SILKKITEHTAAN SYLEILYSSÄ

Puolivuotisen olemassaolonsa aikana Bo:n Vantaan toimisto on ehtinyt herättää ihastusta kerta toisensa jälkeen. Toimistoa on tituleerattu ei vain Vantaan, vaan jopa Suomen kauneimmaksi toimistoksi. Oli miten oli, suunnittelijamme ovat jälleen onnistuneet luomaan täysin Bo:n näköisen toimiston, jossa viihtyvät niin vieraat kuin omakin väki.

Alkuvuodesta 2019 avattu Bo Vantaan toimisto sijaitsee Tikkurilassa, vanhan silkkitehtaan pieteetillä kunnostetuissa tiloissa. Keravanjoen rantamaisemissa, tiedekeskus Heurekaa vastapäätä kohoava teollisuusmiljöö on vuosikymmenien ajan elävöittänyt Tikkurilan maisemaa.

Tehdaskompleksin rakentaminen alkoi 1930-luvulla, jolloin paikalle perustettiin Tikkurilan Silkkitehdas. Teollisen toiminnan hiipuessa rakennukset toimivat pienyrittäjien, taiteilijoiden sekä erilaisten yhteisöjen tiloina. Rakennusten peruskorjaus aloitettiin vuonna 2017. Historiallisesti arvokkaan Tikkurilan Silkin alueesta on hyvää vauhtia kehittymässä moderni kaupunkikortteli, joka tulee tarjoamaan monipuolisen yhdistelmän palveluja, tiloja, työpaikkoja sekä koteja.

Päätös perustaa toimisto Tikkurilan Silkkiin tehtiin ennen ensimmäisten tilojen valmistumista. “Upea raakana oleva tila, josta oli mahdollisuus muokata juuri Bo:n tarpeisiin sopiva toimisto”, kuvailee sisustussuunnittelija Sanna Luhaniemi ensivaikutelmiaan vieraillessaan rakennustyömaalla.

Korkea ja valoisa toimisto on rakennettu vanhaan tehdassaliin. Luhaniemi ja niinikään suunnittelusta vastannut Peeta Peltola halusivat säilyttää tilan tunnelman sekä antaa tilaa alkuperäisille elementeille, kuten betonilattialle. Huikea huonekorkeus pääsee hyvin oikeuksiin avokonttorissa, jossa neuvottelutila on rajattu täysikorkealla lasiseinällä.

Kalusteiden materiaaleiksi ja väreiksi valittiin lämpimiä ruskeita, luonnollisia sävyjä sekä puuta. Tunnelmaa pehmentää kauniisti laskeutuvat verhot, jotka rajaavat tilaa kätkemällä taakseen kopiokoneen sekä varaston. Verhot, kiinnitystarvikkeet ja ripustus hoitui Eurokankaan toimesta. 

Sisääntulon yhteydessä olevassa rennossa lounge-tilassa suomalaista muotoilua edustavat Syfcon muhkea Marshmallow-sohva sekä käsityönä valmistettu Wooden sohvapöytä. 

Neuvottelutilan keskipisteenä on Lumenton mittatilaustyönä valmistettu pöytä, jonka kansi on tehty tammilankuista. Mustaksi maalattu runko on vankkaa terästä. Pöytä on pidennetty versio Lumenton Aasla -ruokapöytämallista. Tunnelmaa neuvottelutilaan antaa 

 101 Copenhagenin upea Drop-kattovalaisin. Saman valmistajan Dusk-pöytävalaisin on kuin veistos.  

Työpisteet on sijoitettu suurten ikkunoiden yhteyteen. Muuton okran väriset Fiber -työtuolit sopivat muodoltaan ja väriltään täydellisesti näyttävään avotilaan. 

Säilytystilaa on runsaasti. Toimiston takaosan kaapisto on koottu Ikean Metod-keittiösarjan seinäkaapeista. Kaapiston ovet ja kansilevyt on toteutettu saman sarjan tammisilla Ekestad-ovilla ja -peitelevyillä.

Mustat keittiökalusteet antavat kontrastia muuten vaalean pehmeille sävyille. Keittiön yhteydessä olevan ruokailutilan seinää koristaa Anouk Studion taidejuliste, joka on tulostettu Charlotte Taylorin teoksesta. 

Toimistossa yhdistyy inspiroiva teollisuusarkkitehtuuri sekä yksityiskohtineen harkittu sisustus. Harmonisen tyylikkäässä toimistossa on viihtyisää ja sinne on mukava tuoda myös asiakkaita.

Toimiston suunnittelu: Sanna Luhaniemi ja Peeta Peltola
Kuvat: Mikael Pettersson