Etusivu / Uusimaa / Helsinki / Reiherintie 8

Reiherintie 8

Laajasalo, Helsinki | Rivitalo | 3h, k, kph, s, wc, terassi (yj. 3h+k)

Kerrassaan ihastuttava, todella hyvän pohjaratkaisun omaava koti arvostetussa Laajasalossa odottaa uusia asukkaita!

Tervetuloa tutustumaan tähän viihtyisään rivitalokolmioon, jossa on tilava takapiha terassialueella sekä ilmalämpöpumppu viilentämässä kuumia kesäpäiviä.

Tämä kaksitasoinen rivitaloasunto hurmaa jo ensi silmäyksellä. Asunnon vaaleat sävyt luovat harmonisen ja tyylikkään tunnelman, johon on helppo ihastua. Sisääntulokerroksesta löytyvät kodin yhteiset tilat ja yläkertaan on taas sijoitettu makuuhuoneet ja saunaosasto, jonne on mukava mennä rentoutumaan pitkän päivän päätteeksi. Arjen mukavuuksia tuo myös erikseen suunniteltu alakerran wc, joka on omiaan helpottamaan arjen kiireisiä aamuja. Pohjaratkaisu on monen mieleen, sillä keittiö, ruokailutila ja olohuone on samaa tilaa. Olohuoneesta on käynti myös takapihan terassille, joten esimerkiksi kesäiltojen grillailut onnistuvat sujuvasti.

Asunto-Oy Lauri Mikonpojantie 17 on viihtyisä taloyhtiö, joka sijaitsee Helsingin kaupungin vuokratontilla. Tontin vuokrasopimusta on voimassa aina vuoteen 2041 saakka. Lämmitysjärjestelmänä on ekologinen maalämpö. Taloyhtiö koostuu yhteensä 23 huoneistosta. Yhtiön piha-alueella olevassa talousrakennuksessa on pesutupa, kuivaushuone ja askarteluhuone, jotka ovat kaikki osakkaiden yhteisessä käytössä.

Pihapiirissä on paljon tilaa lasten leikeille, ja vehreä oleskelualue kutsuu viettämään rentouttavia hetkiä ulkoilmassa.

Asunnon sijainti on suorastaan ihanteellinen. Tarjolla on merellinen ja puistomainen ympäristö, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnosta aivan kotiovelta. Alueen hyvä liikenneyhteys tarjoaa sujuvaan arkeen tarvittavat palvelut lähietäisyydellä. Kauppakeskus Saari kattavine palveluine löytyy parin kilometrin päästä. Riippumatta siitä, oletko etsimässä rauhallista aluetta lapsiperheelle tai liikenneyhteyksien lähellä olevaa kotia, löytyy tästä koti jokaiselle.

Tule tutustumaan tähän kauniiseen ja toimivaan kotiin – ihastu ja tee siitä oma unelmakotisi. Ota yhteyttä ja varaa oma esittelyaikasi jo tänään!

Kohteen myynti ja lisätiedot:

Eeva Puntala, Bo LKV

asuntomyyjä, partner

050 496 6170 | eeva@bo.fi

Kiinnostaako tämä kohde?

Ota meihin yhteyttä tai jätä viesti

Eeva Puntala

Huoneisto

Osakkeet
88158-94053
Hallintamuoto
Asunto-osakeyhtiö
Huoneluku
3h, k, kph, s, wc, terassi (yj. 3h+k)
Kerros/Kerroksia
1-2/2
Asuinpinta-ala
82,0 m2
Muut tilat
0,0 m2
Lisätietoja pinta-alasta
Mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisesti nykyisten standardien mukaan laskettavasta asuinpinta-alasta. Todellinen asuinpinta-ala voi olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi. Isännöitsijäntodistuksen mukainen. Yhtiöjärjestyksen mukainen.
Liesi
Keraaminen liesi
Keittiön työtasojen materiaali
Laminaatti
Keittiön lattiamateriaali
Laatta
Keittiön seinien materiaali
Maalattu
Kylpyhuoneen varustus
Wc-istuin, suihku, peilikaappi, kiinteät valaisimet, kylpyhuonekaapisto
Kylpyhuoneen lattiamateriaali
Laatta
Kylpyhuoneen seinämateriaali
Kaakeli
WC-tilojen kuvaus
Lukumäärä: 1
Lattiamateriaalit: laatta
Seinämateriaalit: kaakeli
Saunan lattiamateriaali
Laatta
Saunan seinämateriaali
Puu
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lukumäärä: 2
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: maalattu
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lattiamateriaalit: laatta, parketti
Seinämateriaalit: maalattu
Kunto
Tyydyttävä

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Yhtiön nimi
Asunto-Oy Lauri Mikonpojantie 17
Tontin omistus
Vuokrattu
Tontin koko
9 173,60 m2
Tontin vuokraaja
Helsingin kaupunki
Tontin vuokrasopimus päättyy
31.12.2041
Tontin vuokra
17 480,20 €
Käyttöönottovuosi
1977
Rakennusmateriaali
Betoni
Kattotyyppi
Harjakatto, pulpettikatto
Kate
Peltikate
Lämmitysjärjestelmä
Maalämpö, muu
Energiatodistus
Kyllä
Energialuokka
D2018
Tehdyt korjaukset ja remontit
2023: Huoneiston E17 ulkoisen vesivahingon ennallistaminen ja akuutti vauriokohdan paikkaus (julkisivun saumapellitys). Maalämpöpumppujen verkkoaidan rakentaminen pesutupaan. Alkuperäisten linjasulku- ja säätöventtiilien uusinta tarvittavilta osin (lämpö- ja vesijohtoverkosto). Sinkittyjen kylmävesijohtojen suunnittelu ja saneeraustyö huoltorakennuksessa. Huonokuntoisen kylpyhuoneen peruskorjaus (A1). Saumapellitysten tilkeraot ja julkisivuseinän sandwich-rakenteen tuulettuvuuden tutkiminen.
2022: F-talon jätevesipohjaviemärin painehuuhtelu. Elisan laajakaista ja kaapeli-tv. Käyttövesi- ja viemäriputkiston kuntotutkimus.
2021: Maalämpöjärjestelmään siirtyminen.
2020: Huonokuntoisen kylpyhuoneen peruskorjaus (F20). .
2017-2018: Kylpyhuoneiden LVIS-korjaussuunnitelman laadinta.
2017: Kaikkien kylpyhuoneiden kosteuskartoitukset. Huonokuntoisten ikkunoiden ja ulko-ovien korjaustyöt. Kylpyhuoneiden kuntotarkastus.
2016: Pysäköintialueen peruskorjaus.
2015: Ilmanvaihdon äänenvaimentimien asennus katolla. Pysäköintialueen peruskorjauksen suunnittelu.
2014: Yksittäisten huoneistojen, rakenteiden ja tonttialueen kuivanapitokorjaustöitä. Taloyhtiön pihavalaistuksen parantaminen.
2013: Piha-aitojen uusiminen.
2011-2012 Varastojen kattojen pinnoitteen uusiminen.
2012: Postilaatikoston uusiminen. Radon-seurantamittaukset kaikissa huoneistoissa.
2011: Radon-poistoilmapuhaltimien asennus.
2008-2010: Ikkunoiden korjaukset/huoltomaalaukset.
2010: Huoneistopihojen vesipostiventtiilien uusiminen. Piha-alueen kunnostus, tontin piha-alueen kuivatus. Jätehuoneen kunnostus. Radon-mittaus yhdessä huoneistossa. Putkiston kuntotutkimus.
2006: Antenniverkon kunnostaminen.
2007: Kiinteistön kuntoarvio.
2005: Kaikkien rakennusten vesikattojen uusiminen.
2001: Julkisivun saumojen korjaustyö. Pesutuvan pyykinpesukoneen ja kuivausrummun uusiminen.
2000: Puutarhaovet uusittu.
1998: Termostaattipatteriventtiilit asennettu ja lämmönjakoalakeskukset uusittu. Patteriverkosto säädetty.
1992-1993 Varastojen kattoja korjattu.
Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontit
2024: Sinkittyjen kylmävesijohtojen suunnittelu ja saneeraustyö huoltorakennuksessa. Ikkunoiden ja ulko-ovien uusiminen.
2024-2025: Kiinteistön kuntoarvio. Pihateiden pinnoitteen parantaminen. Patteriventtiilien sekä termostaattien uusiminen tarvittavin osin
2025: Elementtisaumojen ja saumapeltien uusiminen/korjaus. Sadevesiviemäreiden painehuuhtelu. Salaojaverkoston painumien korjaus.
2027: Viemäriverkoston seurantatutkimus. Lämpö ja vesijohtoverkoston seurantatutkimus.
Kustannuksia myöhemmin aiheuttavat velvoitteet
Kunnossapitotarveselvityksen liitteen remonttien yhteenlaskettu kustannus on n. 436 000,00 euroa. HUOM! Kustannukset ovat karkeita arvioita, ja voivat todellisuudessa poiketa olennaisestikin toteutuvista kuluista.

Taloyhtiöllä on limiittitili 20 000,00 euroa josta käytetty 0,00 euroa 28.05.2024 päivätyn isännötsijäntodistuksen mukaan.

Ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 29.4.2021, jossa päätettiin maalämpöjärjestelmän hankinnasta. Hanke toteutettiin vuoden 2021 aikana ja se on rahoitettu enintään 15 vuoden pituisella ja 200.000 €:n suuruinen hoitolainalla. Hoitolainaa osakkaat eivät voi maksaa pois.
Lainat
202 871,47 €
Kiinnitykset
625 929,19 €
Isännöitsijä
Reilu Isännönti Antti Lyly
Leikosaarentie 32, 00990 Helsinki
p. 050 550 0941
Kiinteistönhoito
Huoltoyhtiö
Taloyhtiössä muuta
Painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä, Elisa laajakaista, ulkovarasto, pesutupa, mankeli, pesukone, kuivaushuone, askarteluhuone.

Muita tietoja

Lisätietoa kaavoituksesta
Lisätiedot: Helsingin kaupunki p. 09 310 1691
Vapautuu
Sopimuksen mukaan
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot
Taloyhtiön osakerekisterin ollessa siirrettynä sähköiseen osakehuoneistorekisteriin on suositeltavaa, että myyjä ja ostaja lisäävät kauppakirjan liitteeksi valtakirjan, jossa ostaja valtuutetaan käyttämään huoneiston äänioikeutta yhtiökokouksissa, kunnes osakeryhmän siirtomerkinnät on virallisesti rekisteröity sähköiseen osakerekisteriin.

Huoneiston muutostyöhankkeisiin voi kuitenkin ryhtyä vasta, kun osakeryhmän siirtomerkinnät on virallisesti rekisteröity. Valtakirjalla tehtäviä muutostyöilmoituksia ei voida käsitellä. Muutostyöt vaativat aina hyväksytyn muutostyöluvan ja mahdollisuuden yhtiölle valvoa hanketta. Muutostöistä aiheutuvat kustannukset ja kunnossapitovastuu kuuluvat aina osakkaalle, ellei niitä voida osoittaa kuuluvaksi taloyhtiön kunnossapitovastuulle tai yhtiöjärjestyksessä määritellä toisin. AOYL 4. ja 5. luku.

Asumiskustannukset

Hoitovastike
369,00 €/kk (4,50 €/m2)
Rahoitusvastike
209,88 €/kk (2,56 €/m2)
Yhtiövastike yhteensä
578,88 €
Vesimaksun peruste
Sisältyy vastikkeeseen
Muut maksut / lisätietoa maksuista
Autopaikka sekä vesimaksu sisältyvät vastikkeeseen.

Korjausvastike 2,20 €/m2/kk. Korjausvastike on osa hoitovastiketta, jolla osittain rahoitetaan yhtiön vuosikorjauksia.
Korjausvastikkeella kerätyt rahat eivät ole osoitettu / ns. korvamerkitty mihinkään erillistä hanketta varten.

Taloyhtiön osakeluettelo on siirretty huoneistotietojärjestelmään. Ostajan tulee hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta kaupan jälkeen. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan.

Hinta

Myyntihinta
323 034,23 € (3 939,44 €/m2)
Velkaosuus
965,77 € (11,78 €/m2)
Velaton hinta
324 000,00 € (3 951,22 €/m2)
Maksutapa
Käteinen.
Kartta