Etusivu / Uusimaa / Helsinki / Teollisuuskatu 28

Teollisuuskatu 28

Vallila, Helsinki | Kerrostalo | 2h+kt

7. kerroksen näköalalla varustettu kaupunkikoti, joka hurmaa näkymillään, valoisuudellaan sekä hyvin suunnitellulla pohjallaan.

Tyylikäs kaksio avaralla pohjaratkaisulla ja vaaleilla pinnoilla on mitä parhain valinta kaupunkiasumiselle. Sisäpihalle avautuva, tilava lasitettu parveke, tarjoaa upean näkymän yli horisontin. Parveke toimii ulko-olohuoneena suurimman osan vuotta ja lasitus suojaa niin auringolta kuin vaihtelevilta säiltäkin. Neliöt on käytetty erittäin tehokkaasti, jolloin asunto tuntuu suuremmalta kuin se todellisuudessa on.

Hallipaikan autollesi voit tarvittaessa lunastaa erillisellä osakkeella.

Asunto Oy Helsingin Emil on moderni ja hyvin hoidettu taloyhtiö, joka on valmistunut vuonna 2019. Yhtiön sisäpihalla sijaitsee viihtyisä oleskelualue ja asukkailla on käytössään käytännölliset yleiset tilat, kuten pesutupa, sauna, kerhohuone ja omat varastotilat. Taloyhtiöllä on valinnainen vuokratontti, myytävän huoneiston tonttiosuuden lunastushinta on noin 37 800 euroa.

Sijainti on kaupunkikodille mitä ihanteellisin! Vain kivenheiton päässä voit nauttia Konepajan erinomaisista kahviloista, ravintoloista sekä laajasta kulttuuritarjonnasta. Monipuolinen kauppakeskus Tripla ja Pasilan juna-asema ovat kävelymatkan vain päässä. Alueen viheralueet ja puistot tarjoavat ihanat puitteet ulkoiluun sekä virkistykseen ja hyvät julkisen liikenteen yhteydet tekevät liikkumisesta helppoa ja vaivatonta.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan tähän kauniiseen kotiin!

Sari Kullberg / Bo LKV

0400-615 557

sari.kullberg@bo.fi

Kiinnostaako tämä kohde?

Ota meihin yhteyttä tai jätä viesti

Sari Kullberg

Sari Kullberg

myyntijohtaja, LKV, KED, partner

Huoneisto

Osakkeet
30361-30760
Hallintamuoto
Asunto-osakeyhtiö
Huoneluku
2h+kt
Kerros/Kerroksia
7/11
Asuinpinta-ala
40,0 m2
Muut tilat
0,0 m2
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alaa ei ole mitattu SFS 5139 standardin mukaisesti. Isännöitsijäntodistuksen mukainen. Yhtiöjärjestyksen mukainen.
Parveke
Lasitettu
Hissi
Taloyhtiössä on hissi
Keittiön kuvaus, lisätiedot ja varustus
Varustus: jääkaappi/pakastin, liesituuletin, induktioliesi (integroitu) mikroaaltouuni, astianpesukone. Työtasot laminaattia. Seinissä maali, lattiassa parketti.
Pesutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Varustus: wc-istuin, peilikaappi, suihku, pesukoneliitäntä, lattialämmitys. Seinissä kaakeli, lattiassa laatta.
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Seinissä maali, lattiassa parketti.
Lukumäärä: 1
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Seinissä maali, lattiassa parketti.
Seinämateriaalit
Maali, kaakeli
Lattiamateriaalit
Parketti, laatta
Kunto
Hyvä

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Yhtiön nimi
Asunto Oy Helsingin Emil
Tontin omistus
Valinnainen vuokrato
Tontin koko
2 226,00 m2
Tontin vuokraaja
Ålandsbanken Tonttirahasto Eri
Tontin vuokrasopimus päättyy
31.12.2046
Käyttöönottovuosi
2019
Rakennusmateriaali
Betoni
Kattotyyppi
Tasakatto
Kate
Bitumikermi
Lämmitysjärjestelmä
Kauko
Energiatodistus
Kyllä
Lisätietoja energiatodistuksesta
Viimeinen voimassaolopäivä 28.8.2029
Energialuokka
C2013
Tehdyt korjaukset ja remontit
2023 Saunan, kerhohuoneen ja pesutuvan sähköinen varausjärjestelmä
2021 Sähköautojen latausvalmiuden rakentaminen
2021 Asennettu lukkosuojalevyt UUV-varastojen oviin 2 kpl.
2020 Asuntokauppalain mukainen vuositarkastuskokous.
2020 Vuositarkastuksen ennakkotarkastus (Eerika Consulting Oy)
2020 Ulkoalueiden kasvuunlähtökatselmus.
Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontit
Kunnossapitotarveselvitys seuraavan viiden vuoden ajalle:
2022- Normaaleja vuosihuoltoja ja -korjauksia.
2022-2024 Rakennuttajan vastuulle kuuluvat vuosikorjaukset.
Kustannuksia myöhemmin aiheuttavat velvoitteet
- Varsinainen yhtiökokous 24.04.2023 myönsi hallitukselle valtuuden määrittää pääomavastikkeen taso tarvittaessa esimerkiksi viitekoron merkittävän muutoksen vuoksi tai lainanlyhennysten alkamisen vuoksi.
- Tonttilunastus: Tontti on osittain yhtiön omistama, osakkailla on vuosittainen lunastusmahdollisuus. Lunastussitoumus tulee antaa viimeistään yhtiökokouksessa, jossa tonttikaupasta päätetään (yleensä kevään varsinainen yhtiökokous). Lunastushinta on sidottu kiinteään 1,6 % prosentin vuosittaiseen arvonnousuun. Arvonnousu lasketaan kuukausittain suhteessa vuotuiseen arvonnousuun siten,
että vuotuinen kokonaiskorotus on edellä mainitut prosentit. Alkuperäinen lunastushinta oli 870,30 euroa/m². Lunastajan maksettavaksi tulevat lunastushinnan lisäksi varainsiirtovero sekä kaupasta aiheutuvat muut kulut, jotka jaetaan lunastajien kesken. Tonttiosuuden lunastanut osakas vapautuu maksamasta tontinvuokravastiketta lunastusta seuraavasta kuukaudesta alkaen. Yhtiön kirjanpitäjän antaman tiedon mukaan lunastus tapahtuu maanvuokrasopimuksen mukaisesti marraskuussa sen jälkeen, kun tonttiosuuden lopullinen lunastushinta on varmistettu (yleensä lokakuun aikana) ja arviolta huoneiston B 64 lunastushinta on noin 37 800 euroa.
Muut rajoitukset
Yhtiön autohalli- ja moottoripyöräpakkoihin kohdistuu yhtiöjärjestyksen 17§ mukaan lunastusoikeus (kts. tarkemmat määräykset yhtiöjärjestyksestä). Osakkeisiin kohdistuvan omistusoikeuden siirryttyä osakkeiden saaja on asunto-osakeyhtiölain 2 luvun 13 §:n 3 momentin mukaisesti velvollinen viipymättä toimittamaan isännöitsijätoimistolle kauppakirjan tms. saantoasiakirjan. Laiminlyönnistä seuraa vahingonkorvausvelvollisuus.

Lainat
6 146 957,98 €
Kiinnitykset
26 510 223,51 €
Isännöitsijä
Kontu Uusimaa, p. 010 739 8990 ja aspa@kontuoy.fi. Isännöitsijä Lauri Mankki.
Kiinteistönhoito
Huoltoyhtiö
Taloyhtiössä muuta
- Sauna, pesutupa, lastenvaunuvarasto, irtaimistovarasto, ulkoiluvälinevarasto, talovarasto, kerhohuone.
- Yhtiö kuuluu osaksi Konepajan alueen yhteisjärjestelysopimusta ja sen liitännäissopimuksia, joissa määritellään kortteleiden 22401 ja 22402 asunto-osakeyhtiöiden rasitteista, kustannusten jaosta ja hallinnosta koskien yhteiskäytössä olevaa autohallia sekä piha-aluetta. Rasitesopimuksen mukaisesti yhtiöllä on kriisiaikana oikeus käyttää naapuriyhtiön, Teollisuuskatu 30, 91-22-401 kellarikerroksessa olevaa VSS-tilaa.

Muita tietoja

Palvelut
Kauppakeskus Mall of Tripla n. 1km ja bussi- ja ratikkapysäkki 100m. Ratikkapysäkille pääsee halutessaan kävelemään suojassa autohallin kautta. K-market 400m ja Lidl Vallilla 400m.
Koulu
Pasilan peruskoulu ja Alppilan lukio 400m
Päiväkoti
Päiväkoti Fredriksberg 650m
Lisätietoa kaavoituksesta
Tiedustelut Helsingin kaupunki; kartta.hel.fi -> aineistot -> kaavoitus ja liikennesuunnittelu. p. 09 310 1673
Vapautuu
Sopimuksen mukaan
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot
- Yhtiön osakeluettelo on siirretty Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään. Ostajan tulee hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta kaupan jälkeen. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan.
- Osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle (isännöitsijätoimistoon) kaikista huoneistoremonteistaan kirjallisesti n. 4 viikkoa etukäteen ennen töiden aloittamista. Töitä ei saa aloittaa ennen taloyhtiön lupaa. Ilmoitusvelvollisuus on laaja ja sen ulkopuolelle jäävät käytännössä ainoastaan maalaus- ja tapetointityöt. Ilmoituksessa tulee olla riittävä selvitys remontista, esim. työselitys, suunnitelmat ja
tekoajankohdat. Valmis lomakepohja löytyy isännöitsijätoimiston internet-sivuilta: www.mtr.fi. Taloyhtiölle tulee antaa kohtuullinen aika käsitellä ilmoitusta. Yhtiöllä on oikeus asettaa työlle valvoja, jonka kohtuullisista kustannuksista vastaa remonttiin ryhtyvä osakkeenomistaja.
- Yhtiön huoneistoparvekkeilla ja huoneistoterasseilla on tupakointikielto.
- Asunto Oy Helsingin Emil on vastustanut rakentamisvaiheen jälkeisen vakuuden automaattista vapautumista saattamalla asia kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi 15.11.2021.

Asumiskustannukset

Hoitovastike
208,00 €/kk (5,20 €/m2)
Rahoitusvastike
1 585,48 €/kk (39,64 €/m2)
Yhtiövastike yhteensä
1 953,48 €
Vesi
18,00 €/hlö/kk
Sauna
10,00 €
Muut maksut / lisätietoa maksuista
- Vesimaksu on ennakko ja tasataan mittarin mukaan
- Käyttösähkö kulutuksen mukaan/ oman sähkösopimuksen mukaisesti
- Kotivakuutusmaksut omien sopimusehtojen mukaisesti
- Varainsiirtovero 1,5 % velattomasta kauppahinnasta
- Hallituksella valtuus periä tarvittaessa enintään kahden kuukauden ylimääräinen hoitovastike
- Huoneistokohtaisia lainaosuuksia on mahdollista lyhentää lokakuussa, osuudet 25%, 50%, 75% ja 100%. Niin kauan kuin muulla kuin perustajaosakkaalla on huoneistoon kohdistuvaa yhtiölainaosuutta jäljellä enemmän kuin 50% huoneiston alkuperäisestä rakennusaikaisesta yhtiölainaosuudesta, tulee yhtiön hallussa olla ao. huoneiston osalta aina vähintään kolmen kuukauden suuruinen pääomavastikevakuus yhtiön pääomavastikesaatavan vakuutena.
- Huoneistoon kohdistuu lunastamaton tonttiosuus (yhtiön kirjanpitäjältä saadun tiedon mukaan n. 37 800 euroa). Tonttiosuus on mahdollista lunastaa vuosittain marraskuussa.
- Kustannustiedot perustuvat viimeisimpään vahvistettuun tilinpäätökseen. Kevään 2024 yhtiökokousta ei ole vielä pidetty, joten vastikemäärät saattavat muuttua yhtiökokouksessa. Isännöitsijältä 19.03.2024 saamamme tiedon mukaan yhtiökokous pidettäneen 12.05.2024 ja alustavat vastikkeet olisivat seuraavat: tontinvuokravastike 4,20 €/m2/kk (eli 168 €/kk), pääomavastike 0,55 €/jyv.os./kk (eli 1 676,95 €/kk), AH-vastike 8 €/osake/kk, muut vastikkeet ennallaan eli huoneiston hoitovastike 5,20 €/m2/kk (eli 208 €/kk).

Hinta

Myyntihinta
91 063,88 € (2 276,60 €/m2)
Velkaosuus
203 936,12 € (5 098,40 €/m2)
Velaton hinta
295 000,00 € (7 375,00 €/m2)
Maksutapa
Käteinen.
Kartta