Etusivu / Pirkanmaa / Nokia / Huhtaantie 217

Huhtaantie 217

Tottijärvi, Nokia | Omakotitalo | 7h, 2 aulaa, 2x erill wc, kph/wc, s/wc, 2x vh/varasto, 2x parveke, lasiveranta, terassi, rantasauna

Poikkeuksellinen historiaa huokuva vanha pappila Nokian Tottijärvellä!

Tämä upean historian talo on rakennettu 1700-luvulla pappilaksi ja on toiminut siinä käytössä 1960-luvulle asti. Taloa on laajennettu, kun määriteltiin että kirkkoherroilla on oltava kodeissaan yhdeksän huonetta. Tällöin taloa laajennettiin ja muun muassa yläkertaan rakennettiin lisää huoneita. Talossa on edelleen tunnistettavissa vanhojen kirkonkirjojensäilytystiloja, papin vastaanottotila sekä entinen pääovi, josta seurakuntalaiset ovat kulkeneet papin vastaanotolle. Talossa huokuu vanhaa pappilan tunnelmaa erityisesti alakerrassa talon vanhemmissa osissa myös lautalattioiden, vanhojen väliovien ja useiden vanhojen tulisijojen ansiosta.

Pappilana toimimisen jälkeen talo toimi jonkin aikaa seurakunnan lasten kesäsiirtolana, armeijan henkselitehtaana ja sittemmin ollut yksityisomistuksessa n. 50 vuoden ajan. Talossa on asunut ja syntynyt erilaisia merkkihenkilöitä kuten P. Mustapäänä tunnettu Martti Haavio sekä veljensä Jaakko Haavio. Talo on myös naispappien asiaa ajaneen, Suomen ensimmäisen teologian tohtoriksi väitelleen naisen, Eira Paunun synnyinkoti. Lasiverannan ovien vieressä on muistolaatat Jaakko Haavion ja Eira Paunun muistoksi, sillä talo on molempien synnyinkoti. Useat kirjailijat ovat kirjoittaneet teoksissaan muistelmiaan talosta tai taloon liittyen.

Astutaan sisään. Talon pääovista kuljetaan verannan kautta eteiseen. Eteisestä lähtevät portaat ylös, lisäksi täältä on kulku olohuoneeseen. Olohuone on suuri ja vaikuttava. Olohuoneesta tilat jatkuvat kahteen suuntaan. Oikealta löytyy kaksi huonetta lisää, ja niiden takaa upeasti remontoitu kylpyhuone, jonka yhteydessä on sauna ja wc. Olohuoneen vasemmalla puolella on ruokailusali, jonka kautta kuljetaan keittiöön sekä päämakuuhuoneeseen. Alakerran kaikissa huoneissa on kauniit kakluunit. Keittiössä on suuri leivinuuni ja puuhella. Keittiön kautta kuljetaan arkieteiseen, jonka yhteydessä on erillinen wc sekä toiset portaat yläkertaan.

Yläkerrassa on neljä makuuhuonetta, kaksi monikäyttöistä aulatilaa, erillinen wc sekä kylpyhuone, jossa on tilaa myös pyykkihuollolle. Kahden makuuhuoneen yhteydessä on parvekkeet. Taloon on tehty vuosien saatossa monia taloteknisia perusparannuksia ja maalämpö on asennettu vuonna 2014. Maalämmön ansiosta kiinteistön ylläpitokustannukset säilyvät suuriin neliöihin nähden varsin maltillisina.

Talo sijaitsee kauniilla suurella puolen hehtaarin tontillaan Pyhäjärven rannalla, jossa on lisäksi 1940-luvulla rakennettu tunnelmallinen saunarakennus, joka on myös remontoitu. Omaa rantaviivaa on noin 40 metriä. Tampereen keskustaan hurauttaa autolla 30 minuutissa. Tottijärven koulu ja päiväkoti sijaitsevat neljän kilometrin päässä.

Tätä uniikkia kohdetta esitellään vain yksityisesittelyin. Varaa oma esittelysi vaikka heti!

Kohdetta myy:

Valtteri Lampinen | 044 0778988 | valtteri@bo.fi

#valtterivälittää

Tiesithän että osaava ja aktiivinen välittäjä sekä laadukas brändi ja vaikuttava markkinointi ovat avainasemassa matkalla kohti onnistunutta asuntokauppaa. Kutsu minut maksuttomalle arviokäynnille, ja luodaan yhdessä paras mahdollinen suunnitelma teidän kodin myyntiin.

Kiinnostaako tämä kohde?

Ota meihin yhteyttä tai jätä viesti

Valtteri Lampinen

Valtteri Lampinen

kiinteistönvälittäjä LKV, partneryrittäjä Valtteri Lampinen LKV Oy

Rakennus

Rakennusvuosi (aloitettu)
1700
Käyttöönottovuosi
1700
Rakennusmateriaali
Puu, tiili, hirsi
Kattotyyppi
Harja
Kate
Tiili
Asuinpinta-ala
341,0 m2 (341,0 m2)
Lisätietoja pinta-alasta
Kerrosala: 1.krs 217m², yläkerta 140m², yhteensä 379m², huoneistoala: 1.krs 217m², yläkerta 124m², yhteensä 341m².

Muut tilat pinta-ala: Rantasauna 30m², Autotalli 24m².

Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu. Kauppahinta ei ole pinta-ala perusteinen.
Kerrokset
2
Muut tilat
0,0 m2
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Puu, maalämpö
Lämmön jakotapa
Vesikiertoinen patterilämmitys, sähköpatterilämmitys
Huoneluku
7h, 2 aulaa, 2x erill wc, kph/wc, s/wc, 2x vh/varasto, 2x parveke, lasiveranta, terassi, rantasauna
Keittiön kuvaus, lisätiedot ja varustus
Jääkaappi/pakastin, uuni/liesi, puuhella, leivinuuni.
Keittiön lattiamateriaali
Lauta
Kylpyhuoneen varustus
Pesukoneliitäntä, lattialämmitys, wc-istuin, suihku
Kylpyhuoneen lattiamateriaali
Laatta
Kylpyhuoneen seinämateriaali
Kaakeli
Sauna
Asunnossa on sauna
Saunan kuvaus, lisätiedot ja varustus
Päätalossa sähkökiuas, rantasaunassa puukiuas.
WC-tilojen kuvaus
Lukumäärä: 2
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lukumäärä: 3
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lattiamateriaalit: lauta
Takkatiedot
Takka
Tehdyt korjaukset
Yläkerran seinän kattoikkunan alla mahdollisen vesivahingon tarkastus 2022, rantasaunan pukuhuoneen lattia, lauteet ja katto uusittu 2021, valokuituverkkoon liittyminen ja taloon tulevan sähköjohdon asennus maan alle 2021, julkisivumaalaus ja tarvittavien verhoilun puuosien vaihto 2020, saunatilat ja saunan eteinen 2020, keittiön työtasojen valaistukset uusittu 2020, keittiön lavuaarin alta vesivahingon korjaus ja kuivatus 2019, lasiverannan ja eteisen katot uusittu n. 2018, maalämmön rakennus ja käyttöönotto 2014, ulko-ovet verannalle ja keittiön päätyyn vaihdettu n. 2014, vesiosuuskunnan vesi- ja viemäriverkostoon liittyminen 2011, yläkerran laajennus, yläkerran pesuhuoneen rakentaminen sekä keittiön päädyn eteisen ja vessan uusiminen 2008, yläkerran ikkunat ja parvekkeiden ovet vaihdettu 2008, , savupiiput korjattu ja pellitetty 2008, paloportaat asennettu 2008. takaterassin ja ison parvekkeen rakentaminen 1999.
Kauppaan ei kuulu
Irtain.
Kohteen kuvaus
Vesivuodot, kuten keittiön tiskikoneesta korjattu, jolloin rakenteet avattu, kuivattu ja tarpeen mukaan korjattu. Isompien remonttien yhteydessä korjattu kaikki ilmenneet viat. Tiedossa lähinnä pintaremontin tarvetta, lämmityspatterin vaihto toiseen yläkerran vessaan. Yläkerran pesuhuoneen suihkukaappi kaipaa uusimista. Myös rantasaunan sekä kirjastohuoneen sähköt täytyy uusia. Olohuoneen kakluunia ei saa paloturvallisuussyistä käyttää. Kaksi välioven lasia hajonnut.
Kunto
Tyydyttävä
Energiatodistus
Kyllä
Energialuokka
B2018

Kiinteistötiedot

Kiinteistötunnus
536-440-6-7
Kortteli/Kiinteistön nimi
URVIKKO
Tyyppi
Tila
Tontin koko
4 970,00 m2
Tontin omistus
Oma
Panttikirjat
325 500,00 €
Lisätietoja tontista
Tie perille
Vesijohto
Vesiosuuskunta
Viemäri
Vesiosuuskunnan osakas

Muita tietoja

Vesistön nimi
Pyhäjärvi

Asumiskustannukset

Kiinteistövero
754,12 €
Muut maksut / lisätietoa maksuista
Maalämpöpumpun kulutus 20 000 kWh/vuosi. Tämän lisäksi kosteiden tilojen lattialämmitykset sähköisellä lattialämmityksellä.

Vesi- ja jätevesimaksut kulutuksen mukaan 5,36 euroa/m3. Vesiosuuskunnan perusmaksu on 12 euroa/kk.

Jätehuolto paikallisen Jätehuoltolaitoksen taksoituksen mukaan.

Hinta

Velaton hinta
529 000,00 €
Myyntihinta
529 000,00 €
Vapautuu
Sopimuksen mukaan
Maksuehto
Käteinen.
Kartta