Etusivu / Varsinais-Suomi / Turku / Linnankatu 49

Linnankatu 49

Kakola, Turku | Kerrostalo | 4h, k, kh, s, 2 erill.wc, vh, et, 3 lasitettua parveketta. Yhtiöjärjestyksen mukaan: 4 h+k + saunatila

Kaksikerroksinen uniikki koti esteettömin jokinäkymin kolmella hulppealla parvekkeella

Tämä upea 11. ja 12. kerroksen päätyhuoneisto sijoittuu Linnanrinteen tornitalon ylimpiin kerroksiin. Päätyhuoneiston ikkunat avautuvat peräti kolmeen eri ilmansuuntaan ja huoneistosta pääsee ihailemaan upeita kauas kantavia näköaloja niin keskustan, Martin kuin Kakolankin suuntaan.

Arvokkuutta huokuva ylimmän kerroksen uniikki huoneisto on rakennettu kahteen tasoon. Sisään asuntoon astutaan tilavaan eteisaulaan, jossa on hyvin huomioitu säilytystilan tarve. Eteisen jatkeena aukeaa isokokoinen olohuone- ja ruokailutila, sekä tyylikäs, vuonna 2020 remontoitu Novartin keittiö. Kodissa on peräti kolme lasitettua lasitettua parveketta, joista yksi sijaitsee sisääntulokerroksessa ruokailutilan yhteydessä ja kaksi muuta yläkerrassa. Yläkerran parvekkeet ovat todella tilavia!! Kummankin puolin huoneistoa olevilta oleskeluparvekkeilta aukeaa esteettömät jokinäkymät niin aamu- kuin ilta-auringonkin suuntaan.

Kodissa on kaksi olohuonetta, mutta kodin varsinaiset oleskelutilat ovat nykyisellä omistajalla sijoitettu yläkertaan, jonne kuljetaan kierreportaiden saattelemana. Avarasta olohuonetilasta on kulku makuuhuoneisiin, lasitetulle parvekkeelle ja kylpyhuoneosastolle saunoineen. Yläkerrasta löytyy lisäksi tilava vaatehuone, joka on aikaisemmin toiminut kylpyhuoneena. Olohuoneen parvekkeelta aukeaa upea näkymä Aurajoelle ja Martin kaupunginosaan.

Kodin kylpyhuoneosasto on rakennettu linjasaneerauksen yhteydessä, ja sen kruunaa samaan aikaan rakennettu ikkunallinen sauna jokinäkymin. Tilasta on myös suora kulku hulppealle oleskeluparvekkeelle, jonne pääsee istuskelemaan löylyjen lomassa. Yläkerran kylpyhuoneosaston yhteydessä on erillinen wc, jonka lisäksi toinen wc löytyy myös sisääntulokerroksesta eteisestä.

Kodissa on tällä hetkellä kaksi makuuhuonetta, jotka molemmat ovat yläkerrassa. Toisen makuuhuoneen yhteydestä on kulku parvekkeelle, josta aukeaa upea esteetön joki- ja kaupunkinäkymä kattojen yli kauas Tuomiokirkon suuntaan sekä Marttiin. Lisäksi parvekkeellisessa makuuhuoneessa on viilentävä ilmalämpöpumppu, joka on asennettu vuonna 2022.

Omalla tontilla sijaitseva Asunto Oy Linnanrinne on arvostettu ja hyvin hoidettu iso taloyhtiö. Vuosina 2008-2010 yhtiössä tehtiin linjastosaneeraus täydellisenä peruskorjauksena, jolloin uusittiin mm. kaikki tonttijohdot, viemärit, käyttövesijohdot, sähkökaapeloinnit, antenni- ja tietoliikennekaapeloinnit, märkätilat kalusteineen, porrastilojen pinnat ja valaistus sekä yhtiön saunaosastot. Yhtiössä on vuonna 2022 valmistunut julkisivuremontti, jossa julkisivujen lisäksi tornitalossa urakkaan kuului mm. ikkunoiden ja ovien uusiminen sekä parvekkeiden kunnostaminen ja uusiminen. Myös vesikatto uusittiin ja ullakkoparvekkeet katettiin.

Yhtiö sijaitsee nimensä mukaisesti rinteessä, ja 11. ja 12. kerroksesta aukeaakin kertakaikkisen upeat näkymät. Myös kehittyvä ja palveluita täynnä oleva Kakolan alue on niin sanotusti suoraan takapihalla. Lähes taloyhtiötä vastapäätä kulkee Föri, jolla pääset helposti myös joen toiselle puolen. Alapuolella olevassa Barkerin puistossa on lisäksi leikkipuisto lapsille. Isosta taloyhtiöstä löytyy paljon yhteisiä tiloja, on pesutupaa, saunoja, säilytystiloja ja lisäksi mukavana lisänä autonpesupaikka.

Lämpimästi tervetuloa kokemaan kodin erityislaatuinen tunnelma ja upeat näkymät!

Myynti ja esittelyt/

Miika Salmela

p. 0500 533 582

miika.salmela@bo.fi

Kiinnostaako tämä kohde?

Ota meihin yhteyttä tai jätä viesti

Miika Salmela

Miika Salmela

asuntomyyjä, partner

Huoneisto

Osakkeet
48845-49659, 137514-137543
Hallintamuoto
Asunto-osakeyhtiö
Huoneluku
4h, k, kh, s, 2 erill.wc, vh, et, 3 lasitettua parveketta. Yhtiöjärjestyksen mukaan: 4 h+k + saunatila
Kerros/Kerroksia
11/11
Asuinpinta-ala
134,0 m2
Muut tilat
0,0 m2
Lisätietoja pinta-alasta
Yhtiöjärjestyksen mukaian huoneisto B 75 pinta-ala 119 m2 . Erillisosakkeena oleva linjasaneerauksen yhteydessä huoneistoon jälkikäteen rakennettu saunatila S1 15 m2.

Mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa (rakennettu ennen vuotta 1992) poiketa olennaisesti nykyisten standardien mukaan laskettavasta asuinpinta-alasta. Todellinen asuinpinta-ala voi tarkistusmittauksen jälkeen olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi. Isännöitsijäntodistuksen mukainen. Yhtiöjärjestyksen mukainen.
Näkymät
Päätyhuoneisto, josta upeat näkymät kolmeen eri suuntaan. Huoneistolle kuuluu peräti kolme hulppean kokoista parveketta, joista kaikki ovat lasitettu. Ylimmästä kerroksesta aukeaa upeat esteettömät Aurajokinäkymät niin Tuomiokirkon kuin Martinkin suuntaan. Huoneistosta ja parvekkeilta lisäksi näkymät Kakolan vanhalle vankila-alueelle.
Parveke
Lasitettu
Parvekkeen ilmansuunta
Koillinen, lounas
Hissi
Taloyhtiössä on hissi
Keittiön kuvaus, lisätiedot ja varustus
Keittiö on uusittu 2020 (Novart keittiö). Varustukseen kuuluu keraaminen liesitaso, erillisuuni, liesituuletin, mikroaaltouuni, jääkaappipakastin ja astianpesukone. Tasot laminaattia. Lattia korkkia.
Pesutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Yläkerran kylpyhuone on uusittu linjasaneerauksen yhteydessä vuonna 2008. Varustukseen kuuluu suihku ja pesukoneliitäntä. Tilasta on kulku parvekkeelle. Lattiat laattaa. Seinät laattaa. Sähköinen lattialämmitys.
WC-tilojen kuvaus
Kodin sisätiloista löytyy kaksi erillistä wc:tä. Toinen alakerrasta ja toinen yläkerrasta. Molempien wc-tilojen varustukseen kuuluu wc-istuin, käsienpesuallas ja valopeili. Lattiat ja seinät laattaa.
Lukumäärä: 2
Saunan kuvaus, lisätiedot ja varustus
Yläkerran kylpyhuoneen yhteydessä on ikkunallinen sauna, jossa heti valmis kiuas. Kiuas on uusittu vuonna 2022. Lattia laattaa. Seinät paneloitu. Sauna on rakennettu linjasaneerauksen yhteydessä.
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Kaksi makuuhuonetta, jotka molemmat sijaitsevat yläkerrassa. Toisesta on kulku lasitetulle parvekkeelle ja huoneessa on myös ilmalämpöpumppu. Ilmalämpöpumppu on asennettu 2022.
Molempien makuuhuoneiden mosaiikkiparkettilattia asennettu vuonna 2017.
Lukumäärä: 2
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Kodin tiloista löytyy kaksi olohuonetta. Alakerran tila toimii nykyisellä omistajalla ruokailuhuoneena. Alakerran huoneesta on kulku lasitetulle parvekkeelle.

Yläkerran olohuone on pyhitetty oleskeluun. Tilasta on kulku makuuhuoneisiin, lasitetulle parvekkeelle ja sauna- sekä wc-tilaan.

Lattiat mosaiikkiparkettia. Hiottu 2017.
Muut tilat
Yläkerrassa on iso vaatehuone, joka on ollut aiemmin kylpyhuone.
Kauppaan ei kuulu
Irtain.
Muutostyöt huoneistossa
- Ilmalämpöpumppu 2022
- Makuuhuoneiden parkettilattian asennus 2017
- Saunan rakentaminen 2008
- Keittiön uusiminen syyskuussa 2020
- Asbestikartoitus keittiöremontin yhteydessä. Ei löytynyt asbestia.
Kunto
Hyvä

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Yhtiön nimi
Asunto Oy Linnanrinne
Tontin omistus
Oma
Tontin koko
19 339,00 m2
Käyttöönottovuosi
1966
Rakennusmateriaali
Betoni
Kattotyyppi
Harjakatto
Kate
Pelti / Bitumikermi
Lämmitysjärjestelmä
Kauko
Energiatodistus
Kyllä
Energialuokka
D2018
Tehdyt korjaukset ja remontit
2020-22: Julkisivujen, ikkunoiden ja ovien uusiminen sekä parvekkeiden kunnostaminen ja uusiminen. Sisäänkäyntien korjaaminen esteettömäksi ja sisäänkäyntikatosten pidentäminen. Vesikaton uusiminen ja ullakkoparvekkeiden kattaminen. IV-koneiden uusiminen ja varustaminen LTO-järjestelmällä, salaojituksien uusintaa, A-B talon piipun purku.
2019: Julkisivuhankkeen suunnittelu, kaavakehityshanke ja yksi kylmäkellari valmistui.
2018: Valmisteltiin julkisivujen peruskorjausta ja aloitettiin kylmäkellarien uusimisia.
2016: Kunnostettiin ulkoalueita sekä ulkoaluerakenteita, uusittiin hissihälytysten siirrot ja lisättiin turvavalvontaa, valaistuksia parannettiin.
2015: Uusittiin rakennusten sisäänkäyntipalo-ovet, jatkettiin piha-alueiden kunnostusta, uudistettiin valvonta- ja turvajärjestelmiä, korjattiin betonirakenteita.
2013-2014: Kattorakenteiden huoltomaalaukset valmistuivat ja jatkettiin kylmiöiden uusimista.
2012: Tontin hoitosuunnitelmaa jatkettiin puustoa hoitamalla ja rakenteilla. Laadittiin pelastuslain mukainen pelastussuunnitelma.
2011: Valaistuksien kokonaisuudistus sekä poistoilmajärjestelmän päivityshuolto.
2008-2010: Linjastosaneeraus täydellisenä peruskorjauksena uusien sisältäen kaikki tonttijohdot, viemärit, käyttövesijohdot, sähkökaapeloinnit, antenni- ja tietoliikennekaapeloinnit, uusien normien mukaisesti uusitut märkätilat kalusteineen, porrastilojen pinnat ja valaistus uusittiin, saunaosastot uusittiin, yleisiä tiloja korjattiin, poistoilmajärjestelmä nuohottiin ja kunnostettiin, kattoparvekkeet vesieristettiin uudelleen, autonpesutalli kunnostettiin, yhtiön yleisvalaistus uusittiin sekä tehtiin merkittävä määrä pieniä kunnostuksia yhtiössä.
2007: Kiinteistötraktorin hankinta
2006: Hissien uusiminen täydellisesti ja pihatasohissin rakentaminen
2005: Lukitusuudistus ja koodilukot käyttöön
2004: Julkisivusaumaukset ja betonikorjaukset ym.
2003: Lämmönsiirrin uusittiin säätölaitteineen, rakennettiin lisäpyöräsuoja
2002: -Uppo- ja muut keräilyastiat käyttöön jätehuollossa
2001: Piha-alueiden kunnostus
2000: Paineenkorotusasema uusittiin
Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontit
Kunnossapitotarveselvitys (hallitus käsitellyt 27.2.2023):
- Tornitalojen pihakannen ja piharakenteiden kunnostus. Pihaportaiden saneeraus.
- Tornitalojen porrashuoneet ja saunat
- Tornitalojen pääsähkökeskuksien uusinta ja sähköautojen latausinfra

15.6.-9.8.2022 Kevätyhtiökokouksessa päätettiin valtuuttaa hallitus muuttamaan päiväkotitilojen käyttötarkoitus ja myymään osakehuoneisto. Sekä tekemään tarvittavat yhtiöjärjestysmuutokset siihen liittyen. Päätettiin myöntää hallitukselle valtuudet edistää uudelleen kaavakehityshankkeen etenemistä Turun kaupungin päätöksenteossa, sekä päätettiin valtuuttaa hallitus lohkomaan ja myymään osa As Oy Linnanrinteen tontista tähän tarkoitukseen sekä solmimaan hankesopimuksen tarjouskilpailutuksen perusteella valikoituneen ja As Oy Linnanrinteen kokonaisedun kannalta parhaan tarjouksen tehneen rakennusliikkeen kanssa harkintansa mukaan.

7.12.2022 yhtiökokouksessa päätettiin tornitalojen patteriverkoston tasapainotus & säätötyöstä, jonka yhteydessä myös huoneistokohtaisia patteriventtiilejä ja termostaatteja uusitaan. Kustannusarvio 290 000e kokonaisurakasta. (Hanke rahoitetaan hoitoylijäämällä, tulorahoituksella ja limiittitilillä.

14.2.2023 Yhtiökokous päätti yksimielisesti poistaa käytöstä talojen 2 ja 3 kylmäkellarit. Talon 2, B-rapussa sijaitseva, sekä talon 5, G-rapussa sijaitseva kylmäkellari jää käyttöön. Jäljelle jääviä kylmäkomeroita vuokrataan 1.8.2023 alkaen varanneille asukkaille 5e/kk. Lisäksi todettiin, että hallitus jatkaa käytöstä poistuvien kylmäkellaritilojen käyttötarkoituksen selvittämistä ja asiassa kuullaan asukkaiden ja osakkaiden toiveita. Yhtenä hyvänä vaihtoehtona todettiin olevan esim. pyöräsuojaksi muuttaminen.
Lainat
12 307 453,23 €
Kiinnitykset
35 061 296,65 €
Isännöitsijä
Varsinais-Suomen Isännöintitalo Oy/ Antti-Ville Heikkilä
antti-ville.heikkila@isannointitalo.fi / isannointi@isannointitalo.fi
p. 020 722 9965
Maariankatu 4 C, 20100 Turku
Kiinteistönhoito
Huoltoyhtiö
Taloyhtiössä muuta
Yhtiössä sauna, pesutupa, kylmäkellari ja kellarikomero.

Ilmanvaihtojärjestelmä: koneellinen poisto

Asunnot: 340 kpl (21005,00 m2)
Konttori 1 kpl (96 m2)
Saunahuoneisto 1 kpl (120 m2)
huoneistonro 75 saunatila (15 m2)
huoneistonro 149 saunatila (15 m2)
huoneistonro 225 saunatila (15 m2)
huoneistonro 297 saunatila (15 m2)
Autosuojat 10 kpl (209 m2)

14.12.2021 Yhtiökokouksessa päätettiin myöntää hallitukselle hakea 1,2 miljoonan euron pankkilaina/limiitti yhtiön kassavaratilanteen ylläpitämiseksi. Rahoitus on tarkoitettu siltarahoitukseksi, kunnes ARA-avustukset saadaan maksatukseen. (15.6-9.8.2022 kevätyhtiökokous päätti, että limiittitili voidaan urakan jälkeen muuttaa toistaiseksi voimassa olevaksi 300 000 suuruiseksi limiitiksi yhtiön käyttöön likviditeettivarojen ylläpitämiseksi).

Yhtiöjärjestyksen neljännen pykälän mukaan osakkeenomistaja, jonka huoneistoon on osakkeenomistajan toimeksiannosta teetetty rakennusvaiheessa tai sen jälkeen ns. lisä- ja muutostyönä ratkaisuja, jotka poikkeavat huomattavasti yhtiön muiden huoneistojen perusratkaisuista, vastaa niiden aiheuttamista ylimääräisistä huolto-, ylläpito-, korjaus- ja perusparannuskustannuksista sekä vakuuttamisesta ja mahdollisista puutteellisuuksista ja vioista sekä näiden aiheuttamista vahingoista. Vastaavasti osakkeenomistaja vastaa sen hallinnassa olevalle autopaikalle mahdollisesti lisä- ja muutostyönä asennetun sähköautopistokkeen huolto-, ylläpito-, korjaus- ja perusparannuskustannuksista. Mikäli lisä- ja muutostyöratkaisuista aiheutuu kustannuksia yhtiölle, yhtiöllä on oikeus periä osakkeenomistajalta ne kustannukset, jotka ylittävät yhtiön muiden huoneistojen alkuperäisten ratkaisujen yhtiölle aiheuttamat keskimääräiset kulut. Näin perittävän kustannuksen suuruudesta päättää yhtiön hallitus. Sikäli kun aiheutuvaa kustannusta ei saada mitattua, hallitus arvioi suoritettavan korvauksen määrän perustuen mahdollisimman tarkkaan arvioon yhtiölle aiheutuvista lisäkustannuksista.

Muita tietoja

Lisätietoa kaavoituksesta
Turun kaupunki.

Hallitus on 2022 tilikaudella yhtiökokouksen valtuuttamana tehnyt sopimuksen kaavoitusyhteistyökumppanin kanssa. Alustavan luonnoksen mukaan rakennusoikeutta, on vaihtoehdoista riippuen 5000-7000 kem2. Yhteistyökumppani ja Linnarinne käynnistää yhteistyössä uudisrakentamisen mahdollistavan kaavamuutoksen. Tavoitteena on, että rakennuttaja ostaa uudelle tontille kaavoitettavan rakennusoikeuden (tontin määräalan/uuden muodostuvan tontin) ja toteuttaa asemakaavamuutoksen mahdollistamat uudet asuinrakennukset. Hallitus on täsmentänyt ja kohtuullistanut olemassa olevaa konsulttisopimusta, jossa konsultin palkkio on riippuvainen hankkeen toteutumisesta, palkkio on 25 000e-125 000e + alv. Mikäli hanke ei toteudu, on palkkio minimi summan suuruinen. Toteutuessaan hankkeen arvioidut tuotot yhtiölle ovat 4 875 000-6 825 000e, lisäksi hinta on sidottu vuoden 2022 elinkustannusindeksiin. Toteutuneen hankkeen tuotoista menee iso osuus kaupungille kaavoitusmaksuna, ja pienempiä eriä mahdollisesti arkeologisiin tutkimuksiin ja muihin selvityksiin, arvioidut tuotot yhtiölle voisivat olla n. 2-3 M euroa.
Vapautuu
1kk / sopimuksen mukaan

Asumiskustannukset

Hoitovastike
452,92 €/kk (3,38 €/m2)
Rahoitusvastike
967,48 €/kk (7,22 €/m2)
Yhtiövastike yhteensä
1 420,40 €
Vesi
22,00 €/hlö/kk
Muut maksut / lisätietoa maksuista
Sähkö laskutetaan taloyhtiön toimesta 3 kk välein (kulutus + perusmaksu).

Ostaja maksaa mahdollisen varainsiirtoveron 2% velattomasta kauppahinnasta.

Huoneiston lainaosuus on maksettavissa pois, jolloin rahoitusvastike poistuu.

Yhtiön osakeluettelo on siirretty Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta.

Hinta

Myyntihinta
629 894,48 € (4 700,71 €/m2)
Velkaosuus
119 105,52 € (888,85 €/m2)
Velaton hinta
749 000,00 € (5 589,55 €/m2)
Maksutapa
Käteinen.
Kartta