Etusivu / Uusimaa / Helsinki / Pohjoinen Hesperiankatu 35 C 95

Pohjoinen Hesperiankatu 35 C 95

Taka-Töölö, Helsinki | Kerrostalo | 1h+avok+parveke

Helsinkiin nousee äärimmäisen harvoin kansainvälisen huippuarkkitehdin suunnittelemia asuintaloja.

Juuri nyt Töölön parhaalla paikalla, merenrannan tuntumassa, on rakenteilla Kiasman arkkitehdin Steven Hollin suunnittelema veistoksellinen kerrostalo. Tämä talo valetaan paikan päällä, mikä on nykyisin äärimmäisen harvinaista suomalaisessa asuinkerrostalorakentamisessa. Huoneistojen perus-huonekorkeus, 2,9 metriä, on myös hyvin poikkeuksellinen uudiskerrostalossa.

Arkkitehti Steven Holl tunnetaan rakkaudestaan valoon, luontoon ja sen moninaisiin muotoihin. Tunnetuin hänen töistään Suomessa on Nykytaiteen museo Kiasma. Nyt Hollin kansainvälinen huippuarkkitehtuuri tekee paluun Helsinkiin, kun Meander-talo on rakenteilla Töölössä, Taivallahden rantaan. Rakennuksessa Hollin vahva visio veistoksellisuudesta ja käytännöllisyydestä yhdistyy Newil&Baun asukaskeskeiseen toteutukseen, jossa myös asukkaiden palvelut viedään uudelle tasolle. Meanderissa tämä näkyy vaikuttavana, korkeana sisääntuloaulana, osakkaiden yhteisenä elokuvateatterina, viinitupana ja miellyttävänä saunaosastona sekä joogahuoneena.


Asunto C 95:
Asunnon funktionaalisuus ja esteettisyys yhdistyvät kokonaistaideteokseksi tässä ihanassa kodissa. Koko leveän huoneiston levyinen parveke ja sen suuri päätyikkuna lasiliukuovineen antaa asunnolle huomattavasti lisää tilan tuntua. Ratkaisu, jossa parveke on suojattu lasijulkisivun taakse antaa mahdollisuuden pitää liukuovia auki vielä pitkälle syksyyn.

Märkätilat, eteinen ja keittiö suurta ikkunaa vastapäätä, jolloin ikkunaseinä jää vapaaksi. Laadukkaassa keittiössä luonnollisesti integroidut astianpesukone ja jääkaappipakastin. Mukavan tilava kylpyhuone, jossa tilaa pesutornille. Pesutorni kauniisti piilossa verhon takana. Tyylipuhdas seinä-wc. Suihkussa kauniina yksityiskohtana linjakaivo seinän vierellä. Makuuhuoneen ikkunaseinän liukuoviratkaisu antaa olohuoneelle lisätilaa ja näkymälinjoja ulos. Kaikissa asunnoissa lattialämmitys ja -viilennys.

Meanderin suunnittelun alkupiste on asuntojen otollisten näkymäsuuntien sekä erilaisten, mittakaavaltaan sopusuhtaisten pihatilojen muodostaminen. Vaikuttavat kaarteet ovat syntyneet juuri samalla tavalla kuin talon mutkille nimensä antanut joki. Rakennus on kaartunut sisäisen funktion ympärille ja muodon orgaaninen kauneus on seurausta tästä.


Yhteistilat vailla vertaa:
Newil&Bau-talon sisäänkäynnillä on aina vastassa näyttävä ja yksityiskohtaisesti suunniteltu sisääntuloaula, joita Meanderissa on peräti kolme. A-portaan yhteistilassa Meanderin asukkaat voivat järjestää juhlia ja erilaisia tilaisuuksia. A-portaassa sijaitsee myös saunaosasto terasseineen. Lisäksi asukkaita palvelevat juhla- ja etätyöskentelytila ja joogasali. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy myös N&B-taloista tuttu arkieteinen kurasuihkulla ja pyöränhuoltopisteellä sekä yhteiskäyttöpolkupyörät ja säilytyspisteet ruokatilauksille.

Viinikellari, elokuvateatteri ja 67 sähkölatausvalmiudella varustettua autopaikkaa:
Toiminnot ulottuvat maan alle, jonne louhitaan 67-paikkainen, sähkölatausvalmiuksilla varustettu autohalli yhteiskäyttöautoineen. Maan alla sijaitsevat myös taloyhtiön oma elokuvateatteri sekä viinikellari.


Piha:
Meanderin pihasuunnitelman keskeisimmät lähtökohdat ovat rakennuksen kanssa keskustelevat, ihmisen mittakaavassa hahmottuvat linjat ja halu tarjota erilaisia rauhoittumispaikkoja kaupunkiarjen keskelle. Myös helppohoitoisuus on otettu huomioon.

Piha on hyvin puistomainen ja tarjoaa sekä pitkiä näkymälinjoja että erilaisia intiimejä levähdyspaikkoja. Vaikka pihalla olisi paljonkin väkeä, sieltä voi löytää oman rauhallisen paikkansa puun alta tai nurmikolta, auringosta tai varjosta.

Kerromme mielellämme lisää tästä ainutlaatuisesta rakennuksesta!
Räätälöidyt kampanjaedut pieniin asuntoihin (1–2h), perheasuntoihin (3–4h), sekä Rahoitustarjous. Lisätietoja etuuksista saat välittäjiltä.

Niko Karhu
kiinteistönvälittäjä LKV
niko.karhu@bo.fi
+358 40 500 2789
https://bo.fi/henkilo/niko-karhu/

Mikko Ranta
kiinteistönvälittäjä LKV, Partner
mikko.ranta@bo.fi
+358 40 547 8937
https://bo.fi/henkilo/mikko-ranta/

Kiinnostaako tämä kohde?

Ota meihin yhteyttä tai jätä viesti

Mikko Ranta

Mikko Ranta

kiinteistönvälittäjä LKV, partner

Huoneluku
1h+avok+parveke
Kerros/Kerroksia
3/8
Parveke
Kyllä
Asuinpinta-ala
22.50
Osakkeet
65556-65780
Lisätietoja huoneistosta
YLEISILME
Valoisa ja neutraali White-teema puhuttelee puhtaalla yksinkertaisuudellaan. Sävy sävyyn maalatut keittiökalusteet, kiintokalusteet ja seinät antavat yhtä lailla tilaa leikitellä sisustuksella, kuin toteuttaa tyylikästä minimalismia. Vaaleat sävyt luovat tiloihin erityistä keveyttä.

LANKKUPARKETTI
Lankkuparketissa puun luonnollinen kauneus ja lämpö tuo asuntoon kodikkaan tunnelman. Puun laatu, mattalakattu pinta sekä lattian materiaalin kestävyys tekevät lattiasta helppohoitoisen ja pitkäikäisen. Puulaji on Saarni, jota käytetty myös rakennuksen arkkitehtuurissa luoden tasapainoisen kokonaisuuden.
.
Keittiön kuvaus, lisätiedot ja varustus
Raikkaan vaalea värimaailma luo keittiöön rauhaa. Kolmesta sävystä valittava laadukas kompaktilaminaattitaso toimii keittiön vakiovarusteena. Lisähintaan saatavilla oleva kvartsikivitaso tuo keittiöön lisää särmää sitä kaipaavalle.
Pesutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Minimalistinen tunnelma jatkuu kylpyhuoneessa, missä seinien vaalea laatta saa kontrastia tummista lattialaatoista. Toisiaan kauniisti korostavat sävyt luovat tasapainoisen kokonaisuuden.
Sauna
Ei
As Oy Töölön Meander
Taloyhtiön sijaintikunta
Uusimaa
Taloyhtiön katuosoite
Pohjoinen Hesperiankatu 35 C 95
Taloyhtiön postinumero
00260
Taloyhtiön kaupunki
Helsinki
Taloyhtiön maakunta
Taka-Töölö
Tontin koko
6578
Arvioitu valmistumisaika
Arviolta 10/2024
Rakennusmateriaali
Betoni
Kattotyyppi
Meander/viherkatto
Lämmitysjärjestelmä
Taloyhtiössä on maalämpö. Lämmitysmuotona on vesikiertoinen lattialämmitys. Asuntojen pesuhuoneessa huoneistokohtaisella sähköllä toimiva mukavuuslat- tialämmitys. Lisäksi asunnoissa on lattiaviilenny
Energiatodistus
On
Energialuokka
Energialuokka: A2018
Autopaikat
Autohallissa on yhteensä 66 autopaikkaa, joista 65 autopaikkaa myydään osakkeina, jonka lisäksi yksi autopaikka on osoitettu yhteiskäyttöautolle. Autohalli on oma yhtiönsä nimeltään KOy Meander Pysäköinti. Autohalli on lämmittämätön ja kaikki autohallipaikat varustetaan lämmitystolpin. Kaikille yhtiön 66 autopaikalle tuodaan valmius varustaa paikka sähköauton puolihitaalle lataukselle. Latauspaikkojen sähkönkulutukselle asennetaan autopaikkakohtainen mittaus ja lataussähköstä vastaa osakas itse.
Kiinteistönhoito
Huoltoyhtiö
Antenni
Kaapeli-tv
Yhtiön tilat ja varustelu
N&B-talon sisäänkäynnillä on aina vastassa näyttävä ja yksityiskohtaisesti suunniteltu sisääntuloaula, joita Meanderissa on peräti kolme. A-portaan yhteistilassa Meanderin asukkaat voivat järjestää juhlia ja erilaisia tilaisuuksia. A-portaassa sijaitsee myös saunaosasto terasseineen. Lisäksi asukkaita palvelevat juhla- ja etätyöskentelytila ja joogasali. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy myös N&B-taloista tuttu arkieteinen kurasuihkulla ja pyöränhuoltopisteellä sekä yhteiskäyttöpolkupyörät ja säi
Sauna
Kyllä
Hissi
Kyllä
Asuinhuoneistoja
117
Palvelut
Meander on Taivallahden rannan välittömässä läheisyydessä, paikalla vallitsee merellisen Helsingin idylli. Kotiovelta voi pulahtaa nopealle aamu-uinnille tai lähteä vaikka melomaan. Myös venepaikat ja rantaravintolat löytyvät kävelyetäisyydeltä. Ja mikä onkaan viihtyisämpää kuin rauhalliset iltakävelyt Töölön rantateillä. Meanderin korttelialuetta kiertävät Helsingin ikonisimmat puistoalueet. Aluetta ympäröivät historiallinen Sibeliuksen puisto pohjoisessa ja Hesperian puistokatu etelässä. Rauh
Liikenneyhteydet
Bussit ja raitiovaunut kaikkiin suuntiin Mechelininkadulta, Runeberginkadulta ja Mannerheimintieltä
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Lisätietoja antaa
Helsingin kaupunki / www.hel.fi / Asemakaava on vahvistettu. Kohteelle on myönnetty rakennuslupa marraskuussa 2018. Kohde rakennetaan rakennuslupaa haettaessa voimassa olevien rakentamismääräysten muk
Hoitovastike
90,00 €
Yhtiövastike yhteensä
90,00 €
Myyntihinta
328 000,00 €
Velaton hinta
328 000,00 €
Kartta