Etusivu / Uusimaa / Helsinki / Pietarinkatu 1

Pietarinkatu 1

Ullanlinna, Helsinki | Kerrostalo | 3 h, avok, kph, suihkutila, 2 x erill. wc

Joissain kodeissa hyvän tunnelman aistii heti, ja tämä koti on juuri sellainen. Esteetön asunto on remontoitu laadukkaasti talon aikakautta kunnioittaen, ja läpitalon pohjaratkaisu taipuu moneksi. Avokeittiö-olohuone on poikkeuksellisen avara, ja tila sopii erinomaisesti vieraiden kestittämiseen. Kahden suihkutilan ja kahden erillisen wc:n ansiosta tämä on myös erinomainen perheasunto, ja toisen makuuhuoneen oma sisäänkäynti ja pieni keittiö mahdollistaa esim. vuokraustoiminnan. Kaunis kalanruotoparketti kiertää koko asunnon luoden harmonisen yhtenäisen tunnelman, ja olohuoneen biotakka viimeistelee kodikkuuden.

Viihtyisässä taloyhtiössä isommat remontit ovat takanapäin, ja hoitovastike on varsin maltillisella tasolla. Taloyhtiön saunaosasto on kauniisti remontoitu ja sisäpihalla on jopa leikkipaikka lapsille.

Pietarinkadulla nautit Kaivopuiston ja merenrannan välittömästä läheisyydestä. Lähikauppa on samalla kadulla ja Ullanlinna täynnä ihania kortteliravintoloita ja -putiikkeja.

Tätä kaunista kotia esitellään ainoastaan yksityisnäytöin. Olethan yhteydessä, niin varataan sinulle oma näyttöaika!

Palveluksessasi,

Anne Ramsay

LKV, partner, KTM

040 585 3081 tai anne.ramsay@bo.fi

Kiinnostaako tämä kohde?

Ota meihin yhteyttä tai jätä viesti

Anne Ramsay

Anne Ramsay

kiinteistönvälittäjä LKV, KTM, partner

Huoneisto

Osakkeet
9-24
Hallintamuoto
Asunto-osakeyhtiö
Huoneluku
3 h, avok, kph, suihkutila, 2 x erill. wc
Kerros/Kerroksia
1/6
Asuinpinta-ala
124,0 m2
Muut tilat
0,0 m2
Lisätietoja pinta-alasta
Mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisesti nykyisten standardien mukaan laskettavasta asuinpinta-alasta. Todellinen asuinpinta-ala voi olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi. Isännöitsijäntodistuksen mukainen. Yhtiöjärjestyksen mukainen.
Näkymät
Isosta makuuhuoneesta Pietarinkadulle noin etelään, olohuoneesta sisäpihalle noin pohjoiseen ja pienemmästä makuuhuoneesta sisäpihalle länteen.
Keittiön kuvaus, lisätiedot ja varustus
Tyylikkäässä avokeittiössä on Mielen integroidut kodinkoneet.
VARUSTUS: Kaapisto (saarnipuuovet), hana, allas, astianpesukone, integroitu mikro, induktioliesi, liesituuletin tasossa (Bora), uuni, jääkaappipakastin.
SEINÄT: Maali.
VÄLITILA: Laatta.
TYÖTASO: Kvartsi.
LATTIA: Mattalakattu kalanruotoparketti.
Pesutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Olohuoneen yhteydessä oleva kph, joka on uusittu 2020:
VARUSTUS: Sadesuihku, suihkuverhotanko, kaapisto, pesukoneliitäntä, peilikaappi, hana, allas, allaskaappi, wc-istuin, kodinhoitokaapisto (silityslauta, pyykkikori, tila pesutornille) lattialämmitys.
SEINÄT: Laatta.
LATTIA: Laatta.

Makuuhuoneen yhteydessä oleva suihkutila:
VAUSTUS: Suihku.
SEINÄT: Laatta.
LATTIA: Laatta.
WC-tilojen kuvaus
Eteisen wc:
VARUSTUS: Wc-istuin, hana, allas, kaappi.
SEINÄT: Laatta, maali.
LATTIA: Laatta.

Toisen makuuhuoneen wc:
VARUSTUS: Wc-istuin, hana, allas, kaappi.
SEINÄT: Laatta.
LATTIA: Laatta.
Lukumäärä: 2
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustus
VARUSTUS: Kaapisto.
SEINÄT: Maali.
LATTIA: Mattalakattu kalanruotoparketti.
Lukumäärä: 2
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
VARUSTUS: Biotakka.
SEINÄT: Maali.
LATTIA: Mattalakattu kalanruotoparketti.
Muut tilat
VARUSTUS: Kaapisto, kaappi.
SEINÄT: Maali.
LATTIA: Mattalakattu kalanruotoparketti.
Muuta kauppaan kuuluvaa
Eteisen ruskea kaappi, makuuhuoneiden kaapit, verhotangot, biotakka, spotti kiskovalaisimet.
Kauppaan ei kuulu
Keittiön valaisimet, Artekin kiskovalaisimet.
Muutostyöt huoneistossa
2019-2020: Lattiat ja listat uusittu. Väliseinä uusittu. Keittiö uusittu. Kylpyhuone, suihkutila ja yksi wc uusittu vesiputkineen ja viemäreineen. Kylphyuoneesta tehty esteetön. Huoneiston puupeiliovet kunnostettu ja maalattu.
Kunto
Hyvä

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Yhtiön nimi
Bostadsaktiebolaget Peter Asunto-osakeyhtiö
Tontin omistus
Oma
Tontin koko
2 238,00 m2
Käyttöönottovuosi
1929
Rakennusmateriaali
Tiili
Kattotyyppi
Harjakatto
Kate
Peltikate
Lämmitysjärjestelmä
Kauko
Energiatodistus
Kyllä
Energialuokka
F2013
Tehdyt korjaukset ja remontit
2022: E-porrashuoneen maalaus.
2021-2022: Vanhojen viemärilinjojen (A-porras k+kph-linja, B-porras keittiölinja, E-porras k+kph-linja) sekä niihin liittyvien märkätilojen uusiminen. (Valmistunut, kustannus kyseiselle asunnolle n. 40 425,41€ joka jyvitetään myöhemmin tänä vuonna). Lukituksen päivittäminen. Sähkönousut, sähköpääkeskus ja tietoverkot, antenni- ym. järjestelmät.
2018: IV-nuohous.
2017: F-portaan maalaus.
2015: Pihajulkisivusaneeraus. Pihapuolen puisteluparvekkeet. Pihajulkisivun ikkunat.
2013: Koko vesikatto maalattu.
2011: Pihapuolen vesikatto uusittu.
2010: D-portaan maalaus ja aulojen kattojen entisöinti.
2009: Kaukolämpölaitteet uusittu.
2008-2009: B- ja C-portaiden maalaus ja aulojen kattojen entisöinti.
2008: Kadunpuoleinen julkisivu peruskorjattu. Katupuolen parvekkeet peruskorjattu. Ikkunat ja parvekeovet katupuolella uusittu. Vesikatto katupuolella uusittu.
2005: Putkiremontti: Osittain A, B, D. Kokonaan C- ja F-porras. Tonttiviemäri uusittu.
2001: Lukitusjärjestelmät Exec-järkestelmäksi.
1996: Pihakannen vesieristys.
1995: Pohjavesijohdot.
1991: A-rapun hissi saneerattu.
1990: C-rapun hissi saneerattu.
1988: B-rapun hissi saneerattu.
1986-1987: Pihajulkisivut.
1981-1982: A-, B- ja D-rapun putkisto osin.
1979: Putkisto E-rappu.
1976: Sähkönousut ja pääkeskus.
1970-luvulla: Tietoverkot, antenni- ym. järjestelmät.
Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontit
Oletetut toimenpiteet seuraavien 5 vuoden aikana (korjaustarveselvityksestä 2021):
E-portaan päätyseinän lämpörappaus. Huoneistojen ovien kunnostus/uusiminen. Sähköautojen latauspisteiden asentaminen. Jätetilan riittävyyden kartoitus ja mahdollinen laajennus, piha-alueen viihtyisyyden ja toimivuuden parantaminen. E-portaan hissin asentamisen selvitys. Katupuolen ikkunoiden huoltomaalaus.

Lisäksi ylimääräisessä yhtiökokouksessa 4.11.2021 päätettiin osakasparvekkeiden rakentamisesta.
Kustannuksia myöhemmin aiheuttavat velvoitteet
Yhtiöllä on 2 kpl Nordean luottolimiittitiliä: 18 500,67 josta on käytetty 0 € ja 2 537 000,00 € josta on käytetty 2 525 646,29 € 10.08.2022 päivätyn isännöitsijätodistuksen mukaan.

Varsinainen yhtiökokous 25.03.2021: Päätettiin toteuttaa osittainen putkisaneeraus, huoneistojen sähkösaneeraus Sweco Taloyhtiöpalvelun laatimien suunnitelmien laajuudessa tilikaudella 2021. Urakan päätyttyä taloyhtiön lukitusjärjestelmä päivitetään lukitusturvallisuuden parannustoimena Abloy Pulse-älylukitusjärjestelmään. Hallitukselle myönnettiin valtuudet tehdä urakkasopimus putkiurakan urakoitsijaksi esitettävän MV Yhtiöt Oy:n kanssa sekä sopia tarvittavista ehdoista hankkeisiin liittyen. Lisäksi hallitus valtuutettiin solmimaan tarvittavat valvontasopimukset hankkeisiin liittyen Insinööritoimisto Rusttet Oy:n kanssa.
Myönnettiin hallitukselle enintään 2 537 000 euron lainanostovaltuudet päätettyjen korjaushankkeiden rahoittamiseksi. Tämä tarkoittaisi myynnissä olevan asunnon osalta n. 40 425,41€ lainaosuutta. Lisäksi hallitukselle myönnettiin valtuudet sopia lainan ehdoista valitsemansa rahoituslaitoksen kanssa, tehdä lainasopimus sekä tarvittaessa hakea ja pantata tarvittava määrä kiinnityksiä yhtiön omistamaan tonttiin. Hankkeen lopulliset kustannukset pääomitetaan osakkeenomistajille remonttien valmistuttua. Huom. Todelliset kustannukset suunnitteilla olevista remonteista selviävät vasta urakan valmistuttua. Ilmoitetut kustannukset ovat karkeita arvioita.

Ylimääräinen yhtiökokous 4.11.2021: Päätettiin E-portaan Tehtaankadun puoleisen päätyseinän lämpörappaamisen toteuttamisesta. Päätettiin myöntää hallitukselle lainannostovaltuudet enintään 300 000 euroa päätetyn hankkeen rahoittamiseksi. Hallitukselle myönnettiin valtuudet sopia lainan ehdoista valitsemansa rahoituslaitoksen kanssa, tehdä lainasopimus sekä tarvittaessa hakea ja pantata tarvittava määrä kiinnityksiä yhtiön omistamaan tonttiin.
Autotallit
13
Lainat
609 024,71 €
Kiinnitykset
3 911 500,00 €
Isännöitsijä
Isännöitsijätoimisto Westerstråhle & Co Oy Ab / Olli Väistö
Vuorikatu 16 A 11, 00100 Helsinki
p. 09 170 041
Kiinteistönhoito
Huoltoyhtiö
Taloyhtiössä muuta
Saunaosasto, kellarikomerot, ullakko, painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä, kaapeli-tv.

Muita tietoja

Palvelut
K-Market Pietari n. 170 m, Alepa Pietarinkatu n. 270 m, Anton & Anton Ullanlinna n. 450 m, Kaivopuisto n. 140 m, Leikkipaikka Meripuisto n. 500 m, Eiran ranta n. 1,1 km.
Koulu
Tehtaankadun ala-asteen koulu n. 550 m, Eiran aikuislukio n. 700 m, Grundskolan Norsen n. 800 m, Helsingin normaalilyseo n. 1 km.
Päiväkoti
Päiväkoti Pikku-Paavo n. 240 m, Päiväkoti Tähtitorni n. 550 m, Päiväkoti Engel Huvila n. 600 m.
Lisätietoa kaavoituksesta
Lisätiedot: Helsingin kaupunki p. 09 310 1691
Vapautuu
Sopimuksen mukaan
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot
Ylimääräinen yhtiökokous 4.11.2021: Päätettiin Asunto-osakeyhtiölain 6 luvun §1 momentissa säädetyllä tavalla annettujen äänien yksinkertaisella enemmistöllä, että yhtiö rakennuttaa kiinteistön sisäpihalle parvekkeet niihin huoneistoihin, joiden hallintaan oikeuttavien osakkeiden omistaja ilmoittaa parvekkeen haluavansa ja joiden osalta rakentaminen on mahdollista. Kyseiseen huoneistoon ei ole mahdollista rakentaa parveketta.

Päätettiin Asunto-osakeyhtiölain 6 luvun 32§ 5 momentissa säädetyllä tavalla annettujen äänien yksinkertaisella enemmistöllä, että parvekkeiden suunnittelun, rakennuttamisen ja rakentamisen valvonnan aiheuttamien kustannusten kattamiseksi peritään vastiketta vain niiltä osakkeenomistajilta, joiden hallinnassa oleviin huoneistoihin parveke rakennetaan. Parvekevastike määräytyy kunkin parvekkeen koon perusteella. Vastikkeen määrä määräytyy lopullisten kustannusten perusteella. Vastike voidaan periä yhdessä tai useammassa erässä Vastikkeen määrän ja maksuajan vahvistaa yhtiön hallitus.

Päätettiin että hallitus valtuutetaan hakemaan rakennuslupaa ja sen mahdollisia muutoksia ja rakennusaikaisia muutoksia, sekä tekemään parvekkeiden rakentamisen edellyttämät urakkasopimukset ja kaikki muut tarvittavat parvekkeiden rakennuttamiseen liittyvät toimenpiteet.

Päätettiin lisäksi että yhtiöjärjestystä muutetaan pykälän 15§ Parvekkeet osalta yhtiöjärjestyksessä säädetyllä tavalla kolmen neljäsosan annetuista äänistä ja kokouksessa edustetuista osakkeista koskien rakennettavien parvekkeiden kunnossapitovastuuta.

Linjasaneerauksen osuus tämän asunnon osalta on n. 40 425,41€. Huom. Todelliset kustannukset suunnitteilla olevista remonteista selviävät vasta urakan valmistuttua. Ilmoitetut kustannukset ovat karkeita arvioita.

Asumiskustannukset

Hoitovastike
386,88 €/kk (3,12 €/m2)
Yhtiövastike yhteensä
386,88 €
Vesimaksun peruste
Sisältyy vastikkeeseen
Muut maksut / lisätietoa maksuista
Sähkönkulutus ollut kahdella aikuisella keskimäärin n. 200 kWh/kk eli n. 20 €/kk. Kaikissa valaisimissa led-polttimot.

Hallituksella valtuus kerätä 1-2 kk ylimääräinen hoitovastike tarvittaessa.

Autopaikka/talli 140,00 €/kk
Saunamaksu 10,10 €/kk

Hinta

Myyntihinta
995 000,00 € (8 024,19 €/m2)
Velaton hinta
995 000,00 € (8 024,19 €/m2)
Maksutapa
Käteinen.
Kartta