Etusivu / Keski-Suomi / Petäjävesi / Pajulantie 232

Pajulantie 232

Kintaus, Petäjävesi | Mökki tai huvila | 4h,k,wc,khh,autotalli,varastot,rantasauna

Bo! Pala parasta Keski-Suomea! Joko kesä siintää ajatuksissasi? Upean Pyhäjärven rannalla lähellä Jyväskylää tarjolla nyt idyllinen ja kuntokartoitettu uniikki vapaa-ajan koti. Mahdollisuus myös vaki-asumiseen!

Isolla omalla tontilla tilaa ja yksityisyyttä riittää. Omaa rantaviivaa on runsaasti ja omalla rannalla on tilaa uida ja vaikka kalastella. Upeaa Ilta-auringon lasku värjää taivaan kesäilloissa. Perinteinen rantasauna on lähellä rantaviivaa, joten veteen pääsee löylyistä pulahtamaan muutamalla askeleella. Rantalaituri on juuri uusittu.

Päämökissä on uniikki ja lämmin tunnelma. Rakennus on alunperin toiminut ns. edustushuvilana, joten mm. olohuoneessa on runsaasti oleskelutilaa ja jykevät mökin henkeen sopivat kalusteet sinetöivät ainutlaatuisen tunnelman. Isossa tuvassa on suuri varaava takka ja keittiön pöydän saa tilavasti ikkunan eteen. Iso makuutila on jaettavissa kahteen osaan ja autotallirakennuksen yhteydessä on vielä kaksi lämmitettävää nukkuma-aittaa, joten majoittujia mahtuu paljonkin samaan aikaan.

Parasta paikassa tietenkin on upea järvimaisema ja se, että naapurit eivät ole ihan vieressä. Vapaa-ajan asunnon saisi muuttaa vakiasunnoksikin, mikäli sellaiseen tulisi tarvetta. Suurella rinnetontilla on mahdollisuuksia vaikka mihin ja hyvin on kunnon puustoakin. Päämökistä saisi avattua mahtavat maisemat järvelle, jos nykyisin tiheää puustoa karsisi. Omalta pihalta löytyy marjat ja sienet sekä kalaisalle järvelle pääsee kauppaan kuuluvalla veneellä. Kokonaisuus myydään irtaimistoineen, joten vapaa-ajan vieton pääsee aloittamaan ilman suuria hankintoja.

Jätevesijärjestelmä on juuri uudistettu ajantasaiseksi myyjän toimesta, joten siitäkin on huolehdittu. Hyvä tie tulee pihaan asti. Olisiko tässä pala parasta unelmaasi? Kesämökki on n. puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä, upean järven rannalla ja vieläpä hyvän tieyhteyden päässä. Toki uusille ideoille ja haaveille on vielä hyvin tilaa ja mahdollisuuksia. Ota äkkiä yhteyttä, niin sovitaan yksityinen näyttöaikasi!

Kiinnostaako tämä kohde?

Ota meihin yhteyttä tai jätä viesti

Anna-Kaisa Viljanmaa

Anna-Kaisa Viljanmaa

kiinteistönvälittäjä LKV, partner

Rakennus

Käyttöönottovuosi
1984
Rakennusmateriaali
Puu
Kattotyyppi
Harjakatto
Kate
Pelti
Asuinpinta-ala
108,0 m2 (108,0 m2)
Lisätietoja pinta-alasta
Tiedot saatu alkuperäisistä rakennuspiirustuksista. Asuinpinta-alaksi on kirjattu rakennuslupakuvissa esitetty huoneistoala, joka pitää sisällään myös väliseinien pinta-alat. Muiden rakennusten huoneistoalat: autotalli 62m2, sauna 17m2, puuvaja 31m2 ja grillikatos 13m2.
Kerrokset
1
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Puu, sähkö
Lämmön jakotapa
Sähköpatterilämmitys, uuni/takka
Huoneluku
4h,k,wc,khh,autotalli,varastot,rantasauna
Keittiön muut varusteet
Mikroaaltouuni, kiinteät valaisimet
Liesi
Sähköliesi, puuliesi
Keittiön lattiamateriaali
Muovi
Keittiön seinien materiaali
Puu, muu
Kylpyhuoneen varustus
Suihku
Kylpyhuoneen lattiamateriaali
Muovi
Kylpyhuoneen seinämateriaali
Muovi
Sauna
Asunnossa on sauna
Saunan lattiamateriaali
Muu
Saunan seinämateriaali
Puu
WC-tilojen kuvaus
Lukumäärä: 1
Lattiamateriaalit: muovi
Seinämateriaalit: maalattu
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lukumäärä: 2
Lattiamateriaalit: muovi
Seinämateriaalit: puu
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lattiamateriaalit: muovi
Seinämateriaalit: puu, muu
Tulisija
Varaava takka päämökissä, lisäksi makuuhuoneessa ja saunan pukuhuoneessa on kaminat
Takkatiedot
Takka
Muut säilytystilat
Ulkovarasto, muu erillinen varasto
Tehdyt korjaukset
1997: Raja-aitojen rakentaminen ja maalaus sekä rakennusten huoltomaalausta, pihalaattojen asennus ym. Lisäksi sisäremonttia päärakennuksessa. Vuoden 2006 rakennusluvan mukaan 2007: autotallit/aitat -rakennuksen uudistaminen (mm. aittojen eristäminen, palomuuri aittojen ja autotallien väliin) ja puuliiterin kunnostus. Nykyisten omistajien aikana tehtyjä korjaus- ja huoltotöitä ovat mm. 2011: Porakaivon pumpun uusiminen. 2012: Päärakennuksen maalaus ja huoltotyöt / olohuoneen pihan puoleisen ikkunan alapuolen puuverhoilu uusittiin. Rännien ja syöksyputkien asennus rakennuksiin.
2013: Aittojen ovien sisäpuolien homeenestokäsittely ja maalaus. Pihojen siistimistä, puiden kaatoa myyntiin noin 1/3 puustosta, yht. 145 m3. 2015: Tuulivahinko; puu kaatui ulkokäymälän ja puuliiterin suuntaan. Ulkokäymälän vasen kaide uusittiin sekä puuliiterin katon kulma. 2016: Vesivahinko vessan ja keittiön hanojen jäädyttyä, myös teknisessä tilassa oli vuoto ja lämminvesivaraajan putket/kytkennät uusittiin remontin yhteydessä. Suihkusekoittaja, hanat ja WC-istuin uusittiin. Ei asbestia. Ks. tarkastusraportti. Tuulivahinko; puu kaatui päärakennuksen katetun sisäänkäynnin (kuistin) vasemman kulman päälle, katon ja rännien osittainen korjaus. Pihojen kunnostus; nurmikkomultaa ja pihalaattojen alle asennushiekkaa sekä uudet laatat rakennustöissä rikkoutuneiden tilalle. 2018: Talousrakennusten kuntomaalausta (jäi kesken syksyllä). 2019: Uusi ruohonleikkuri. Uusi 8-metrinen ponttonilaituri. 2021: Portin ylhäältä katsottuna oikean puolen vääntyneen raja-aidan huoltokorjaus. Porakaivon paisunta-astian (kalvopainesäiliö komposiitti 60L), painekytkimen ja -mittarin uusiminen ja FROSTGUARD 10m -sulanapitokaapelin asennus kaivolle. Lisäksi sisävessan käsienpesualtaan hajulukon uusiminen. Lämpöeristetyn yleiskompostorin asennus tontille. 2022: Lakisääteinen nuohous, kaikki mahdolliset tulisijat ja niiden hormit putsattu. Laiturin kiinnitystä varten uusi betonivahvistus rantaan. Laituri on nyt järeämmin kiinni ja helpommin irrotettavissa talveksi. Samalla vahvistettiin laiturin reunoja ja uusittiin/kunnostettiin tukikaiteet sekä laiturille että rannalle. Ilmastointikanavien puhdistus aittojen ja saunan osalta.
2022 Jätevesijärjestelmän uusiminen, samalla rakennusten kulmilta on kasvillisuutta poistettu ja sepeliä levitetty talon reunustoille.
Muuta kauppaan kuuluvaa
Irtaimisto pääosin, olohuoneen tilaan teetetyt sohvat ja ruokapöydät.
Kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja energiatodistuksesta
Kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta.

Kiinteistötiedot

Kiinteistötunnus
592-401-13-34
Kortteli/Kiinteistön nimi
Suviranta
Tyyppi
Tila
Tontin tyyppi
Rantatontti
Tontin koko
0,99 ha
Tontin omistus
Oma
Panttikirjat
50 456,00 €
Rasitukset ja rasitteet
Tierasite
Lisätietoja tontista
Tie perille
Vesijohto
Porakaivo
Veden laatu ja riittävyys
Juomavetenä käytetty, riittänyt omistajien mukaan hyvin
Viemäri
Oma, saostuskaivo, umpisäiliö, imeytyskenttä
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Kaavan mukaan rakennuspaikalle saa rakentaa yhden, enintään 2-kerroksisen asuinrakennuksen sekä saunarakennuksen ja talousrakennuksia. Rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 450 k-m2.

Muita tietoja

Omaa rantaviivaa, metriä
115 m
Rannan kuvaus
Kiinteistön ja rannan väliin on saattanut muodostua lunastamatonta vesijättöaluetta. Osuus yhteiseen vesialueeseen, osuuden suuruus: 0,000390 / 3,333500.
Vesistön nimi
Pyhäjärvi
Palvelut
Petäjäveden keskustan palvelut n. 9,5km, Jyväskylän keskustan palvelut n. 26,5km.

Asumiskustannukset

Kiinteistövero
496,40 €
Tiemaksut
146,05 €
Muut maksut / lisätietoa maksuista
Kokonaissähkönkulutus v. 2022 ollut 6827 kWh. Jätevesimaksut olleet n. 200 €/v (kulutuksen mukaan). Nuohousmaksu 194,25 €/krt (tehdään joka 3. vuosi). Jätehuoltomaksu 90,66 €/v.

Hinta

Velaton hinta
179 000,00 € (1 657,41 €/m2)
Myyntihinta
179 000,00 € (1 657,41 €/m2)
Vapautuu
N. 2 vk kaupoista
Maksuehto
Käteinen.
Kartta