Etusivu / Varsinais-Suomi / Turku / Puistokatu 20

Puistokatu 20

Portsa, Turku | Puutalo-osake | tupakeittiö, 2kph/wc, s, wc, 2xaskh, var (YJ:n mukaan hh)

PUUTALOASUMISTA PARHAIMMILLAAN PORTSASSA

Turun Työväen Asunto-Osakeyhtiö Kota on omalle tontille vuonna 1905 rakennettu puutalo Puistokadulla. Kolmessa kerroksessa olevaa 71 m2 suuruista puutalounelmaa on remontoitu vuosien varrella hyvällä maulla ja ajattoman tyylikkäästi vanhaa kunnioittaen. Puutaloissa tilat ovat neliöitään suuremmat ja suuremman tuntuiset johtuen mm. vinoista katoista.

Kodin pääovesta saavutaan idyllisiä mutta ryhdikkäitä portaita pitkin kodin keskikerrokseen. Katsojaa on vastassa lämmin tunnelma heti ensi hetkestä lähtien. Kvikin valkoinen keittiö, työtaso massiivipuutu ja valkoinen lautalattia sekä hirsiseinät luovat upean kontrastin tilaan. Kodinkoneet on integroitu. Idyllinen puuhella tuo lisälämpöä ja tunnelmaa tilaan sekä led-valaistus, joka toistuu läpi kodin. Keittiö ja olohuone ovat yhtä isoa valoisaa perheen yhteistä tilaa, josta johtaa upea portaikko yläkertaan.

Yläkerrassa on kodin päämakuuhuone. Kattoikkunat tuovat mukavasti lisää valoa ja avaruutta. Yläkerta toistaa samaa harmonista värisävyä valkoisen lattian ja hirsiparrujen ansiosta. Kattoikkunallinen kylpyhuone on tilava ja sen yhteydessä on kodin iki-ihana sauna IKI Pilari kiukaalla.

Upean kokonaisuuden täydentää kodin ns. kellarikerros, joka on perheen lasten tilaa. Tila toimii hyvin myös työtilana. Lattia on betonia ja siinä on lattialämmitys. Säilytystilaa on ja led-valaistus valaisee tilaa. Kodin kolmas wc-tila sijaitsee täällä, samoin suihku ja pesukoneliitäntä. Tilaan mahtuu pesutorni.

Alakerrasta on oma uloskäynti. Taloyhtiössä on lisäksi yhteinen sauna suihkutiloineen.

Sähkönkulutus on nelihenkisellä perheellä ollut hyvin maltillinen 11 075 kWh vuonna 2023. Kodissa on myös ilmalämpöpumppu. Hoitovastike on edullinen, vain 140 e/kk.

Loistavalla sijainnilla Puistokadulla sisäpihan puolella sijaitseva koti on lähellä kaikkea. Portsan palvelut ovat kävelyetäisyydellä: kauppa, kortteliravintola, leipomo kahviloineen sekä ihanan idylliset mukulakivikadut.

Jos kaipaat omakotitalomaista asumista Portsassa omalla pikku patiolla ja taloyhtiön piha-alueella varustettuna, ole yhteydessä. Autopaikka löytyy pihalta.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

TAINA VUORI | 050 527 4106 | taina.vuori@bo.fi

facebook: BO LKV Taina Vuori

instagram: tainavuoribolkv

__________________________________________________

Harkitsetko oman asuntosi myyntiä? Pyydä minut sitoumuksetta maksuttomalle arviokäynnille. Kerron samalla lisää tämänhetkisestä asuntomarkkinatilanteesta, palveluistani ja Bo:n loistavasta välityskonseptista sekä miten asunnonvaihdon suhteen kannattaa edetä. Autan mielelläni!

Kiinnostaako tämä kohde?

Ota meihin yhteyttä tai jätä viesti

Taina Vuori

Taina Vuori

kiinteistönvälittäjä LKV, eMBA, partner

Huoneisto

Osakkeet
27-27
Hallintamuoto
Asunto-osakeyhtiö
Huoneluku
Tupakeittiö, 2kph/wc, s, wc, 2xaskh, var (YJ:n mukaan hh)
Kerros/Kerroksia
3/3
Asuinpinta-ala
24,0 m2
Muut tilat
47,0 m2
Lisätietoja pinta-alasta
YJ:n ja isännöitsijäntodistuksen mukainen asuinpinta-ala 24 m2 käsittää vain keskikerroksen hellahuoneen, eikä asuinpinta-alassa ole mukana yläkerran ja kellarikerroksen tiloja.

Muihin tiloihin on laskettu kellarikerros ja ullakkokerros. Kellarikerros on matalaa tilaa ja ullakon vaadittu keskikorkeus on 2400 mm ja rakennettu 2230 mm. Yhtiöjärjestyksen mukainen pinta-ala on 24 m². Rakennusluvan 2012-1161 mukaan muutosala on 71 m². Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisten ja rakentamisaikaisen mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneiston todellinen pinta-ala voi siis olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi.
Isännöitsijäntodistuksen mukainen. Yhtiöjärjestyksen mukainen.
Keittiön kuvaus, lisätiedot ja varustus
Keittiökaapistot Kvik (valkoiset), työtaso massiivipuuta, kodinkoneet, induktioliesi (Siemens), uuni (Siemens), mikroaaltouuni (integroitu, uusittu 2022, Bosch), jääkaappi/pakastin (Bosch, integroitu), astianpesukone (integroitu, Bosch), liesituuletin (Savo), hana (Hansgrohe), allas (Franke).

Lattia puuta, seinät hirsi/ kipsilevy maalattu valkoinen.
Pesutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Yläkerran kylpyhuone: lattia luonnonkivilaattaa, seinät laattaa, lattialämmitys, sadesuihku (Hansgrohe), allas, hana (Hansgrohe), laatoitettu taso, allastaso puuta, peili, wc-istuin (Gustavsberg), tilassa kattoikkuna (pimennysverholla), pikkuikkuna. Käynti saunaan.

Alakerran kylpyhuone:
Lattia luonnonkivilaattaa, seinät laattaa, lattialämmitys, suihku (kattosuihku), suihkuseinä, wc-istuin (Gustavsberg), bidesuihku (Hansgrohe), peilikaappi, allas, hana (Hansgrohe), puinen taso altaan alla, led-valot (upotetut, lednauha), pesukoneliitäntä (pesutorni mahtuu).
WC-tilojen kuvaus
Keskikerroksessa: lattia luonnonkivilaattaa, seinät laattaa (valkoinen)/hirsi, lattialämmitys, Wc-istuin (Gustavsberg), bidesuihku (Hansgrohe), allas, hana, allaskaappi, peili.
Saunan kuvaus, lisätiedot ja varustus
Seinät paneelia (tummaksi petsattu), lattia laattaa, sähkökiuas (ikipilari), led-valaistus lauteiden alla, varaus kauittimille.
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Yläkerran huonetila: lattia laminaattia (valkoinen), seinät kipsilevy (valkoinen), katto valkoinen, kattoikkuna (pimennysverhot), puinen työtaso, led-valaistus.

Alakerran huonetila: Lattia betonia (lattialämmitys), seinät tiili/ kipsilevy (maalattu valkoinen), peilivaatekaappi upotettu.

Alakerrassa oma uloskäynti.

Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lattia puuta, seinät hirsi /kipsilevy (maalattu valkoinen), upotetut led-valot ja lednauhaa.
Muut tilat
Eteinen/ porstua: tuplaovi aulaan, portaat, lattia puuta, seinät hirsi/puuta/kipsilevy (maalattu valkoinen).

Alakerran varasto: keskuspölyimuri, koneellisen ilmanvaihdon yksikkö, tulvavesipumppu (toimii, ei ole tarvinnut käyttää).

Toinen varasto rappujen alla.

Muutostyöt huoneistossa
Vuonna 2012 asunto on laajennettu kolmeen kerrokseen ja asennettu uudet kattoikkunat. Muutostöistä löytyvät Turun kaupungin rakennusvalvonnasta saadut leimatut kuvat, rakennuslupa ja katselmuspöytäkirja.
Kunto
Hyvä

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Yhtiön nimi
Turun Työväen Asunto-Osakeyhtiö Kota
Tontin omistus
Oma
Tontin koko
4 385,00 m2
Käyttöönottovuosi
1905
Rakennusmateriaali
Puu
Kattotyyppi
Harjakatto
Kate
Pelti
Lämmitysjärjestelmä
Puu, sähkö, ilmalämpöpumppu
Lisätietoja energiatodistuksesta
Isännöitsijän mukaan suojelukohde, jolle ei vaadita energiatodistusta. Yhtiöltä löytyy kuitenkin vanha, vuonna 2013 tehty energiatodistus, joka ei enää voimassa.
Tehdyt korjaukset ja remontit
1981 - savupiiput uusittu
1984 - ikkunat uusittu
1989-1990 - peltikatot uusittu
1992 - sähköt uusittu
1993 - alustan ovet uusittu
1996-1997 - vesijohdot ja viemärit uusittu, vesimittarit asennettu
1999-2000 - talojen ulkomaalaus
2001 - liittyminen kaapeli-tv:hen
2004 - syöksyjen alaosat uusittu
2006 - tonttivesijohdon uusiminen
2009 - piippujen hatut, jäteastian suojat
2011 - peltikattojen maalaus
2013 - kiinteistön rakennusten huoltomaalaus
2015 - huoneistojen ulko-ovet
2019 - taloyhtiön sauna
2023 - kattoturvalaitteet
Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontit
2023 - 2027
Pihasuunnitelma, autopaikat, alustan ovien edustojen kunnostus-kaadot
Alustan ovien kunnostus
Julkisivujen huoltomaalaus
Hulevesiviemärin kartoitus
Lunastusoikeus yhtiöllä
Kyllä
Lunastusoikeus osakkailla
Kyllä
Lainat
19 504,34 €
Kiinnitykset
109 000,00 €
Isännöitsijä
Isännöinti Raunell
Timo Raunell
0400 212 225
timo.raunell@gmail.com
Kiinteistönhoito
Huoltoyhtiö
Yhtiön tilat ja varustelu
Kaapeli-tv. Pyörävarasto ja postihuone

Muita tietoja

Lisätietoa kaavoituksesta
Turun kaupunki
Vapautuu
Sopimuksen mukaan

Asumiskustannukset

Hoitovastike
140,00 €/kk (5,83 €/m2)
Rahoitusvastike
30,00 €/kk (1,25 €/m2)
Yhtiövastike yhteensä
170,00 €
Vesi
15,00 €/hlö/kk
Muut maksut / lisätietoa maksuista
Sähkön kulutus ollut vuonna 2023 yhteensä 11 075 kWh (nelihenkinen perhe).

Varainsiirtovero 1,5% velattomasta hinnasta.
Taloyhtiön osakeluettelo on siirrettyhuoneistotietojärjestelmään. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröinnistä ja osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista.

Huoneistokohtaiset vesimittarit luettava omistuksen vaihtuessa ja ilmoitettava lukema isännöitsijälle. Vesimaksu on ennakkomaksu /hlö / kk - tasausmaksu vuodenvaihteessa.
Käyttö- ja lämmityssähkö kulutuksen mukaan asukkaan sähkösopimuksen mukaisesti.

Hinta

Myyntihinta
279 411,97 € (11 642,17 €/m2)
Velkaosuus
588,03 € (24,50 €/m2)
Velaton hinta
280 000,00 € (11 666,67 €/m2)
Maksutapa
Käteinen.
Kartta