Paras kokonaisuus asuntosijoittajalle

Sijoitusasunnon markkinoinnissa on kyse kohteen kysynnän maksimoinnista tehokkailla toimenpiteillä. Kun oikea ostaja löytyy, niin pankissa kätellään paras mahdollinen kauppahinta.

Teksti Roni Arvonen, Kati Rasku | Kuva Mikael Pettersson

Asuntosijoittamisessa raha on erittäin tärkeää. Välityspalkkiokin on sijoitus, jolle halutaan laadukasta vastinetta. Ammattisijoittaja tarkastelee asuntoa eri tavalla kuin ensimmäistä asuntoaan ostava. Usein sijoitusasunto kuitenkin ostetaan myös tunteella.

Asuntosijoittajia ovat yksityishenkilöt, yritykset, säätiöt sekä muut erinäiset yhteisöt. Sijoitusasunnon omistusajalta odotetaan mahdollisimman paljon arvonnousua ja/tai kassavirtaa. Pienet yksiöt ja kaksiot ovat sijoittajista kiinnostavimpia.

Sijoitusasunnon kauppahintaan vaikuttaa asuntomarkkinoiden kysyntä ja tarjonta. Kysyntää saadaan, kun asunto esitellään houkuttelevana ja sen mainonta kohdistetaan oikeaan kohderyhmään. Tehokkaan markkinoinnin sekä myyntityön tuloksena on lyhyt myyntiaika ja korkein mahdollinen myyntihinta.

Bo LKV:n palvelukonsepti sopii täydellisesti asuntosijoittajille. Esimerkiksi Sneak Peek -palvelu listaa uudet myyntikohteet jo ennen kuin ne ilmestyvät asuntoportaaleihin. Silloin kohde tulee potentiaalisten ostajien tietoon heti asunnon myyntitoimeksiantosopimuksen vahvistuttua. Osa asunnoista esitellään vain rekisteröityneille asiakkaille ilman julkista markkinointia.

Ammattivalokuvaajan ottamat sisustukselliset kuvat saavat pienenkin asunnon parhaat
puolet esiin kauppahintaa maksimoivalla tavalla. Kun myydään vuokrattua asuntoa, niin huolehditaan siitä, ettei vuokralaisen henkilökohtainen omaisuus näy myynti-ilmoituksissa.

Kalustettujen tai virtuaalikalustettujen asuntojen myynti on tätä päivää. Tyhjän asunnon tilojen käyttömahdollisuuksien hahmottaminen on monelle hankalaa.

Asunnon välityspalkkio palveluineen on verovähennyskelpoinen sijoitus. ♦

__

Lisää kiinteistönvälityksestä ja Bo:n maailmasta uudessa Bo Living 2/2019 -lehdessä!