Talon kauniit alkuperäiset kakluunit säilytetään, samoin koristeelliset porraskäytävät ja korkeat ikkuna-aukot. Pihanpuoleisiin asuntoihin rakennetaan parvekkeet ja ylimmän kerroksen huoneistoilla on omat kattoterassit.

Pohjaratkaisut mukailevat syntyaikansa arkkitehtuuria ja nykypäivän tekniset ratkaisut lisäävät asuinviihtyvyyttä entisestään. Kaikissa asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys sekä oma lämmön talteenotolla ja viilennyksellä varustettu ilmanvaihtojärjestelmä. Lisäksi asuntoihin on mahdollista tilata huoneistokohtainen kaukokylmä jäähdytys.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan jo valmiisiin huoneistoihin ja keskustelemaan Sinulle parhaiten sopivista vaihtoehdoista. Huomioithan, että tällä hetkellä kaikki näytöt järjestetään yksityisnäyttöinä.

Ilmoituksessa olevat rappukäytävän kuvat ovat A-rapusta sekä havainnekuvat ovat virtuaalikalustetuista A-rapun asunnoista.

Myynti ja lisätiedot/

Miika Salmela, p. 0500 533 582 tai miika.salmela@bo.fi

tai

Taina Vuori, p. 050 527 4106 tai taina.vuori@bo.fi

Seuraava esittely
Sovi sinulle sopiva aika
Kohdetta välittää
Taina Vuori
kiinteistönvälittäjä, LKV, eMBA, partner


050 527 4106
taina.vuori@bo.fi

Lue lisää

Perustiedot

AlueTurku, Keskusta, 20100
OsoiteAurakatu 1
Koko153,5 m2
Huoneet4h, avok, 2x kh, wc/khh, s, et, parveke
Hinta1 063 755 €

Katso kaikki tiedot


Huoneisto

Osakkeet7637-7929
HallintamuotoAsunto-osakeyhtiö
Huoneluku4h, avok, 2x kh, wc/khh, s, et, parveke
Kerros/Kerroksia3/5
Asuinpinta-ala153,5 m2
Muut tilat0,0 m2
Lisätietoja pinta-alasta Yhtiöjärjestyksen mukainen.
NäkymätLäpitalon huoneisto, josta näkymät sekä Aurakadun että sisäpihan suuntaan. Parveke sisäpihalle.
ParvekeUlostyönnetty
Parvekkeen ilmansuuntaKoillinen
Keittiön kuvaus, lisätiedot ja varustusKeittiössä italialaisen Aran Cucinen keittiökalusteet sekä laadukkaat Gaggenaun integroidut kodinkoneet kalusteisiin.

Saarekkeellisen avokeittiön varustukseen kuuluu jääkaappi, pakastin, astianpesukone, induktioliesi ja uuni. Yläkalusteisiin Aran Cucinen integroitu liesituuletin. Tapwellin keittiöhana pesukoneliitännällä (kromin värinen).

Keittiön välitila luonnonkiveä, marmoria tai laattaa. Seinät maalattu, lattia kalanruotoparkettia (Meister Residence, väri: Oak nature off-white limed).
Pesutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustusKaksi kylpyhuonetta. Molemmissa kylpyhuoneissa Aran Cucinen kiintokalusteet, Tapwellin pesualtaan hana ja bidée-käsisuihku (kromin värinen).

Tapwellin suihkut (käsisuihku ja sadesuihkuosa), suihkuseinä (taittuva lasinen, kirkas), wc-istuin (Ido Geberit), pesukoneliitäntä, kiinteät valaisimet ja peili.

Seinät ja lattia laattaa (Villeroy&Boch).

khh-wc:ssä: seinät (Marmochic Excellence), lattia (Marmochic Excellence).

suihkut: seinät (Marmochic Excellence), lattia kalanruotomosaiikkia (Marmochic Excellence).

pienempi kylpyhuone: seinät (Marmochic Excellence), lattia kalanruotomosaiikkia (Marmochic Excellence).Saunan kuvaus, lisätiedot ja varustusSeinät, katto ja lauteet lämpökäsiteltyä haapaa. Sähkökiuas (Tulikivi Sumu ohjauskeskuksella). Lattia kalanruotomosaiikkia (Marmochic Excellence).
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustusKolme makuhuonetta, joissa kaikissa lattia kalanruotoparkettia (Meister Residence, väri: Oak nature off-white limed). Seinät: tasoitettu ja maalattu. Kiintokalusteet Aran Cucinen.

Lukumäärä: 3
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustusSeinät maalattu, lattia kalanruotoparkettia (Meister Residence, väri: Oak nature off-white limed). Seinät tasoitettu ja maalattu.
Muuta kauppaan kuuluvaaHuoneistokohtainen koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla sekä viilennyksellä.
Kauppaan ei kuuluIrtain.
KuntoUusi

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Yhtiön nimiAsunto Oy Turun Verdandi
Tontin omistusOma
Tontin koko3 864,00 m2
Käyttöönottovuosi1898
RakennusmateriaaliTiili
KatePeltikate
LämmitysjärjestelmäKauko, muu
EnergiatodistusKyllä
EnergialuokkaC2018
Tehdyt korjaukset ja remontitYhtiön omistamassa rakennuksessa suoritettu peruskorjaus.
Muut rajoituksetOsakkailla on lunastusoikeus autotalleihin, lunastusaika on 1 kk.
Lainat16 800 000,00 €
Kiinnitykset21 840 000,00 €
IsännöitsijäIsännöitsijä Hemmo Lukander
p. 0304 704 431
hemmo.lukander@turuntalohuolto.fi
Turun Talohuolto Oy
Maariankatu 4 A
20100 Turku
KiinteistönhoitoHuoltoyhtiö
Taloyhtiössä muutaHuoneistokohtaiset varastot, pyörävarasto ja postipakettiautomaatti. Yhtiöllä suunnitteilla sähköauton hankinta osakkaiden käyttöön.

Rakennus perustettu puupaaluille.

Asunnoissa on huoneistokohtainen koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla sekä viilennyksellä. Tuloilman jälkilämmitys tapahtuu ilmanvaihto/viilennys -koneen sähköllä, mittaus asukkaan mittarissa.

Kiinteistö liitetään Turku Energian kaukojäähdytysverkkoon. Asuntoihin on mahdollista lisähinnasta tilata huoneistokohtainen kaukokylmäjäähdytys.

Asunnot varustetaan avoimella yleiskaapelointijärjestelmällä, joka mahdollistaa kiinteistö- ja huoneistokohtaiset nopeat laajakaistaiset tietoliikennepalvelut.

Asuinrakennus varustetaan kuvayhteydellisellä ovipuhelinjärjestelmällä.

Muita tietoja

Lisätietoa kaavoituksestaTurun kaupunki
VapautuuSopimuksen mukaan
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedotAsuntoon on mahdollista lisähinnasta tilata kaukokylmäjäähdytys.

Asumiskustannukset

Hoitovastike575,62 €/kk (3,75 €/m2)
Rahoitusvastike402,93 €/kk (2,62 €/m2)
Yhtiövastike yhteensä978,55 €/kk
Vesimaksun perusteOma mittari
Muut maksut / lisätietoa maksuistaVesimaksu kulutuksen mukaan, oma mittari. Käyttösähkö kulutuksen mukaan.

Mahdollisista jäähdytyksen kustannuksista vastaa huoneiston omistaja.

Mainittu arvoitu rahoitusvastike kattaa lainaosuuden koron vuoden 2020 loppuun saakka.
Tämän jälkeen lyhennys ja korko on yhteensä arviolta 2161,28 e/kk.

Ostaja maksaa mahdollisen varainsiirtoveron 2 % velattomasta kauppahinnasta.

Hinta

Myyntihinta580 230,00 € (3 780,00 €/m2)
Velkaosuus483 525,00 € (3 150,00 €/m2)
Velaton hinta1 063 755,00 € (6 930,00 €/m2)
MaksutapaKäteinen.