Luotsilinna Katajanokka

Luotsilinna

Asunto Oy Helsingin Luotsilinnan upeat ja ainutlaatuiset arvohuoneistot sijaitsevat Katajanokalla, Helsingin parhaalla paikalla, merellisessä ympäristössä Kauppatorin ja huvivenesataman läheisyydessä. Arkkitehtitoimisto Gesellius-Lindgren-Saarisen suunnittelema uniikki, art nouveau -tyylinen arvorakennus on rakennettu alun perin vuonna 1898. Rakennus on peruskorjattu alkuperäistä henkeä kunnioittaen yksilöllisiksi arvohuoneistoiksi osaavien arkkitehtien räätälöityjen suunnitelmien mukaisesti yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa.

Palvelumme lyhyesti

Luotsilinna ruokailuhuone

Rakennustaiteen merkkiteos

Huoneistot on saneerattu historiaa kunnioittaen. Huonetilat ovat korkeita, katot koristeltuja ja kaikki yksityiskohdat tarkkaan harkittuja. Kaikissa ratkaisuissa on huomioitu rakennuksen erityinen rakennushistoriallinen luonne sekä sen ainutlaatuisuus.

luotsikatu katto-ornamenttii

Tarkkaan harkitut yksityiskohdat luovat huoneistoille arvokkaat puitteet ja viihtyisän tunnelman. Rakennuksen sisätiloissa on säilynyt upeita yksityiskohtia muun muassa alkuperäisiä ovia, ikkunoita, katon ja seinien yläosien koristeluja sekä Suomessa harvinaisia metallilevyyn stanssattuja, koristeellisia alakattoja. Peittomaalattujen alakattopintojen koristelu vaihtelee huoneesta toiseen. Myös rappukäytävä on konservoitu pieteetillä.

Ainutlaatuinen ullakkoratkaisu

Ullakolle suunniteltu arvohuoneisto on poikkeuksellinen taidonnäyte modernista ullakkorakentamisesta. Huoneisto on toteutettu niin sanotusti tila tilaan -ratkaisuna. Huoneiston lasiset ulkoseinät on rakennettu ullakon vanhojen tiiliseinien sisäpuolelle. Lasiseinien takaa voi ihailla alkuperäisiä, puisia kattorakenteita sekä holvi-ikkunoita. Lasitettu terassi ja makuuhuoneen miniparveke antavat kokonaisuudelle upean lisäsäväyksen.

Luotsilinna ullakkohuoneisto parveke

Lasin ja alkuperäisen ulkoseinän väliin on jätetty kylmä ullakkotila, joka on valaistu epäsuorasti. Vanhat ullakkotilan ulkoseinät ovat osittain muurattuja punatiilisiä seiniä ja osin vinoja puisia kattorakenteita pilari- ja palkkirakenteineen. Kadun puolen vanhat ikkunat ovat vaihtelevan muotoisia, koristeellisia ullakkoikkunoita.

Jenni Kilgast

Jenni Kilgast

kiinteistönvälittäjä LKV, KED, YTM, sisustussuunnittelija, partner