Etusivu / Uusimaa / Espoo / Tontunmäentie 22

Tontunmäentie 22

Tontunmäki, Espoo | Paritalo | 3h, k, sauna, kph, wc + varasto (yj. 4h+k+sh+wc+sauna)

Heti vapaa, kokonaisvaltaisesti vuosina 2017 sekä 2023 remontoitu, tyylikkään vaaleasävyinen 1-tasoinen paritalohuoneisto odottaa uusia asukkaita idyllisellä Tontunmäentiellä Espoossa.

Asunnon oleskelutilojen avara ja toimiva pohjaratkaisu ihastuttaa kävijäänsä. Huoneisto koostuu kahdesta tilavasta makuuhuoneesta, valoisasta ja yhtenäisestä olohuone- avokeittiötilasta, saunasta, kylpyhuoneesta sekä erillisestä wc:stä. Modernisti remontoidun keittiön varusteisiin kuuluu valkoiset Kvik-keittiökalusteet ja laadukkaat Siemens-kodinkoneet. Eläväpintainen Saarni-parkettilattia ja valkoiseksi maalatut seinät sekä katto luovat huoneistoon raikkaan ja valoisan tunnelman. Sisustuksen skandinaavinen tyyli yhdistää asumismukavuuden ja tyylikkyyden luodessaan rauhallisen ja harmonisen ympäristön arkielämään. Asunto on helposti muokattavissa elämäntilanteen niin vaatiessa, sillä toisen suurikokoisen makuuhuoneen saa jaettua tarvittaessa kahdeksi erilliseksi makkariksi.

Hyvin hoidettu taloyhtiö toimii omalla tontilla, joka mahdollistaa huolettoman asumisen ilman vuokratontin tuomia lisäkustannuksia. Kattavasti toteutetut korjaukset antavat lisää turvallisuutta ja säästöä tuleville vuosille. Vuonna 2023 on toteutettu kattava linja- ja salaojasaneeraus, jonka yhteydessä märkätilat on täysin uusittu ja ne odottavat iskemättömänä käyttäjiään. Lämminhenkisen rauhallinen ja yksityinen piha-alue on täynnä potentiaalia: se tarjoaa uusille omistajille mahdollisuuden luoda pihasta omanlaisensa keitaan esimerkiksi rakentamalla terassin, tai tekemällä siitä unelmien puutarhan.

Asunnon käytössä on ulkoautopaikan lisäksi taloyhtiöltä vuokrattu autotalli, jossa on valmius sähköauton lataukseen. Loistava sijainti tuo elämään helppoutta: päiväkodit, koulut ja muut päivittäiset palvelut ovat kätevästi lähellä. Kauppakeskus Niitty, jossa palvelee useita ruokakauppoja ja erikoisliikkeitä, on vain noin kilometrin päässä. Myös Tapiolan urheilupuisto löytyy kivenheiton päästä, joten harrastuksetkin ovat lähellä. Alueella on mainiot ulkoilumahdollisuudet ja hyvät kulkuyhteydet kaikille ilmansuunnille niin autolla, kuin julkisillakin.

Kutsuvatko nämä laadukkaat sävyt ja upeat tilat teidät kotiin? Nyt on oivallinen tilaisuus tutustua tähän helmeen, joka tarjoaa rauhallista ja huoletonta asumista halutulla sijainnilla. Ota yhteyttä, niin sovitaan esittelyaika, joka sopii sinulle parhaiten.

Jere Lemberg

kiinteistönvälittäjä, LKV, partner

050 442 8030

jere@bo.fi

Hyvän välitystavan mukaisesti toimitamme kiinteistön, yhtiön ja osakehuoneiston asiakirjat vasta katselmuksen jälkeen ostotarjousta harkitseville.

Kiinnostaako tämä kohde?

Ota meihin yhteyttä tai jätä viesti

Jere Lemberg

Jere Lemberg

kiinteistönvälittäjä, LKV, partner

Huoneisto

Osakkeet
337-448
Hallintamuoto
Asunto-osakeyhtiö
Huoneluku
3h, k, sauna, kph, wc + varasto (yj. 4h+k+sh+wc+sauna)
Kerros/Kerroksia
1/1
Asuinpinta-ala
112,0 m2 (112,0 m2)
Muut tilat
0,0 m2
Lisätietoja pinta-alasta
Yhtiöjärjestyksen mukaan 4h+k+sh+wc+sauna. Huoneiston pinta-ala on yhtiöjärjestyksen, isännöitsijäntodistuksen ja myyjän ilmoituksen mukaan 112.0 m². Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisen ja rakentamisaikaisen mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneiston todellinen pinta-ala voi siis olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi. Yhtiöjärjestyksen mukainen. Isännöitsijäntodistuksen mukainen. Toimeksiantajan ilmoittama.
Näkymät
Sisäpihalle, lounas/luode
Keittiön kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lattia Saarni parketti, seinät maalattu. Kvik keittiökalusteet. Lämpöä kestävät laminaattitasot. Uusittu 2017.
Liesi
Induktioliesi, erillisuuni
Pesutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Katto paneloitu. Uusittu linjasaneerauksen yhteydessä 2023.
Kylpyhuoneen varustus
Suihkuseinä, pesukoneliitäntä, lattialämmitys, wc-istuin, suihku, peili, kiinteät valaisimet, kylpyhuonekaapisto
Kylpyhuoneen lattiamateriaali
Laatta
Kylpyhuoneen seinämateriaali
Kaakeli
WC-tilojen kuvaus
Suihku, valopeili, pyyhekuivain, wc-istuin. Uusittu linjasaneerauksen yhteydessä 2023.
Varustus: lattialämmitys
Lukumäärä: 1
Lattiamateriaalit: laatta
Seinämateriaalit: kaakeli
Saunan kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lämpökäsitelty leppäpaneeli. Sauna ja kiuas uusittu linjasaneerauksen yhteydessä 2023.
Saunan lattiamateriaali
Laatta
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lattia parketti, seinät ja katto maalattu
Lukumäärä: 2
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lattia parketti, seinät maalattu, katto paneloitu. Verhot
Muut tilat
Pimennysverhot
Muutostyöt huoneistossa
Koko asunto remontoitu 2017.
Kunto
Hyvä

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Yhtiön nimi
Asunto Oy Tonttumaa
Tontin omistus
Oma
Tontin koko
4 946,00 m2
Käyttöönottovuosi
1974
Rakennusmateriaali
Puu, tiili
Kattotyyppi
Pulpettikatto
Kate
Tiilikate
Lämmitysjärjestelmä
Kauko, muu
Energiatodistus
Kyllä
Lisätietoja energiatodistuksesta
Viimeinen voimassaolopäivä 02.01.2025
Energialuokka
E2013
Tehdyt korjaukset ja remontit
Lämmönjakohuoneremontti 1994, Ulko-ovet ja jäteaitaus 1997, Yläpohjien lisälämmöneristäminen ja vesikattojen uusiminen 2010-2011, Kadunpuolen tiilijulkisivun puhdistus 2016, Lämmitysjärjestelmän tasapainotus ja lämmönsiirtimen sekä patteriventtiilien uusiminen 2018, Kuntoarvio, rakenteiden kuntotutkimukset sekä tontin eteläpään raja-aidan uusiminen 2019, Salaojien, viemäreiden sekä sadevesijärjestelmien huuhtelu ja kuvaus 2020, Autotallin katossa olevien valurautaviemäreiden uusiminen, linjasaneerauksen, kylpyhuoneiden, sähköjärjestelmien, patteriverkoston, sokkelien sekä salaojien ja asuinhuoneistojen ulkopuolisten viemäreiden uusimisen hankesuunnittelu 2021, Linjasaneerauksen ja kosteiden tilojen uusimisen toteutussuunnittelu, salaojien ja asuinhuoneistojen ulkopuolisten viemäreiden uusimisen toteutussuunnittelu, patteriverkoston uusimisen suunnittelu, painovoimaisen tulo-poistojärjestelmän parantamisen suunnittelu, sähköauton latauspaikkojen, sähköliittymän vahvistamisen sekä sähköpääkeskuksen uusimisen suunnittelu, pihasuunnitelma, joka sisältää ehdotuksen jätteiden käsittelystä, energiaselvitys 2022, Linjasaneerauksen ja salaojien toteutus, kosteiden tilojen uusiminen, sähkökeskuksen vahvistaminen, lämmitysjärjestelmän putkiston uusinta, ilmanvaihdon parantaminen sekä pihan kunnostaminen, havaittujen mikrobivaurioiden korjaussuunnittelu ja korjaus, pelastussuunnitelman päivitys, energiatodistusten päivitys 2023-2024, KBC rakennus Oy on korjannut asunnoissa E, F, H ja K havaitut mikrobivauriot sisäpuolelta joulukuun 2023 ja tammikuun 2024 aikana.
Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontit
Pelastussuunnitelman päivitys, energiatodistusten päivitys 2023-2024, Ulkoseinien puhdistaminen, katon puhdistus, puurakenteisten porttien kunnostaminen, energiavaihtoehtojen kartoitus 2025, Energiatehokkuuden parantamisen suunnittelu (tarvittaessa), ikkunoiden ja ulko-ovien kunnostamisen/uusimisen suunnittelu, ikkunoiden ja ulko-ovien kunnostaminen/uusiminen 2026, Energiatehokkuuden parantaminen (tarvittaessa) 2027, Muurien kuntoarvio, tarvittaessa kunnostuksen suunnittelu ja kunnostus 2028.
Kustannuksia myöhemmin aiheuttavat velvoitteet
Linja- ja salaojasaneerauksen velka jyvitetään keväällä 2024. Budjetoitu kustannus D-huoneistolle n. 206.000 euroa. Urakan vastaanottotarkastus pidetään 24.11. Tähän mennessä urakan mukaiset työt ja tiedossa olevat vikakorjaukset on tehty. Piha-alueiden viimeistely tehdään keväällä, kun istutuskausi sen sallii. Yksittäiset mikrobikorjaukset tehdään urakan jälkeen, mutta ne eivät kuulu varsinaiseen tilaukseen. Ennen jyvitystä virallisesti tiedossa ei ole kuin lainan maksimimäärä. Lainan jyvittäminen tulee ajoittumaan kevään 2024 yhtiökokouksen aikoihin. Laina on tasalyhenteinen ja ensimmäinen lyhennys tehdään 2024 lopussa 6kk ajanjaksolta (100.000 €/vuosi ja vuoden 2024 osuus on 50.000 € jälkimmäiseltä vuosipuoliskolta). Hallitus ei ole vielä päättänyt maksetaanko alkuvuoden korot lainalla vai kerätäänkö osakkailta korkoja vastaava rahoitusvastike. Täysimittainen rahoitusvastikkeen kerääminen alkaa jyvityksen jälkeen ja kattaa jälkimmäisen vuosipuoliskon vuonna 2024.
Autotallit
13
Pihapaikkoja
11
Lainat
2 520 847,45 €
Kiinnitykset
354 661,00 €
Isännöitsijä
Kontu Uusimaa
Neilikkatie 17, 01300 Vantaa

Terhi Johansson
terhi.johasson@kontuoy.fi
0107398990
Kiinteistönhoito
Asukkaat

Muita tietoja

Palvelut
Kauppakeskus Niitty 950 m, Lidl Niittykumpu 1,1 km
Koulu
Niittykummun koulu 550 m, Jousenkaaren koulu 1,1 km
Päiväkoti
Tontunmäen päiväkoti 270 m
Liikenneyhteydet
Urheilupuiston metroasema 750 m, Niittykummun metroasema 950 m, lähipysäkki alle 100 m.
Lisätietoa kaavoituksesta
Kaavoitusviranomainen Espoon kaupunki

Urheilupuiston metroaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevan asuinkerrostalokorttelin tilalle suunnitellaan uutta asumista. Aloite asemakaavan muutokseen on tullut korttelin nykyisiltä asunto-osakeyhtiöiltä. Lähtökohtana on purkaa nykyiset 1970-luvun rakennukset ja rakentaa tilalle kaupunkimainen kerrostalokortteli. Rakentamisen mittakaava sovitetaan sekä Koivu-Mankkaan tien varren tiiviiseen katumiljööseen että Tontunmäen pientaloalueeseen. Kaavamuutoksessa kiinnitetään erityistä huomiota osallisten väliseen vuorovaikutukseen sekä alueen energia- ja hulevesiratkaisuihin. Kaavaehdotus nähtävillä 2.5.-1.6.2023. Kaava etenee hyväksymiskäsittelyyn arviolta syksyllä 2023.

Riihitontunkulma: Asemakaavan muutoksen tavoitteena on muuttaa pääasiassa autokaupoista koostuva alue asuinkortteliksi. Kulkuyhteyksiä metroaseman ja Vuoritontun alueen välillä parannetaan. Suunnittelualueen luoteiskulmaan suunnitellaan puisto Kaupunginhallitus palautti 10.10.2022 kaavan uudelleen valmisteluun. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavan valmisteluaineisto nähtävillä 20.2.-21.3.2023. Tutustu aineistoon kohdassa Valmisteluvaihe. Kaava etenee ehdotusvaiheeseen arviolta kevätkaudella 2023.

Olarinluoman teollisuusalue: Mahdollistetaan Olarinluoman autokauppojen säilyminen järjestelemällä alueen rakennusoikeus uudelleen. Samalla alueen käyttötarkoitus tarkistetaan nykyistä toimintaa vastaavaksi. Kyseessä on asemakaavan muutos. Kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt kaavaehdotuksen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi 14.9.2022.
Vapautuu
Heti
Lisätietoa palveluista
Kattavat
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot
Etelään aukeava piha tarjoaa valoisuutta

Asumiskustannukset

Hoitovastike
560,00 €/kk (5,00 €/m2)
Yhtiövastike yhteensä
560,00 €
Vesi
20,00 €/hlö/kk
Autopaikka
28,00 €/kk
Muut maksut / lisätietoa maksuista
Autotallivuokra 28€/kk. Sähkönkulutus n. 4.000 kWh/vuosi. Ostaja vastaa omistuksensa rekisteröinnistä sekä sen kustannuksista välittömästi kaupan jälkeen. Varainsiirtovero 1,5%.

Linja- ja salaojasaneerauksen velka jyvitetään keväällä 2024. Budjetoitu kustannus D-huoneistolle n. 206.000 euroa. Piha-alueiden viimeistely tehdään keväällä, kun istutuskausi sen sallii. Ennen jyvitystä virallisesti tiedossa ei ole kuin lainan maksimimäärä. Lainan jyvittäminen tulee ajoittumaan kevään 2024 yhtiökokouksen aikoihin. Laina on tasalyhenteinen ja ensimmäinen lyhennys tehdään 2024 lopussa 6kk ajanjaksolta (100.000 €/vuosi ja vuoden 2024 osuus on 50.000 € jälkimmäiseltä vuosipuoliskolta). Hallitus ei ole vielä päättänyt maksetaanko alkuvuoden korot lainalla vai kerätäänkö osakkailta korkoja vastaava rahoitusvastike. Täysimittainen rahoitusvastikkeen kerääminen alkaa jyvityksen jälkeen ja kattaa jälkimmäisen vuosipuoliskon vuonna 2024.

Hinta

Myyntihinta
429 000,00 € (3 830,36 €/m2)
Velaton hinta
429 000,00 € (3 830,36 €/m2)
Kartta