Etusivu / Uusimaa / Helsinki / Kapteeninkatu 8-10

Kapteeninkatu 8-10

Ullanlinna, Helsinki | Kerrostalo | 2h, kk, kph

Kaunis läpitalon kaksio ihanassa Ullanlinnassa!

Astuessasi tähän kauniiseen huoneistoon vaikutut mahtavasta yli kolmen metrin huonekorkeudesta. Asunnon pinnat ovat kauttaaltaan hyvässä kunnossa. Olohuoneessa on kaksi isoa ikkunaa, jotka luovat valoisan kokonaisuuden. Kaunis ja upea kakluuni, vaaleat lautalattiat ja syvät ikkunalaudat tuovat oman tunnelman tähän kotiin.

Makuuhuone on rauhalliselle ja vehreälle sisäpihan puolelle. Säilytystilaa on runsaasti. Makuuhuoneessa on koko seinän leveydeltä liukuovikaapistoa. Lisää säilytystilaa on eteisen korkeissa kaapeissa sekä asunnon käytössä olevassa kellarikomerossa.

Keittiötila on kompakti, jossa on kaikki tarpeellinen. Keittiössä kätevä puolipyöreä puutaso, joka soveltuu hyvin esim. aamiaispöydäksi ja hiljattain asennettu uusi induktioliesi sekä astianpesukone. Kylpyhuoneessa on allastason alla pyykinpesukone ja lasitiilien läpi tulee kivasti valoa.

Omalla isolla tontilla sijaitseva Asunto-osakeyhtiö Eira-Maja on kahdessa osassa rakennettu ja kahden eri suunnittelijan piirustuksin toteutettu. Kapteeninkatu 8-10 kulma on rakennusmestari Paavo Björkin käsialaa ja se on valmistunut v. 1906. Taloyhtiössä on mm. putkisaneeraus tehty v. 2006 ja huoneistojen ikkunat uusittu v. 2015.

Loistava sijainti Kaivopuiston läheisyydessä. Kävelyetäisyydellä on hyvät julkiset liikenneyhteydet, trendikkäät kahvilat, ravintolat, putiikit sekä merenranta.

Tervetuloa uuteen kotiin lähelle upeita puistoja ja merta!

Myynti ja esittelyt:

Maarit Niemelä, kiinteistönvälittäjä, LKV, KiLEAT

040 166 0248 | maarit@bo.fi

Harkitsetko oman asuntosi myyntiä? Mielelläni autan sinua kodinvaihdossa. Ota yhteyttä ja pyydä minut sitoumuksetta maksuttomalle arviokäynnille.

Kiinnostaako tämä kohde?

Ota meihin yhteyttä tai jätä viesti

Riikka Erkkilä

Riikka Erkkilä

kiinteistönvälittäjä LKV, OTM, EMBA, partner

Huoneisto

Osakkeet
87-88
Hallintamuoto
Asunto-osakeyhtiö
Huoneluku
2h, kk, kph
Kerros/Kerroksia
2/3
Asuinpinta-ala
52,9 m2
Muut tilat
0,0 m2
Lisätietoja pinta-alasta
Ei tarkistusmitattu. Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisen ja rakentamisaikaisen mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneiston todellinen pinta-ala voi siis olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi. Toimeksiantajan ilmoittama. Yhtiöjärjestyksen mukainen. Isännöitsijäntodistuksen mukainen.
Näkymät
Läpitalon huoneisto, makuuhuone sisäpihan puolella.
Hissi
Taloyhtiössä on hissi
Keittiön kuvaus, lisätiedot ja varustus
Välitila keittiössä: laatta.
Liesi
Sähköliesi, muu liesi/uuni
Keittiön työtasojen materiaali
Puu, laminaatti
Keittiön lattiamateriaali
Lauta
Keittiön seinien materiaali
Maalattu, lasikuitutapetti
Pesutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Pyyhekuivain/rättipatteri kph:ssa.
Kylpyhuoneen varustus
Pesukone, pesukoneliitäntä, lattialämmitys, wc-istuin, suihku, peili, kiinteät valaisimet, kylpyhuonekaapisto
Kylpyhuoneen lattiamateriaali
Laatta
Kylpyhuoneen seinämateriaali
Kaakeli
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Mh:ssa liukuovikaapistot.
Lattiamateriaalit: lauta
Seinämateriaalit: maalattu
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lattiamateriaalit: lauta
Seinämateriaalit: maalattu
Muut tilat
Eteinen: lattia: lauta, maalattu. Seinät: maalattu. Kaapistot.
Muutostyöt huoneistossa
Keittiö uusittu 2005-2006. Maalaus-, sähkö- ja putkitöitä 2011.
Kunto
Hyvä
Takka
Alkuperäinen takka, ei käytettävissä kts. yhtiöjärjestys 18 §.
Takkatiedot
Muu

Kiinteistö- ja yhtiötiedot

Yhtiön nimi
Asunto-osakeyhtiö Eira-Maja
Tontin omistus
Oma
Tontin koko
2 493,00 m2
Käyttöönottovuosi
1906
Rakennusmateriaali
Tiili
Kattotyyppi
Harjakatto
Kate
Pelti
Lämmitysjärjestelmä
Kauko, muu
Energiatodistus
Kyllä
Energialuokka
F2013
Tehdyt korjaukset ja remontit
2022 A38 ja B39 ullakkoasuntojen kannakoinnit, laajakaistaliittymän päivitys valokuituyhteydeksi, perusnopeus 10/10 Mb/s, DNA, katon/yläpohjan ja ullakkoasuntojen rakennusprojektin virheiden ja puutteiden korjausten toteutusurakka. 2021 pihapuiden tulevaisuuden selvitys, tuuletusparvekkeiden kuntotarkastus, piharakennuksen vesikaton huolto. 2020-2021 julkisivujen ja tuuletusparvekkeiden paikkakorjaukset. 2020 katon/yläpohjan ja ullakkoasuntojen rakennusprojektin virheiden ja puutteiden korjausten toteutussuunnittelu. 2019 väestösuojan kaapistojen uusiminen, leikkipaikka-alueen uusiminen (uudet telineet), 4-6 G 41 kosteusvaurioiden tutkimus ja korjaussuunnittelu, kosteusvaurio seinässä 20 C 16 tutkimus tehty korjaus suunniteltu, A4-6 A5/A38 kosteusvaurioiden korjaus, pihapuiden huoltoleikkaus, piharakennuksen katon pesu ja rännien korjaus, tiivistystutkimukset ullakkoasunnoissa (on vielä kesken), piharakennuksen vintin tuuletuksen lisäys, saunojen korjauksia, palokatkot kellarissa, rännien saattosulautuksen korjaus, parvekeovien huolto ullakkoasunnoissa (ne jotka tarvitsivat huoltoa), ullakkohuoneistojen yksittäisten ikkunoiden korjaustyöt 4-6 B 39, B 40 ja G 42, ilmanvaihdon parantaminen kylpyhuoneissa, asuntojen kuntotutkimus, kosteusvaurioiden korjaus 4-6 F 26 ja B7B, kellari- ja pihan vedenpoistopumput korjattu ja uusittu, salaojaselvitys ja suunnitelma 4-6 piha-alueelle, julkisivujen rappauskorjaus. 2018 IV kanavien kartoitus ja puhdistus, ullakon koekorjaus huoneistossa 4-6 B 39, pihan kunnostus. 2017 pihan portin uusiminen, märkätilojen/kylpyhuoneiden kuntotutkimukset, katon/yläpohjan ja ullakkoasuntojen ikkunoiden takuukorjaukset. 2016 porraskäytävien tammisten ulko-ovien kunnostus, Pietarinkadun/Kapteeninkadun kulmauksen osan katon maalaus, taloyhtiön asunnon kunnostus, pelastussuunnitelman päivittäminen, pihapuiden hoitoleikkaukset. 2015 katon sulatuskaapelit, huoneistojen ikkunat uusittu, patteriverkoston pesussäätö, julkisivujen osittainen kunnostus ja paikkaus, eteläpääty, porraskäytävien ikkunat ja ovet, julkisivujen kuntotutkimus, julkisivujen ja parvekkeiden kuntokartoitus. 2014-2015 vesikaton sulatusjärjestelmä, saattolämmityksen kaapelointi. 2014 Pietarinkad/Kapteeninkad kulmauksen osan vesikaton korjaus. 2009 peltikaton maalaus, julkisivun korjausmaalaus, hissien valmistuminen. 2008 väestösuojan rakentaminen, kahden uuden talosaunan valmistuminen, ullakkorakentaminen. 2006 putkisaneerauksen II-vaihe. 2004 putkisaneeraus ja pohjakerroksen kunnostus.
Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontit
Hallituken kunnossapitotarveselvitys 2023-2028:
2022-2023: Eteläpäädyn sisäpihan Kapteeninkadun ja Kapteeninkujan salaojituksen kunnostaminen ja pumppaamon asennus. 4-6 F26/B7b alapohjan korjaustyöt. B40, G41 ja G42 ikkunoiden ja seinien kosteusvauriokorjaukset.
2022-2025: Katon/yläpohjan ja ullakkoasuntojen rakennusprojektin virheiden ja puutteiden korjausten toteutusurakka ja määräajoin tehtävät yläpohjaan kohdistuvat selvitykset. Ryhdytään valmistelemaan hankesuunnitelmaa ullakkohuoneistojen puuttuvien palokatkojen korjaamiseksi. (Hankesuunnitelman sisältö: korjauksen laajuus, kustannukset, lupa-asioiden selvittäminen). Tuuletusparvekkeiden kuntoseuranta.
2023: Pihapuiden kuntokartoitus. 2024: Pihasuunnittelu.
2025: Huoneistojen ulko-ovet (4-6 G rappu), huoltomaalaus ja -kunnostus ja/tai uusiminen. Julkisivujen kunnostaminen. Lukituksen uusiminen. Porraskäytävien huoltomaalaus.
Lainat
3 359 070,35 €
Kiinnitykset
6 216 731,87 €
Isännöitsijä
Isännöitsijätoimisto Westerstråhle & Co. | Olli Väistö
Vuorikatu 16 A 11, 00100 Helsinki
09 170041 | asikaspalvelu@isw.fi
Kiinteistönhoito
Huoltoyhtiö
Yhtiön tilat ja varustelu
Sauna, urheiluvälinevarasto, väestönsuoja, kaapeli-tv, huoneistokohtaiset varastot.

Muita tietoja

Palvelut
Kaivopuiston kala n. 0,2 km, Alepa n. 0,2 km, K-Market Pietari n. 0,4 km, R-kioski n. 0,2 km. Viiskulman terveysasema n. 0,8 km. Kirjasto n. 1,1 km. Kaivopuisto n. 0,5 km, Cafe Carusel n. 0,5 km, Minigolf Kaivopuisto n. 0,5 km, Eiranranta n. 0,8 km.
Koulu
Tehtaankadun ala-aste n. 0,3 km, Eiran aikuislukio ja peruskoulu n. 0,4 km.
Päiväkoti
Useita n. 1 km säteellä.
Lisätietoa kaavoituksesta
Tiedustelut: Helsingin kaupunki, www.hel.fi
Vapautuu
Kaupoilta/sop.mukaan
Lisätietoa palveluista
Taloyhtiöllä on liikehuoneistojen lisäksi kaksi toimistotilaa ja yksi varasto.

Ylimääräinen yhtiökokous 19.1.2023: Päätettiin myöntää hallitukselle valtuus nostaa lisälainaa (nyk. HL9) salaojituksen ja F26/B7b asuntojen pohjarakenteiden korjauksien loppuun saattamiseksi enintään 650 000 € sekä hankkia ja pantata yhtiön tontteihin rahalaitoksen vaatima määrä panttikirjoja. Ylim. yhtiökokous päätti, että hallitus saa käyttää varoja tarvittaessa muiden, aikaisemmin hyväksyttyjen korjaushankkeiden viimeistelykulujen kattamiseksi.

Yhtiökokous päätti 15.6.2023 vars. yhtiökokouksessa: Hoitolainojen HL 6-8 (nyk. PO 9) konvertointi, yht. 1 000 000 €. Muodostettava pääomavastike (Pov 9) nro 9 ensimmäisenä vuonna (2023) 3,46 €/m2/kk. Päätettiin valtuuttaa hallitus nostamaan enintään 500.000,00 euron lainan ylä- ja alapohjan korjausten loppuun saattamista varten ja pantata lainan vakuudeksi tarpeellinen määrä panttikirjoja.
Hallitukselle myönnettiin valtuudet periä 1kk ylimääräinen hoitovastike, joka on sisällytetty hoitobudjettiin.

Ylimääräinen yhtiökokous 04.10.2023: Päätettiin hallituksen esityksen mukaan laskea rahoituslaina nro 9 vastike 1.1.2024 alkaen 1,45 €/m2/kk.
Päätettiin antaa hallitukselle valtuudet nostaa enintään 720 000 euron laina (lisärahoitus) yläpohjan korjausten (huoneistot G41, G42 ja B40) loppuunsaattamista varten sekä pantata lainan vakuudeksi tarpeellinen määrä panttikirjoja.
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot
Ylim. yhtiökokous 1.2.2024 päätöksiä: Päätetään hoitolainan 150 000 € nostamisesta taloyhtiön talouden tasapainottamiseksi ja pantata yhtiön tontteihin rahalaitoksen vaatima määrä panttikirjoja. Hoitolaina käsitellään taloyhtiön hoitobudjetissa 10 v. laina-ajalla, ja sitä ei jyvitetä taloyhtiön osakkaille.
Yhtiön luotolliset pankkitilit:
Nordea käyttötili, limiitin määrä 16 818,79 €, käytetty 0,00 €
OP käyttötili, limiitin määrä 53 181,21 €, käytetty 0,00 €
OP limiittitili (yyk 19.1.2023 lainavaltuutus) limiitin määrä 650 000 €, käytetty 650 000 € per 31.12.2023.
Yhtiöjärjestyksessä on erikseen mainittu taloyhtiön lainat, jotka jäävät hoitolainoiksi ja joista kaikki osakkaat yhteisesti vastaavat.

Yhtiöjärjestys 18:s pykälä. Osakkaan suorittaessa asunto-osakeyhtiölain 77 pykälän nojalla huoneistossaan sellaisia muutostöitä, jotka saattavat vahingoittaa kiinteistön rakenteita ja jotka edellyttävät hallituksen lupaa, on osakkaan esitettävä hallituksen edellyttämät muutostyötä koskevat suunnitelmat. Hallitus voi asettaa luvan ehdoksi sen, että osakkaan suorittamaa työtä valvoo asiantunteva valvoja. Kts. tarkemmin yhtiöjärjestys 18§, osakkaan kunnossapitovastuu.

Asumiskustannukset

Hoitovastike
306,82 €/kk (5,80 €/m2)
Rahoitusvastike
52,90 €/kk (1,00 €/m2)
Muu vastike
1,59 €
Yhtiövastike yhteensä
361,31 €
Vesi
20,00 €/hlö/kk
Muut maksut / lisätietoa maksuista
Jokaisesta huoneistosta maksetaan aina vähintään yhden henkilön mukainen vesimaksu.
Muu vastike: Lainanhoitovastike, josta maksetaan HL4 korot ja lyhennykset. Saunamaksu 25,00 €/kk. Käyttösähkö kulutuksen mukaan. Kotivakuutus omien sopimusehtojen mukaisesti.

Taloyhtiö on siirretty huoneistotietojärjestelmään ja ostajan tulee hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan.

Ostaja maksaa varainsiirtoveroa 1,5 % velattomasta kauppahinnasta.

Hinta

Myyntihinta
471 975,19 € (8 922,03 €/m2)
Velkaosuus
6 024,81 € (113,89 €/m2)
Velaton hinta
478 000,00 € (9 035,92 €/m2)
Maksutapa
Käteinen.
Kartta