Etusivu / Uusimaa / Tuusula / Seutulantie 133

Seutulantie 133

Nahkela, Tuusula | Omakotitalo | 9h, 2k, 2 kph, s, 3xwc, vh, 3 varasto + tekninen tila, at

Tilava tiilitalo isolla (n. 2ha) puutarhatontilla hurmaavassa maalaismiljöössä.

Tässä puhdaslinjaisessa 1974 paikalleen rakennetussa talossa on ajan arkkitehtuurille tyypillisesti avarat tilat, näyttävä takka sekä isot ikkunat tuoden runsaasti valoa sisään. Ikkunoista avautuu näkymät omalle tasaiselle puutarhatontille ja kauniisiin, kotia ympäröiviin peltomaisemiin.

Nykyisessä muodossaan talo on jaettu kahdeksi asunnoksi, joista toinen on kaksio ja toinen peräti seitsemän huoneen kokonaisuus. Iso tontti antaa mahdollisuuden esimerkiksi kahden sukupolven asumisratkaisuun tai työn ja kodin yhdistämiseen.

Vuosien saatossa talosta on pidetty hyvää huolta ja remontoitu aitoa ajan tyyliä kunnioittaen.

Isommista remonteista mainittakoon; käyttövesiputket on uusittu 2006 ja porakaivo 2002. Arkkitehdin suunnittelema talo on ollut alun perin tasakattoinen. Harjakatto peltikatteella on rakennettu 1979.

Rakennuksessa on lämmin kahden auton talli, joka on yhtä avaraa tilaa ja mahdollistaa sen monipuolisen käytön esimerkiksi harrastetilana. Työ- ja harrastetiloja löytyy talosta muutoinkin runsaasti ja vaikkapa lemmikkiharrastukselle on hyvät puitteet.

Kodin pinnat ja rakennuksen tekniikka kaipaavat uudistamista ja siinä yhteydessä talo onkin mahdollista muokata juuri omiin tarpeisiin sopivaksi.

Nahkelan kylä on osa Tuusulan kulttuurimaisemaa hienoine peltoviljelmineen.

Tämä nyt myynnissä oleva kokonaisuus pitää sisällään kahden hehtaarin maa-alueen kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa maisemassa. Oma puroranta on harvinainen lisä tähän kokonaisuuteen. Kaupassa saat peltoniityn, kosteikkometsikön, puronnotkelman ja oikeudet Vantaanjoen vesialueisiin.

Tervetuloa tutustumaan tarkemmin tähän monien mahdollisuuksien kohteeseen!

Sari Kullberg / Bo LKV

040 061 5557

sari.kullberg@bo.fi

Susanna Suvanto / Bo LKV

040 900 1447

susanna.suvanto@bo.fi

Kiinnostaako tämä kohde?

Ota meihin yhteyttä tai jätä viesti

Sari Kullberg

Sari Kullberg

kiinteistönvälittäjä LKV, KED, partner

Rakennus

Käyttöönottovuosi
1974
Rakennusmateriaali
Puu, tiili
Kattotyyppi
Alkuper. bitumikermitasakatto, harjakatto v.-79
Kate
Profiilipeltikate
Asuinpinta-ala
263,0 m2 (308,5 m2)
Lisätietoja pinta-alasta
Asuinrakennuksessa on kaksi asuntoa. Rakennuksen kerrosala on 334 neliömetriä.
Suuremman asunnon (asunto A) huoneistoala on 206 neliömetriä ja kaksion (asunto B) 57 neliömetriä.
Asuntoon A kuuluu: olohuone/ruokailutila, takkahuone, keittiö, 5 huonetta, kylpyhuone, sauna, pyykinkuivaushuone, 2 wc:tä, 3 varastoa ja eteinen sekä aulatiloja/käytäviä.
Asuntoon B kuuluu: olohuone/ruokailutila, avokeittiö, makuuhuone, vaatehuone, kylpyhuone wc:llä, eteisaula ja eteinen.
Asuntojen A ja B rajalla sijaitsevan harrastehuoneen ja varaston, tiloja voidaan käyttää kummasta tahansa asunnosta käsin (siinä on lukittavat desibeliovet kummankin asunnon suuntaan). Huoneen pinta-ala on 20 neliömetriä ja sen yhteydessä olevan varaston pinta-ala on 3,5 neliömetriä. Nämä pinta-alat sisältyvät asunnon A huoneistoalaan.
Lisäksi kiinteistössä on autotalli, jonka pinta-ala on 39,5 neliömetriä sekä tekninen tila, jonka pinta-ala on 6 neliömetriä. Näihin kumpaankin on käynti sekä sisä-, että ulkokautta. Autotallin ja teknisen tilan pinta-aloja ei ole laskettu mukaan huoneistoalaan.
Kerrokset
1
Muut tilat
45,5 m2
Ilmanvaihtojärjestelmä
Ilmanvaihtojärjestelmä painovoimainen. Kaksion kylpyhuone- ja wc-tiloissa koneellinen poisto
Lämmitys
Vesikiertoinen patterilämmitys. Kattila v. 2000. Patterit ja vesikiertoputkisto ovat alkuperäiset. Kaksion kylpyhuone ja wc-tiloissa on sähkölattialämmitys (v.1999)
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
öljy
Huoneluku
9h, 2k, 2 kph, s, 3xwc, vh, 3 varasto + tekninen tila, at
Keittiön kuvaus, lisätiedot ja varustus
Iso asunto: Keittiö on rakennettu v. 2003. Varustus: jääkaappi, pakastin, keraaminen sähköliesi, liesituuletin, astianpesukone. Lattiamateriaali on parketti, seinät maalattu ja tapetoitu. Välitila levytetty.
Kaksio: Avokeittiö on rakennettu v. 1999. Varustus: jääkaappipakastin, liesituuletin, astianpesukone. Lattiamateriaali on parketti ja seinät maalattu. Välitila levytetty ja peili
Pesutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Iso asunto: Avara pesutila, jossa remontoimalla on monia eri mahdollisuuksia. Tällä hetkellä tilat ovat alkuperäisessä muodossa ja niiden tekninen käyttöikä on loppu. Varusteina on uudehko irrallinen kylpyamme, kaksi suihkua ja kuivaava pyykinpesukone. Tilassa on avattava ikkuna.
Kaksio: Valoisa ja kaunis v. 1999 rakennettu tila suurella maisemaikkunalla ja suihkukaapilla. Koneellinen poistoilma, avattava tuuletusikkuna, lattialämmitys vaaleiden laattojen alla ja putkitusvalmius pyykkikoneelle. Seinät maalattu vaalein sävyin.
Sauna
Asunnossa on sauna
Saunan kuvaus, lisätiedot ja varustus
Tilava sauna, josta saa remontilla upean kokonaisuuden. Suuri sähkökiuas. Tällä hetkellä tekninen käyttöikä on loppunut ja saneeraus paikallaan.
WC-tilojen kuvaus
Wc-tiloja on yhteensä kolme.
Ison asunnon kaksi WC-tilaa ovat kummatkin 70-luvun designia ja niistä on huolehdittu alkuperäismuodossaan:
suuremmassa WC -tilassa on kaunis retrotyyli upeine punaisine seinäkaakeleineen, laaja kaakeloitu työskentelytaso sekä ikkuna, bideallas ja valkoinen kaakelilattia. Pienempi WC -tila on vaaleaa kiveä, maanläheinen laattojen väritykseltä ja vaatimattomampi. Tilat kaipaavat osittaista remonttia.Kaksion valoisat ja vaaleat WC -tilat on rakennettu v. 1999 alkuperäisen WC:n ympärille. Tilaa on uudistettu muutama vuosi sitten. Varusteet: peilikaappi, kauniit valkoiset kaapistot, lattialämmitys. WC-istuin ja lavuaari on uusittu. Lattiassa vaalea laatta ja seinissä vaalea maali.
Kodinhoitohuone
Varsinaista yhtä kodinhoitohuonetta ei tällä hetkellä ole. Pyykkikone sijaitsee suuremman asunnon kylpyhuoneessa. Välittömästi kylpyhuoneen läheisyyteen sijoittuvat pyykinkuivaushuone ja vaatevarasto/-huone. Vaatehuoneesta on käynti ulos. Lattiamateriaalina näissä tiloissa on muovimatto. Seinät maalattu ja puupaneloitu.
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Tilavat ja valoisat makuuhuoneet, joiden seinät on maalattu/tapetoitu ja lattiapinnat parketti/laminaatti/korkki
Lukumäärä: 5
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Iso asunto: upea olohuone-takkahuone yhdistelmä aikakaudelle tyypillisellä avotakalla varustettuna, suuret ikkunat. Seinät: kivi/maalattu/puu, lattia laatta/parketti.
Kaksio: viihtyisä ja valoisa olohuone, jossa seinäpinnat on maalattu ja lattia parkettia.
Muut tilat
Harrastehuone. Kaksi aulatilaa eteisten yhteydessä. Tuulikaappeja on kolme. Tekninen tila ja kahden auton autotalli.
Tulisija
Isossa asunnossa komea hormillinen avotakka, kaksion makuuhuoneessa on sähkötakka.
Tehdyt korjaukset
Tasakaton päälle harjakatto 1979, kokolattiamattojen muutos korkkilattioiksi ja parketeiksi, pintaremontteja 1980-90 -luvut, uima-allastilan muutos ruokailutilaksi 1998, kaksion rakentaminen 1999, lämmönsäätimen ja huonekompensointiyksikön asennus 1999, keskuslämmityskattilan ja öljypolttimen uusiminen 2000, öljysäiliön sisäpinnan hiekkapuhallus ja pohjan pinnoitus 2000, porakaivon poraus ja käyttöönotto 2002, uusi keittiö 2003, harrastehuoneen remontti 2004, käyttövesiputkiston uusinta 2006, varaston remontti vaatehuoneeksi 2010, kaksion pintaremontteja 2013-2016, ison asunnon seinien maalausta (osaan tiloista) ja huoneiden listoitusta 2015, sokkelin maalaus 2016, salaojakaivojen ja uuden poistoputken asennus 2016, ikkunanpokien sisäpuolien maalaus (länsipihan suuntaan) 2016, makuuhuoneen tapetointi ja laminaatin asennus 2017, julkisivujen puuosien (suurin osa), ikkunoiden ja ikkunapeltien huoltokäsittelyt 2017, peltikaton kattoruuvien osittaista uusimista 2018, peltikaton harjapeltien uusiminen 2020, käyttövesiputkiston kalvopaisuntasäiliön uusiminen 2020, öljysäiliön puhdistus 2020, öljypolttimen vuosihuolto 2021, nuohous 2021, lämmitysverkon paisunta-astian uusiminen 2022
Muuta kauppaan kuuluvaa
Irtaimistoa (mm. kattovalaisimet, useimmat huonekalut, verhot) voidaan lähtökohtaisesti sisällyttää kauppaan. Vain pienen osan irtaimistoa on tarpeen jäädä myyjälle (näistä toimitetaan erillinen lista tarvittaessa).
Myös valvonta- ja hälytysjärjestelmä kuuluu kauppaan.
Kunto
Tyydyttävä
Lisätietoa kunnosta
Rakennuksen pinnat ja tekniikka kaipaavat uusimista.
Energiatodistus
Kyllä
Energialuokka
E2018

Kiinteistötiedot

Kiinteistötunnus
858-408-4-84 , 858-408-4-53
Kortteli/Kiinteistön nimi
Honkalinna, Marianmaa
Tyyppi
Tila
Tontin koko
2,01 ha
Tontin omistus
Oma
Panttikirjat
0,00 €
Rasitukset ja rasitteet
1. Tieoikeus (000-2005-K23729), 2.Tieoikeus (000-2011-K48508) / Leveys: 9 m,
3. Veden johtaminen (000-2012-K5769), 4. Veden johtaminen (000-2012-K5777)
Lisätietoja tontista
Alueella on käyttö-/luovutusrajoitus. Peltolohkoilla on voimassa oleva maanvuokrasopimus aktiiviviljelijän kanssa vuoden 2023 loppuun.
2,01 ha:n määräala lohkotaan kahdesta vierekkäisestä tilasta. Muodostettavan tilan rajat syntyvät maanmittausinsinöörin kanssa lohkomistoimituksessa. Talon piha-alue on tasamaata. Tontissa on mukana rinteinen peltoalue, joka ulottuu puron rantaan. Myös puron vastarannan kosteikkoalue kuuluu tonttiin.


Tie perille
Vesijohto
Oma, porakaivo
Veden laatu ja riittävyys
Oma porakaivo vuodelta 2002. Talon käyttövesiputkisto on uusittu v. 2006. Vesianalyysin (Metropolilab joulukuu 2020) perusteella kaivoveden hananäytevesi oli tutkituilta ominaisuuksiltaan hyvää juoma- ja talousvettä.

Viemäri
Oma, saostuskaivo
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Tuusulan kunta p.09 87 181

Muita tietoja

Omaa rantaviivaa, metriä
90 m
Rannan kuvaus
Myytävällä määräalalla on omaa rantaviivaa puron rannassa n. 90 m, matala puronnotkelma (Krapuoja) ja kosteikko.
Krapuoja johtaa Vantaanjokeen, jonka yhteisiin vesialueisiin kaupassa siirtyy oikeus.
Palvelut
Lahelan K-Market n. 5,7 km
Hyrylän keskustan palvelut n. 7,3 km
Katriinan sairaala n. 6,8 km
Koulu
Nahkelan alakoulu n. 2 km
Päiväkoti
Vaunukankaan päiväkoti n. 5,5 km
Liikenneyhteydet
Linja-auto n. 1,3 km, lentokenttä n. 17 km

Asumiskustannukset

Muut maksut / lisätietoa maksuista
-Lämmitysöljy n 4500 litraa per vuosi vakituisessa asuinkäytössä.
-Kiinteistövero määräytyy lohkomisen jälkeen.
-Tiemaksut:
Korpelantie- mahdollisen käytön mukaan (auraus, lanaus, niitto) jaetaan tien muiden käyttäjien kanssa. Kiinteistölle pääasiallinen ajoyhteys Seutulantien kautta, jossa ei ole maksuja.
-Vesi- ei maksuja.
-Lokakaivon tyhjennys tarpeen mukaan.
-Talousjäteastian tyhjennykset tarpeen mukaan Kiertokapulan hinnaston mukaisesti.

Hinta

Velaton hinta
349 000,00 €
Myyntihinta
349 000,00 €
Vapautuu
Sopimuksen mukaan
Maksuehto
Käteinen.
Kartta