Torikatu 7

Keskusta, Oulu | Kerrostalo | 3h+k+kph+wc

Tervetuloa yhteen Oulun kauneimmista ja arvostetuimmista rakennuksista, Vanhaan Apteekkarintaloon. Vuonna 1928 rakennettu kiinteistö on täynnä historian havinaa.

Tämä ainutlaatuinen, upealla pieteetillä kunnostettu historiallinen arvoasunto herättää aistisi ja tarjoaa unohtumattoman asumiskokemuksen jo heti rappuun astuttaessa, jossa sijaitsee vain neljä yksilöllistä asuinhuoneistoa. Käy peremmälle ja tutustu tarkemmin tähän ainutlaatuiseen ja täynnä upeita yksityiskohtaisia sisustusratkaisuja sisältävään kotiin.

Korkealla huonekorkeudella ja kahdella sisäänkäynnillä varustettu toisen kerroksen läpitalon huoneisto kätkee sisäänsä huolellisesti suunnitellun ja laadukkaasti toteutetun 2000-luvun huoneistoremontin vanhaa kunnioittaen. Kodin avarat oleskelutilat isoine ruokailusaleineen ja olohuoneineen tarjoaa mahdollisuuden sisustaa tämä upea huoneisto monipuolisella ja persoonallisella tavalla.

Kodin keittiön yksilölliset kiintokalusteet on tilattu Ranskasta mittatilaustyönä, joihin on integroitu nykyaikaiset kodinkoneet. Upea Pukkilan laatta keskustelee täydellisesti kauniin tammiparketin sekä Amerikasta peräisin olevien tapettien kanssa. Tyylikäs kylpyhuone on varusteltu Granan RATIA -sadesuihkulla.

Vuonna 1939 perustetulla Asunto Oy Oulun Liiketalolla on oma tontti. Itse kiinteistö on kokenut kattavan saneerauksen vuosien 2016-2018 aikana, jonka aikana suoritettiin muun muassa julkisivu-, katto-, ja putkiremontti. Remontin myötä talo on saatettu takaisin alkuperäiseen loistoonsa. Lisäksi saneerauksen yhteydessä yhtiön sisäpiha muutettiin lämpimäksi, josta on vain puolikkaat rappuset huoneiston kotiovelle. Talon tekniikka on myös uusittu remontin myötä nykyajan vaatimuksia vastaavaksi. Tämä takaa sinulle huoletonta ja vaivatonta asumista, jossa voit keskittyä nauttimaan tästä upeasta kodista ilman suuria huoltotarpeita. Huoneistolle kuuluu suuri varastotila kiinteistön ullakolta, sekä lisäksi lämmin noin 20 m2 kellarivarasto, joka toimii erinomaisesti esimerkiksi harrastetilana.

Sijainti on vertaansa vailla, kun kaikki Keskustan palvelut ja aktiviteetit ovat käden ulottuvilla. Oulun keskustan monipuoliset palvelut sijaitsevat aivan kulman takana - kaupat, ravintolat ja kulttuurikohteet ovat vain muutaman askeleen päässä. Torikadun sijainti tarjoaa erinomaiset yhteydet muihin kaupungin osiin, olipa kyseessä sitten työmatka tai vapaa-aika. Tämä koti tarjoaa sinulle paitsi historiallista tunnelmaa myös helpon pääsyn kaupungin sykkeeseen.

Tule ja koe tämä ainutlaatuinen arvoasunto itse. Tämä on tilaisuus, jota et halua jättää väliin. Ota yhteyttä ja varaa oma esittelyaikasi tähän ainutlaatuiseen kotiin!

 

Antti Launonen

asuntomyyjä, BoAc, partner

044 974 2370

antti.launonen@bo.fi

Kimmo Raappana                 

LKV, partner                             

044 243 6417                            

kimmo.raappana@bo.fi     

        

As Oy Oulun Liiketalo (Nk. Vanhan apteekin talo)

Tämän liike- ja asuinrakennuksen rakennutti apteekkari Kaarlo A. Åkersten. Lupakuvat on signeerannut Tamperelainen rakennusinsinööri Veikko Kallio kesäkuussa 1928. Rakennuksen valmistuttua Åkersten asui itse rakennuksen toisen kerroksen kulmahuoneistossa ja hoiti kulmaliikehuoneistossa sijainnutta apteekkia. Rakennuksen muut liikehuoneistot sekä asuinhuoneistot olivat vuokrattuja ulkopuolisille.

Åkerstenin jälkeen apteekin oikeudet siirtyivät vuonna 1938 apteekkari Frans Bernard Knifsundille. Hän osti koko kiinteistön ja perusti Asunto Oy Oulun Liiketalon vuonna 1939. Hänen toimestaan rakennuksen pohjaratkaisuja muutettiin niin, että rakennukseen muodostui enemmän vuokrattavia huoneistoja.

Tammikuun 1944 pommituksessa taloon osui palopommi. Talon nurkka ja Pakkahuoneenkadun puolella sijainnut viereinen puurakennus paloivat.

Tontti ja rakennus olivat edelleen 1950-luvulla apteekkari Knifsundin lesken Maiju Knifsundin ja hänen tyttärensä omistuksessa. Myöhemmin asunto-osakeyhtiön osakkeita myytiin muille yksityisille omistajille. Apteekkitoiminta rakennuksesta loppui vuonna 1986.

Rakennus on suojeltu asemakaavassa sr-1 merkinnällä 29.9.1998. Tämän lisäksi rakennus on luokiteltu ”Oulun kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet” luettelossa vuodelta 1986 merkinnällä C.

Kiinnostaako tämä kohde?

Ota meihin yhteyttä tai jätä viesti

Antti Launonen

Huoneisto

Osakkeet
32201-44200
Hallintamuoto
Asunto-osakeyhtiö
Huoneluku
3h+k+kph+wc
Kerros/Kerroksia
2/3
Asuinpinta-ala
123,0 m2
Muut tilat
0,0 m2
Lisätietoja pinta-alasta
Yhtiöjärjestyksen mukainen. Isännöitsijäntodistuksen mukainen.
Liesi
Keraaminen liesi, erillisuuni
Keittiön työtasojen materiaali
Puu
Keittiön lattiamateriaali
Laatta
Keittiön seinien materiaali
Kaakeli, maalattu, tapetti
Kylpyhuoneen varustus
Lattialämmitys, wc-istuin, kiinteät valaisimet
Kylpyhuoneen lattiamateriaali
Laatta
Kylpyhuoneen seinämateriaali
Kaakeli
Kodinhoitohuone
Varustus: pesukoneliitäntä
Lattiamateriaalit: laatta
Seinämateriaalit: maalattu
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lukumäärä: 1
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: tapetti
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: tapetti
Kunto
Hyvä

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Yhtiön nimi
Asunto Oy Oulun Liiketalo
Tontin omistus
Oma
Tontin koko
3 111,00 m2
Käyttöönottovuosi
1928
Rakennusmateriaali
Tiili
Kattotyyppi
Harjakatto
Kate
Peltikate
Lämmitysjärjestelmä
Kauko
Energiatodistus
Kyllä
Lisätietoja energiatodistuksesta
Laadittu 16.9.2014
Energialuokka
F2013
Tehdyt korjaukset ja remontit
- Pakkahuoneenkatu 10 hissi uusittu 1990.
- Ikkunat uusittu 1991.
- Torikatu 7 ullakko eristetty 2000.
- Torikatu 7 sisäpihan katto uusittu 2007.
- pihan pintavesien ohjaavuutta parannettu 2007.
- ei korjausta, 10 – vuoden energiatodistukset 2014.
- ei korjausta, julkisivun, kattojen, lvis, hissien, pihan korjaussuunnittelua 2015.
- LVIS- julkisivut, katot, hissit, piharakennus, jätteiden syväkeräysjärjestelmä, pihan kunnostamista. Seuraavalla sivulla tiivistelmä ison urakan töistä 9/2016-6/2018
- Lasiovi uusittiin Torikatu 7 A- rapun ulko-oven kohdalle, Pakkahuoneenkadun pe-ruskorjaus (Oulun Kaupunki teetti) ja samalla yhtiön omistama maa-alue Pakka-huoneenkatu 10 kohdalla peruskorjattiin samaan tasoon muun katualueen kanssa yhtiön varoilla.
Kosteusvauriokorjauksia (julkisivutyön vuoden 2017 seurauksena ko. seinät kas-tuivat siten, että niitä piti kuivattaa ja korjata) yhtiön omistamiin liiketiloihin Pakka-huoneenkadun puolen liiketiloissa 2018.
- Kosteusvauriokorjauksia (julkisivutyön vuoden 2017 seurauksena ko. seinät kas-tuivat siten, että niitä piti kuivattaa ja korjata) yhtiön omistamiin liiketiloihin Pakka-huoneenkadun puolen liiketiloissa 2019.
- Ei huomattavia korjauksia, yhtiö keskittyi lähinnä vuoden 2016-2018 tehdyn remontin takuuasioiden hoitamiseen 2020.
- Uusi aitamuuri, sis. uudet lämmityspistorasiat, 12 autopaikkaa soveltuu hitaaseen sähköauto/hybridi lataamiseen, autopaikkojen viivat maalattu ko. alueelle, liiketila ikkunoita uusittu, sähköjohtokorjauksia /pihakiveyskorjauksia 2021.
- Ajoportin avausjärjestelmän korjaus, kaukosäätimien koodaus, A- rapun lasioven uusinta 2022.

Pihapaikkoja
40
Lunastusoikeus yhtiöllä
Kyllä
Lunastusoikeus osakkailla
Kyllä
Lainat
3 377 089,24 €
Isännöitsijä
Retta Services Oy, Retta Isännöinti, Oulu / Kari Myllyoja
010 228 1800 / kari.myllyoja@retta.fi
Alasintie 10, 90400 Oulu
Kiinteistönhoito
Huoltoyhtiö
Yhtiön tilat ja varustelu
Sauna, talopesula, mankeli, vinttikomero, kellarikomero, kaapeli-tv.

Muita tietoja

Lisätietoa kaavoituksesta
Oulun kaupunki 08-558 410.
Vapautuu
Sopimuksen mukaan

Asumiskustannukset

Hoitovastike
405,90 €/kk (3,30 €/m2)
Rahoitusvastike
1 110,90 €/kk (9,03 €/m2)
Yhtiövastike yhteensä
1 516,80 €
Vesi
15,00 oma mittari
Autopaikka
45,00 €/kk
Sauna
15,00 €
Muut maksut / lisätietoa maksuista
Sähköauton/ vastaavan lataamisen hinta koostuu: autopaikkamaksu täysimääräisenä, käytetty sähkö laskutetaan samalla hinnalla, millä yhtiö sen ostaa ja lisäksi laskutuskulu, tämä tehdään vähintään kerran vuodessa. Maksut maksetaan kuukauden 5 .päivä. Valtuutetaan hallitus perimään/olemaan perimättä hoito - ja /tai pääomavastiketta ennen seuraavaa varsinaista yhtiökokousta, mikäli yhtiön taloudellinen tilanne sitä edellyttää.

Taloyhtiö on siirtynyt huoneistotietojärjestelmään. Kyseisellä huoneistolla on vielä paperiset osakekirjat. Ostajan täytyy hakea omistusoikeuden rekisteröintiä huoneistotietojärjestelmään Maanmittauslaitokselta kahden kuukauden kuluessa kauppakirjan allekirjoituksesta, samalla ostaja toimittaa paperisen osakekirjan Maanmittauslaitokselle mitätöitäväksi. Jos tämä määräaika laiminlyödään, seuraa siitä hakemusmaksun korotus. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista mahdollisista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Maanmittauslaitoksen hakemusmaksu on noin 100 €. Oma pankki saattaa periä mahdollisesti muita kuluja tästä toimenpiteestä, lisätiedot tästä kustannuksesta omalta pankilta.

Hinta

Myyntihinta
328 784,38 € (2 673,04 €/m2)
Velkaosuus
126 215,62 € (1 026,14 €/m2)
Velaton hinta
455 000,00 € (3 699,19 €/m2)
Maksutapa
Käteinen.
Kartta