Soita 040 808 6832

Hartikantie 66, Kuusvesi, Laukaa, 171,0 m2, mökki tai huvila, #9600734Bo!

Uniikki huvila etsii uusia rakastavia omistajiaan.

Kirkkoniemen omistajan kertomaa;

Rautalammin reitin Tarvaalanvirta on ollut vuosituhantinen pääväylä Itä ja Länsi-Suomen välillä. Kirkkoniemen ympäristö on ollut senkin vaikutuksesta jatkuvasti asuttuna varhaisesta kivikaudesta lähtien. Rautakautinen talvikylä ja Laukaan ensimmäisen 1593 rakennetun kirkon raunio ovat huvilatontin naapureina.

Lievestuoreen Selluloosatehtaan tukikohdaksi 1932 rakennettu rakennus koki muodonmuutoksen huvilaksi 1996 ja 2005. Rakennuksen alakerrassa säilytettiin vanhoja rakenteita, mutta yläkerta, sali ja verannat tehtiin tiukan tyylivaatimuksen mukaan uusina. Huvilan rakennukset noudattavat tiukasti rautatiearkkitehtina tunnetuksi tulleen Bruno Granholmin 1890 - luvun tyyli-ihanteita. Rakennuksissa on käytetty runsaasti purettujen rautatierakennusten osia, mm. ikkunanvuorilautoja ja räystään kannattimia. Palladiolaisen tyyli-ihanteen ja puutarha-arkkitehtuurin mukaisesti sijoitetuista ja toteutetuista rakennuksista makasiini (kahden auton autotalli ja puuliiteri), uimahuone ja sauna ovat kokonaan uusia. Jälkimmäinen on Granholmin laatimien VR:n ensimmäisen luokan odotuspaviljongin tyyppipiirustusten mukaan toteutettu sisältäen löylyhuoneen, pesuhuoneen ja pukeutumishuoneen, jossa on kamiina, sekä avoverannan. Saunassa kylmä ja lämminvesi, sekä osin lattiasähkölämmitys. Huvilarakennuksen liki 6 m korkea sali ja sen parvi on toteutettu paljolti musiikkiakustiikan ehdoin kuutta maalaamatonta eri puulajia hyödyntäen.

Ympärivuotiseen asumiseen soveltuvassa huvilassa on sekä varaava yösähkö- että suora sähköradiaattorilämmitys, mutta normaalioloissa käytössä neljän tulisijan, keittiön hellan, tuvan takan ja leivinuunin ja kammarin pönttöuunin antama lämpö. Huvilalla on omasta 8 m syvästä rengaskaivosta tuleva erinomainen ja runsas vesi, 100 l lämminvesivaraajan lämmin vesi, keittiöön, alakerran wc-kylpyhuoneeseen ja yläkerran WChen. Ruskeat vedet johtuvat 5000 l jätekaivoon ja harmaat vedet imeytyskenttään. Sadevesisalaojajärjestelmä on kaikissa rakennuksissa. Huvila on varustettu vartiontiliikkeeseen yhteydessä olevalla hälytysjärjestelmällä, nauhoittavalla kameravalvonnalla sekä liiketunnistusvaloilla ulkona. Ulkovalaistus koostuu runsaasta kolmestakymmenestä lyhdystä. Huvilan 7 000 m2 tontti rajautuu pääosin Metsähallituksen luonnonhoitometsään ja yhdeltä sivulta Hartikan tilaan sekä Lievestuoreenjärvestä Tarvaalanvirtaan laskevaan Sahinjokeen.

Voisiko tämä olla Sinun unelmasi? Soita ja sovi oma yksityinen esittely huvilaan.

Kohdetta välittää:

Piritta Huumo

045 1978710

piritta.huumo@bo.fi

Olen lomalla 24.7-15.8.2020, lomani ajan kohdetta hoitaa Mari Valkeinen p.0407462502.

Seuraava esittely
Sovi sinulle sopiva aika
Kohdetta välittää
Mari Valkeinen
kiinteistönvälittäjä, LKV, KED, kaupanvahvistaja, partner


040 746 2502
mari.valkeinen@bo.fi

Lue lisää

Perustiedot

AlueLaukaa, Kuusvesi, 41325
OsoiteHartikantie 66
Koko171,0 m2
Huoneet
Hinta410 000 €

Katso kaikki tiedot


Rakennus

Rakennusvuosi (aloitettu)1932
RakennusmateriaaliPuu, betoni
KattotyyppiSatulakatto.
KatePeltikate.
Katon kuntoVesikatto tehty vuoden 2005 laajennuksen yhteydessä.
Asuinpinta-ala171,0 m2
Lisätietoja pinta-alastaRakennuspiirrustuksien mukaisesti huoneistoala 171m2, kerrosala 205m2.

Alakerrassa: Sali/olohuone, kirjastohuone/makuuhuone, keittiö, tupa, kylpyhuone/wc ja lasiveranta, jossa sähkösäteilylämmitys.

Yläkerrassa: Kaksi makuuhuonetta, ylähalli, parvi, wc ja parveke.
Kerrokset2
IlmanvaihtojärjestelmäPainovoimainen.
LämmitysjärjestelmäSähkö: Salissa varaavat patterit, muissa tiloissa suora sähkö. Lisäksi neljä tulisijaa: Leivinuuni, takka, puuhella ja pönttöuuni.
Keittiön kuvaus, lisätiedot ja varustusSeinämateriaali: alkuperäinen ensopahvi.
Keittiön muut varusteetLiesituuletin
LiesiSähköliesi, leivinuuni
Keittiön työtasojen materiaaliMuu
Keittiön lattiamateriaaliLauta
Keittiön seinien materiaaliKaakeli, maalattu
Pesutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustusHuvilan kylpyhuone/wc rakennettu 1990-luvulla.
Kylpyhuoneen varustusSuihku, peili
Kylpyhuoneen lattiamateriaaliLaatta
Kylpyhuoneen seinämateriaaliKaakeli
SaunaAsunnossa on sauna
Saunan kuvaus, lisätiedot ja varustusSaunarakennus valmistunut v. 2008-2009.
Saunan lattiamateriaaliLauta
Saunan seinämateriaaliPuu
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustusYläkerrassa makuuhuone, alakerrassa kirjastohuone/makuuhuone.
Lukumäärä: 2
Lattiamateriaalit: lauta
Seinämateriaalit: maalattu, tapetti
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustusOlohuoneen lattiamateriaali on honkaa. Seinien alaosa on haapaa, yläosa kuusta. Seinät maalaamatonta puuta. Pilasterit tervaleppää ja kaidepuut vaahteraa. Vyötärölista lehtikuusta.
Lattiamateriaalit: lauta
Seinämateriaalit: puu
TulisijaVaraava takka
Muut säilytystilatKellarikomero
Tehdyt korjauksetPäärakennuksen laajennushankkeessa vuonna 2005-2006 rakennus uudistettiin, lukuunottamatta alakerran makuuhuonetta, keittiötä ja tupaa. Vesikattotöiden yhteydessä talon hormi purettiin välipohjaan saakka kokonaan ja muurattiin uusiksi. Samalla hormien veto-ongelmat korjattiin.
Muuta kauppaan kuuluvaaKalusteista on mahdollisuus neuvotella erikseen.
KuntoHyvä
Lisätietoja energiatodistuksestaKohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta.

Kiinteistötiedot

Kiinteistötunnus410-403-26-0
Kortteli/Kiinteistön nimiKirkkoniemi
TyyppiTila
Tontin tyyppiTasamaatontti
Tontin koko5 600,00 m2
Tontin omistusOma
Velkakiinnitykset250 912,74 €
Lisätietoja tontistaTilava värilasiveranta ilta-auringon puoleisesti, avoveranta on puolestaan aamuauringon puolella. Pihamaisema avautuu Kuusveden Kirkkolahdelle.

Saunan viereinen kaivanto on kaivettu saunan jälkeistä pulahdusta varten ja joen rannan historiallisten esikuvien mukainen uimahuone vaikkapa aamu-uintia varten. Runsaat kolmekymmentä pihalyhtyä valaisevat huvilan tienoota pimeänä aikana.

Huvilan tontti rajoittuu itäsivultaan nelikilometriseen Sahinjokeen, joka laskee
vetensä suuresta Lievestuoreenjärvestä Kuusveteen, jonka vedet taas laskevat Tarvaalankoskesta Saraveteen ja edelleen siitä Leppäveden kautta Päijänteeseen. Huvila on siten moottoriveneliikenteen solmukohdassa ja Keitele -Päijänne kanavareitin varrella.

Läheinen Tarvaalankoski on kuulu runsaista taimen- ja harjussaaliistaan ja läheiset Lievestuoreenjärvi ja Kuusvesi kuha-, siika- ja muikkusaaliistaan kun taas Sahinjoki ja viereinen Kirkkolahti eivät tuota pettymystä haukia virvelöivälle.

Läheiset metsät ovat ihanteellista mustikkamaastoa ja syksyllä punaisenaan puolukoista eikä sienimaastojakaan ole aihetta vähätellä.
Tie perille
VesijohtoKaivo
Veden laatu ja riittävyysHyvä, tutkittu (ei asiakirjaa). 8m syvä kaivo.
ViemäriOma, imeytyskenttä

Muita tietoja

PalvelutKylässä, jonne on paikallisbussiyhteys Jyväskylästä, on pieni kyläkauppa sekä kuuluisa Musta Korppi - kyläkapakka, sekä monien alojen ammattimiehiä palveluja tarjoamassa. Jyväskylään 30km ja Laukaaseen 12km. Vuonteen kouluun on matkaa n.10 km ja Huttulan puutarhalle n. 8 km.
Ajo-ohjeNavigaattoriin Hartikantie 66, 41325 Laukaa.
Lisätietoa palveluistaKirkkoniemen huvila sijaitsee runsaan kilometrin päässä Tarvaalan kylän keskuksesta, arkeologisesti ja historiallisesti merkittävällä paikalla, punkaharjumaisen niemenkärjen tyvessä ja luonnonhoitometsään ja viljeltyyn peltoon rajautuen. Laukaan 1593 rakennetun ensimmäisen kirkon raunio ja kirkkomaa on parinsadan metrin päässä ja puolisen kilometriä on matkaa Hartikan arkeologisille punamultahaudoille. Toiseen suuntaan huvilasta on polun päässä, niemen kärjessä (n. 500 m.) suosittu retkikohde Kirkkoniemen laavu.

Asumiskustannukset

Muut maksut / lisätietoa maksuistaSähkönkulutus on vaihdellut käytön mukaan, keskimääräisesti n. 600-700€/vuosi. Loka-auton tyhjennuskulu 1x/vuosi n. 100€. Katon, kattokourujen ja rännien puhdistuttaminen n. 120€. Mustankorkean kuivajätteen perusmaksu hinnaston mukaisesti. Hartikan tieosuuskunta on laskuttanut tienparannuskustannuksien yhteydessä.

Hinta

Velaton hinta410 000,00 € (2 397,66 €/m2)
Myyntihinta410 000,00 € (2 397,66 €/m2)
VapautuuSopimuksen mukaan
MaksuehtoKäteinen.