Maistuva mustikkapiirakka – resepti

Satokausi on parhaimmillaan ja luonto tarjoaa mitä herkullisimpia antimia ruoanlaittoon ja herkutteluun. Klassinen mustikkapiirakka on ikisuosikki loppukesän herkku ja helppoudeltaan myös vaivaton toteuttaa kahvipöytään nautittavaksi.

Maistuva mustikkapiirakka

Muropohja

100g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Ripaus vaniljasokeria

Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.  Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista. Sekoita leivinjauhe sekä vaniljasokeri vehnäjauhojen sekaan ja lisää pikkuhiljaa taikinaan. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte

3 dl metsämustikoita

200g kermaviili (1 purkki)

2 kananmunaa

1 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle ja valmista täyte. Sekoita kermaviili, kananmunat ja sokeri kulhossa. Mausta vaniljasokerilla. Kaada täyteseos piirakan päälle ja laita uuniin kypsymään. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 25-30 minuuttia, kunnes reunat saavat kullanruskean värin. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile ja nauti vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.