Kolmas linja 4, Kallio, Helsinki, 68,5 m2, kerrostalo, #21633025Viehättävä pariisilaistyyppinen kaupunkinäkymä hurmaa heti sisään tultaessa. Huoneiston isot ikkunat ja leveä lasitettu parveke ovat kaikki sisäpihan puolelle. Koko koti kylpee valossa ja näkymästä pääsee nauttimaan vuodenajasta riippumatta.

Olohuoneeseen on jo rakennusvaiheessa jätetty rakentamatta väliseinä toiseen makuuhuoneeseen ja näin on saatu ilmava, yhtä isoa tilaa oleva oleskelutila, jota täydentää L-mallinen, hyvin varusteltu avokeittiö. Tämän päivän laadukkaasta suunnittelusta kertoo myös hyvin suunniteltu kylpyhuone/saunaosasto, walk-in closet ja tilava makuuhuone kaapistorivineen. Myös sauna saa kiitettävän arvosanan vaativaltakin saunojalta.

Jos uusi omistaja haluaa, voi toisen makuuhuoneen rakentaa helposti ja edullisesti.

Taloyhtiö on myös vertaansa vailla, täällä on otettu huomioon asukkaiden tarpeet ja rakennusvaiheessa lisätty paljon luksusta. Upea pesutupa on erittäin suosittu, hissillä pääsee suoraan autohalliin, talosta löytyy myös kuntosali ja erittäin hyvät varastotilat. Sisäpihalle on rakennettu tilava grillikatos, joka on kaikkien asukkaiden käytössä, täällä voi pitää vaikka kesäjuhlat. Jokainen joka haluaa saa myös oman kasvastuslaatikon ensi kesänä pihalle, jossa voi kasvattaa omat yrtit ja porkkanat.

Pienille on rakennettu monipuolinen leikkipaikka ja pyörät saa hyvin lukittuun omaan varastoon.

Asumiskustannukset ovat edulliset, yhteisöllisessä talossa on asukasisännöitsijä ja kaikki turhat kulut on karsittu pois laadusta tinkimättä.

Ostaja on mahdollisuus ostaa myös autohalliosake omalla osakkeella.

Myynti ja esittelyt:

Virpi Romu

040 0610 018

virpi@bo.fi

Seuraava esittely
Sovi sinulle sopiva aika
Kohdetta välittää
Virpi Romu
myyntijohtaja, kiinteistönvälittäjä LKV, partner


‭040 061 0018‬
virpi@bo.fi

Lue lisää

Perustiedot

AlueHelsinki, Kallio, 00530
OsoiteKolmas linja 4
Koko68,5 m2
Huoneet2-3 h + k(kk) + s
Hinta515 000 €

Katso kaikki tiedot


Huoneisto

Osakkeet3451-3654
HallintamuotoAsunto-osakeyhtiö
Huoneluku2-3 h + k(kk) + s
Kerros/Kerroksia4/8
Asuinpinta-ala68,5 m2
Muut tilat0,0 m2
Lisätietoja pinta-alasta Isännöitsijäntodistuksen mukainen. Yhtiöjärjestyksen mukainen.
NäkymätUpea pariisilaistyylinen kaupunkinäkymä
ParvekeLasitettu
Keittiön kuvaus, lisätiedot ja varustusAvokeittiö, jääkaappi/pakastin, viinikaappi, keraaminen liesi AEG, kalusteuuni AEG, astianpesukone AEG, liesituuletin Vallox Design Line. Kaapistot Topi-keittiö. Yläovet: Aalto, valkoinen kiiltävä, alaovi: Aalto, oliivi kiiltävä. Taso: massiivi tammi, vahattu eeben. Lattia tammi "Black Pepper" 3-sauvaparketti
Keittiön työtasojen materiaaliPuu
Pesutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustusSaunan kylpyhuone: laatoitettu, lattialämmitys, suihku, suihkuseinä ja pesukoneliitäntä. Huoneiston oma ilmanvaihtokone.
Kaapin ovet uusittu pari vuotta sitten. Kylpyhuoneen tehoseinä/suihkuseinä laatoitus Pukkila Matrix Copper Rect.
Saunan kuvaus, lisätiedot ja varustusErittäin tilava sauna, joka tyydyttää vaativankin saunojan tarpeet.
Panelit ja laattalattia.
Sähkökiuas.
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustusViihtyisä makuuhuone, koko seinä kaapistoja (5 kpl).
Huoneiston väliovet Jeld-Wen.
Lukumäärä: 1
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustusTilava olohuone, isot ikkunat. Seinää ei rakennettu (toinen makuuhuone)
Käynti lasiteltulle parvekkeelle.
Lattia tammi "Black Pepper" 3-sauvaparketti
Muut tilatIso lasitettu parveke, etelään.
Walk-in closet tyyppinen vaatehuone.
Muuta kauppaan kuuluvaaKenkähyllyt jää.
Muutostyöt huoneistossaRakennusvaiheessa muutettu keittiö ja toista makuuhuonetta ei rakennettu. Myös kylpyhuoneen tehostelaatat on teetetty lisätyönä.
Myöhemmin:
Makuuhuoneen ja kph ovet uusittu
KuntoHyvä

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Yhtiön nimiAsunto Oy Helsingin Oivankulma
Tontin omistusOma
Tontin koko1 446,00 m2
Käyttöönottovuosi2012
KattotyyppiHarjakatto
LämmitysjärjestelmäKauko
EnergiatodistusKyllä
EnergialuokkaC2013
Tehdyt korjaukset ja remontit2017 ilmanvaihdon asennus K2-kerroksen käytävään (takuukorjaus) ja siivouskomeron ja K-kerroksen käytävän vesivahingon korjaus, 2016 ontelolaatan vesivaluman korjaus asunnossa (takuukorjaus), 2014 varauloskäynnin vesivaluman korjaus (takuukorjaus), 2014 autohallin vesivaluman korjauksia ja autohallin lattian uusiminen (takuukorjaus)
Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontitKunnossapitotarve vuosina 2020–2024
Yhtiön hallitus on suorittanut joidenkin yhtiön kunnossapitovastuulla olevien rakenteiden korjaustarpeen selvityksen. Kaikissa korjaustöissä on kyse rakennusvirheistä. Yhtiö vaatii kuluja Rakennusliike V. O. Mattila Oy:ltä kanteella, eikä niitä ole sisällytetty yhtiön talousarvioon.
● Sisäpihan pihakansi ja jotkin siihen liittyvät seinä- ja muurirakenteet on toteutettu ainakin osin jättäen paikalle alkuperäiset rakenteet, mukaan lukien vedeneristeet. Rakenteissa on esiintynyt vesivalumia ja vuotoja.
● Autohallin Toisen linjan puoleisen seinässä on vesivalumia, ilmavuotoja ja roskaa. Rakentaja ei ole ryhtynyt korjaustöihin, jotka on sovittu tehtäväksi rakentajan kustannuksella viimeistään naapurikiinteistön saneerauksen yhteydessä.
● Kellarikerroksen K2 matalamman osan lattia- ja seinärakenteet ja salaojat eivät ole rakentamisajan mukaisia vaan käyttöikänsä päässä.
● Sisäpihan julkisivussa on rakennusvirheitä.
● Yhdessä asunnossa on vesivaluma kahdessa paikassa.
● Lisäksi on havaittu muita rakennusvirheitä, joiden taloudellinen merkitys on nyt käsillä olevien tietojen valossa edellä mainittuja vähäisempi.
Muut rajoituksetYhtiöjärjestyksen 7 §:n mukainen yhtiön osakkaille ja yhtiölle kuuluva lunastusoikeus koskee autohallipaikan ja varaston hallintaan oikeuttavien osakkeiden
omistusoikeuden siirtoa, mikäli samassa yhteydessä ei siirretä yhtiön asuinhuoneiston hallintaan oikeuttavia osakkeita.
Lainat515 770,75 €
Kiinnitykset6 818 000,00 €
IsännöitsijäHenrik Rydenfelt Hall.pj. Hallitus hoitaa isännöinnin; oivankulma@gmail.com tai 040758 6531
KiinteistönhoitoHuoltoyhtiö
Yhtiön tilat ja varusteluTalopesula, kuivaushuone, mankeli, kellarikomero, urheiluvälinevarasto, askarteluhuone, väestönsuoja. Kerhotila, Pesula, Kuivaushuone, Lastenvaunuvarasto, Irtaimistovarasto 1, Irtaimistovarasto 2, Irtaimistovarasto 3/VSS, Ulkoiluvälinevarasto 1, Ulkoiluvälinevarasto 2, Talovarasto, Siivouskomero, Jätehuone, Sähköpääkeskus/ATK, Lämmönjakohuone, Autohallin tekninen tila.

Kerhohuone ja lastenvaunuvarasto ja kuntosali, kaikki asukkaille maksuttomia.
Talo on esteetön.
18 erillistä varastoa omilla osakkeilla.

Muita tietoja

PalvelutKaikki palvelut lähietäisyydellä. Hakaniemen torille n 150 m. K-market ja Eko-kauppa naapuritalossa. Ympyrätalon palvelut: mm apteekki, lääkärikeskus, S-market vieressä alle 300 m
KouluKallion ala-asteen koulu, Kalasataman peruskoulu, Porvoonkadun toimipiste
Åshöjdens grundskola
PäiväkotiDaghemmet Språklinjen, daghemmet Brita Maria Renlund, päiväkoti Linnunlaulu
Lisätietoa kaavoituksestaHelsingin kaupungin kaavaosasto
VapautuuHeti
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedotYhtiöjärjestys määrää kunnossapitovastuun jakautumisesta yhtiön ja osakkaan välillä ja osakkaan oikeudesta muutostyöhön. Yhtiöjärjestyksen mukaan rakentamisvaiheen aikaisiin rakennesuunnitelmiin kuulumattomien rakenteiden ja rakennelmien osalta korjaus-, kunnossapito-, huolto-, vahinko- ja muu vastuu on osakkaalla.

Yhtiö on jättänyt haastehakemuksen käräjäoikeuteen vaatien kanteella yhtiölle syntyneitä ja syntyviä, rakennusvirheiden selvittämisestä ja korjaamisesta johtuvia kuluja, muita saatavia sekä selvitys- ja asianajokuluja ja korvauksia muusta vahingosta Rakennustoimisto V. O. Mattila Oy:ltä. Vaatimusten suuruus on noin 1,7 miljoonaa euroa pois lukien asianajokulut. Riita-asian oikeudellisen arvion lopputulosta ei voi taata, ja asian käsittelyyn liittyy kuluriski yhtiölle. Vuonna 2020 varsinainen yhtiökokous on valtuuttanut hallituksen perimään korkeintaan kuuden kuukauden ylimääräisen hoitovastikkeen rakennusvirheiden selvitys-, korjaussuunnittelu- ja korjauskulujen sekä yhtiön asianajokulujen kattamiseksi.

Tulevat julkisivun korjaukset voivat aiheuttaa häiriötä ja käytön estymistä huoneistoissa mm. parvekkeen ja ikkunoiden osalta, ei kuitenkaan kadun puolella.

Asumiskustannukset

Hoitovastike157,55 €/kk (2,30 €/m2)
Yhtiövastike yhteensä160,75 €/kk
Vesimaksun perusteOma mittari
Muut maksut / lisätietoa maksuistaVesimaksu kulutuksen mukaan, tietoliikenne vastike 3,20

Hinta

Myyntihinta515 000,00 € (7 518,25 €/m2)
Velaton hinta515 000,00 € (7 518,25 €/m2)
MaksutapaKäteinen.